Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 4102
Decret de Presidència núm. 2018000371, de modificació de l’apartat segon del Decret de Presidència núm. 2015000285, de 6 de juliol de 2015, d’estructura del Govern del Consell Insular d’Eivissa i creació de departaments, pel que fa a les atribucions del Departament de Territori i Mobilitat i del Departament d’Economia i Hisenda

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 17 d’abril de 2018, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent decret:

“En data 3 de juliol de 2015 es va constituïr el Consell Insular d'Eivissa i va prendre possessió del seu càrrec el seu president, el qual disposà l'estructura del govern d'aquesta Institució i la creació dels diferents Departaments en el Decret núm. 2015000285, de data 6 de juliol (BOIB núm. 100, de 7 de juliol de 2015, correcció d'errors en BOIB núm. 103, de 10 juliol de 2015), que ha estat modificat pel Decret 172/2016 (BOIB núm. 27, de 27-2-2016), pel Decret 1043/2016 (BOIB núm. 113, de 6-9-2016), pel Decret núm. 341/2017 (BOIB núm. 51, de 29-4-2017) i pel Decret núm. 570/2017 (BOIB núm. 71, de 10-6-2017).

A l’apartat segon d’aquest Decret s’estableix, pel que fa al Departament de Territori i Mobilitat el següent:

"Comprèn l’activitat competencial pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries d’ordenació del territori, inclòs el litoral, urbanisme i cèdules d’habitabilitat, control i disciplina urbanística i política del sòl; expropiacions; transport terrestre, aeri i marítim; infraestructures viàries del Consell Insular i cooperació local. Aquest Departament també gestionarà els serveis propis del seu àmbit d’actuació prestats als diferents centres propietat del Consell Insular, llevat de tot allò relacionat amb els terrenys de l’antic aquarterament de sa Coma, que es gestionarà des de Presidència".

I pel que fa al Departament d'Economia i Hisenda s’estableix el següent:

"Comprèn l’activitat competencial pròpia del Consell Insular en relació amb la matèria de política financera i pressupostària, seccions d’intervenció i tresoreria, especialment les actuacions relatives a la programació i gestió de l’ordenament econòmic i financer dels recursos del Consell Insular d’Eivissa. Inclou totes les competències en matèria econòmica, d’acord amb el que recullen les bases d’execució del Pressupost, així com les següents:

a) La gestió, inspecció, liquidació i recaptació dels ingressos públics de la administració insular, excepte quan s’atribueixin a un altre òrgan.

b) La coordinació del procés de preparació, execució i control dels pressupostos del Consell Insular d’Eivissa.

c) El reconeixement de l’obligació de les despeses i l’ordenació de pagaments de l'entitat.

d) La subscripció dels documents comptables".

Per raons d’organització administrativa, i també d’eficàcia i eficiència, es considera adient que tot allò relacionat amb la cooperació local es gestioni des del Departament d'Economia i Hisenda i no des del de Territori i Mobilitat.

Vist l'article 9.2.f de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, en concordança amb els articles 16.4 i 68 i següents del Reglament orgànic d'aquesta Institució (BOIB  núm. 136, de 18/09/2010, correcció d'errors en BOIB  núm. 148, de 14/10/2010, modificació en BOIB núm. 48 de 16/4/2016).

Per tot l'anterior, sobre la base de les consideracions anteriors, aquesta Presidència

DISPOSA

Primer- Modificar l’apartat segon del Decret de Presidència núm. 2015000285, de data 6 de juliol de 2015, únicament pel que fa a les atribucions del Departament de Territori i Mobilitat, i del Departament d'Economia i Hisenda (que passarà a gestionar també les competències en relació amb la matèria de cooperació local que havia estat realitzant el Departament de Territori i Mobilitat), paràgrafs que queden amb la següent redacció:

Departament de Territori i Mobilitat: Comprèn l’activitat competencial pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries d’ordenació del territori, inclòs el litoral, urbanisme i cèdules d’habitabilitat, control i disciplina urbanística i política del sòl; expropiacions; transport terrestre, aeri i marítim; infraestructures viàries del Consell Insular. Aquest Departament també gestionarà els serveis propis del seu àmbit d’actuació prestats als diferents centres propietat del Consell Insular, llevat de tot allò relacionat amb els terrenys de l’antic aquarterament de sa Coma, que es gestionarà des de Presidència.

Departament d'Economia i Hisenda: Comprèn l’activitat competencial pròpia del Consell Insular en relació amb la matèria de política financera i pressupostària, seccions d’intervenció i tresoreria, especialment les actuacions relatives a la programació i gestió de l’ordenament econòmic i financer dels recursos del Consell Insular d’Eivissa, i també la cooperació local. Inclou totes les competències en matèria econòmica, d’acord amb el que recullen les bases d’execució del Pressupost, així com les següents:

a) La gestió, inspecció, liquidació i recaptació dels ingressos públics de la administració insular, excepte quan s’atribueixin a un altre òrgan.

b) La coordinació del procés de preparació, execució i control dels pressupostos del Consell Insular d’Eivissa.

c) El reconeixement de l’obligació de les despeses i l’ordenació de pagaments de l'entitat.

d) La subscripció dels documents comptables.

Segon- Aquest Decret entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

Eivissa, 17 d’abril de 2018

La secretària tècnica de Presidència, Transparència, Bon Govern, TIC i Participació Ciutadana

Yolanda Veny Villanueva