Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS

Núm. 5386
Resolució del director de l’Institut Balear de la Joventut de 21 de maig de 2018 de modificació de la Resolució de 22 de març de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria de certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove per a l’any 2018 i se n’estableixen les bases generals i les específiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets  

El 7 d’abril de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució del president de l’Institut Balear de la Joventut de 22 de març de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria de certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove per a l’any 2018 i se n’estableixen les bases generals i les específiques. 

Els 9 certàmens convocats en aquesta Resolució són Creació Musical Jove, Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes, Creació Teatral Jove, Curtmetratges, Fotografia, Poesia i Prosa Poètica Manel Marí, Relat Breu, Disseny Gràfic i Disseny d’Interiors. 

El termini d’inscripció i de presentació de la documentació va començar el 9 d’abril per a tots els certàmens convocats, i va finalitzar el 13 de maig pels certàmens de Creació Musical Jove, Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes i Creació Teatral Jove. Per la resta de certàmens, es perllonga el termini fins a les 24 h del 13 de juny de 2018. 

Un cop finalitzat aquest primer termini s’observa que la participació en les modalitats de Creació Teatral Jove, Solistes i Creació Musical Jove és suficient però inferior a la d’altres edicions. 

El termini per apuntar-s’hi als esmentats certàmens ha estat de 35 dies i ha sigut inferior al d’anteriors edicions que han gaudit d’una major participació.  En el cas de Creació Musical Jove (abans anomenat Música Jove Contemporània) i de Creació Teatral Jove, a la darrera edició, que va ser l’any 2016, els participants van tenir 48 dies per inscriure’s. Pel que fa el certamen de Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de solistes, la darrera edició va ser al 2012 i el termini d’inscripció va ser de 89 dies. 

Per tant, es considera convenient establir un nou termini d’inscripcions i de presentació de propostes, i donar-li la màxima difusió possible de forma que s’incrementi el nombre de participants dels tres certàmens. Tenint en compte que ja s’ha establert per les altres 6 modalitats convocades un termini que es perllonga fins a les 24 h del 13 de juny de 2018, es proposa que el final del nou termini d’inscripcions pels certàmens de  Creació Musical Jove, Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes i Creació Teatral Jove coincideixi amb aquesta data. 

Aquesta mesura en cap cas perjudicarà els participants que es van inscriure en el termini inicialment establert, perquè disposaran, d’acord amb la convocatòria, d’un temps addicional per millorar i aprofundir en les seves propostes, si ho consideren adient, o per afegir més participants, sempre que compleixen amb tots els punts establerts a la Resolució de 22 de març de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria de certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove per a l’any 2018 i se n’estableixen les bases generals i les específiques.  

Fonaments de dret 

Al punt 10.3 de l’Annex 1 de la Resolució que aprova la convocatòria de certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove per al 2018 s’estableix que, en el cas que hi hagi poca participació a qualsevol dels certàmens convocats, i abans de declarar-lo desert, el director de l’Institut Balear de la Joventut, a proposta de la responsable de l’àrea de l’Art Jove de l’IB-Jove, pot obrir un nou termini d’inscripcions, sempre amb la publicació prèvia en el BOIB. 

La Resolució del president de l’Institut Balear de la Joventut (BOIB Núm. 23 de 20 de febrer de 2018) apartat 1.b, per la qual es deleguen amb caràcter permanent en el director de l’Institut de la Joventut de les Illes Balears totes les facultats i actuacions que preveu la legislació autonòmica reguladora de les subvencions, incloses les resolucions de convocatòria i les sol·licituds de subvenció a altres organismes.  

Per tot el que s’ha exposat anteriorment, i vist l’informe de la cap d’Àrea del Programa Cultural Art Jove i l’informe favorable del Departament Jurídic de l’IB-Jove, dicto la següent 

 

RESOLUCIÓ

1. Obrir un nou termini d’inscripció pels certàmens de Creació Musical Jove, Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes i Creació Teatral Jove del programa cultural Art Jove per a l’any 2018. Aquest termini anirà des de l’endemà de la publicació de la Resolució de creació d’un nou termini fins a les 24 hores del 13 de juny de 2018.  

2. Els nous inscrits hauran de presentar tota la documentació que estableixin les bases del certamen al que es presenten, i hauran de complir tots els requisits establerts a la resolució de 22 de març del director de l’Institut Balear de la Joventut per la qual s’aprova la convocatòria dels certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove per a l’any 2018 (BOIB Núm. 43 de 7 d’abril de 2018).  Així mateix, els participants d’aquests tres certàmens, que ja s’hagin inscrit en el període inicialment establert, podran,  durant el nou termini, ampliar o millorar les seves propostes, afegir o llevar membres dels seus equips, grups o companyies, sempre que aquestes modificacions compleixin tots els requisits de la Resolució de 22 de març. 

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.  

Interposició de recursos 

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l’Institut Balear de la Joventut en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 21 de maig de 2018

El director de l’IB-Jove

Joan Ferrà Terrassa

Mitjançant la Resolució del president de l’Institut Balear de la Joventut (BOIB Núm. 23 de 20 de febrer de 2018) apartat 1.b