Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 6453
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de dia 13 de juny de 2018 per la qual se sotmet a informació pública el Projecte de decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària per a les persones adultes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Recomanació 2006/962/CE, del Parlament Europeu i del Consell d’Europa, de 18 de desembre de 2006, insta els estats membres a desenvolupar l’oferta de les competències clau com una combinació de coneixements, capacitats o destreses i actituds adequades al context i les identifica com aquelles que totes les persones requereixen per a la seva realització i desenvolupament professional, així com per a la ciutadania activa, la inclusió social i l’ocupació.

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, en la redacció donada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, estableix a l’article 68.1 que les persones adultes que vulguin adquirir les competències i els coneixements corresponents a l’educació bàsica han de comptar amb una oferta adaptada a les seves condicions i necessitats.

3. La mateixa Llei orgànica 2/2006, a l’article 67.9, introduït per la Llei orgànica 8/2013, disposa que, en atenció a les seves circumstàncies especials, per via reglamentària es podran establir currículums específics per a l’educació de les persones adultes que condueixin a l’obtenció de les titulacions establertes a la mateixa Llei orgànica. Aquest aspecte també està establert a la disposició addicional quarta del Reial decret 1105/2014, de 26 de desembre, pel qual s’estableix el currículum bàsic de l’educació secundària obligatòria i del batxillerat, modificat pel Reial decret 562/2017, de 2 de juny, pel qual es regulen les condicions per a l’obtenció dels títols de graduat en educació secundària obligatòria i de batxiller, d’acord amb el que es disposa al Reial decret llei 5/2016, de 9 de desembre, de mesures urgents per a l’ampliació del calendari d’implantació de la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa.

4. La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears estableix a l’article 36.2 que correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desplegament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

5. La Llei 4/2006, de 30 de març, d’educació i formació permanents de persones adultes de les Illes Balears determina els principis generals de l’educació i la formació permanents de les persones adultes, n’estableix les característiques generals, els programes i les modalitats dels ensenyaments adreçats a la població adulta, i és el marc de referència que s’ha de tenir en compte per al desplegament normatiu relatiu a les accions educatives i formatives per a les persones adultes.

6. La disposició addicional primera del Decret 34/2015, de 15 de maig, pel qual s’estableix el currículum de l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears, modificat pel Decret 29/2016, de 20 de maig, pel qual es modifica el Decret 34/2015, de 15 de maig, pel qual s’estableix el currículum de l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears, disposa que el conseller d’Educació, Cultura i Universitats ha d’establir mitjançant la normativa corresponent els currículums, l’estructura, l’organització i l’avaluació dels ensenyaments per a persones adultes que condueixen a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria.

7. La Resolució del conseller d’Educació i Universitat de dia 5 d’abril de 2018 per la qual s’ordena l’inici del procediment per elaborar un projecte de decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària obligatòria per a les persones adultes en designa la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat com a responsable.

8. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques estableix a l’article 133.2 que, sense perjudici de la consulta prèvia a la redacció del text de la iniciativa reglamentària, quan la norma afecti els drets i interessos legítims de les persones, el centre directiu competent ha de publicar el text al portal web corresponent, amb l’objecte de donar audiència als ciutadans afectats i recollir les aportacions addicionals que es puguin fer per part de les persones o entitats.

9. La Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, estableix a l’article 43.4 que el termini d’audiència ha de ser adequat a la natura de la disposició, i no inferior a quinze dies.

 

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

2. La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears.

3. La Llei 4/2006, de 30 de març, d’educació i formació permanents de persones adultes de les Illes Balears.

4. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. La Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears.

6. El Reial decret 1105/2014, de 26 de desembre, pel qual s’estableix el currículum bàsic de l’educació secundària obligatòria i del batxillerat.

7. El Decret 34/2015, de 15 de maig pel qual s’estableix el currículum de l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears.

8. La Resolució del conseller d’Educació i Universitat de dia 5 d’abril de 2018 per la qual s’ordena l’inici del procediment per elaborar un Projecte de decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària obligatòria per a les persones adultes.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Sotmetre el Projecte de decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària per a les persones adultes a informació pública, durant el termini d’un mes, comptador des de l’endemà d’haver-se publicat aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. Posar una còpia del text del Projecte a disposició de les persones interessades durant el mateix termini a l’adreça web <http://dgfpfp.caib.es>. Les al·legacions s’han de presentar al registre general de la Conselleria d’Educació i Universitat (carrer del Ter, 16, 07009, Palma), a les delegacions territorials d’educació o a qualsevol registre oficial d’acord amb el que s’estableix a l’article 94 de la Llei 39/2015.

3. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears

 

Palma, 13 de juny de 2018

El conseller,

Martí X. March Cerdà