Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

Núm. 7961
Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat de 20 de juliol de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria pública de subvencions per a l’adquisició de vehicles amb conductor (VTC) i autotaxis elèctrics, híbrids endollables, alimentats amb GNC o GLP, o de baixes emissions

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 15 de maig de 2008 (BOIB núm. 72, de 24 de maig) estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d’energia a les Illes Balears, entre les quals hi ha les de promoció de l’estalvi i la diversificació energètiques, la implantació d’energies renovables, la millora de l’eficiència energètica i la generació de noves tecnologies amb vista a permetre un desenvolupament més sostenible de l’ús de l’energia, així com el foment d’actuacions en transport eficient.

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat té, entre els objectius del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears, aprovat definitivament pel Decret 96/2005, de 23 de setembre, i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 143, de 27 de setembre de 2005, la planificació de les actuacions encaminades a subministrar la demanda energètica futura a cada una de les Illes Balears, ja sigui amb fonts d’energia convencionals com renovables i, alhora, impulsar l’estalvi i la racionalització de l’ús de l’energia en cada un dels sectors econòmics, per tal de minimitzar, en la mesura en què es pugui, l’increment de la demanda d’energia.

El Govern de les Illes Balears aposta per un procés d’implantació de la mobilitat elèctrica en el qual el desenvolupament del vehicle elèctric suposa un pas endavant cap a un model d’economia mediambiental més sostenible, atès que la substitució dels motors de combustió per vehicles elèctrics implica un estalvi de combustibles fòssils i una reducció de les emissions de CO2.

Les Illes Balears són un territori idoni per al foment del vehicle elèctric, tant per la singularitat geogràfica, amb distàncies petites i necessitat d’optimitzar els recursos energètics, com per la vocació turística.

L’Acord del Consell de Govern de 30 de juny de 2017 (BOIB núm. 80, d’1 de juliol de 2017) va modificar diverses línies de subvencions previstes en el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2017, entre elles la que afecta els ajuts per fomentar els vehicles elèctrics, híbrids i alimentats amb gas GNC i GLP destinats a l’adquisició o la transformació de vehicles (2017: 200.000 €, 2018: 300.000 € i 2019: 300.000 €).

D’altra banda, l’article 7.1 de l’Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 15 de maig de 2008 per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d’energia, estableix que les subvencions regulades en aquesta Ordre s’han de concedir amb subjecció als principis d’objectivitat, transparència, publicitat i concurrència, i que, com a regla general, el sistema de selecció ha de ser el de concurs, a través de la comparació en un únic procediment de totes les sol·licituds presentades, de conformitat amb els criteris objectius que estableixen aquestes bases i els específics que fixin les convocatòries.

L’article 7.3 de l’Ordre esmentada estableix que, no obstant això, la selecció de les persones o entitats beneficiàries es pot dur a terme per procediments que no són el concurs quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si. En aquests casos, les sol·licituds de subvenció es poden resoldre individualment, a mesura que entrin en el registre de l’òrgan competent, encara que no hagi acabat el termini de presentació, d’acord amb els apartats 2 i 3 de l’article 17 del Text refós de la Llei de subvencions.

L’objecte de la convocatòria és ajudar a la compra de vehicles amb conductor (VTC) i autotaxis elèctrics purs, híbrids endollables, alimentats amb GLP o GNC i de baixes emissions, davant de la mobilitat amb combustibles més contaminants (gasolina i gasoil), per la qual cosa ja estan establerts prèviament uns criteris específics en la convocatòria i es considera que tots els peticionaris tenen els mateixos drets, que no calen la comparació ni la prelació i que està justificat que s’hagi optat per concedir les subvencions d’acord amb l’ordre d’entrada.

Per tot el que s’ha exposat, vists els informes preceptius, de conformitat amb l’article 5 de l’Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 15 de maig de 2008, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d’energia de les Illes Balears, i l’article 15 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i fent ús de les facultats que m’atribueixen la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, i la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Objecte

L’objecte d’aquesta Resolució és aprovar i regular la convocatòria pública d’ajuts per al foment de la mobilitat urbana sostenible, amb incidència en el parc automobilístic de vehicles amb conductor (VTC) i autotaxis que siguin elèctrics purs, híbrids endollables, alimentats amb GLP o GNC, o de baixes emissions, d’acord amb el punt 4 d’aquesta Resolució.

2. Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts:

a) Les persones físiques, residents a les Illes Balears, que siguin titulars d’una llicència d’autotaxi o VTC expedida en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

b) Les persones jurídiques de dret privat constituïdes vàlidament que estiguin donades d’alta en l’impost d’activitats econòmiques (IAE) i siguin, a més, titulars d’una llicència d’autotaxi o VTC expedida en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

No poden ser beneficiàries de les subvencions les persones, entitats o agrupacions en què concorri alguna de les prohibicions establertes en l’article 10 del Text refós de la Llei de subvencions i en la Llei 11/2006, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes.

3. Import econòmic

L’import econòmic màxim d’aquesta convocatòria és de 200.000,00 €. Les subvencions es concedeixen amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma per a l’exercici 2018 i, concretament, amb càrrec a la partida pressupostària 25601 731A01 77000.

Sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es poden incrementar els imports d’aquesta convocatòria.

4. Actuacions i despeses subvencionables

4.1. Es pot rebre ajuda per a l’adquisició o transformació de vehicles nous elèctrics purs, híbrids endollables amb autonomia superior als 40 km, alimentats amb GNC o GLP, o de baixes emissions:

a) Adquisició de vehicles nous amb emissions inferiors o iguals a 100 g CO2/km i 60 mg NOx/km.

b) Adquisició de vehicles nous alimentats amb GLP o GNC, o transformació de vehicles per ser alimentats amb aquests combustibles.

c) Adquisició de vehicles nous elèctrics purs o híbrids endollables amb autonomia superior als 40 km.

4.2. Les actuacions objecte de la sol·licitud s’han d’executar i pagar dins del període que va des de l’1 d’octubre de 2017 fins al termini que fixi la resolució d’atorgament, que no pot ser posterior al 9 de novembre de 2018, i computa com a data de sol·licitud la data d’entrada en el Registre de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, en les seves delegacions o en qualssevol dels llocs que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4.3. L’IVA és subvencionable sempre que el beneficiari no el pugui recuperar o compensar.

4.4. No es considera subvencionable la compra de vehicles mitjançant lísing, rènting ni cap altra fórmula d’arrendament financer en la qual els béns no siguin propietat del beneficiari. No obstant això, no hi ha inconvenient perquè la bateria es llogui, sempre que el beneficiari efectivament compri el vehicle i, per tant, sigui de la seva propietat.

4.5 L’activitat que se subvenciona ha d’executar-se dins l’àmbit territorial de les Illes Balears.

4.6 No són subvencionables els vehicles que ja hagin rebut una ajuda en una convocatòria anterior de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

5. Sol·licituds i documentació

5.1. Les sol·licituds, adreçades a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat segons el model normalitzat de l’annex 1 d’aquesta Resolució, s’han de presentar en el Registre de la Conselleria, en les seves delegacions o en qualssevol dels llocs que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, juntament amb la documentació següent:

a) L'annex 1 de sol·licitud de subvenció d’aquesta convocatòria. La presentació de la sol·licitud suposa que l’interessat accepta les prescripcions contingudes en la convocatòria corresponent i en l’Ordre de bases (BOIB núm. 72, de 24 de maig de 2008), com també que autoritza l’òrgan instructor del procediment perquè, si és procedent, obtengui de forma directa l’acreditació de les obligacions tributàries i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social. En el cas que el sol·licitant denegui expressament l’autorització, ha d’aportar un certificat de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària i de la Tresoreria de la Seguretat Social que justifiqui que està al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.

b) La fotocòpia del DNI/NIE/CIF o la targeta d’identificació fiscal del sol·licitant, i en el cas d’actuar mitjançant representant, poder suficient.

c) L'annex 2 d’aquesta Resolució, emplenat adequadament en tots els seus apartats.

d) La còpia de la llicència municipal de l’autotaxi o de la llicència VTC.

e) Els pressuposts i la documentació tècnica:

e.1) En el supòsit que s’adquireixi un nou vehicle:

— L'oferta tècnica i econòmica de l’empresa comercialitzadora del vehicle que es vol adquirir o la factura en cas que ja es disposi del vehicle.

