Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 4073
Extracte de la Resolució de 16 d’abril de 2018, del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), per la qual es convoquen ajudes per a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears, corresponents a l’any 2018 i d’acord amb el Programa Nacional Apícola 2017-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 394386

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris

1. Poden ser beneficiaris de les ajudes previstes en aquesta Resolució:

a) Les persones físiques o jurídiques, titulars d’una explotació apícola, que:

- Figurin inscrites en el Registre Apícola de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia abans de l’1 de gener de 2018. La comprovació d’aquest aspecte es farà d’ofici, llevat de manifestació en contra del peticionari, atès que aquesta autorització s’entén atorgada amb la presentació de la sol·licitud d’ajuda.

Els abellars abandonats i les caseres mortes no donaran lloc al cobrament d’ajudes per part del seu titular.

- Facin com a mínim un tractament a l’any contra la varroasi, d’acord amb allò que estableix el Reial decret 608/2006, de 19 de maig, pel qual s’estableix i es regula un programa nacional de lluita i de control de les malalties de les abelles de la mel.

- Disposin d’una assegurança de responsabilitat civil.

- Compleixin les previsions que conté el Reial decret 209/2002, de 22 de febrer, pel qual s’estableixen normes d’ordenació de les explotacions apícoles.

b) Les cooperatives apícoles i les organitzacions representatives amb personalitat jurídica pròpia que, a l’acabament del termini de presentació de les sol·licituds, estiguin integrades per apicultors que compleixin els requisits establerts en l’epígraf anterior. En aquest cas, l'ajuda serà proporcional al nombre d'apicultors integrants que complesquin els requisits de l'apartat anterior.

2. Un mateix apicultor només pot ser beneficiari d’ajuda per una mateixa actuació de manera única per cadascuna de les seves explotacions, ja sigui a títol individual o bé com a integrant d’una cooperativa o d’una organització representativa.

3. Només podran ser beneficiaris aquells sol·licitants, que després de la baremació feta segons el punt 2 de l’apartat setè la Resolució abans esmentada, obtenguin una puntuació mínima de 5 punts.

Segon. Finalitat

La finalitat d’aquesta convocatòria és la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura, per a l'any 2018, d’acord amb el Programa nacional de mesures d’ajuda a l’apicultura 2017-2019 i d’acord amb allò que preveu el Reial decret 930/2017, de 27 d'octubre, pel qual es regula el règim d’ajudes a l’apicultura en el marc dels programes nacionals anuals (BOE núm. 264, de 31 d'octubre de 2017)..

Tercer. Bases reguladores

Reial decret 930/2017, de 27 d'octubre, pel qual es regula el règim d’ajudes a l’apicultura en el marc dels programes nacionals anuals (BOE núm. 264, de 31 d'octubre de 2017).

Quart. Crèdit

1. A aquesta convocatòria es destina un import màxim de trenta-sis mil vuit-cents euros (36.800,00 €), amb la possibilitat d’ampliar la dotació de la partida pressupostària amb càrrec als pressupostos del FOGAIBA per a l’exercici 2018.

2. Les ajudes previstes en aquesta Resolució seran finançades amb devuit mil quatre-cents euros (18.400,00 €) pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), amb nou mil dos-cents euros (9.200,00 €) amb càrrec al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) i amb nou mil dos-cents euros (9.200,00 €) per la comunitat autònoma de les Illes Balears (CAIB).

3. La distribució del pressupost entre les illes es farà de la manera següent:

- Per a l’illa d’Eivissa, el 19,02 % del pressupost total de la convocatòria;

- Per a l’illa de Formentera, l’1,61 % del pressupost total de la convocatòria;

- Per a l’illa de Mallorca, el 61,73 % del pressupost total de la convocatòria;

- Per a l’illa de Menorca, el 17,64 % del pressupost total de la convocatòria.

Si no es presenten sol·licituds o les sol·licituds presentades no poden cobrir la dotació de l’illa, el pressupost restant s’haurà de distribuir entre les altres illes, de manera proporcional d’acord amb el seu percentatge.

4. De conformitat amb allò que preveu l’article 58 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la quantia prevista en el punt 1 es podrà veure incrementada amb un import addicional d’un màxim de 60.000,00 euros, condicionada l’efectivitat d’aquesta quantia addicional a la declaració de disponibilitat de crèdit com a conseqüència de les circumstàncies indicades en l’apartat a) del punt 2 de l’article 58 esmentat, amb l'aprovació prèvia de la modificació pressupostària corresponent, si escau, amb anterioritat a la resolució de concessió de la subvenció.

Cinquè. Import

1. La quantia de les ajudes que han de rebre els beneficiaris serà la corresponent a l’aplicació del 75% sobre el pressupost i la despesa aprovada, tret dels tractaments quimioterapèutics contra la varroasi que no siguin compatibles amb l’agricultura ecològica, que serà del 50%.

2. En el cas de contractació de tècnics i d’especialistes per a la informació i l'assistència tècnica als apicultors, es tindran en compte els límits següents:

Preu horari màxim del tècnic o especialista: 60,00 €/h (100,00 €/h si és de fora de l'illa de referència).

Preu màxim per a l'allotjament i les dietes: 150,00 €/dia.

El transport ha de ser en tarifa turística.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació en el BOIB de l’extracte d'aquesta Resolució fins al 15 de maig de 2018.

 

Palma, 16 d’abril de 2018

El President del FOGAIBA,

Vicenç Vidal Matas