Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 6086
Aprovació definitiva de la creació del Servei públic de recollida porta a porta de matèria orgànica de grans productors a l’illa de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió plenària ordinària, celebrada per aquest Consell Insular, el 22 de març de 2018, es va aprovar inicialment la Creació del Servei Públic de recollida de matèria orgànica de grans productors de l’illa de Formentera, sotmetent aquest a informació pública mitjançant publicació al BOIB núm. 44, de 10 d’abril de 2018, i donant tràmit d'audiència i d’informació pública durant 30 dies hàbils, a comptar des del dia següent al de la publicació al BOIB,  en els termes de l'article 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, Municipal i de Règim Local de les Illes Balears.

En aquest anunci es feia constar que, en el cas de no presentar-se al·legacions, s'entendrà aprovada definitivament la Creació del Servei Públic de recollida de matèria orgànica de grans productors de l’illa de Formentera, sense necessitat d'un nou acord exprés del Ple.

Havent finalitzat el termini d’audiència, consta informe del Secretari de la corporació, amb data de 31 de maig de 2018, per la que certifica que en el període comprés entre el 5 d’abril fins el dia 24 de maig de 2018 no consta al Registre General d’Entrada al·legacions a l’expedient d’”Aprovació la Creació del Servei Públic de recollida de matèria orgànica de grans productors de l’illa de Formentera”.

A continuació es publica definitivament el text íntegre de la Creació del Servei Públic de recollida porta a porta de matèria orgànica:

"CREACIÓ DEL SERVEI PÚBLIC DE RECOLLIDA PORTA A PORTA DE MATÈRIA ORGÀNICA DE GRANS PRODUCTORS A L’ILLA DE FORMENTERA

I. Per Acord Plenari, de 20 d’abril de 2007, es va aprovar l’adjudicació definitiva del contracte C 12/2006 de gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes a l’illa de Formentera a CESPA S.A. i la formalització del contracte de gestió i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes a l’illa de Formentera es va formalitzar mitjançant acte administratiu de 24 de maig de 2007. El preu base de la licitació total fou el de 15.849.660,60€ (IVA inclòs).

II. Vista la providència d’inici de la Consellera de Medi Ambient per la que s’insta a que s’iniciïn els tràmits administratius necessaris per a modificar el de gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes a l’illa de Formentera (C 12/2006) per crear i incloure en aquest, el servei públic de recollida de matèria orgànica dels grans productors a l’illa de Formentera, així com la recollida porta a porta dels envasos generats pels establiment ubicats a la zona costanera de l’illa de Formentera pertanyent al Parc Natural de ses salines d’Eivissa i Formentera, amb data de 02 de gener de 2018, vistes les necessitats sorgides durant l’explotació d’aquest servei i amb posterioritat a la formalització del contracte.

III. Vist l’“Informe de necessitat de modificació del contracte per a la “Gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes a l’Illa de Formentera”, elaborat pels SSTT de l’àrea de Medi Ambient, amb data de 7 de febrer de 2018 on s’informa favorablement l’estudi de la implantació de la recollida separada de la fracció matèria orgànica per ampliar el servei als grans productors de l’illa de Formentera, així com qualsevol mesura encaminada a la reducció i reciclatge del residu generat, i la modificació de la normativa d’aplicació (tant la reguladora com la fiscal) en aquesta matèria, a l’abast de les nostres competències.

IV. Atès que actualment es troba en tramitació el Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos de l’Illa de Formentera (PDSGRUNPF) on s’inclouen alternatives pel tractament de matèria orgànica per tal de complir amb el disposat a l’art. 22 de la Llei de residus i sòls contaminants i al Reial decret 1481/2001, relatiu al vessament de residus, on es proposa la possibilitat de construir una planta de compostatge per donar sortida al tractament de la matèria orgànica produïda a l’illa. Igualment, el Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos de l’Illa de Formentera reconeix pels tres primers anys de vigència, un d’envasos del 25% de valorització. Aquest objectiu de recuperació d’envasos es proposa que es porti a terme mitjançant el sistema de recollida de selectiva en contenidors en àrees d’aportació, mitjançant els sistemes de devolució i de retorn, així com la recollida selectiva específica a Hotels i grans superfícies.

V. Consta l’informe dels SSTT de l’àrea de Medi Ambient “de modificació del contracte per a la “Gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes a l’Illa de Formentera””, de 13 de febrer de 2018.

VI. Consta l’informe dels Serveis Jurídics de l’àrea de Medi Ambient “Modificació del contracte mixt de gestió del servei públic de recollida i transport de residus urbans, neteja viària i manteniment de zones verdes adjudicat a CESPA segons formalització del contracte de 24 de maig de 2007 (MODIF. C 1/2018 de C 12/2006)”, amb data de 13 de febrer de 2018.

VII. Consta certificat de retenció de crèdit del departament d’Intervenció del Consell Insular de Formentera, amb data de 13 de febrer de 2018, per la quantitat de 213.710,27€ per l’any 2018.

VIII. Consta consignació pressupostària de Conseller d’Hisenda per la modificació del contracte per l’any 2019 i 2020, any en que expira el contracte de gestió del servei públic de recollida i transport de residus urbans, neteja viària i manteniment de zones verdes, amb data de 12 de febrer de 2018.

IX. Vista la disposició transitòria primera del Text refós de la Llei de Contractes del sector públic (TRLCSP) aprovada per RD Legislatiu 3/2011, de 14 novembre, en relació al règim d’efectes de la modificació del “Contracte de gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones de verdes de l’illa de Formentera” aquest regeix pel text refós de la Llei de Contractes de les Administracions públiques (TRLCAP) aprovat per RD legislatiu 2/2000, de 16 de juny, i per RD, de 12 d’octubre que desenvolupa el Reglament del TRLCAP.

