Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 5718
Resolució de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de dia 24 de maig de 2018 per la qual es regula el reconeixement d’hores de formació per al coordinador de les activitats formatives de les entitats col·laboradores de formació del professorat i el reconeixement de les activitats formatives a distància en el cas de coincidència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, estableix a l’article 102 que la formació permanent constitueix un dret i una obligació del professorat.

2. El Decret 41/2016, de 15 de juliol, regula la formació permanent del professorat de l’ensenyament no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de dia 24 d’abril de 2017 per la qual es regula l’homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears estableix, a l’article 4, les formes de participació a les activitats de formació permanent del professorat i en regula el desenvolupament i el reconeixement.

4. Aquesta mateixa Ordre estableix a l’article 19 la tipologia de les certificacions que poden rebre els participants a les activitats de formació permanent del professorat i, a l’article 20, n’estableix els criteris per a la certificació.

5. El Decret 11/2016, d’11 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix a l’article 2.4 c que la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat és competent en matèria de formació permanent del professorat.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre de 2013).

2. El Decret 41/2016, de 15 de juliol, pel qual es regula la formació permanent del professorat de l’ensenyament no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 90, de 16 de juliol de 2016).

3. La Resolució del conseller d’Educació i Universitat de dia 16 de març de 2016 per la qual s’aprova el Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat 2016-2020 (BOIB núm. 41, de 31 de març de 2016).

4. L’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de dia 24 d’abril de 2017 per la qual es regula l’homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 54, de 6 de maig).

5. El Decret 11/2016, d’11 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 60, de 12 de maig de 2016).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Reconèixer, en el cas que una persona dugui a terme més d’una activitat de formació a distància que coincideixin totalment o parcialment en el temps, només l’activitat amb el nombre d’hores més gran. En el cas que dues o més d’aquestes activitats formatives coincideixin també en el nombre d’hores, s’ha de seguir l’ordre següent per al reconeixement:

a. Reconèixer l’activitat formativa que tengui una data d’inici anterior a la resta.

b. En el cas que la data d’inici d’activitats catalogades com a internes i d’activitats catalogades com a externes sigui coincident, s’han de reconèixer les activitats formatives catalogades com a internes.

c. En el cas que la data d’inici de dues o més activitats catalogades dins el mateix tipus (internes o externes) sigui coincident, s’ha de reconèixer l’activitat formativa amb el codi d’esdeveniment inferior en el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Atorgar un 10 % més del total d’hores de l’activitat formativa al coordinador, en el cas que n’hi hagi, de les activitats formatives de les quals presentin sol·licitud d’homologació les entitats col·laboradores de formació del professorat sempre que es donin les condicions següents:

a. Que així ho especifiqui la convocatòria de l’activitat.

b. Que el coordinador sigui un dels participants en l’activitat formativa, amb dret a certificació en finalitzar aquesta, i amb funcions de dinamització dels processos de participació i col·laboració en les activitats.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs d’alçada davant el conseller d’Educació i Universitat, en el termini d’un mes, comptador des de l’endemà d’haver-se publicat aquesta Resolució, d’acord amb el que s’estableix als articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i el que s’estableix a l’article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 24 de maig de 2018

La directora general

Maria F. Alorda Vilarrubias