Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 5715
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 4 de maig de 2018 per la qual s’autoritza el centre privat de formació professional ADEMA, Escuela Dental de Mallorca, a impartir el CFGS d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives i a traslladar parcialment el CFGS d’Higiene Bucodental i el CFGS de Dietètica a les instal•lacions ubicades al carrer del Gremi de Passamaners, 11, de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant una resolució del conseller d’Educació i Cultura de 10 de març de 2017 (BOIB núm. 36, de 25 de març) es va autoritzar una modificació de la configuració del centre privat de formació professional ADEMA, de Palma (codi: 07005647), que va quedar de la manera següent:

Codi de centre: 07005647

Denominació genèrica: centre privat de formació professional específica

Denominació específica: ADEMA, Escuela Dental de Mallorca

Titular: ADEMA, SL

Domicili: c. de Joaquim Maria Bover, núm. 13, baixos

Localitat: Palma

Municipi: Palma

CP: 07005

Ensenyaments autoritzats:

- Cicles formatius de grau mitjà

CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria: 2 unitats i 10 places escolars (2 grups i 20 places escolars, en horari de matí) (títol LOGSE), presencial i a distància.

CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia: 1 unitat i 20 places escolars (2 grups i 40 places escolars, en horari de matí) (títol LOE), presencial i a distància.

CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència: 1 unitat i 15 places escolars (2 grups i 30 places escolars, en horari de matí) (títol LOE), presencial.

- Cicles formatius de grau superior

CFGS d’Higiene Bucodental: 3 unitats (3 grups) i 60 places escolars (horari de matí i horari d’horabaixa i horari de temporalització especial) (títol LOGSE), presencial i a distància.

CFGS de Pròtesis Dentals: 1 unitat i 20 places escolars (2 grups i 40 places escolars, en horari de matí i 1 en horari d’horabaixa) (títol LOE), presencial i a distància.

CFGS de Dietètica: 1 unitat (2 grups) i 15 places escolars (en horari d’horabaixa) (títol LOGSE), presencial i a distància.

CFGS de Salut Ambiental: 1 unitat (1 grup) i 15 places escolars (horari de temporalització especial) (títol LOGSE), presencial i a distància.

Adscripció administrativa: Els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior queden adscrits a l’IES Francesc de Borja Moll, de Palma (codi 07006238).

2.  El 23 de maig de 2016 (NRE 16064/2016), el senyor Gabriel González Molinero, com a representant del centre privat de formació professional ADEMA, va presentar una sol·licitud d’autorització per impartir el cicle formatiu de grau superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives i per traslladar parcialment el CFGS d’Higiene Bucodental i el CFGS de Dietètica a les instal·lacions ubicades al carrer del Gremi de Passamaners, 11, de Palma. A la sol·licitud hi va adjuntar els documents que va considerar adients per tal d’acreditar el compliment dels requisits necessaris per a l’autorització.

El centre ha presentat els acords subscrits amb l’Institut Municipal de l’Esport (IME) per a l’ús de les pistes poliesportives, del gimnàs i de la piscina del Palau Municipal d’Esports Son Moix. D’acord amb els acords esmentats, el centre té la disponibilitat d’usar les instal·lacions esportives. També s’han presentat la comunicació de la presentació de la declaració responsable que permet l’inici de l’activitat (Departament d’Activitats i Seguretat dels Establiments de l’Ajuntament de Palma), document datat el 12 de febrer de 2014, i la comunicació de l’informe tècnic (datat el 27 de març de 2014).

