Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 5871
Aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança reguladora dels horaris de les activitats catalogades i turístiques de restauració al municipi de Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat cap reclamació durant el termini d'exposició al pública, queda automàticament elevat a definitiu l'acord plenari inicial aprovatori de la modificació de l’Ordenança reguladora dels horaris de les activitats catalogades i turístiques de restauració al municipi de Sant Antoni de Portmany, el text sencer del qual es fa públic per al seu general coneixement, en compliment del que disposa l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local .

«Article únic.

L'article 4 queda redactat en els següents termes:

Article 4. Excepcions.

4.1. Quan un establiment tengui caràcter multidisciplinari, és a dir, s'hi exerceixin diverses activitats, cada una d’aquesta s’haurà d'exercir dins del seu propi horari específic. Per a això, la configuració de l'establiment haurà d'assegurar que el tancament d'una activitat no afecta el funcionament de la resta. En cas contrari, s'haurà de complir l'horari més restrictiu.

4.2. Per als locals del Grup I que exclusivament realitzin activitats enquadrades en l'esmentat Grup, es pot autoritzar l'avançament de 2 hores en el seu horari d'obertura de manera excepcional, prèvia sol·licitud de l'interessat i amb les següents condicions:

- L’activitat ha d'estar emparada per la preceptiva llicència municipal d'obertura i funcionament o declaració responsable.

- L’establiment en qüestió haurà d'acreditar que ha mantingut la seua activitat de manera ininterrompuda durant almenys onze mesos anteriors a la data de formular la sol·licitud.

- Durant l'horari emparat per aquesta autorització excepcional no podrà executar-se amenització musical de cap classe. L'incompliment d'aquesta condició donarà lloc a la tramitació del corresponent expedient per a la revocació de l'autorització.

- Les autoritzacions d'avançament d'horari d'obertura es concediran amb un termini de durada d'un any i seran renovables a la sol·licitud de l'interessat.

- No s'atorgaran aquest tipus d'autoritzacions a aquells establiments que, en el moment de formular la sol·licitud, estiguin imputats en la instrucció de procediments sancionadors per infraccions a les següents ordenances municipals de Sant Antoni de Portmany:

1. Ordenança municipal sobre la protecció del medi ambient.

2. Ordenança municipal de publicitat dinàmica.

3. Ordenança reguladora dels horaris d'establiments i espectacles públics i activitats recreatives.

4. Ordenança reguladora de l'emissió de sorolls i vibracions.

5. Ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública.

- No s'atorgarà aquest tipus d'autoritzacions a aquells establiments sobre els quals, durant l'any immediatament anterior a la data de sol·licitud de l'autorització, s'hagi dictat resolució ferma condemnatòria per infraccions a les següents ordenances municipals de Sant Antoni de Portmany:

1. Ordenança municipal sobre la protecció del medi ambient.

2. Ordenança municipal de publicitat dinàmica.

3. Ordenança reguladora dels horaris d'establiments i espectacles públics i activitats recreatives.

4. Ordenança reguladora de l'emissió de sorolls i vibracions.

5. Ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública.

4.3. Els locals del Grup I.B, podran sol·licitar un horari diferent de l'establert a l'article 3 d'aquesta ordenança. L'alcaldia resoldrà discrecionalment, i en cas de ser concedida, aquesta autorització tendrà una vigència d'un any, renovable per períodes iguals, a sol·licitud de la persona interessada, amb un mes d'antelació a la fi de la vigència, sempre que s'acrediti el manteniment de les circumstàncies que en varen justificar l’autorització. En aquells supòsits en els quals un establiment incompleixi de manera reiterada les condicions de l'autorització, l'Ajuntament podrà revocar l'autorització concedida o denegar la posterior sol·licitud de renovació.

4.4. En els locals del Grup IIB i IIC, en el cas d'organització de gales juvenils, es permetrà la realització de l'activitat fins a les 24 hores en festius i vigílies de festius, amb les limitacions d'admissió, consum i servei de begudes establerts per a menors. En aquests casos haurà de transcórrer almenys 1 hora des de la conclusió de la gala juvenil a l'inici normal de l'activitat, dins l'horari permès.

4.5. En aquelles zones declarades com a Zones de Protecció Acústica Especial (ZPAE), podran dictar-se horaris específics diferents als generals continguts en aquesta ordenança als quals hauran d'acollir-se totes les activitats incloses dins l'àmbit d'aquestes zones.

Disposició final. Entrada en vigor

Aquesta modificació d'Ordenança entrarà en vigor als quinze dies de la seua publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb els articles 65.2n i 70.2n de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i romandrà en vigor fins que es modifiqui o derogui expressament.»

Contra aquest acord, s'hi pot interposar el recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears, amb seu a Palma, en el termini de dos mesos comptadors des l'endemà de la publicació d'aquest anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

A Sant Antoni de Portmany, 30 de maig de 2018

L'Alclade,

José Tur Torres