Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSORCI CENTRE BALEARS EUROPA

Núm. 8228
Resolució de la presidenta del Centre Balears Europa per la qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de quatre beques CBEuropa 2018 per a la formació pràctica de titulats universitaris a l’Oficina del Centre Balears Europa a Brussel·les, com també l’aprovació de la convocatòria corresponent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions, l’establiment o la gestió de les quals correspon a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats que en depenen i, en particular, la disposició addicional primera.

2. Els Estatuts del Centre Balears Europa (CBE) disposen que l’objecte del Consorci és l’impuls, l’organització i la coordinació d’activitats relacionades amb l’àmbit de la Unió Europea, per la qual cosa el Centre té entre les seves finalitats atorgar ajuts i beques.

3. El 18 de juliol de 2018, la directora gerent del CBE va emetre una memòria justificativa relativa a la convocatòria de les beques CBEuropa 2018.

4. El  30 de juliol de 2018, la cap d’Administració del CBE va expedir un certificat d’existència de crèdit suficient per a les quatre beques CBEuropa 2018.

5. La Junta Rectora en comissió va acordar,  en sessió del 2 d’agost de 2018, l’aprovació de les bases i la convocatòria de les beques CBEuropa 2018.

D’acord amb l’article 15 del Decret legislatiu 2/2005, en ús de la competència que m’atribueix el punt 1 de la lletra h de l’article 21 dels Estatuts del CBE i en compliment de l’acord adoptat per la Comissió de la Junta Rectora de 2 d’agost de 2018, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria que ha de regir la concessió de quatre beques CBEuropa 2018 per a la formació pràctica de joves titulats universitaris a l’Oficina del Centre Balears Europa a Brussel·les i les bases corresponents que figuren en l’annex I.

2. Establir el termini de presentació de sol·licituds fins el dia 20 de agost de 2018 a les 14 hores.

3. Autoritzar una despesa per un import màxim de 16.800 euros per a cada beca, la qual cosa fa un total de  67.200 euros per a les quatre beques.

Aquest import s’ha de consignar en els pressuposts del CBE per als anys 2017 i 2018, amb càrrec a la partida pressupostària 659 Beques CBEuropa 2018.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Base de Datos Nacional de Subvenciones.

5. En cas de discrepància amb la versió catalana i la castellana ha de prevaler la versió catalana.

Interposició de Recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l’òrgan que ha dictat la Resolució, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-ne rebut la notificació, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el jutjat competent en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació de la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma,  2 d’agost de 2018

El vicepresident del Centre Balears Europa

Per suplència de la presidenta (article 22.2 dels Estatuts aprovats per  l’Acord del Consell de Govern de 12 de setembre de 2014 pel qual s’autoritza la modificació dels Estatuts del CBE)

Félix Pablo Pindado

 

 Annex I

Bases que han de regir  la convocatòria per a la concessió de les beques CBEuropa 2018

1. Objectius

- Perfeccionar els coneixements de caire europeu i de caràcter pràctic a l’Oficina del CBE a Brussel·les i a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

- Millorar el coneixement del funcionament de les institucions, les polítiques i les accions de la Unió Europea.

- Participar en l’activitat habitual i col·laborar en les tasques tècniques de l’Oficina de Brussel·les: recerca d’informació i preparació de material i documentació, assistència a reunions o conferències d’institucions i òrgans de la Unió Europea i col·laboració en la realització d’informes, butlletins, etc.

- Assolir uns amplis coneixements pràctics de tot el que implica la pertinença de les Illes Balears a la Unió Europea.

2. Dotació

- El CBE es compromet a dotar la persona beneficiària de la  beca amb la quantitat de 1.200,00 € mensuals bruts durant el temps de la beca, (14.400 € bruts anuals). S’ha de fer la retenció de l’IRPF a aquesta quantitat i donar compliment a la normativa en matèria de seguretat social que resulti d’aplicació.

