Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 5862
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 31 de maig de 2018, per la qual es publica el resultat de la fiscalització i les recomanacions de l'Informe 118/2016 del Compte general de la Universitat de les Illes Balears corresponent a l’exercici 2014

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Dia 12 de maig de 2016, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 118/2016 del Compte general de la Universitat de les Illes Balears corresponent a l’exercici 2014.

2. Dia 7 de febrer de 2017, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat de l'Informe a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 25 d’octubre de 2016.

Fonaments de dret

1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la seva publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que s'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de la fiscalització i les recomanacions de l’Informe 118/2016 del Compte general de la Universitat de les Illes Balears corresponent a l’exercici 2014, el qual podeu veure en l’edicte que s’adjunta com a annex I.

  

 Palma, 31 de maig de 2018

 El síndic major

Joan Rosselló Villalonga

 

Annex I

Edicte pel qual es fa públic el resultat de la fiscalització de l’Informe 118/2016 del Compte general de la Universitat de les Illes Balears corresponent a l’exercici 2014

L’Informe 118/2016 del Compte general de la Universitat de les Illes Balears, aprovat pel Consell de la Sindicatura dia 12 de maig de 2016, és un informe de caràcter general i de periodicitat anual, mitjançant el qual la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears expressa l’opinió financera i de compliment de legalitat respecte del Compte general de la Universitat de les Illes Balears i dels ens que en depenen, en aquest cas, de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

La fiscalització dels comptes anuals de la Universitat, que comprenen l’estat de liquidació del pressupost de l’exercici 2014, el balanç de situació, el compte del resultat econòmic patrimonial i la memòria, s’ha efectuat d’acord amb els objectius i l’abast que es descriuen en l’Informe.

En l’apartat de l’opinió, la Sindicatura detalla tres excepcions amb efectes pressupostaris, dues amb efectes patrimonials i una amb efectes pressupostaris i patrimonials, a més d’un incompliment de legalitat, però conclou que, llevat dels efectes d’aquestes excepcions, els comptes anuals de la Universitat de les Illes Balears expressen, en tots els aspectes significatius, la imatge fidel del patrimoni i de la situació econòmica i financera de la Universitat de les Illes Balears a 31 de desembre de 2014, i dels resultats de les seves operacions corresponents a l’exercici anual acabat en aquesta data, de conformitat amb el marc normatiu aplicable i, en particular, de conformitat amb els principis i les normes comptables que conté aquesta normativa.

Així mateix, l’Informe també fa una anàlisi de la contractació (en l’apartat V) i dels convenis concertats i els convenis/contractes derivats de l’article 83 de la Llei orgànica d’universitats (LOU) (en l’apartat VI) i conclou, d’acord amb l’abast de la fiscalització que s’ha dut a terme, que l’activitat de la UIB i de la seva fundació dependent, quant a aquests apartats, s’ha desenvolupat, en els aspectes més significatius, de conformitat amb el principi de legalitat, la normativa interna de la UIB i una raonable gestió dels recursos destinats a les activitats i els projectes desenvolupats, llevat de les incidències descrites.

A més de les incidències que es detallen al final de cada apartat, l'Informe conté un total de 34 recomanacions per millorar la gestió econòmica financera: 1 en l'apartat d’estabilitat pressupostària, regla de despesa i sostenibilitat financera; 1 pel que fa a la rendició de comptes; 17 respecte de l’opinió financera i de legalitat respecte dels comptes anuals; 2 quant a l’entitat dependent Fundació Universitat-Empresa; 2 pel que fa als estats consolidats; 4 respecte de la contractació, i 7 amb relació als convenis concertats i els convenis/contractes derivats de l’article 83 de la LOU.

També s’adjunten a l’Informe els annexos, que contenen 16 quadres i 2 fitxes individualitzades per a cada una de les entitats analitzades, amb les dades més rellevants. A més, s’hi afegeixen les al·legacions que va formular la UIB dia 18 d’abril de 2016.

Podeu consultar l'Informe del Compte general de la Universitat de les Illes Balears corresponent a l'exercici 2014 al portal web de la Sindicatura, amb el número 118/2016.