Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA

Núm. 6484
Extracte de la Resolució de la consellera de Presidència de 12 de juny de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dissenyar i implementar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere adreçats al col·lectiu LGTBI per al 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 403668

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria de subvencions per dissenyar i implementar campanyes divulgatives de sensibilització de la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i la prevenció de l’LGTBI-fòbia a les Illes Balears, així com de difusió dels drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI); activitats formatives en diversitat sexual i de gènere, i projectes d’intervenció sociocomunitària per donar resposta a situacions de vulnerabilitat de persones o col·lectius per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere per al 2018. El text complet es pot consultar a la Base de dades nacional de subvencions (<http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans>).

Primer

Entitats beneficiàries

Poden ser beneficiàries de les subvencions que preveu aquesta convocatòria les associacions, federacions d’associacions, fundacions i qualsevol altra persona jurídica privada sense ànim de lucre legalment constituïdes i en actiu, radicades a les Illes Balears.

També hi poden accedir les associacions i les persones jurídiques públiques o privades degudament registrades en altres àmbits territorials quan executin i desenvolupin programes o accions en l’àmbit territorial de les Illes Balears i que tenguin efectes en l’àmbit de la xarxa social de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Així mateix, poden concórrer a les subvencions de manera conjunta per un mateix projecte dues o més entitats sempre que especifiquin clarament quines seran les funcions de cadascuna i compleixin els requisits anteriors.

Poden ser beneficiàries de les subvencions les entitats que compleixin l’apartat 4.2 de la convocatòria.

Segon

Objecte

L’objecte d’aquesta convocatòria és la realització de projectes i activitats per fomentar i divulgar la diversitat sexual i de gènere, garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) i erradicar l’LGTBI-fòbia.

L’objecte de les ajudes és la creació i la realització de campanyes de difusió dels drets de lesbianes, gais, trans*, bisexuals i intersexuals, de sensibilització envers la diversitat sexual i de gènere, i de prevenció de l’LGTBI-fòbia a les Illes Balears; la creació i implementació de programes i projectes d’intervenció sociocomunitària per donar resposta a situacions de vulnerabilitat de persones o col·lectius per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i l’organització de congressos, seminaris, simposis, jornades, cursos i altres activitats i esdeveniments de caràcter similar relacionats amb la diversitat sexual i de gènere, amb les finalitats següents:

a. Fomentar una percepció i una actitud positives cap al col·lectiu LGTBI, a l’efecte d’evitar situacions de rebuig i de marginació de les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, amb especial atenció a la situació de les dones transsexuals, lesbianes o bisexuals.

b. Donar difusió de la Llei 8/2016 a tota la societat, especialment a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i les seves famílies amb l’objectiu que coneguin els nous drets que els concedeix aquesta Llei.

c. Incrementar els coneixements i potenciar les aptituds i les actituds favorables a la diversitat sexual i de gènere en tots els àmbits.

d. Millorar les habilitats i les capacitats de les persones i col·lectius LGTBI que estan en una situació de més vulnerabilitat.

Tercer

Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per l’Ordre del conseller de Presidència de 14 de gener de 2011 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’acció cívica (BOIB núm. 17, de 3 de febrer).

Quart

Quantia

L’import màxim que es destina a la convocatòria és de 50.000 € (cinquanta mil euros) amb càrrec a la partida pressupostària corresponent dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2018.

La determinació de l’import de la subvenció s’estableix en el punt 13 de la convocatòria d’acord amb els criteris prevists en el punt 12 que es detallen a l’annex de la convocatòria.

Cinquè

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació adjunta és d’un mes comptador a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Els models per presentar la sol·licitud estan disponibles a la seu electrònica del Govern de les Illes Balears (http://seuelectronica.caib.es) i a la pàgina web de la Direcció General de Coordinació de la Conselleria de Presidència (<http://dgpresid.caib.es/>).

 

Palma, 12 de juny de 2018

La consellera de Presidència,

Pilar Costa i Serra