Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA

Núm. 7458
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la utilització de les instal·lacions esportives municipals de Sant Joan de Labritja

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament de data 11/05/2018, sobre la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la utilització de les instal·lacions esportives municipals, el text íntegre de les quals es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

7.- APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE TARIFES DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DE LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS DE SANT JOAN DE *LABRITJA – Exp. Núm. 459/2018.-

D'ordre de la Presidència per la secretaria s'adona del formi expedient Nº 459/2018, de modificació de la “Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la utilització de les instal·lacions esportives municipals de Sant Joan de *Labritja” i de la proposta d'aprovació del mateix, que diu:

Vist l'expedient Nº 459/2018 tramitat per a la modificació de la “Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la utilització de les instal·lacions esportives municipals de Sant Joan de *Labritja”.

Realitzada la tramitació establerta, vist l'informe de Secretaria i en compliment del que es disposa en el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, atenent a la Providència d'Alcaldia i a l'informe del Tècnic Municipal d'Esports; es proposa l'adopció del següent:

D'ordre de la Presidència pel secretari es dóna lectura al dictamen i proposta d'acord que formula la Comissió Informativa al ple:

PRIMER.- Aprovar la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per Taxa per la utilització de les instal·lacions esportives municipals, en els termes en què figura en l'expedient amb la redacció que a continuació es recull:

[…]

4.Instal·lacions Piscina Municipal.

 

Individual

Parella

Familiar

Agroturismes

(1 persona)

(2 persones)

(3 o + persones)

(dte. 50% inc)

 Abonament

 35,00 €

 52,00 €

 68,00 €

 100,00 €

Tipus / Activitat

No abonats

Abonats

Curset 3 dies - 30''

 38,00 €

 26,60 €

Curset 2 dies - 30''

 28,00 €

 19,60 €

Curset 1 dia - 30''

 18,00 €

 12,60 €

Curset 2 dies - 45''

 36,00 €

 25,20 €

Curset 3 dies - 45''

 48,00 €

 33,60 €

No usuari

Usuari

Entrada puntual

 5,00 €

 2,50 €

No usuari

Usuari

Entrada puntual menors 16 anys

 3,00 €

 2,00 €

** Els preus expressats s'entendran per mensualitats.

[…]

SEGON.- Donar a l'expedient la tramitació i publicitat preceptiva, mitjançant exposició del mateix en el tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament i en el Butlletí Oficial de les *Illes *Balears, per termini de trenta dies hàbils, dins dels quals els interessats podran examinar-ho i plantejar les reclamacions que estimin oportunes.

Així mateix, estarà a la disposició dels interessats a la seu electrònica d'aquest Ajuntament [http://santjoandelabritja.sedelectronica.es].

TERCER.- Considerar, en el cas que no es presentessin reclamacions a l'expedient, en el termini anteriorment indicat, que l'Acord és definitiu, sobre la base de l'article 17.3 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

CAMBRA.- Facultar a Alcalde per subscriure els documents relacionats amb aquest assumpte.

EL PLE, EN VOTACIÓ ORDINÀRIA, PER UNANIMITAT VA ACORDAR APROVAR L'EXPEDIENT N.º 459/2018 DE MODIFICACIÓ DE LA “ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DE LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS DE SANT JOAN DE LABRITJA EN ELS TERMES EN QUE S'HA TRANSCRIT.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DE LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS.

Article 1r.- CONCEPTE.

De conformitat amb el qual preveu l'article 58, en relació amb l'article 20.3, tots dos del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament de Sant Joan de *Labritja estableix la taxa per a la utilització d'instal·lacions esportives municipals especificades a les Tarifes contingudes a l'apartat 2 de l'article 3r. següent, que es regirà per a la present ordenança.

Article 2n.- OBLIGATS AL PAGAMENT.

Està obligat al pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança qui es beneficiï dels serveis, instal·lacions o activitats prestades o realitzades per aquest Ajuntament, al fet que es refereix l'article anterior.

