Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 5816
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i la PIMEF per a l'any 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l’article 48 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent conveni:

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i la PIMEF de Formentera per formació, coordinació amb l’àrea de Comerç del Consell Insular de Formentera, assessorament, investigació de mercat i comunicació del comerç i la indústria a l’illa de Formentera

Formentera, 3 de maig 2018

Parts

D’una part, el sr. José Miguel Mayans Serra, com a President de l’ASSOCIACIÓ INTERSECTORIAL DE PETITS I MITJANS EMPRESARIS DE FORMENTERA, (d’ara en endavant, PIMEF), amb el CIF G07631229 i amb domicili a efectes de notificacions, al carrer d’Isidor Macabich núm. 2 de Sant Francesc Xavier 07860 a Formentera, essent nomenat per aquest càrrec en l'Acta de l'Assemblea General extraordinària de la PIMEF, de data 20 de novembre de 2015, segons l’establer als seus Estatuts, de data 30 de juny de 1993.

I d’altra banda el sr. Jaume Ferrer Ribas, qui actua en nom i representació del Consell Insular de Formentera, amb CIF Núm. P-0702400-C i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, en virtut de l’Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 13 de juny de 2015, i d’acord amb l’article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars.

Antecedents

1.- Que el Consell Insular de Formentera (d’ara en davant, CIF) té com objectius, entre d’altres, donar suport a les empreses de Formentera i, especialment, protegir la petita i mitjana empresa; millorar-ne la gestió, augmentar-ne la competitivitat, potenciant la innovació, el disseny, la qualitat, la promoció, i la formació.

2.- La PIMEF té entre els seus objectius, establir relacions amb Entitats i Organismes tant de caràcter públic com de privat, gestionant davant l’Administració Pública l’establiment de mesures que suposin beneficis del sector.

És per això que dins d’aquestes finalitats s’inclou la realització de projectes d’actualització de conceptes i estratègies de màrqueting aplicades per les PIMEF al sector de comerç, i oferir les eines necessàries que permetin al comerç de Formentera dinamitzar la seva activitat, poder créixer al mercat en un context de màxima competència.

3.-Les jornades formatives es duran a terme durant les temporades de menor activitat empresarial de l’any 2018, per tal de que un major nombre de persones es puguin beneficiar de les accions formatives. Les principals branques d’actuació, serien: comerç, restauració i serveis. Entre d’altres, les accions formatives que es desenvoluparien, són les següents:

- Tècniques de selecció de personal

- Prevenció en consumo de alcohol i drogues

- Tàctiques de venda a través de Internet

- Fotografia i màrqueting a la empresa

- Tècniques de comunicació i habilitats socials

- Tècniques de atenció sanitària i socorrisme

- Prevenció de riscs psicosocials a la empresa

4. Un altre dels aspectes que la PIMEF té la voluntat d'oferir al Consell de Formentera, és un servei d'assessorament als ciutadans de l'illa. La PIMEF es troba integrada dins de la Federació Empresarial de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (PIMEEF), la qual, des de l'any 2000 disposa de personal qualificat i preparat, per oferir dia a dia els serveis d'assessorament als associats , els quals s'ofereixen mitjançant els següents organismes, i són els següents:

 

Creació d'empreses.

Des de l'1 novembre 2001 hi ha el Gabinet d'Auto ocupació i Assessoria a Noves petites i mitjanes empreses. Ajuda a crear la seva pròpia empresa a totes aquelles persones emprenedores de les illes d'Eivissa i Formentera. El seu principal objectiu és el de fomentar i promoure la creació d'empreses a través del Gabinet de Creació i Consolidació d'empreses, oferint informació i assessorament per a la posada en marxa de les idees de negoci. El Gabinet funciona amb cita prèvia. Des del gabinet d'Auto ocupació s'ha assessorat i recolzat en la creació d'empreses en sectors tan variats com comerç, serveis, indústria i construcció. No solament es destina aquest servei a persones emprenedores, sinó que també s'han prestat serveis d'assessorament a petites i mitjanes empreses que han requerit algun tipus d'assessorament (ja sigui per tenir algun dubte concret, o per tenir interès a desenvolupar noves línies de negoci o millorar la gestió de la pròpia empresa). El servei es porta a terme per dos economistes col·legiats.

Departament de Comerç.

Desenvolupa una intensa activitat tant en l'apartat d'informar i assessorar el petit comerç com l'hora de defensar els seus interessos com a col·lectiu. El serveis es porta a terme per un tècnic que porta més de deu anys al capdavant del departament de comerç.

Gabinet Tècnic de Prevenció de Riscos Laborals.

