Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES

Núm. 7937
Informació pública de l’aprovació definitiva del Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim. Terme municipal de Palma.- Clau 15-26.0-ML

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La consellera executiva del Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, en data 24 de juliol de 2018, ha resolt el següent: 

<<Antecedents

1- El senyor Esteban Pisano Porada, enginyer de camins, canals i ports, en el mes de gener de 2016, ha realitzat per a la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat, el Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim. Terme municipal de Palma.- Clau 15-26.0-ML.

2- El projecte es va supervisar favorablement en data 15 de març de 2016, si bé l’informe indicava que el projecte afectava a dues finques que són propietat de l’Ajuntament de Palma, per ala qual cosa era necessari la firma d’un conveni abans de realitzar les obres.

3- En data 20 de maig de 2016 la consellera executiva de territori i Infraestructures va aprovar inicialment el Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim. Terme municipal de Palma.- Clau 15-26.0-ML

4- Dia 26 de maig de 2016 va tenir entrada en la Gestió Urbanística del Sòl de l’Ajuntament de Palma un escrit del Secretari Tècnic del Departament de Territori i Infraestructures, que a la vista de l’aprovació inicial del projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim sol·licitava a l’Ajuntament de Palma autorització per ocupar les dues parcel·les de titularitat municipal afectades pel projecte.

5-  En data 4 de juny de 2016 es va publicar al BOIB núm. 70 la resolució de la consellera executiva de Territori i Infraestructures d’aprovació inicial del Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim. Terme municipal de Palma.- Clau 15-26.0-ML, per un període de 15 dies hàbils des de la seva publicació i a la pàgina web del Consell de Mallorca. També es va exposar a dos diari d’àmbit insular, per tractar-se d’una reforma estructural en el sentit que defineix l’article 149.1 de la Llei 20/2006 Municipal i de Règim local de les Illes balears, tot això, d’acord amb les consideracions de l’informe de Supervisió de 15 de març de 2016.

6- Dia 2 de setembre de 2016 el secretari General del Consell de Mallorca va emetre un certificat que indicava que dins el termini d’informació pública, que va acabar el dia 5 de juliol de 2016,  no va entrar en el registre general del Consell de Mallorca cap al·legació relativa a l’aprovació inicial del Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim.

7.- Dia 2 d’agost de 2016, va tenir entrada en el registre general del Consell de Mallorca un informe del Servei Tècnic de Planejament de l’Ajuntament de Palma, en el qual es plantejaven una sèrie de peticions.

8.- En un escrit de dia 12 de setembre de 2016 el Departament d’Interior de l’Ajuntament de Palma va comunicar al Departament de Planejament i Gestió Urbanística de l’Ajuntament de Palma que pel que fa a la sol·licitud d’autorització per la ocupació i la cessió al Consell de Mallorca de les parcel·les de titularitat municipal afectades pel Projecte d’enllaç de la Ma-20 Via de Cintura amb el C7 Alfons el Magnànim, no iniciarien la tramitació fins que els hi fos comunicada l’aprovació definitiva del projecte.

9.-En contestació a l’informe de l’Ajuntament de Palma, el Director del Projecte i el Coordinador en cap el dia 15 de setembre de 2016 varen proposar mantenir el projecte tal i com està redactat i col·laborar amb l’Ajuntament de Palma, per intentar solucionar el problema circulatori de la zona sense traslladar-ho a la nova rotonda.

10.- L’informe de supervisió del Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim. Terme municipal de Palma.- Clau 15-26.0-ML, de dia 29 de juny de 2018, signat per l’enginyera de Supervisió de la Direcció Insular de Territori i Mobilitat proposa l’aprovació definitiva del projecte. Si bé indica que l’actuació està prevista al PDSCMa, la qual cosa implica la seva utilitat pública i que s’haurà d’acreditar la disponibilitat dels terrenys amb l’aportació dels acords de cessió i acceptació pels òrgans competents, abans d’iniciar l’execució de les obres.

 

Fonaments

1.- D’acord amb l’apartat d) de l’article 1 del Decret d’organització del Consell de Mallorca, aprovat dia 10 de juliol de 2015 (BOIB núm. 109, de 18 de juliol de 2015),  i d’acord amb la base 23 del pressupost vigent, correspon al Consell Executiu atribuir la contractació i l’atorgament de concessions per import superior a dos-cents cinquanta mil euros (250.000,00 €), quan la competència no correspon al Ple del Consell de Mallorca.

2.- D’acord amb la delegació d’atribucions efectuada pel Consell Executiu dia 12 d’agost de 2015 (BOIB núm. 123, de 15 d’agost), correspon als consellers executius i a les conselleres executives la facultat de dictar actes administratius en matèria de contractació que, d’acord amb la normativa vigent, no requereixen informe previ preceptiu de la Secretaria General de la corporació, com és el cas.

Resolució

Per tant, resolc:

1.- Aprovar definitivament el Projecte d’enllaç de la Ma-20, via de cintura, amb el carrer Alfons el Magnànim. Terme municipal de Palma.- Clau 15-26.0-ML, amb un pressupost de per a coneixement de l’administració d’un milió set-cents un mil quatre-cents setanta-cinc euros amb trenta-sis cèntims (1.701.475,36 €), que inclou, a més del pressupost d’execució de contracta de un milió cinc-cents quaranta-quatre mil deu euros amb setanta-quatre cèntims (1.544.010,74 €), la quantitat de setze mil vuitanta-quatre euros amb cinquanta-sis cèntims (16.084,56 €), corresponent al 1,5% per a foment de Patrimoni Històric, la quantitat de cent quaranta-un mil tres-cents vuitanta euros amb sis cèntims (141.380,06 €) per a tractament de gestió de residus.

2- Abans d’iniciar les obres s’ha d’acreditar la disponibilitat dels terrenys afectats pel Projecte amb l’aportació dels acords de cessió i acceptació per l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca.

3.- Publicar la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. >>

                   

Palma, 25 de juliol de 2018

El secretari tècnic del Departament de Territori i Infraestructures

Marc López Expósito