— El full de característiques tècniques del vehicle en el qual han de constar les dades que permetin comprovar els requisits d’actuacions que són objecte d’aquesta convocatòria.

e.2) En el supòsit d’una transformació del vehicle:

— La fitxa tècnica del vehicle abans de la reforma.

— L'oferta tècnica i econòmica de l’empresa (taller autoritzat) que ha de reformar el vehicle o factura en cas que ja s’hagi fet la reforma.

f) Per a l’adquisició de vehicles nous d’un import superior a 15.000 € (IVA exclòs) s’ha de presentar l’annex 3 d’aquesta convocatòria, i s’han d’incorporar, com a mínim, tres ofertes de diferents proveïdors anteriors a la compra del vehicle, llevat que per les seves característiques especials no hi hagi en el mercat empreses subministradores suficients per poder fer-ho, o llevat que la despesa s’hagi fet anteriorment a la sol·licitud; en aquest darrer cas, s'ha de presentar la factura. L’elecció de les ofertes s’ha de fer de conformitat amb els criteris d’eficàcia i d’economia, i cal justificar-ho expressament en cas que l’elecció no hagi recaigut en la proposta econòmica més avantatjosa. Aquesta condició no s’ha de complir en cas que el vehicle ja s’hagi adquirit en el moment de presentar la sol·licitud.

5.2. Quan el sol·licitant aporti en la sol·licitud un correu electrònic, s’entén que accepta que se li practiquin les notificacions per mitjans telemàtics amb els efectes que determinen els articles 40, 41 i 43 de la Llei 39/2015.

5.3. Si la documentació aportada no compleix els requisits exigits, s’ha de requerir el sol·licitant perquè en el termini de deu dies hàbils esmeni la falta o aporti els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa, es considera que desisteix de la seva sol·licitud, d’acord amb l’article 68 de la Llei 39/2015, després que es dicti una resolució prèvia en els termes que disposa l’article 21 de la Llei esmentada.

5.4. Les persones o entitats sol·licitants han de comunicar immediatament a l’òrgan competent per resoldre qualsevol variació de les condicions o circumstàncies assenyalades en els apartats anteriors d’aquest article, amb les conseqüències que en cada cas corresponguin, sens perjudici que també es puguin incorporar d’ofici a l’expedient.

5.5. La Conselleria, en qualsevol moment, pot sol·licitar als interessats la documentació i la informació complementària que consideri necessàries per resoldre l’expedient.

6. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds s’inicia a partir del cinquè dia de la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza als dos mesos d’haver-se publicat, o fins al possible exhauriment, dins aquest període, de la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria.

Si s’exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans d’acabar el termini de presentació, s’ha de suspendre la concessió de noves ajudes mitjançant la publicació corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat.

7. Procediment per concedir les subvencions

Les sol·licituds de subvenció s’han de resoldre individualment a mesura que entrin en el registre de l’òrgan competent, encara que no hagi finalitzat el termini de presentació, fins que s’exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria i, si no és el cas, fins que es resolguin tots els expedients presentats dins del termini.

8. Competència i resolució

8.1. La Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic és l’òrgan competent per tramitar les sol·licituds d’ajudes d’aquesta convocatòria. Una vegada que els tècnics d’aquesta Direcció General hagin determinat que les sol·licituds són completes i conformes amb el contingut d’aquesta Resolució, el director general d’Energia i Canvi Climàtic ha d’emetre una proposta de resolució, la qual s’ha de comunicar als interessats perquè, en el termini màxim de deu dies, hi puguin al·legar el que considerin oportú.

8.2 La resolució expressa del conseller de Territori, Energia i Mobilitat finalitza el procediment de concessió de la subvenció. Aquesta s’ha de motivar i ha de fixar, amb caràcter definitiu, la quantia individual de la subvenció concedida. Així mateix, la resolució ha d’especificar els aspectes següents: beneficiari, descripció i import de l’activitat que se subvenciona, quantia, partida pressupostària a la qual s’aplica, forma de pagament, termini per dur a terme l’activitat, justificació de les activitats objecte d’ajuda i terminis per presentar justificants.

