Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MODERNITZACIÓ I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 4094
Resolució de la consellera executiva de Modernització i Funció Pública per la qual s'autoritza la posada en funcionament de la notificació electrònica del Consell Insular de Mallorca i dels organismes autònoms que en depenen

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

«Antecedents

1. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, suposen un gran impuls de la digitalització de les administracions públiques espanyoles i estableixen diverses obligacions relacionades amb l’administració electrònica que en propicien l’eficàcia, la innovació i la modernització.

2. Per complir les obligacions que es deriven d’aquestes lleis, l’Administració general de l’Estat, a través de la Direcció General d’Administracions Públiques, posa a disposició de les entitats locals, entre d’altres, les eines següents:

- Punt d’Accés General (PGA)

- Notific@: notificacions electròniques

3. En el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), número 251, de 17 d’octubre de 2016, es va publicar la Resolució de 3 d’octubre de 2016, de la Secretaria d’Estat de les Administracions Públiques, per la qual es publica el Conveni de col·laboració amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per a la prestació mútua de solucions bàsiques d’administració electrònica.

L’objecte d’aquest conveni és, segons es disposa en la clàusula 1.1, establir els termes i les condicions generals per aprofitar les solucions tecnològiques bàsiques d’administració electrònica que presten les parts firmants per donar compliment a la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. Cal tenir en compte que, en el moment que es va signar el conveni, aquest era el marc normatiu vigent. Avui, les referències s’han d’entendre a les lleis 39/2015 i 40/2015.

Així mateix, també és objecte del conveni, segons es disposa en la clàusula 1.2, determinar les condicions per mitjà de les quals la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha de facilitar que les entitats locals que hi estiguin interessades puguin accedir a les solucions tecnològiques relacionades en la clàusula segona del conveni i a les solucions que les actualitzin o les modifiquin en el futur. Això s’ha de fer mitjançant la subscripció de l’acord corresponent, que ha de garantir en tot cas que es compleixen les obligacions del conveni.

4. El conveni preveu que les entitats locals ubicades al territori de la comunitat autònoma puguin accedir a les funcionalitats de les solucions tecnològiques que s’hi preveuen o a les que les actualitzin o substitueixin, mitjançant un acord subscrit a aquest efecte entre la comunitat autònoma i cada entitat local. Aquest acord ha de garantir l’accés i el dret d’ús de les funcionalitats de totes —o algunes— de les solucions abans relacionades, i que les entitats locals compleixen les obligacions que els corresponen contingudes en aquest Conveni.

5. El dia 1 d’agost de 2017 es va signar l’acord d’adhesió entre la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca al conveni esmentat en l’antecedent 3 d’aquesta resolució.

Fonaments

1. La disposició transitòria tercera de l’Ordenança per la qual es regula l’Administració electrònica del Consell de Mallorca estableix que «el Consell Insular de Mallorca posa en funcionament la notificació electrònica per als procediments i els tràmits que ho requereixen quan s’aprovin, mitjançant decret de la Presidència, les disposicions que en despleguin les previsions i es posin en marxa els sistemes i les tecnologies corresponents».

«La norma de posada en funcionament de la notificació electrònica en determina els requisits i el funcionament, i resta publicada a la seu electrònica del Consell Insular de Mallorca.»

2. Mitjançant la resolució de la consellera executiva de Modernització i Funció Pública de dia 13 de febrer de 2018 s’ha adoptat la solució tecnològica facilitada per l’Administració general de l’Estat Notific@, com a aplicació perquè el Consell Insular de Mallorca i els organismes que en depenen facin les notificacions electròniques.

3. L’apartat a) de l’article 9 del vigent Decret d’organització del Consell de Mallorca aprovat dia 9 de juny de 2017 (BOIB núm. 73, de 15 de juny), diu que correspon a la consellera executiva de Modernització i Funció Pública, entre d’altres, potenciar la utilització de les tecnologies de la informació en l’activitat administrativa, en les relacions entre administracions públiques i també en les relacions de la ciutadania amb l’Administració.

4. L’article 31.2 del vigent Reglament orgànic aprovat per Acord del Ple de dia 2 de juliol de 2001 (BOIB núm. 102, de 25 d’agost), estableix que correspon als consellers executius, com a caps dels seus departaments, exercir, entre altres atribucions, que inclouen la facultat de dictar actes administratius que afectin tercers, la de «desenvolupar l’acció de govern a les àrees de la seva responsabilitat, i exercir la iniciativa, direcció i inspecció de tots els serveis del seu departament, així com dels organismes autònoms, fundacions o societats que s’hi poguessin adscriure».

Resolució

Per tot això, resolc:

1. Autoritzar, amb efecte de dia 16 d’abril de 2018, la posada en funcionament de la notificació electrònica del Consell Insular de Mallorca i dels organismes autònoms que en depenen, la qual es durà a terme mitjançant la solució tecnològica facilitada per l’Administració general de l’Estat Notific@.

D’acord amb l’art. 43.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les notificacions electròniques es fan mitjançant la modalitat de compareixença en la Seu electrònica.

2. Disposar que correspon als departaments i als organismes autònoms del Consell Insular de Mallorca, a través de les secretaries tècniques i gerències corresponents, la responsabilitat de fer les notificacions en els termes i en les condicions que assenyala la Llei 39/2015 i legislació que hi concordi.

3. Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Seu electrònica del Consell Insular de Mallorca.»

 

Palma, 13 d’abril de 2018

El secretari tècnic de Modernització i Funció Pública,

(Resolució de dia 28 de juliol de 2015, BOIB núm. 117, de 4 d'agost)

Juan Cifre Martínez, per delegació