Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 6187
Aprovació definitiva Ordenança reguladora de la taxa per a la recollida i custòdia de cans abandonats i a lloure a la via i espais públics (Ple 22032018)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Un cop finalitzat el termini d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovada definitivament l'Ordenança reguladora de la taxa per la recollida i custòdia de cans abandonats i a lloure a la via pública i espais públics. Es publica el text íntegre de la mateixa, per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del que preveu l'article 103, de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, que és el següent:

“ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER A LA RECOLLIDA I CUSTÒDIA DE CANS ABANDONATS I A LLOURE A LA VIA I ESPAIS PÚBLICS (Ple 22032018)

Article 1. Fonament i naturalesa

En ús de les facultats recollides en els articles 15, 20, 57 i concordants del RDL 2/2004, pel qual s’aprova el text refós de la llei reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per a la recollida, custòdia de cans, gestió de l’assistència veterinària i del sacrifici de cans abandonats i a lloure a la via i espais públics, que es regirà per aquesta Ordenança.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable d’aquesta taxa la prestació dels serveis de recollida, custòdia de cans, gestió de l’assistència veterinària i del sacrifici de l’animal, si escau, quan aquest vagi a lloure a la via i espais públics. Els treballs de recollida i custòdia dels cans els podran efectuar i dur a terme els serveis municipals corresponents o entitats concertades a tal efecte, dins o fora d’aquest terme municipal. La gestió de l’assistència veterinària i del sacrifici de l’animal s’encomanarà a professionals de veterinària acreditats, dins o fora d’aquest terme municipal.”

Article 3. Subjectes passius.

Son subjectes passius els propietaris dels animals recollits, que están obligats a pagar les tarifes que s’assenyalen, amb independència de la multa que correspongui, segons la infracció comesa.

Article 4. Quotes tributàries

La quota tributària és el resultat d’aplicar les tarifes següents als serveis de recollida municipals o externs que es detallen a continuació:

Recollida per a cada ca

Euros

Serveis municipals en el casc urbà de Campos

30,00

Serveis municipals en el casc urbà de Sa Ràpita i Ses Covetes

40,00

Serveis municipals en zones rurals i de bany

50,00

Serveis entitat concertada

100,00

En el cas que la recollida s’efectuï entre les 20.00 i les 08.00 hores, de dilluns a divendres, en cap de setmana o festiu, la quota per recollida s’incrementa un 100 per 100.

Custòdia

Euros

Per dia i ca

5,00

Assistència veterinària

S’aplicarà el barem d’honoraris vigent establert pel Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears, afegint el cost dels productes mèdic farmacèutics utilitzats.

Sacrifici

Es realitzarà sota el control i la responsabilitat d’un veterinari. Per a les despeses derivades s’aplicarà el barem d’honoraris vigent establert pel Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears.

Els propietaris dels cans estan obligats a recuperar els animals recollits pels serveis municipals o de l’entitat concertada. L’incompliment d’aquesta obligació constituirà una infracció prevista, segons els casos, als articles 33 e) o 35 a), de l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals a l’entorn humà. Prèviament a la recuperació dels cans recollits, els propietaris hauran d’abonar les despeses derivades dels serveis de recollida i manteniment, si escau.

Article 5. Normes de gestió i recaptació.

La taxa s’acredita en el moment de la prestació del servei.

L’import de la taxa es farà efectiu a l’oficina corresponent contra el lliurament d’un comprovant que expedeix l’ajuntament o mitjançant un sistema automàtic. Els imports recaptats s’ingressen i es liquiden a la Tresoreria Municipal amb la periodicitat que determini l’ajuntament.

Disposició final.

Aquesta ordenança entrarà en vigor una vegada publicat el text íntegre en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i hagi transcorregut el termini que s’assenyala a l’article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.”

Campos 4 de juny de 2018

El batle,

Sebastià Sagreras Ballester.