X. D’acord amb l’art. 146 del TRLCAP i de l’art. 102 del RD 1098/2001, de 12 d’octubre, del Reglament general del TRLCAP, per Acord de Comissió de Govern, de 13 de febrer de 2018, es va aprovar el projecte bàsic “Instauració del servei de recollida de matèria orgànica a l’illa de Formentera” presentat el 13 de febrer de 2018 per CESPA S.A. d’acord als art. 163.1 i art. 146.3 TRLCAP i l’art.102 del RD 1098/2011, en relació a expedient de modificació contractual C MODIF 1/2018. Acord que ha de ser ratificat pel Ple com a òrgan de contractació qui ostenta les facultats de modificar el contracte per raons d’interès general.

XI. De l’anterior Acord es va donar trasllat al contractista inicial CESPA S.A, que forma part de l’expedient de contracte modificació núm. Exp. C 1/2018 del contracte originari núm. Exp. C 2/006. Notificat amb data 13 de febrer de 2018.

XII. El dia 15 de febrer de 2018 amb NRE 3199, en forma i termini, el contractista va presentar conformitat expressa amb la modificació del contracte proposada per aquesta Administració. Document que obra a l’expedient.

XIII. Consta la proposta d’Acord presentada al Ple de Consell Insular de Formentera, de 16 de febrer de 2018, per aprovar, en la sessió que tindrà lloc el proper 23 de febrer de 2018, la modificació del contracte de gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes del T.M. de Formentera.

XIV. Paral·lelament a la modificació del contracte i a conseqüència d’això, el President del Consell Insular de Formentera en l’exercici de la potestat reglamentària que li atorga l'art. 4.1 a) de la LRBRL i els arts. 107-108 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera mitjançant Provisió de Presidència, de 19 de febrer de 2018, disposa que s’iniciïn els tràmits necessaris per a la constitució dels serveis públics locals de recollida porta a porta de matèria orgànica de grans productors de l’illa de Formentera i de  la zona costanera de l’illa de Formentera pertanyent al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, que s’iniciïn els tràmits oportuns per a la modificació de la normativa local sobre la matèria i que s’emetin els informes jurídics i tècnics escaient per part de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera on es justifiqui l’interès públic per la creació d’aquest nou servei públic i la necessitat de tramitar el present expedient de forma paral·lela a la modificació del contracte de residus i que es faci referència a la normativa d'aplicació i al procediment a seguir per a l'aprovació del Reglament regulador del servei a dalt esmentat.

XV. De conformitat amb ‘Informe tècnic sobre la constitució del servei pública de recollida de matèria orgànica als grans productors de l’illa de Formentera i l’ampliació del servei públic servei de recollida PaP de la fracció d’envasos de la zona costanera de l’illa de Formentera del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera”, elaborat pels SSTT de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera, de 19 de febrer de 2018.

XVI. De conformitat amb l'Informe Jurídic elaborat pels SSJJ de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera, de 16 de febrer de 2018

XVII.- Atès el que disposen els arts. 102, 151 i 152 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre municipal i règim local de les Illes Balears, l’art. 12.5 e) de la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminants així com l'art. 26 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril de bases de règim local.

XVIII.- Atenent a tot l'anterior, i en virtut de les competències que m'atribueix l'art. 107 i 108 del Reglament Orgànic del Consell Insular, es proposa per la seva aprovació pel Ple, segons l’art. 22 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, el següent

 

ACORD

PRIMER.- CREAR/CONSTITUIR el “Servei públic de recollida porta a porta de matèria orgànica de grans productors de l’illa de Formentera”, segons l’informe de data 16 de febrer de 2018 dels serveis jurídics i l’informe de data 19 de febrer de 2018 del serveis tècnics de l’àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera.

SEGON. PUBLICAR al BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS, al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera l’acord d'aprovació de la constitució del servei per tal que la ciutadania i les persones legítimament interessades puguin examinar l'expedient i formular reclamacions, objeccions o observacions, durant el termini de 30 dies hàbils.

TERCER. DONAR AUDIÈNCIA PRÈVIA, en compliment de l’article 112.3 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera, l’art. 49 de la LRBRL i l’art. 82 de la Llei 39/2015, a les persones que resultin afectades directament per la disposició, associacions i altres entitats legalment constituïdes a l'illa de Formentera per a vetllar pels interessos professionals, econòmics, veïnals, etc.

QUART.- Considerar que, per al cas que no es presentin al·legacions o reclamacions, la constitució

del servei s’entendrà aprovada definitivament conforme a allò establert a l’art. 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i a l’art. 113 del Reglament Orgànic de Funcionament (ROC) del Consell Insular de Formentera, i no serà obligat que el Ple aprovi definitivament el text del Reglament ni que adopti cap acord addicional.

CINQUÈ.- Considerar que caldrà PUBLICAR, en el seu moment, de forma íntegra al BOIB, l’acord final–ja sigui l’inicial elevat automàticament a definitiu, ja sigui el definitiu pròpiament dit, amb les modificacions i correccions corresponents- sobre la constitució del servei públic als efectes d’entrada en vigor, tot de conformitat amb els articles 103.1 i 113 de la citada Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

(...)

Aquest acte posa fi a la via administrativa, i contra el mateix pot interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats del Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de dos meses a comptar a partir del dia següent de la recepció de la notificació segons estableix l’art. 44 de la llei 29/1998.

 

Formentera 6 / 06 / 2018

El President

Jaume Ferrer Ribas