Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 7474
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 9 de juliol de 2018 per la qual s'aprova la modificació de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 28 de maig de 2018 per la qual es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de metge/metgessa d'urgència hospitalària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1. Mitjançant els acords del Consell de Govern de 16 de desembre de 2016 (BOIB núm. 158/2016), de 27 de gener de 2017 (BOIB núm. 12/2017) i de 22 de desembre 2017 (BOIB núm. 157/2017) es van aprovar les ofertes d'ocupació pública per als anys 2016 i 2017 del personal dependent del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. En el BOIB núm. 67 de 31 de maig de 2018 es publicà la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 28 de maig de 2018 per la que es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de metge/metgessa d'urgència hospitalària.

3. El Real decret Llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social —vigent amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic en virtut de la disposició transitòria sisena de la Llei 55/2003—, preveu que en l'àmbit de cada administració pública les proves selectives puguin desenvolupar-se de manera descentralitzada, havent efectuat prèviament les convocatòries en àmbits determinats (art. 2). En aquests casos, una convocatòria general ha de determinar el nombre de places que queden vinculades a cada un dels àmbits, així com els terminis per presentar sol·licituds de participació en les proves i les mesures de coordinació necessàries per desenvolupar-les.

4. Per tot això, és necessari modificar la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 28 de maig de 2018 per la que es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de metge/metgessa d'urgència hospitalària a fi d'establir les bases comunes, que constitueixen el règim jurídic que regeix de manera uniforme el desenvolupament de les proves selectives per cobrir les referides places incloses en les ofertes d'ocupació pública per als anys 2016 i 2017 del personal dependent del Servei de Salut de les Illes Balears, sense perjudici de les especificacions que siguin necessàries per desenvolupar el procés selectiu en cada convocatòria descentralitzada.

5. Quant a l'àmbit que han d'afectar les convocatòries descentralitzades és el sector sanitari, tenint en compte l'ordenació sanitària territorial establerta al Decret 59/2009, de 18 de setembre, pel qual es modifica l'ordenació sanitària territorial de les Illes Balears.

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Aprovar les modificacions de l'annex 1, Bases de la convocatòria, de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 28 de maig de 2018 per la que es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de metge/metgessa d'urgència hospitalària corresponents a les ofertes d'ocupació pública per als anys 2016 i 2017 del personal dependent del Servei de Salut de les Illes Balears, publicat en el BOIB núm. 67, de 31 de maig de 2018, que es recullen a l'annex 1 de la present resolució, sent aquestes les bases comunes, que constitueixen el règim jurídic que regeix de manera uniforme el desenvolupament de les proves selectives per cobrir les referides places incloses en les ofertes d'ocupació pública per als anys 2016 i 2017 del personal dependent del Servei de Salut de les Illes Balears

2. Aprovar la modificació de l'annex 2 de l'esmentada resolució de la distribució de les places per sectors sanitaris i que es recull en aquesta resolució com a annex 2.

3. Establir que les sol·licituds de participació en el procés selectiu presentades partint de la resolució que ara es modifica, si hi està identificat el sector, o es pot identificar, s'incorporaran d'ofici a cada una de les convocatòries específiques que es convoquin.

4. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —la qual cosa exhaureix la via administrativa— pot interposar-se un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà a la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També pot interposar-se qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

No obstant això, els interessats poden optar per interposar un recurs de reposició davant del mateix òrgan que dicta la resolució en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que s'hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 9 de juliol de 2018

El director general,

Per delegació de la consellera de Salut (BOIB 10/2016)

Julio Miguel Fuster Culebras

  

Annex 1

Bases de la convocatòria

1. Normes generals

1.1. La redacció de la base 1.1. passa a ser la següent:

Aquestes bases són aplicables als processos selectius descentralitzats per cobrir 71 places vacants de personal estatutari de la categoria de metge/metgessa d'urgència hospitalària corresponents a l'oferta d'ocupació pública per als anys 2016 i 2017 d'acord amb la distribució següent:

a) 51 places per al torn lliure, 4 de les quals corresponen a la reserva per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% sense perjudici que hagi d'acreditar-se la capacitat funcional per exercir les funcions que es derivin del nomenament.

b) 20 places per al torn de promoció interna, 1 de les quals correspon a la reserva per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% sense perjudici que hagi d'acreditar-se la capacitat funcional per exercir les funcions que es derivin del nomenament.