3. Al llarg del procediment, el Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC ha emès diversos informes en els quals s’ha indicat la documentació necessària per acreditar que les instal·lacions compleixen els requisits legalment prevists per estimar la sol·licitud. Finalment, el 2 de febrer de 2018 l’IBISEC va emetre un informe en el qual, respecte dels espais formatius requerits pel Reial decret 2048/1995, de 22 de desembre, pel qual s’estableix el títol de tècnic superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives i els ensenyaments mínims corresponents, conclou el següent:

2. El centre ADEMA, ubicat en c/ Passamaners 11, disposa dels espais mínims requerits per la legislació vigent pel que fa a les aules teòriques i espais mínims comuns d’un centre d’FP, si bé no disposa de les instal·lacions esportives requerides pel cicle formatiu sol·licitat. El Pavelló esportiu municipal “Son Moix” disposa dels espais mínims requerits pel RD 2018/1995 per realitzar les activitats físiques i esportives.

4.  El 10 d’abril de 2018, l’IBISEC va emetre l’informe de la visita d’obra a les instal·lacions del centre, en el qual consta que les instal·lacions s’adapten als plànols datats el novembre de 2017, respecte dels quals el mateix IBISEC va emetre un informe el 2 de febrer de 2018. Així mateix, hi formula les indicacions següents:

Durant la visita s’han llevat dues portes de fusta just devora les portes antipànic de les sortides d’emergència. Aquestes portes no es podran tornar a col·locar en cap cas. A la sala d’usos múltiples 2 s’han deixat previsió per a les piques d’aigua, sense arribar a descol·locar-les. La divisòria entre els espais Aula 3 (actualment sala de professors) i Aula 4 està pendent de reparació, per tal de poder complir els paràmetres acústics necessaris.

5.  L’11 d’abril de 2018, des del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals es va emetre, després de la visita a les instal·lacions, un informe favorable sobre els equipaments que s’han d’utilitzar per al desenvolupament del nou cicle i el trasllat dels ja autoritzats; en concret, l’informe conclou el següent:

Per tot això i de conformitat amb l’ordenament jurídic s’informa favorablement perquè s’autoritzi una unitat del CFGS d’Animació d’activitats físiques i esportives al centre ADEMA i per al trasllat parcial del CFGS Higiene Bucodental i del CFGS Dietètica a les noves instal·lacions del centre ubicades al carrer del Gremi Passamaners 11, de Palma.

6.  El 23 d’abril de 2018, es va fer el tràmit d’audiència a l’entitat interessada. Dins el període establert a l’efecte, el representant de l’entitat va manifestar que, respecte de l’informe favorable de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, no es formulava cap al·legació. Respecte de l’informe de l’IBISEC, va al·legar que, com s’indica en l’informe, les portes de tancament s’han retirat i la reparació entre l’aula 3 i la 4, per millorar l’acústica, ja s’ha dut a terme. Així mateix, va sol·licitar que es dictàs la resolució d’autorització d’acord amb la sol·licitud.

7.  El 2 de maig de 2018, el cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable a l’autorització d’una unitat del CFGS d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives al centre ADEMA i al trasllat parcial del CFGS d’Higiene Bucodental i del CFGS de Dietètica a les noves instal·lacions del centre ubicades al carrer del Gremi de Passamaners, 11, de Palma.

8.  El 3 de maig de 2018 el director general de Planificació, Ordenació i Centres va dictar una proposta de resolució d’estimació de la sol·licitud de l’entitat interessada.

Fonaments de dret

1.  La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).

2.  La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4 de maig, i suplement en català núm. 11, de 16 de maig), segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre, i suplement en català de la mateixa data).

3.  L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), que estableix en l’article 36.2 que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

4.  El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu (BOE núm. 182, de 30 de juliol).

5.  El Reial decret 2048/1995, de 22 de desembre, pel qual s’estableix el títol de tècnic superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives i els ensenyaments mínims corresponents (BOE núm. 35, de 9 de febrer de 1996).

6.  El Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears (BOIB núm. 177, de 29 de novembre).

7.  El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), d’acord amb la redacció fixada pel Decret 18/2017, de 2 de novembre, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015 (BOIB núm. 135, de 4 de novembre).