8.3. El termini màxim per resoldre i notificar les sol·licituds és de sis mesos comptadors a partir de la data d’acabament del termini per presentar les sol·licituds.

8.4. La resolució s’ha de notificar als interessats, d’acord amb els articles 40 i següents de la Llei 39/2015, i s’ha de dictar i notificar dins el termini de sis mesos comptadors des de la data d’acabament del termini per presentar les sol·licituds.

9. Quantia dels ajuts

9.1. La quantia individual per a cada actuació de les que s’esmenten en l’apartat 4 d’aquesta Resolució del cost subvencionable és la següent:

a) Adquisició de nous vehicles VTC o autotaxis amb emissions inferiors o iguals a 100 g CO2/km i 60 mg NOx/km: 1.500 € per vehicle.

b) Adquisició de nous vehicles VTC o autotaxis alimentats amb GLP o GNC o transformació de vehicles VTC o autotaxis per ser alimentats amb aquests combustibles: 800 € per vehicle.

c) Adquisició de nous vehicles VTC o autotaxis elèctrics purs o híbrids endollables amb autonomia superior als 40 km: el 50 % del cost (sense IVA) del vehicle, amb un límit de 20.000 € per vehicle.

9.2. La subvenció màxima per beneficiari no pot ser superior a 20.000 €.

9.3. En cas que el beneficiari rebi altres subvencions o ajuts per a la mateixa activitat o tipus d’actuació, l’import de les subvencions que estableix aquesta Resolució no pot ser, en cap cas, de tal quantia que, de forma aïllada o en concurrència amb altres subvencions o ajuts, superi el cost de l’activitat subvencionada.

9.4 Els beneficiaris d'aquesta convocatòria estan subjectes a la norma de les ajudes de minimis, que determina que l'import total de les ajudes de minimis rebudes per una empresa no pot ser superior a 200.000 € durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.

10. Pagament i justificació d’activitats

10.1. El pagament de la subvenció aprovada únicament es pot fer efectiu una vegada que s’ha dictat la resolució corresponent, s’ha justificat suficientment la realització de l’activitat subvencionada i s’ha acreditat el compliment de la finalitat per a la qual s’ha atorgat la subvenció.

La documentació per justificar-ho és la següent:

a) La sol·licitud de pagament (annex 4).

b) La memòria de l’actuació justificativa del compliment de les condicions imposades a la concessió de la subvenció, amb la indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts (annex 6).

c) El document fotogràfic del vehicle objecte de la subvenció.

d) La memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, que ha d’incloure:

1r. Una llista classificada de les despeses de l’activitat, amb la identificació del creditor i del document, l’import, la data d’emissió i la data de pagament (annex 5).

2n. Les factures originals o els documents de valor probatori equivalents en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa que justifiquin les despeses.

3r. El justificant de pagament. Els justificants s’han d’acreditar d’alguna de les maneres següents:

— La fotocòpia del justificant de l’ordre de transferència bancària o document bancari acreditatiu del pagament, en el qual han de figurar: la data del document, l’import i la identificació del concepte, a fi que quedi identificat el pagament de la factura; així com les dades de l’ordenant i del destinatari, que han de coincidir amb el beneficiari i amb l’emissor de la factura, respectivament.

— La còpia del xec nominatiu o pagaré nominatiu, sempre que estigui vençut, amb l’extracte bancari corresponent del beneficiari de l’ajuda en el qual ha de figurar el càrrec d’aquest xec o pagaré.

No obstant això, per a les factures inferiors a 500 € (IVA inclòs) és justificant suficient el rebut de pagament signat pel proveïdor. No s’admeten factures justificatives inferiors a 100 € (IVA inclòs).

4rt. Una llista detallada d’altres ingressos o subvencions, amb la indicació de l’import i la procedència.

10.2. Documentació tècnica:

a) Per adquirir vehicles nous de GNC o GLP:

— El certificat d’emissions del vehicle (referent a GNC o GLP).

— La fitxa tècnica en la qual s’ha d’incloure l’equip de GNC/GLP.