1.2. La base 1.6 queda redactada de la següent manera:

El director general del Servei de Salut ha de resoldre les incidències que se suscitin en el desenvolupament d'aquesta convocatòria, sense perjudici de les que corresponguin al Tribunal qualificador segons el que disposa la base 5.8.

1.3. S'afegeix una base nova amb la següent redacció:

1.7. Els aspirants poden participar només en un dels torns.

2. Requisits dels aspirants

La base 2.1.C queda redactada de la següent forma:

Trobar-se en possessió de qualsevol títol de metge especialista o el certificat previst en l'article 3 del Reial decret 853/1993, de 4 de juny.

3. Sol·licituds

La base 3.4 canvia la seva redacció per la següent:

El termini per presentar sol·licituds és d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de publicació de la resolució que aprovi cada convocatòria descentralitzada. Si l'últim dia és inhàbil, s'ha d'entendre que el termini es prorroga fins al primer dia hàbil següent.

 

5. Tribunal qualificador

5.1. El punt 5.2 queda redactat de la següent forma:

Tots els membres del Tribunal hi han de pertànyer a títol individual i les seves actuacions han d'ajustar-se als principis d'imparcialitat, professionalitat, objectivitat, agilitat i eficàcia. El Tribunal està integrat per vuit membres titulars i els seus suplents respectius: president/presidenta, secretari/secretària (amb veu i vot), i sis vocals, tots designats pel director general del Servei de Salut per mitjà de la resolució corresponent. La llista de membres es publicarà en el BOIB amb una antelació d'un mes, com a mínim, a la data del primer examen.

5.2. S'afegeixen tres punts a la base 5.6:

5.6.1 Els membres del Tribunal i els seus assessors han d'abstenir-se d'intervenir i han de notificar-ho a l'autoritat convocant quan es presentin les circumstàncies previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. En qualsevol cas, el president pot requerir els membres del Tribunal una declaració expressa de no estar incursos en cap d'aquestes circumstàncies. Així mateix, els aspirants poden recusar els membres del Tribunal quan es presenti alguna d'aquestes circumstàncies. L'abstenció i la recusació dels membres del Tribunal es regula per mitjà dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015 i dels articles 22 i 23 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5.6.2 L'actuació del Tribunal s'ha d'ajustar a la Llei 40/2015 quant al funcionament dels òrgans col·legiats. Per constituir-se de manera vàlida amb la finalitat de dur a terme sessions i deliberacions i adoptar acords és necessària l'assistència del president i del secretari —o dels qui els substitueixin— i almenys de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament. Els acords s'han d'adoptar per majoria de vots dels membres presents en cada sessió.

5.6.3 Corresponen al Tribunal les funcions següents:

a) Determinar de manera concreta el contingut de l'examen i la qualificació.

b) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants d'acord amb el barem de mèrits que figura a l'annex 3 d'aquesta resolució.

c) Resoldre els dubtes que sorgeixin de l'aplicació d'aquestes bases i de la manera d'actuar en els casos no previstos.

d) Adoptar totes les mesures necessàries per garantir que el procés selectiu es desenvolupi de manera correcta.

7. Desenvolupament de l'examen

Es modifica la redacció de la base 7.1 que passa a ser la següent:

7.1. Els exàmens es faran de manera descentralitzada a cada sector sanitari.

  

 

Annex 2

Distribució de les places per sectors sanitaris/àrees de salut

S'afegeix la distribució de places per al torn de discapacitats amb la següent redacció:

Distribució de les places per sectors sanitaris/àrees de salut

Sector / hospital / àrea

Torn lliure

Promoció interna

Hospital Universitari Son Espases

9

4

Hospital de Manacor

12

7

Hospital Universitari Son Llàtzer

11

7

Hospital Comarcal d'Inca

6

2

Àrea de Salut de Menorca

2

0

Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

11

0

Total

51

20

De les places anteriorment descrites es reserven per al torn de discapacitats, tant de promoció interna com de torn lliure les que s'assenyalen a continuació.

 

HUSE

HMAN

HUSLL

HCI

ASM

ASEF

TOTAL

CATEGORIA

T.L

P.I.

T.L.

P.I

T.L.

P.I.

T.L.

P.I.

T.L.

P.I.

T.L.

P.I.

T.L.

P.I.

Metge Urg. Hospitalària.

1

1

1

1

1

4

1

Total

4

1