Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 5712
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 11 de maig de 2018 per la qual es revoca l’autorització del centre privat d’educació infantil Àngel de la Guarda, de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant una resolució del conseller d’Educació i Cultura de 2 de setembre de 2010 (BOIB núm. 138, de 21 de setembre) es va autoritzar l’obertura i el funcionament del centre privat d’educació infantil de primer cicle CEI Àngel de la Guarda, de Palma.

2. El 4 d’abril de 2017 va tenir entrada a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres un informe del Departament d’Inspecció Educativa de 30 de març de 2017 en el qual s’informava del següent: «El CEI Àngel de la Guarda de Palma no es troba obert al públic ni ofereix servei educatiu de cap classe durant el curs 2017-18. Aquest centre roman tancat des de fa almenys dos cursos escolars.»

3. El 23 de novembre de 2017 es va dictar el tràmit d’audiència, del qual la titularitat del centre no va fer ús, en què es donava un termini de 10 dies hàbils per presentar les al·legacions i els documents que es considerassin adients.

4. El 22 de gener de 2018, atès l’expedient i, concretament, l’informe del Departament d’Inspecció Educativa, i atès que la titularitat del centre no va presentar cap al·legació, el cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la revocació de l’autorització del centre privat d’educació infantil de primer cicle CEI Àngel de la Guarda, de Palma.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 332/1992, de 3 d’abril, sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitari, modificat pel Reial decret 131/2010, de 12 de febrer, el qual estableix en l’article 16.2 que l’extinció de l’autorització es pot acordar a instància del titular del centre. La resolució que s’adopti s’ha de notificar al titular del centre i s’ha de publicar en el butlletí oficial (article 15.2, in fine, de la mateixa norma).

2. La disposició transitòria quarta, referent a la normativa de matèries transferides, de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears (BOIB núm. 32 ext., d’1 de març de 2007, i amb correcció d’errades en el BOIB núm. 29, de 28 de febrer de 2008).

3. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d’octubre).

Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 10 de maig de 2018, dict la següent

Resolució

1. Revocar l’autorització de l’obertura i el funcionament del centre privat d’educació infantil de primer cicle CEI Àngel de la Guarda, de Palma, amb el codi de centre 07014806, atès que la seva activitat ha cessat i ordenar al titular del centre que retiri la placa que indica que el centre està autoritzat per la Conselleria d’Educació i Universitat.

2. Notificar aquesta Resolució a la Congregació de Germanes de la Caritat, titular del centre, de conformitat amb el que estableixen els punts 1 i 2 de l’article 40 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. Comunicar aquesta Resolució al Departament d’Inspecció Educativa i a l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI) d’aquesta Conselleria, perquè en prenguin coneixement.

4. Ordenar la inscripció d’aquesta Resolució en el Registre de centres docents.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 11 de maig de 2018

El conseller d’Educació i Universitat

Martí X. March Cerdà