Estarà exempt del pagament de la taxa el personal funcionari, laboral i el personal interí de més d'un any d'antiguitat, cònjuges i fills.

S'estableix una bonificació del 50% de reducció sobre les taxes fixades en tots els apartats de les instal·lacions esportives municipals per als Hotels Rurals i Agroturismes (del municipi), i una bonificació del 15% de reducció per a la resta d'establiments hotelers.

Article 3r.- QUANTIA.

La quantia de la taxa regulada en aquesta ordenança serà la fixada en la tarifa continguda a l'apartat següent, per cadascun dels diferents serveis o activitats.

La tarifa d'aquesta taxa serà la següent:

Epígraf primer: Utilització d'instal·lacions esportives municipals.

Taxes per la utilització de les instal·lacions esportives municipals:

1. Camp de Futbol municipal.

- Per entrenament o partit (2 h.) amb llum diürna – 90,00€

- Per entrenament o partit (2 h.) amb llum artificial – 120,00€

2. Pistes de Tennis.

- Per usuari amb llum diürna (1 h. per persona) – 3,00€ residents / 4,00€ no residents

- Per usuari amb llum artificial (1 h. per *pers.) – 6,00€ residents / 8,00€ no residents

3. Pistes Poliesportives.

- Per entrenament o partit (2 h.) amb llum diürna – 12,00€ *resid. / 15,00 € no *resid.

- Per entrenament o partit (2 h.) amb llum artificial – 18,00€ *resid. / 20,00€ no *resid.

4. Instal·lacions Piscina Municipal.

Individual

Parella

Familiar

Agroturismes

(1 persona)

(2 persones)

(3 o + persones)

(dte. 50% inc)

 Abonament

 35,00 €

 52,00 €

 68,00 €

 100,00 €

               

Tipus / Activitat

No abonats

Abonats

Curset 3 dies - 30''

 38,00 €

 26,60 €

Curset 2 dies - 30''

 28,00 €

 19,60 €

Curset 1 dia - 30''

 18,00 €

 12,60 €

                                                              

Curset 2 dies - 45''

 36,00 €

 25,20 €

Curset 3 dies - 45''

 48,00 €

 33,60 €

  

No usuari

Usuari

Entrada puntual

 5,00 €

 2,50 €

  

No usuari

Usuari

Entrada puntual menors 16 anys

 3,00 €

 2,00 €

 

** Els preus expressats s'entendran per mensualitats.

Descomptes:

→Cursets per abonats – 30%

→Jubilats – 30%

→Família nombrosa – 20%

→Abonament trimestral – 20%

→Abonament anual – 40%

Epígraf segon: Cessió i utilització altres instal·lacions, i bonificacions.

Preus per a la cessió i utilització d'instal·lacions esportives i locals municipals.

A. Entitats lucratives o residents al Municipi.

A.1. Despeses de manteniment per acte de 2 hores - 12,00€

B. Entitats lucratives no residents al Municipi.

B.1. Despeses de manteniment per acte de 2 hores – 20,00€

C. Entitats no lucratives.

C.1. Residents al municipi de Sant Joan de Labritja i acte de 2 hores - 12,00€

C.3. No residents al municipi de Sant Joan de Labritja i acte de 2 hores – 20,00€

La cessió d'ús del Saló d'Actes de l'Edifici Polivalent, pot ser gratuïta sempre que ho acordin els òrgans municipals de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, atenent-se als interessos mutus entre les parts i atès a l'interès de l'activitat per al Municipi de Sant Joan de Labritja.

NORMES DE GESTIÓ

□ Les persones i entitats interessades en la cessió d'ús i serveis del Saló d'Actes de l'Edifici Polivalent i altres instal·lacions del Camp Municipal d'Esports, ho hauran de sol·licitar per escrit al Sr. Alcalde President. Juntament amb la sol·licitud s'haurà d'adjuntar la documentació pertinent (acreditació de residència o seu social, acreditació d'entitat no lucrativa, fotografies, memòria de l'activitat etc., segons els casos).

