Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 6264
Extracte de les bases reguladores de la convocatòria pública per la creació d'oportunitats de negoci a determinats carrers de Felanitx i Portocolom

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 402679

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/es/index) i a la página web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org).

Primer. Beneficiaris: Als efectes de la present Convocatòria, podran ser beneficiaris de les subvencions previstes a aquestes bases les persones físiques o jurídiques privades, o les comunitats de béns, que sense tenir personalitat jurídica, que lloguin qualsevol local que reuneixi els requisits per catalogar-se com a local subvencionable per dur a terme una activitat econòmica iniciada a partir de l’1 de gener de 2018, sempre i quan compleixin els següents requisits:

  • El nou negoci haurà de ser considerat com a microempresa. A efectes d’aquestes bases seran aquelles amb menys de 5 treballadors.
  • L'activitat s’haurà de mantenir durant un període mínim de 1 any des de l’obertura del negoci. 

En el cas de que el negoci es constitueixi per dos o més socis, la sol·licitud es tramitarà únicament per un dels socis, indicant a la sol·licitud les dades de la resta de socis. En el cas de que, un cop atorgada la subvenció, es produeixi la separació del soci que la va sol·licitar, qualsevol dels socis que mantinguin el negoci subvencionat i que apareguin a la sol·licitud de la subvenció, podran sol·licitar el manteniment de la subvenció, sempre que es compleixin els requisits establerts a aquestes bases.

Als efectes de la present Convocatòria, no podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes:

  • Les administracions públiques, les societats públiques ni les entitats vinculades o dependents de qualsevol d’elles.
  • Associacions, fundacions i resta d’entitats sense ànim de lucre.
  • Els concessionaris de immobles de titularitat pública.

Per últim, quedaran exclosos de les subvenciones previstes a aquesta Convocatòria:

  • Empreses que incompleixin les presents bases.
  • Projectes empresarials que resultin incongruents o desenvolupin activitats no desitjades.
  • Negocis que suposin un canvi de local dins el mateix nucli de població. 
  • Qui incorri en alguna de les prohibicions establertes a l’article 13 de la Llei general de Subvencions (LGS).

Segon. Objecte.: La present Convocatòria té com a finalitat regular les ajudes econòmiques que l’Ajuntament de Felanitx pretén destinar a estimular la creació d’oportunitats de negoci a Felanitx i Portocolom mitjançant la concessió de subvencions que promoguin el desenvolupament empresarial.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l’Ajuntament en data 9 de febrer de 2007 publicada al BOIB núm. 137 de 15 de maig de 2007.

Quart. Quantia: La subvenció cobrirà un 100% del preu del lloguer amb un màxim de 5.000 euros per any i per sol·licitant.

Si a l’hora de determinar les subvencions corresponent a les sol·licituds el crèdit pressupostari fos insuficient per concedir-les totes, es reduiran proporcionalment les quanties resultants fins que no es superi el muntant global de la consignació.

Conceptes subvencionables

  1. D’acord amb la present Convocatòria, serà subvencionable el lloguer del local on es durà a terme l’activitat econòmica. En aquest sentit, s’entén per lloguer la quantia del lloguer dels 12 primers mesos des del començament de l'activitat empresarial. L’ajuda no cobrirà ni els imposts indirectes (IVA) ni les despeses de comunitat, fiança o altres similars.
  2. Els local subvencionables hauran de complir els següents requisits:
    1. El local ha de tenir accés directe al públic des d'algun dels carrers i/o places indicats al document número 1.
    2. Que el propietari del local signi amb l’Ajuntament el corresponent Conveni per subvencionar el preu dels locals, previ o posteriorment a l’inici de l’activitat.
    3. Ha d’existir un contracte de lloguer signat entre el propietari i el llogater.

Cinquè. Termini de presentació de sol.licituts: Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 d'octubre de 2018.

 

(Ajuntament de Felanitx, 11 de juny de 2018

Batle,

Joan Xamena Galmes)