- Durant el temps de la durada de la beca, s’ha de disposar individualment d’una dotació màxima per a formació complementària de 2.400 € anuals, mitjançant la justificació de la despesa i l’autorització prèvia de la gerència. En el supòsit que s’abandoni la beca abans de la seva finalització, la persona becaria ha de retornar la part proporcional de la subvenció rebuda per aquest concepte.  La formació ha de tenir relació directa amb els objectius de la beca.

-  El CBE també es compromet a sufragar, al començament de la beca, un bitllet d’avió d’anada des del lloc de residència a l’Estat espanyol fins a Brussel·les i, a la seva conclusió, un bitllet de tornada (com a mínim s’ha d’haver gaudit els sis primers mesos de la beca), des de Brussel·les al lloc de residència en l’Estat espanyol. A més, si fos necessari , s’ha de pagar la primera setmana d’allotjament.  

- L’assegurança d’accidents durant el període de la beca és a càrrec del CBE.

3. Destinataris: requisits

- Estar en possessió del títol acadèmic exigit (llicenciatura o grau universitari) o en condicions d’obtenir-lo en la data en què acabi el termini de presentació de les sol·licituds. En el cas de titulacions expedides a l’estranger, cal aportar l’homologació corresponent del ministeri competent en matèria d’Educació.

- Acreditar, amb títol oficial, com a mínim un coneixement d’anglès del nivell B2, segons el Marc comú europeu de referència per a les llengües (MCERL).

- Acreditar, amb títol oficial, com a mínim un nivell de català C1 (MCERL).

- Tenir la ciutadania d’un dels Estats membres de la Unió Europea.

- Limitació edat 30 anys inclosos.

- No haver estat beneficiari d’aquesta beca CBEuropa amb anterioritat.

- No estar incurs en cap de les prohibicions per ser beneficiari d’una subvenció, en virtut del previst en l’article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions i, en concret, pel que fa a estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries y davant la Seguretat Social, així com estar al corrent de pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions.

- Estar en situació d’atur en la data de l’acceptació de la beca, la qual cosa s’ha d’acreditar mitjançant la inscripció en l’oficina d’ocupació corresponent.

4. Presentació de sol·licituds

Presentació de candidatures: fins el dia 20 d’agost a les 14 hores.

5. Documentació que s’ha de presentar

- Formulari de sol·licitud de participació al procediment de selecció per a la beca (annex II).

- Currículum format EUROPASS amb fotografia mida carnet.

- Acreditació de la llicenciatura o l’estudi de grau (original amb còpia o còpia compulsada).

- Acreditació dels certificats que avalin els requisits i els mèrits exposats (originals amb còpies o còpies compulsades).

6. Lloc i forma de presentació de la documentació

- Registre del CBE:

o Centre Balears Europa. Carrer del Palau Reial, 17. 07001 Palma

o Telèfon: 971 177129

o Horari: de dilluns a dijous, de 9.00 a 14.00 hores.

A més, poden presentar-se a qualssevol dels llocs que s’estableixen en l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En els casos en què les persones candidates hagin presentat la sol·licitud a un registre diferent al del CBE, cal trametre, per correu electrònic a documentacio@cbe.es , una còpia escanejada de la sol·licitud emplenada i signada, amb el segell de registre corresponent, en el mateix termini de la data límit de presentació i acompanyada de còpia de la documentació acreditativa. La sol·licitud original amb tota la documentació ha d’arribar al registre del CBE com a màxim a les 48h des de la data límit de la presentació, en cas contrari, el CBE no ha d’acceptar la sol·licitud.

No s’han de valorar ni s’han de tenir en compte els mèrits o els requisits al·legats que no es posseeixen en acabar el termini de presentació de sol·licituds, ni els que no s’hagin  acreditat documentalment de forma adequada i clara. No s’ha d’admetre cap documentació referida a mèrits una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds.