— El permís de circulació.

b) Per adquirir vehicles transformats a GNC/GLP:

— La fotocòpia del certificat del taller d’instal·lació en cas de transformació.

— La fitxa tècnica en la qual s’ha d’incloure l’equip de GNC/GLP.

— El permís de circulació.

c) Per adquirir nous vehicles elèctrics purs, híbrids endollables o de baixes emissions:

 — La fitxa tècnica de característiques del vehicle, on figurin els valors d’emissions.

— El permís de circulació.

10.3. En cas que l’expedient de pagament no tengui la documentació necessària per comprovar la justificació i l’aplicació de la subvenció, l’òrgan competent ha de sol·licitar el beneficiari que esmeni els defectes de la justificació dins els deu dies següents comptadors des de l’endemà d’haver rebut el requeriment d’esmena.

10.4. La resolució d’atorgament de la subvenció ha de fixar el termini concret per justificar la realització de les activitats subvencionades, que en cap cas no pot ser posterior al 9 de novembre de 2018.

10.5. En el supòsit que no s’hagi justificat totalment la realització de l’activitat subvencionada, però s’hagi complert, encara que parcialment, la finalitat per a la qual es va concedir la subvenció, aquesta s’ha de minorar proporcionalment en allò que no s’ha justificat.

10.6. Tota alteració de les condicions que s’han tingut en compte per concedir la subvenció i, en tot cas, l’obtenció concurrent de subvencions o ajuts atorgats per altres administracions o ens, públics o privats, nacionals o internacionals, pot donar lloc a la modificació de la resolució de la concessió.

10.7. La falta de justificació en els termes i els terminis que estableixi la resolució d’atorgament de la subvenció, la modificació del projecte presentat sense que aquesta Conselleria l’hagi aprovat prèviament, com també la desviació de les subvencions o l’aplicació diferent a què estableix la norma, determinen la revocació de la subvenció.

10.8. Aquells sol·licitants que ja hagin adquirit el vehicle o hagin realitzat la transformació objecte de la subvenció en el moment de la presentació de la sol·licitud, poden presentar de manera conjunta la documentació prevista per a la sol·licitud (apartat 5) i la documentació per al pagament i la justificació (apartat 10).

11. Obligacions dels beneficiaris

Els beneficiaris estan obligats a:

a) Dur a terme l’activitat o la inversió o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció.

b) Justificar la realització de l’activitat, com també el compliment dels requisits i les condicions que determinaren la concessió de la subvenció.

c) Sotmetre’s a les actuacions de comprovació i de control financer que duguin a terme els òrgans competents, i aportar tota la informació que li sigui requerida en l’exercici d’aquestes actuacions.

d) Comunicar a l’òrgan que la concedeix o, si escau, a l’entitat col·laboradora la sol·licitud o l’obtenció d’altres subvencions per a la mateixa finalitat. Aquesta comunicació s’ha de fer dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l’obtenció de la subvenció concurrent i, en tot cas, abans de la justificació de l’aplicació que s’hagi donat als fons percebuts.

e) Acreditar, en la forma que s’estableixi reglamentàriament i abans de dictar la proposta de resolució de concessió, que està al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat, i de les obligacions tributàries davant la hisenda autonòmica. En tot cas, l’acreditació a la qual es refereix el paràgraf anterior es pot substituir per una declaració responsable del sol·licitant quan es tracti de subvencions de quantia igual o inferior a 3.000 €.

f) Deixar constància de la percepció i l’aplicació de la subvenció en els llibres de comptabilitat o en els llibres de registre que, si escau, hagi de dur el beneficiari d’acord amb la legislació mercantil o fiscal que li sigui aplicable i en les bases reguladores.

g) Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons percebuts, amb inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d’actuacions de comprovació i control, per un període de tres anys a partir del 31 de desembre següent al tancament dels comptes en què estiguin incloses les despeses de l’operació.

h) Adoptar les mesures de difusió a què es refereix l’apartat 4 de l’article 34 del Text refós de la Llei de subvencions.

i) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l’article 44 del Text refós de la Llei de subvencions.

j) Destinar l’import de la subvenció al finançament de l’actuació per a la qual s’ha sol·licitat i mantenir l’afectació de les inversions a l’activitat subvencionada, en la forma i dins els terminis que estableixi la convocatòria i, si escau, la resolució corresponent o les seves modificacions.

k) Comunicar a l’òrgan que concedeix la subvenció la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits exigits per a la concessió de la subvenció.

