Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES

Núm. 5910
Extracte de la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana per a l’any 2018, per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials, per a la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn i dels espais agrícoles i/o forestals de titularitat municipal, i el manteniment, la neteja i la conservació d’espais públics que per les seves característiques especials necessitin d’una especial cura, que estiguin situats dins l’àmbit territorial de la Serra de Tramuntana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Referència Base de Dades Nacional de Subvencions: 401572

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

 Primer. Objecte

La finalitat d’aquesta convocatòria és promoure la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials, la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn i dels espais agrícoles i/o forestals de titularitat municipal, i el manteniment, la neteja i la conservació d’espais públics que per les seves característiques especials necessitin d’una especial cura, que estiguin situats dins l’àmbit territorial de la Serra de Tramuntana que ve determinat en l’article 5 dels Estatuts del Consorci.

En el cas que la finca o espai estigui parcialment ubicada dins l’àmbit de la Serra de Tramuntana, l’actuació només serà subvencionable si es realitza en la zona de la finca que es trobi situada en l’espai territorial abans indicat.

Les actuacions que realitzin els ajuntaments per a la restauració d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials i per realitzar tasques de manteniment, neteja i conservació d’espais públics seran subvencionables amb independència de la classificació del sòl on s’ha de realitzar l’actuació, és a dir, seran subvencionables les actuacions que s’executin tant a sòl rústic com a sòl urbà. En canvi, les actuacions per a la recuperació dels espais forestals i/o agrícoles de titularitat municipal només seran subvencionables si es realitzen a sòl rústic (s’inclouen totes les categories de sòl rústic).

Les actuacions que realitzin els particulars i les entitats sense ànim de lucre només seran subvencionables si es duen a terme a sòl rústic (s’inclouen totes les categories de sòl rústic).

 Segon. Entitats beneficiàries

Podran ser destinataris d’aquesta convocatòria de subvencions els següents:

1. Les persones físiques i entitats sense ànim de lucre que siguin propietàries de les finques on es realitzi l’actuació subvencionable.

2. Els vint ajuntaments amb territori situat dins l’àmbit territorial de la Serra de Tramuntana declarada patrimoni mundial per la UNESCO que ve determinat en l’article 5 dels estatuts del Consorci per dur a terme les actuacions que es detallen a l’apartat cinquè de la convocatòria.

 Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix pel que estableixen les bases reguladores recollides en l’Ordenança general de Subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017). Per tant, les persones interessades han de complir amb el contingut tant de les Bases com d’aquesta convocatòria. En el no regulat ni en l’Ordenança ni en la Convocatòria serà d’aplicació el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

 Quart. Quantia

Per fer front a aquesta convocatòria es destina la quantitat total d’un milió vuitanta-un mil dos-cents vint-i-dos euros amb quaranta-tres cèntims (1.081.222’43 euros). La distribució d’aquesta quantia és la següent:

1) Cinc-cents deu mil sis-cents deu euros amb noranta-dos cèntims (510.610’92 euros) aniran destinats als ajuntaments en les línies corresponents a subvencions per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials i per a la recuperació dels espais agrícoles i/o forestals de titularitat municipal.

2) Cinc-cents trenta mil sis-cents onze euros amb cinquanta-un cèntims (530.611’51 euros) aniran destinats a particulars i entitats sense ànim de lucre en les línies corresponents a subvencions per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials i per a la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn.

3) Quaranta mil euros (40.000’00 euros) aniran destinats als ajuntaments en la línia corresponent als espais públics que per les seves característiques especials necessitin d’una especial cura en el seu manteniment, neteja i conservació.

 En el cas que alguna de les quantitats a les quals es fa referència en els punts 1 i 2 no s’esgoti acreixerà l’altra, en els termes que s’indiquen en la convocatòria, prèvia la corresponent modificació pressupostària, si escau.

 Cinquè. Import de la subvenció

Les subvencions que s’atorguin als particulars i entitats sense ànim de lucre, en el marc d’aquesta convocatòria no podran superar el límit de 10.000’00 € per a cada actuació. Per tant, les actuacions que tenguin un cost de fins a 10.000’00 € podran ser finançades al 100%, i si l’actuació que es vol realitzar supera aquesta quantia haurà de ser finançada per cada particular o entitat sense ànim de lucre en la quantia que superi el límit esmentat.

Les subvencions que s’atorguin als ajuntaments corresponents a les línies per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials, i per a la recuperació dels espais agrícoles i/o forestals de titularitat municipal en el marc d’aquesta convocatòria no podran superar el límit de 30.000’00 € per a cada actuació, tret de les actuacions per a la recuperació d’elements etnològics, que no podran superar el límit de 15.000’00 euros. Així, les actuacions que tenguin un cost de fins a 30.000’00 € o de fins a 15.000’00 euros depenent del tipus d’actuació, com s’ha indicat anteriorment, podran ser finançades al 100%, i si l’actuació que es vol realitzar supera aquesta quantia haurà de ser finançada per cada ajuntament en la quantia que superi els límits esmentats

Les subvencions que s’atorguen als ajuntaments respecte a la línia corresponent als espais públics que per les seves característiques especials necessitin d’una especial cura en el seu manteniment, neteja i conservació, les ajudes no podran superar el límit de 10.000’00 euros per a cada actuació. Així, les actuacions d’aquesta línia que tenguin un cost de fins a 10.000’00 € podran ser finançades al 100%, i si l’actuació que es vol realitzar supera aquesta quantia haurà de ser finançada per cada ajuntament en la quantia que superi el límit esmentat

Sisè. Termini de presentació

El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i d’aquest extracte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 29 de maig de 2018

El secretari del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

(Per delegació, BOIB núm. 165 de 29/11/2013)

 Antonio Benlloch Ramada