Les principals línies d'actuació són les següents:

Assessorament, tant als empresaris com als treballadors, resolent aquells dubtes o problemes particulars de cada un, donant resposta a les seves consultes via telefònica, via correu electrònic, fax o mitjançant reunions mantingudes al despatx.

Informació sobre la modalitat preventiva més adequada a cada empresa, sobre les obligacions i responsabilitats dels empresaris, difusió de la normativa de prevenció de riscos laborals, etc.

Assistència tècnica per a l'elaboració de documentació preventiva.

Promoció del compliment de la normativa en prevenció de riscos laborals.

Organització i impartició de cursos bàsics de prevenció per tal de capacitar empresaris i treballadors, de diferents sectors, per desenvolupar les funcions previstes en el RD. 39/1997, pel qual s'aprova el Reglament dels serveis de prevenció.

5.- Tasques a desenvolupar per la Gerent de PIMEF amb la Conselleria de Comerç del Consell Insular de Formentera

Cultura: Recerca de mecenatge cultural.

Comerç: Seguiment de la targeta “Compra a casa”, captació de més comerços i empreses de serveis per adherir-se al programa, realització de mes targetes. Així com a la realització d’altres accions conjuntes amb la conselleria.

Turisme : Gestió, seguiment i actualització de continguts de l’APP “Formentera 365”, crear un borsí de llits, sopars que se puguin usar durant la temporada baixa per la promoció turística.

Save Posidonia Project: Aconseguir la participació i la involucració dels comerços, restaurants i empreses de serveis de l'illa amb el projecte porta a porta.

6.- Que el resultat que es vol aconseguir per part de la PIMEF és, en primer lloc, que l'empresarial que encara no ho hagi fet, prengui consciència de la situació actual del mercat quant a factors com ara competència, els canvis en el consumidor i l'evolució de l'entorn; i en segon lloc, que prengui contacte amb les eines i estratègies al seu abast, i que un percentatge molt important no utilitza per desconeixement. Així, a partir d'aquestes jornades es podran detectar altres necessitats específiques de formació de l'empresarial de Formentera.

7.- Que el CIF vol col·laborar amb aquest projecte, perquè l'empresarial de Formentera pugui tenir la mateixa formació que a la resta de les illes.

Les dues parts ens reconeixem mútuament plena capacitat i representació per formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents

Clàusules

El CIF i la PIMEF acorden l’organització de les jornades de formació i dels serveis citats als antecedents d’aquest conveni, així com els serveis que tendran lloc a l’illa de Formentera durant l’any 2018.

El CIF aportarà la quantitat de 22.000 € a la PIMEF, amb càrrec a la partida pressupostària 430.48000 dels pressupostos generals per l'any 2018, com a suport econòmic a les citades jornades. Aquesta quantitat serà pagada, una vegada finalitzades i havent-ne presentat, per part de la PIMEF, una memòria justificativa de les actuacions, abans del 30 de novembre de l’any 2018.

La PIMEF es compromet a fer incloure els logos del Consell Insular de Formentera, en tots aquells actes de difusió i en el material divulgatiu que es faci als esmentats esdeveniments.

Aquest conveni serà vigent des del dia de la seva signatura fins al 31 de desembre de 2018, englobant totes les accions formatives gratuïtes realitzades per Pimef des de l’1 de gener de 2018, tret que sigui denunciat per escrit amb una antelació mínima d’un mes abans l’acabament de la vigència del conveni, per qualsevol de les parts per incompliment d’alguna de les clàusules d’aquest Conveni, o de comú acord entre elles.

Aquest conveni de col·laboració té la naturalesa que preveu l’article 6.1 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, i per tant, està exclòs de l’àmbit de la seva aplicació i s’ha de regir per les seves clàusules i per les normes administratives que siguin aplicables.

Les parts acorden que tota controvèrsia o discrepància, qüestió o reclamació resultants de l’execució o interpretació del present conveni o relacionats amb ell, directament o indirecta, es resoldran definitivament de forma consensuada entre les parts. En cas de no poder arribar a cap acord les qüestions litigioses que puguin derivar-se de la interpretació, l’execució i, si s’escau, la resolució d’aquest conveni s’han de sotmetre a la jurisdicció contenciosa administrativa, segons l’establer a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

I en prova de conformitat amb tot l’exposat anteriorment, signen aquest document en dos exemplars.

President del Consell Insular                                  President de la PIMEF

segueixen signatures (...)”.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

Formentera, 30 de maig de 2018

Presidenta en funcions i vicepresidenta primera

Consell Insular de Formentera

Susana Labrador Manchado