Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 5888
Acord del Consell de Govern d’1 de juny de 2018 pel qual es nomena la coordinadora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant el Decret 37/2015, de 22 de maig, s’aprovaren els Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, en compliment de la disposició transitòria segona de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per tal d’adaptar-se a les previsions de la Llei esmentada. D’acord amb l’article 30.2 de la Llei 7/2010, els organismes autònoms s’adscriuen a la conselleria a la qual correspon la direcció, l’avaluació i el control dels resultats de la seva activitat. En coherència amb aquesta disposició, l’article 1 dels Estatuts del SOIB adscriu aquest ens a la conselleria competent en matèria de treball, atès que la finalitat primordial del SOIB és la planificació, la gestió i la coordinació de les polítiques actives d’ocupació.

En el BOIB núm. 34, de 17 de març de 2018, es publica el Decret 6/2018, de 16 de març, pel qual es modifica el Decret 37/2015, de 22 de maig, d’aprovació dels

Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, i mitjançant aquesta modificació es va preveure la possibilitat de crear la figura del càrrec de coordinador o coordinadora del SOIB per part del Consell de Direcció, tal com disposa l’article 15 bis del Decret 6/2018, de 16 de març:

El Consell de Direcció del SOIB pot crear el càrrec de coordinador o coordinadora amb funcions vinculades amb els objectius generals que s’enumeren en l’apartat 2 d’aquest article, d’acord amb el que preveu l’article 20.5 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En aquest cas, el coordinador o coordinadora ha de dependre orgànicament de la Direcció del SOIB i funcionalment de la Direcció i de la Vicepresidència, i ha d’estar sotmès a la relació laboral especial d’alta direcció.

D’acord amb això, en la sessió ordinària del Consell de Direcció núm. 2/2018, de data 9 de febrer de 2018, el Consell de Direcció del SOIB va crear la figura del càrrec de coordinador o coordinadora del SOIB (Decret 6/2018, de 16 de març. BOIB núm. 34, de 17 de març).

En la sessió ordinària 4/2018, de 31 de maig de 2018, s’informa de la proposta de nomenament a la senyora Esther Callizo Gaitero, com a coordinadora del SOIB, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria.

D’altra banda, l’article 21 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 112, de 29 de juliol), per la qual es regula el règim general d’organització i funcionament del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aplicable als organismes autònoms, disposa que correspon al Consell de Govern, per mitjà d’un acord, el nomenament i el cessament de les persones titulars dels òrgans unipersonals de direcció dels organismes autònoms. El nomenament i el cessament s’han de fer a proposta de la persona titular de la conselleria d’adscripció de l’ens, oït prèviament l’òrgan col·legiat superior de direcció de l’ens.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria, en la sessió de dia 1 de juny de 2018 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Nomenar la senyora Esther Callizo Gaitero coordinadora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. L’Acord produirà efectes el mateix dia d’haver-se publicat.

 

Palma, 1 de juny de 2018

  

La secretària del Consell de Govern

Pilar Costa i Serra