8.  Les Instruccions del cap del Departament de Planificació i Centres (NRS 175/2014, de 6 de març) referents a la normativa de mínims aplicable per a l’autorització de centres privats d’FP, aplicació del principi d’especialitat.

9.  El 2 de maig de 2018, atesa la documentació presentada i atesos els informes favorables emesos per l’IBISEC i el Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals, així com les al·legacions formulades dins el tràmit d’audiència, el cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable a l’autorització d’una unitat del CFGS d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives al centre ADEMA i al trasllat parcial del CFGS d’Higiene Bucodental i del CFGS de Dietètica a les noves instal·lacions del centre ubicades al carrer del Gremi de Passamaners, 11, de Palma.

Pel que fa a les classes pràctiques que s’han de desenvolupar en el CFGS d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives, aquestes es podran dur a terme al Palau Municipal d’Esports Son Moix, segons els acords subscrits amb l’Institut Municipal de l’Esport (IME) per a l’ús de les pistes poliesportives, el gimnàs i la piscina i en aplicació del principi d’especialitat, específicament recollit en les Instruccions del cap del Departament de Planificació i Centres (NRS 175/2014, de 6 de març) referents a la normativa de mínims aplicable per a l’autorització de centres privats d’FP, aplicació del principi d’especialitat.

Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 3 de maig de 2018, dict la següent

Resolució

1.  Autoritzar, amb efectes des de l’inici del curs escolar 2017-2018, el centre privat de formació professional ADEMA, Escuela Dental de Mallorca, a impartir el CFGS d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives, així com a traslladar parcialment el CFGS d’Higiene Bucodental i el CFGS de Dietètica a les instal·lacions ubicades al carrer del Gremi de Passamaners, 11, de Palma.

2.  Determinar que, com a conseqüència d’aquesta autorització, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07005647

Denominació genèrica: centre privat de formació professional específica

Denominació específica: ADEMA, Escuela Dental de Mallorca

Titular: ADEMA, SL

Domicili: c. de Joaquim Maria Bover, núm. 13, baixos

Localitat: Palma

Municipi: Palma

CP: 07005

Ensenyaments autoritzats:

- Cicles formatius de grau mitjà

CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria: 2 unitats i 10 places escolars (2 grups i 20 places escolars) en horari de matí, (títol LOGSE), presencial i a distància.

CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia: 1 unitat i 20 places escolars (2 grups i 40 places escolars), en horari de matí (títol LOE), presencial i a distància.

CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència: 1 unitat i 15 places escolars (2 grups i 30 places escolars) en horari de matí, (títol LOE), presencial.

- Cicles formatius de grau superior

CFGS d’Higiene Bucodental: 3 unitats (3 grups) i 120 places escolars, en horari de matí i en horari d’horabaixa i en horari de temporalització especial, (títol LOE), presencial i a distància. Es trasllada parcialment al carrer del Gremi de Passamaners, 11, de Palma.

CFGS de Pròtesis Dentals: 1 unitat (2 grups) i 40 places escolars, en horari de matí i 1 en horari d’horabaixa, (títol LOE), presencial i a distància.

CFGS de Dietètica: 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars, en horari d’horabaixa, (títol LOGSE), presencial i a distància.

CFGS de Salut Ambiental: 1 unitat (1 grup) i 15 places escolars, en horari de temporalització especial, (títol LOGSE), presencial i a distància.

CFGS d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives: 1 unitat (1 grup) i 30 places escolars, en horari de matí. S’utilitzen les instal·lacions del Palau Municipal d’Esports Son Moix (IME).

Adscripció administrativa: Els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior queden adscrits a l’IES Francesc de Borja Moll, de Palma (codi 07006238).

3.  Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s’hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

4.  El centre resta obligat a presentar la titulació del personal docent abans d’iniciar la impartició del cicle que s’autoritza per tal que es pugui comprovar la seva adequació.

5.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 4 de maig de 2018

El conseller d’Educació i Universitat

Martí X. March Cerdà