Sens perjudici de l’anterior, els defectes formals de la documentació presentada es poden esmenar en els termes que preveu l’article 68 de la Llei 39/2015.

7. Mèrits: criteris de valoració

Les candidatures s'han de valorar sempre que es compleixin i s’acreditin tots els requisits dels candidats i s'han de valorar els mèrits d’acord amb la puntuació següent:

* Segona llicenciatura o estudi de grau                                                                2,0

* Doctorat  en estudis europeus o relacions internacionals                                  2,5

* Màster en estudis europeus o relacions internacionals

(mínim 60 crèdits ETCS)                                                                                      2,0

* Postgrau en estudis europeus  o relacions internacionals                                  1,5

* Acreditació d’un grau de discapacitat del 33 % com a mínim                          1,0

* Acreditació de la residència a les Illes Balears per un període

   superior als últims tres anys consecutius                                                            1,0

* Català nivell C2 (MCERL)                                                                                 1,5

* Català nivell LA                                                                                                  0,5

* Anglès C1 (MCERL) o superior                                                                         2,0

* Francès C1 (MCERL) o superior                                                                        1,5

* Alemany C1 (MCERL) o superior                                                                     1,5

* Altres idiomes B2 (MCERL) o superior                                                               1

* Altres idiomes B1 (MCERL) o superior                                                             0,5

8. Procediment de selecció dels candidats

Les deu persones candidates amb la millor puntuació han de passar com a preseleccionades a fer una entrevista personal amb la Comissió Avaluadora.

La Comissió Avaluadora ha d’estar composta per una persona representant del Servei  d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) d’acord amb el que preveu el  conveni signat amb el SOIB de 24 de maig de 2017, pel sotsdirector de l’oficina de Brussel·les i per tres persones nomenades per la Junta Rectora en comissió. La persona tècnica del CBE a Brussel·les ha d’intervenir-hi amb funcions de secretària, amb veu i sense vot. En tot cas, també pot ser secretària la directora gerent del CBE.

L’entrevista personal ha de consistir en la realització de preguntes relatives a la realitat institucional, social i cultural de les Illes Balears i de la Unió Europa. Si el candidat es troba fora de Mallorca o no pot assistir presencialment, l’entrevista es pot fer per videoconferència.

L’entrevista personal de les deu persones candidates preseleccionades s’ha de puntuar com a màxim amb 4 punts,  els quals s’han de afegir als obtinguts pels criteris de valoració de mèrits.

Resolució d'empats. En cas d’empat en la suma de tots els mèrits i la entrevista de les persones aspirants a la beca, l’ empat s’haurà de resoldre d’acord amb la major puntuació atorgada a l’entrevista personal. Si persisteix l’empat , s’haurà de tenir en compte la formació de caire europeu.   Si no s’ ha resolt, el empat s’haurà de dirimir pel còmput dels punts dels idiomes. En darrer lloc, si continua l’empat,  el tribunal haurà de resoldre per sorteig.

La llista de persones candidates preseleccionades s’ha de publicar a la web <www.cbe.es>, i les deu persones preseleccionades han de ser notificades per correu electrònic. Les entrevistes personals s’han de fer, si és possible, el 7 de setembre de 2018, data que s’ha de confirmar en la plana web del CBE i també ha de ser notificada personalment per correu electrònic o per telèfon.

La Comissió Avaluadora ha de seleccionar quatre persones candidates i sis de suplents, per ordre de classificació.

Les dues primeres persones seleccionades, per ordre de millor puntuació, podran triar la data de començament de la beca en octubre o en novembre de 2018.

S’ha d’utilitzar la plana web del Centre Balears Europa (<www.cbe.es>) per difondre la informació general després de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Les notificacions personals s’han de fer, en general, mitjançant el correu electrònic perquè en quedi constància. 

9. Durada de les beques

-  Dues beques de l’1 de octubre de 2018 fins el 30 de setembre de 2019.

-  Dues beques de l ‘1 de novembre de 2018 fins el 31 de octubre de 2019.