12. Normativa d’aplicació

La convocatòria es regeix pel que disposen aquesta Resolució, l’Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 15 de maig de 2008, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d’energia a les Illes Balears, i el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.

13. Tramitació telemàtica

La sol·licitud de subvenció es pot fer de forma telemàtica a través de l’enllaç <http: //energia.caib.es> que correspon a la pàgina web de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

14. Publicació

Aquesta Resolució s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 20 de juliol de 2018

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat

Marc Pons i Pons

ANNEX 1

Model per sol·licitar l’ajuda

[Nom i llinatges]    ______________________     amb DNI núm.                      __, representant de l’entitat    _________________________            amb CIF núm.         ________________________amb domicili a (c., av., pl.)  ________________________de la localitat   ________________           CP:    ____________              Illa:      ____________                      

Tel.:    _______________      Tel. mòbil:  ______________________     Fax:      ______________________                     

Adreça electrònica(*):   _______________________________________                                                                                    

EXPÒS:

Que em vull acollir a la convocatòria de subvencions per a l’adquisició de vehicles amb conductor (VTC) i autotaxis elèctrics, híbrids endollables, alimentats amb GNC o GLP i de baixes emissions per a l’any 2018, i present aquesta adreça electrònica (*) a l’efecte de notificacions.

Per la qual cosa formul la declaració responsable de veracitat següent:

1. No em trob en cap dels supòsits establerts en l’article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions. Tampoc em trob en cap dels supòsits establerts a l’article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes, per no haver estat mai objecte de sancions per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o sentència judicial ferma.

2. Accept, íntegrament, les condicions de la convocatòria; declar que totes les dades són certes i, a més, facilitaré totes les actuacions de control possibles que es desenvolupin per comprovar la realització correcta de l’objecte d’aquests ajuts.

3. Estic al corrent de les obligacions tributàries amb l’Estat, amb la Seguretat Social i amb la Comunitat Autònoma.

4. L’actuació objecte de la subvenció s’ha fet després de l’1 d’octubre de 2017.

5. Declaració de minimis: declar que per a aquesta o altres actuacions o activitats (assenyalau amb una X el vostre cas):

( ) No he rebut durant tres exercicis fiscals cap subvenció subjecta al règim de minimis.

( ) He rebut durant algun dels últims tres exercicis fiscals les subvencions següents subjectes al règim de minimis.

Organisme

Data de resolució

Quantia

1.

2.

3.

(En el supòsit que se’n sol·licitin en el decurs de la tramitació de l’ajuda, adjuntau l’escrit que detalli les subvencions sol·licitades o rebudes)

6. Les dades bancàries a l’efecte d’ingrés derivades del procediment són:

Entitat

Domicili, sucursal o oficina

CODI COMPTE

País

(2 dígits)

Control IBAN

(2 dígits)

Codi entitat (4 dígits)

Codi sucursal o oficina

 (4 dígits)

DC compte

(2 dígits)

Núm. compte o llibreta (10 dígits)

                                             

E

S

La possibilitat d’acreditar-les documentalment, en cas que se m’exigeixi.

Per la qual cosa, declar que són certes les dades anteriors i

AUTORITZ:

( ) A fer les consultes als fitxers públics amb la finalitat d’acreditar les dades o els documents establerts a l’apartat 5 de la convocatòria perquè puguin ser obtinguts en nom meu per l’òrgan competent o autoritzat, en l’àmbit de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant transmissions telemàtiques de les dades o dels certificats que les substitueixen.

( ) L’òrgan gestor a obtenir les dades i els documents d’altres administracions establerts en l’apartat 5 de la convocatòria i que no es presenten mitjançant transmissions telemàtiques de dades o dels certificats que els substitueixen, sempre que s’hagi establert per conveni amb l’administració competent. (En cas que no autoritzeu el centre gestor, s’ha d’ajuntar la documentació esmentada).