□ La condició de resident al Municipi de Sant Joan de Labritja s'acreditarà mitjançant el certificat de l'últim Padró Municipal d'Habitants.

□ La condició d'entitat amb seu social al Municipi de Sant Joan de Labritja s'acreditarà mitjançant fotocòpia de l'escriptura de constitució degudament inscrita. La condició d'entitat no lucrativa s'acreditarà mitjançant fotocòpia dels estatuts degudament legalitzats.

□ Les condicions per a la utilització de les instal·lacions i serveis per tercers seran fixades per l'Ajuntament que hauran de ser acceptades pels usuaris.

□ Els horaris i dies d'utilització i serveis seran fixats per l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, atenent-se en tots els casos a les necessitats prioritàries de les instal·lacions i serveis de l'Ajuntament.

□ Una vegada autoritzada la utilització de les instal·lacions o serveis es podrà fer efectiu l'import dels preus establerts a les oficines municipals. Les quotes s'abonaran abans d'entrar en el recinte o rebre el servei.

1. Jubilats.

S'estableix una quota amb dret a utilització de les instal·lacions esportives municipals per a usuaris jubilats a partir de 60 anys, amb una quota 50% de reducció sobre les taxes fixades en tots els apartats de les diferents instal·lacions esportives municipals.

2. Famílies nombroses, Disminuïts Físics i Psíquics.

S'estableix una quota amb el dret a la utilització de les instal·lacions esportives municipals pels usuaris que pertanyen a famílies nombroses i usuaris amb minusvalideses físiques o psíquiques, que consistirà en una reducció del 50% sobre les quotes fixades en tots els apartats de les diferents instal·lacions esportives municipals.

Per a l'aplicació de la reducció en el cas d'usuaris que pertanyen a família nombrosa hauran d'acreditar la seva condició i estar en possessió del carnet o document que especifiqui la seva pertinença a la família nombrosa.

En el cas d'usuaris amb minusvalideses físiques o psíquiques se sol·licitarà certificat que acrediti la seva minusvalidesa per a l'aplicació de la reducció.

Article 4t.- NORMES DE GESTIÓ.

Tindran la consideració d'abonats de les instal·lacions els qui ho sol·licitin a l'Ajuntament mitjançant instància dirigida al Sr. Alcalde President fent constar edat i domicili.

Una vegada comprovat que la sol·licitud reuneix totes les condicions exigides es lliuraran dues fotografies format carnet per persona, i serà expedit el corresponent carnet.

Article 5è.- TRIBUTACIÓ.

El tribut es considerarà meritat simultàniament a la utilització dels béns i serveis objecto d'aquesta ordenança, i les quotes, excepte les d'abonament, es recaptaran al moment d'entrar en el recinte.

Article 6è.- INFRACCIONS I SANCIONS TRIBUTÀRIES.

Les infraccions i fraus dels drets d'aquest tribut municipal se sancionaran amb multes en la quantia autoritzada per la Llei de Règim Local, Hisendes Locals i altres disposicions vigents.

PARTIDES FALLADES

Es consideraran partides fallades les quotes legalment imposades que no puguin fer-se efectives per procediment de constrenyiment. Per a la seva declaració s'instruirà l'oportú expedient, l'aprovació del com serà competència del Ple.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal va ser aprovada inicialment pel Ple de la Corporació en Sessió Ordinària celebrada el 31 de març de 2006, va quedar definitivament aprovada en data 16 de juny de 2006, i entrarà en vigor a partir del dia hàbil següent a la publicació íntegre de la mateixa en el B.O.I.B., i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos explicats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB), davant el Tribunal Superior de Justícia de les IIles Balears, amb seu a Palma de Mallorca.

 

Sant Joan de Labritja, 9 de juliol de 2018

L'alcalde

Antoni Marí Marí