10. Condicions

La durada del programa de formació en pràctiques és 12 mesos a partir de la incorporació.

El període no lectiu serà de 22 dies laborals, amb l’autorització prèvia de la sotsdirecció. Els dies festius han de ser els estipulats a la Decisió de la Comissió Europea sobre els dies festius pels anys 2018 i 2019 a les institucions de la Unió Europea.

La persona becada ha de tenir dret a 6 dies de lliure disposició durant el 12 mesos de la beca, prèvia autorització de la sotsdirecció.

El fet d’accedir a la beca no implica relació laboral amb l’entitat i tampoc no implica cap compromís professional una vegada finalitzada la beca.

El baix rendiment en l’aprenentatge del programa de formació en pràctiques és motiu perquè la directora gerent del CBE, a proposta de la sotsdirecció, consideri la possibilitat de retirar la beca.

En cas de renúncia abans del final de la beca, la persona beneficiària ho ha de comunicar al CBE amb 15 dies hàbils d’antelació. Els dies de preavís no practicats s’han de detreure de la seva subvenció mensual o de qualsevol altre dret que li pugui correspondre. En aquest supòsit, el CBE ha de pagar el bitllet de tornada només en el cas que s’hagi gaudit, com a mínim, els sis primers mesos de la durada de la beca.

Les persones suplents poden substituir, per ordre correlatiu, qualsevol vacant dels becaris que es produeixi a l’oficina de Brussel·les. En aquest cas, s’han d’integrar en les mateixes condicions que indica la convocatòria, fins a la finalització del període de formació inicialment previst.

La persona becària ha de respectar el fet d’estar integrada en una entitat pública i en cap moment no pot posar en perill el bon nom del CBE.

La persona becària ha de signar un document d’acceptació de les condicions de la beca i, d’aquesta manera, ha de quedar formalitzada la seva condició de persona becada a l’oficina de Brussel·les del CBE.

La jornada de formació pràctica al CBE és de 35 hores setmanals, de dilluns a divendres, amb horari obligatori de 9.30h a 14.00h i horari variable de 8.30h a 9.30h i de 14.00h a 17.30h. L'horari variable s'efectuarà segons les necessitats de treball de l'oficina.

Les persones becàries poden ampliar la seva formació amb cursos complementaris dins del període de la beca. Per a l’obtenció de la dotació prevista en aquest sentit, la directora gerent del CBE ha d’autoritzar-los d’acord amb els objectius d’aquesta subvenció. L’horari de formació complementària ha de ser compatible amb el desenvolupament normal de la jornada diària acordada en el CBE.

Durant la beca s’ha d’acreditar l’aprofitament de la formació complementària mitjançant documents de control d’avaluació.

Finalització de la beca

Una vegada finalitzada la beca, la sotsdirecció a Brussel·les o la persona tècnica si no hi ha alt càrrec,  ha d’emetre un informe relatiu al grau d'aprofitament de la beca, així com del desenvolupament dels treballs realitzats i dels resultats obtinguts. 

L’original d’aquest informe s’ha de trametre als serveis jurídics junt a la liquidació de la beca de la cap d’Administració del CBE per comunicar-ho a la Base Nacional de Subvencions.

Es preveu, excepcionalment, la possibilitat de pròrroga de la beca per un termini màxim d’un any, amb les mateixes condicions que la beca original, subjecta als termes següents:

—  La pròrroga està vinculada a les necessitats i disponibilitats del CBE i, en cap cas, no s’ha de considerar que les persones becades hi tenen dret.

—  La concessió de pròrroga depèn de l’avaluació del grau d’aprofitament de la beca, determinat per la gerencia del CBE, a proposta de la sotsdirecció.

—  La persona becada ha de presentar una memòria relativa a les activitats desenvolupades en el marc de la beca, i també les acreditacions de la formació complementària, si escau.

               

ANNEX II

Documents adjunts