D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, em don per assabentat o assabentada que les dades personals recollides s’han d’incorporar i tractar en un fitxer específic, a l’efecte de gestionar la tramitació de les ajudes i, en tot cas, a l’efecte estadístic. L’òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

ADJUNT:

(   ) Fotocòpia del DNI/NIE/CIF o targeta d’identificació fiscal del sol·licitant o del representant legal.

(    ) Annex 2.

(    ) Còpia de la llicència municipal de l’autotaxi o de la llicència VTC.

(    ) Oferta tècnica i econòmica de l’empresa comercialitzadora del vehicle, si es vol adquirir.

(    ) Full de característiques tècniques del vehicle.

(    ) Oferta tècnica i econòmica de l’empresa (taller autoritzat) en cas de reforma del vehicle.

(    ) Pressupost/s detallat/s.

(    ) Annex 3 de pressuposts sol·licitats, si escau.

(    ) Una altra documentació complementària (indicau-la).

Per això,

DEMAN:

La subvenció o subvencions per dur a terme l’actuació sol·licitada.

________________________, ___ d _____________________ de 2018

[Signatura]

DIRECCIÓ GENERAL D’ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC. CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

ANNEX 2

Descripció de dades tècniques

Llicència de l’autotaxi o del VTC

Municipi:____________________________________Illa: __________________________

Núm. de llicència:________________

Tipus de vehicle/actuació:

(   ) Adquisició de vehicles VTC o autotaxis amb emissions inferiors o iguals a 100 g CO2/km i 60 mg NOx/km:

Marca:.............................. Model: ...................................

(   ) Adquisició o transformació de vehicles VTC o autotaxis per ser alimentats amb GLP o GNC.

 Marca:......................... Model: .......................................

(   ) Adquisició de vehicles VTC o autotaxis nous elèctrics purs o híbrids endollables amb autonomia superior als 40 km:

Marca:......................... Model: .......................................

Pressupost (adjuntau-ne a part el pressupost detallat):

Base imposable ………………………………...€

IVA ………………………………………………...€

Total pressupost …………………………….... €

________________, d _____________ de 2018

[Nom i llinatges del sol·licitant]

[Signatura]

DIRECCIÓ GENERAL D’ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC. CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

ANNEX 3

Llista dels pressuposts sol·licitats

(Per a l’execució d’obres superiors o iguals a 40.000 €, o subministraments de béns d’equip o prestació de serveis d’assistència tècnica, superiors o iguals a 15.000,00 €)

DADES DEL BENEFICIARI

Nom: ………………………………………………………………………………………………………

DNI/CIF/NIE: …………………..

Empresa                                Import                                   Pressupost elegit

1. ……………………………          …………………………..               …………………..

2. ..………………………….          …………………………..               .......................

3. ……………………………          …………………………..               .......................

Si el pressupost elegit no és el més econòmic, s’hi ha d’adjuntar una memòria justificativa:

MEMÒRIA JUSTIFICATIVA de l’elecció del pressupost: …

Si no s’aporten tres pressuposts:

MANIFESTACIÓ del beneficiari que no se n’aporten, ja que no hi ha en el mercat més empreses subministradores:

________________________, ___ d _____________________ de 2018

[Signatura]

DIRECCIÓ GENERAL D’ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC. CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

ANNEX 4

Sol·licitud de pagament de la subvenció de vehicles VTC o autotaxis 2018

Sol·licitant

Nom i llinatges::...............................................................................................................

DNI/CIF/NIE: .............................

Adreça de notificació:.......................................................................................................

Localitat:.................................... Codi postal:..................Municipi:...................................

SOL·LICIT:

El pagament de la subvenció de l’expedient núm. TAXIS-....../2018 que s’ha aprovat mitjançant la Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, d’acord amb la convocatòria de foment dels autotaxis elèctrics, híbrids endollables, alimentats amb GNC o GLP i de baixes emissions.

DECLAR:

— Que he finalitzat la inversió dins el termini previst en la resolució de concessió, que no pot ser posterior al 09/11/18 ni anterior a la data de sol·licitud.

— Que aquest compte justificatiu abasta la realització completa de l’activitat subvencionada i conté els justificants imputables al projecte subvencionat.

— Que totes les dades contingudes en aquest compte justificatiu són vertaderes i correctes.

— Que els justificants originals de la despesa i que es detallen en la memòria econòmica estan custodiats sota la meva responsabilitat.

— Que els justificants esmentats estan a disposició dels òrgans de control intern o extern de l’Administració.

Adjunt a aquesta sol·licitud el següent:

(  ) Memòria d’actuació justificativa.

(  ) Document fotogràfic del vehicle.

(  ) Memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, que inclou:

1r. Una llista classificada de les despeses de l’activitat, amb la identificació dels creditors i del document, l’import, la data d’emissió i la data de pagament.

2n. Justificants de pagament. [Els justificants s’han d’acreditar d’alguna de les maneres següents:

- Fotocòpia del justificant de l’ordre de transferència bancària o document bancari acreditatiu del pagament, en el qual han de figurar: la data del document, l’import, la identificació del concepte a fi que quedi identificat el pagament de la factura, així com les dades dels ordenants i dels destinataris, que han de coincidir amb els beneficiaris i amb els emissors de la factura, respectivament.

- Còpia del xec nominatiu o pagaré nominatiu, sempre que estigui vençut, acompanyat de l’extracte bancari dels beneficiaris de l’ajuda en el qual ha de figurar el càrrec d’aquest xec o pagaré.]

3r. Una llista detallada d’altres ingressos o subvencions, amb la indicació de l’import i la procedència.

(  ) Factures originals o acarades corresponents a la llista de despeses anterior.

(  ) Per adquirir vehicles nous de GNC o GLP:

- Certificat d’emissions del vehicle (referent a GNC o GLP).

- Fitxa tècnica en la qual s’ha d’incloure l’equip de GNC/GLP.

- Permís de circulació.

(  ) Per adquirir vehicles transformats a GNC/GLP:

- Fotocòpia del certificat del taller d’instal·lació en cas de transformació.

- Fitxa tècnica en la qual s’ha d’incloure l’equip de GNC/GLP.

- Permís de circulació.

(  ) Per adquirir vehicles elèctrics purs, híbrids endollables o de baixes emissions:

- Fitxa tècnica de característiques del vehicle, on figurin els valors de emissions.

- Permís de circulació.

________________________, ___ d _____________________ de 2018

[Signatura]

DIRECCIÓ GENERAL D’ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC. CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

ANNEX 5

Memòria econòmica

Beneficiari: __________________________________________________________

DNI/CIF/NIE: ________________________________________

Data de concessió:_________________________________________

Import de l’ajuda concedida:________________________________________

Import d’altres ajudes:_________________________________________________

 

LLISTA ENUMERATIVA DE DESPESES DERIVADES DE L’EXPEDIENT TAXIS______ /2018

Núm. ordre

Núm. factura

Data

Proveïdor

Concepte

Import base imposable

IVA

Total

Data (*) i forma pagament

Aquesta relació correspon al cost total definitiu de l’activitat, els justificants de la qual s’adjunten.

(*) Les transferències bancàries de pagament no poden ser posteriors al 09/11/2018 ni anteriors a la data de sol·licitud de la subvenció.

Data:                                                                                     Signatura:

DIRECCIÓ GENERAL D’ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC. CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

ANNEX 6

Memòria d’actuació

a) Si no s’han efectuat modificacions respecte de la sol·licitud inicial

Ha finalitzat completament, dins els terminis establerts, la compra del vehicle, la qual s’ajusta a les dades incloses en la sol·licitud de subvenció.

Descripció resumida de les característiques tècniques del vehicle:

Emissions de CO2/km:____________

Emissions de mg NOx/km:_________

b) Si s’han efectuat modificacions respecte de la sol·licitud inicial (especificau-ne els motius)

Explicació detallada dels canvis i característiques finals del vehicle adquirit:

Emissions de CO2/km:____________

Emissions de mg NOx/km:_________      

……………….., ....... de ……………. de 2018

[Nom i llinatges del sol·licitant]

[Signatura]

Adjunt a aquesta memòria:

— Document fotogràfic del vehicle adquirit.

— Permís de circulació.

DIRECCIÓ GENERAL D’ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC. CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT