Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 4020
Bases reguladores de les subvencions en màteria de joventut per a l'any 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identif.): 393423, http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/es/index

La Junta de Govern Local ha aprovat en data 27 de març de 2018, les bases de la convocatòria d’aquesta subvenció , la qual es publica per tal que els interessats puguin presentar sol·licituds d’acord amb les següents bases:

1- Objecte de la convocatòria:

L’objecte d’aquest plec és l’atorgament de subvencions no nominatives per a dur a terme projectes d'activitats habituals i/o puntuals destinats a la infància o a la joventut.

Es podran subvencionar aquelles activitats que s'hagin realitzat a l'any 2018

L'Àmbit d'aplicació se circumscriu als projectes presentats per entitats radicades al municipi de Felanitx les persones destinatàries de les quals siguin infants i joves de qualsevol nucli del municipi de Felanitx d'edats compreses entre els 6 i 30 anys. Si el projecte també s'adreça a persones d'altres edats, s'ha d'indicar a la fitxa de sol·licitud el percentatge de persones beneficiàries incloses en la línia de subvenció respecte al total de les que indica el projecte, i únicament es tendrà en compte aquest percentatge com a base de la subvenció.

2- Es consideren beneficiàries d'aquestes subvencions:

Tindran la consideració de beneficiaris de subvencions la persona que hagi de realitzar l’activitat que va fonamentar el seu atorgament o que es trobi en la situació que legitima la seva concessió.

Tindran igualment la consideració de beneficiaris les persones jurídiques així com els membres associats a aquesta, que es comprometin a efectuar la totalitat o part de les activitats que fonamenten la concessió de la subvenció en nom i per compte de la persona jurídica.

També podran accedir a la condició de beneficiari les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o provades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat que, encara que no tinguin personalitat jurídica, puguin desenvolupar els projectes o activitats que motivin la concessió de la subvenció.

En qualsevol cas, els beneficiaris hauran d’estar empadronats a aquest municipi, i estar inscrits en el registre municipal d’entitats ciutadanes de l’ajuntament de Felanitx.

Excepcionalment, tractant-se de subvencions emmarcades en la cooperació al desenvolupament, les organitzacions no governamentals hauran d’estar inscrites en el registre públic corresponent i disposar de seu central o delegació en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, tant si desenvolupen les seves activitats tant dins com fora d’aquest municipi.

Excepcionalment, previ acord plenari, podran atorgar-se subvencions a entitats amb ànim de lucre, essent objecte de motivació i justificació, estiguin o no inscrites en el Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes i desenvolupin les seves activitats tant dins com fora d’aquest municipi..

3- Obligacions de les entitats beneficiàries:

A ) Acreditar davant la Regidoria de Joventut la realització de l'activitat i el compliment dels requisits i les condicions que determinin la concessió de l'ajut corresponent.

B ) Informar a la Regidoria de Joventut de cada una de les activitats que es duran a terme, així com incloure-la dins la publicitat i elements de difusió.

4- Dotació pressupostària

Les subvencions es finançaran a càrrec de la partida pressupostària 2018/0/3370.480000 del Pressupost General de l'Ajuntament, amb un import total màxim de MIL € (1.000 Euros)  per fer front al pagament de les ajudes.

5- Quantia de la subvenció

La quantia de la subvenció es determinarà basant-se en la puntuació obtinguda, d'acord amb els criteris de valoració establerts en l'apartat 7. L'import màxim de cada subvenció no podrà excedir els 800 euros.

6- Sol·licituds:

Les entitats o persones físiques interessades a obtenir aquestes subvencions hauran de presentar la documentació que a continuació s'assenyala en el Registre General de l'Ajuntament.

El termini de presentació de sol·licituds serà de trenta dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

Per concórrer a la present convocatòria de subvencions, l'escrit de sol·licitud (Annex I) haurà d'anar acompanyada de la documentació següent:

Document Nacional d’Identitat de la persona que subscriu l’escrit  de sol·licitud i fotocopia del CIF de l'entitat sol·licitant.

Declaració responsable de l’entitat peticionària relativa al compliment dels punts següents (Annex II):

Que té coneixement de la normativa aplicable a l’Ajuntament de Felanitx en matèria de subvencions i les obligacions del beneficiari d’aquestes i en especial les assenyalades en l’article 14 de la Llei 38/2003, i que n’acata l’estricte compliment.

Que no es troba sotmesa a cap de les causes de prohibició de l’obtenció de la consideració de beneficiari assenyalades en l‘article 13 punts 2 i 3 de la Llei 38/2003.

Que l'entitat no té pendent de justificar cap subvenció fora de termini

Que no ha sol·licitat o rebut qualsevol altra subvenció per a la mateixa finalitat. En cas d’haver-ne sol·licitada o rebuda alguna, cal indicar-ne la quantia i l’entitat a la qual s’ha sol·licitat o de la qual s’ha rebut.

Que es troba al corrent de les seves obligacions amb les administracions públiques i en especial amb l’Ajuntament de Felanitx i la Seguretat Social (Annex III)

Que l’entitat peticionària es troba inscrita en el registre municipal d'entitats ciutadanes de l'Ajuntament de Felanitx.

Que amb la suma dels ingressos prevists pel desenvolupament de l’activitat, incloent-hi l’import de la subvenció que se sol·licita, no se supera el cost previsible de la realització de l’activitat esmentada.

Que la persona que subscriu es troba legalment facultada per representar l’entitat peticionària.

Que reuneix els requisits prevists en l’article 3 de la Llei 49/2002 de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius o dels incentius fiscals al mecenatge.

Memòria de les activitats que es pretenen dur a terme, amb pressupost dels seus ingressos i despeses. (Annex IV)

 La memòria haurà de contenir la següent informació:

A Descripció detallada del projecte d'activitats per al qual es sol·licita la subvenció, d'acord  amb els criteris de valoració que estableix la subvenció.

B Descripció breu del context de l'entitat i de les diferents activitats que dur a terme al llarg  de l'any.

7- Criteris de concessió:

Quantia que correspon a cada sol·licitud és el producte dels crèdits obtinguts pel valor crèdit/euro, sempre que aquesta no sigui superior a la que s'ha sol·licitat.

7.1; Els criteris de valoració d'acord amb els quals s'han d'adjudicar els crèdits corresponents a cada projecte són els següents:

• Qualitat tècnica del projecte que ha d'incloure com a mínim: objectius de l'activitat, destinataris, recursos materials i humans que es disposa, pressupost de despeses. 10 crèdits.

• Regularitat de funcionament de l'entitat i serveis que presta a la comunitat que justifiquin l'interès social dels joves. 10 crèdits

• Qualitat innovadora i interès de l'acció social del projecte; es valorarà l'originalitat o innovació del projecte que es presenta així com el nombre total de participants, que afavoreixi la inserció dels joves, les actituds responsables, la prevenció contra els riscs de la salut i de millora de la seva qualitat de vida, que fomenti els valors com la tolerància, la solidaritat, l'educació ambiental, i la participació activa dins la comunitat. 20 crèdits.

• Nombre d'activitats. 5 crèdits

• Activitats dins el municipi i altres.  20  crèdits

• Nombre de socis:

Fins a 100 socis

2 crèdits

Entre 101 i 125 socis

4 crèdits

Entre 126 i 150 socis

6 crèdits

Entre 151 i 175 socis

8 crèdits

Més de 175 socis

10 crèdits

8- Abonament de la Subvenció

El pagament s'efectuarà mitjançant transferència bancària. Totes les quantitats concedides s'ingressaran en un compte bancari a nom de l'entitat indicada en la sol·licitud.

Els beneficiaris hauran d'aportar, necessàriament, certificat de l'entitat financera per on desitgen que els sigui abonat l'import de la subvenció, en el que figurin els vint dígits del Codi Compte Client i en el que s'acrediti que el dit compte  correspon a l'Entitat Subvencionada.

El lliurament de les ajudes que, si escau, es concedeixin es realitzarà una vegada presentada la justificació prèvia fefaent de la realització de les activitats i l'aplicació de la subvenció, mitjançant la presentació de la documentació a què es refereix l'article 13.

9. Òrgans i funcions

L’òrgan instructor del procediment de concessió correspon a la Regidoria d’economia i hisenda que ha de dur a terme les actuacions a què es refereix l’article 24 de la llei 38/2003 general de subvencions.

Una comissió avaluadora es reunirà per examinar si les persones beneficiàries compleixen tots els requisits necessaris per accedir a les subvencions i avaluar les sol.licituds conforme als criteris de valoració establerts a aquestes Bases. S’aixecarà acta de tot l’actuat en aquesta reunió.

La comissió avaluadora estarà integrada pels següents membres

Presidència: El Regidor Delegat d’Hisenda o persona en qui delegui

Vocals:        

El Regidor Delegat de Joventut

La tècnica de Joventut

L’interventor

El secretari o persona en qui delegui.

La comissió tècnica avaluadora quedarà constituïda legalment amb l’assistència de president, la tècnica de Joventut i el secretari o persona en qui hagi delegat.

L’òrgan instructor, a la vista de l’expedient i de l’acta de la reunió de la comissió, formularà proposta de resolució provisional, que es publicarà a la web de l’Ajuntament, tot segui s’obrirà un termini de 10 dies per presentar al.legacions.

Si no es presenten al.legacions dins el termini concedit, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiu. En altre cas examinades les al.legacions presentades per les persones interessades, l’òrgan instructor formularà proposta de resolució definitiva que haurà d’expressar la/el sol.licitant o la relació de sol.licitants per als que es proposa la concessió de la subvenció i la seva quantia.

La competència per resoldre el procediment i concedir la subvenció s’atribueix a la Junta de Govern Local, que dictarà aquesta resolució un copo dictada la proposa de resolució definitiva i emès informe de fiscalització per la Intervenció municipal..

10– Resolució.

1.– Les sol·licituds seran resoltes per la Junta de Govern de l'Ajuntament.

La Junta de Govern Local, a la vista de la proposta de la Comissió de Valoració, assignarà objectivament i de forma individual les ajudes, ponderant en tot cas:

a) Interès general de l'activitat.

b) Dèficit d'activitats anàlogues.

c) Ajudes a aquelles activitats que sense la subvenció serien de difícil execució.

 2.– La resolució de la sol·licitud es notificarà als interessats seguint allò que s'ha establert en els articles 58 i 59 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de  Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

3.– El termini màxim per resoldre i notificar la resolució serà de tres mesos a comptar de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el dit termini sense que hagi recaigut una resolució expressa, les sol·licituds s'entendran desestimades, als efectes d'interposar els recursos administratius o d'una altra natura que corresponguin.

4.– El dit acord exhaureix la via administrativa i enfront d'ella podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant el mateix òrgan que va resoldre, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva notificació, o ser impugnada directament davant la Sala Contenciosa- Administratiu corresponent del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació.

11- Justificació

La justificació de les despeses corresponents a les subvencions atorgades, haurà de realitzar-se pels beneficiaris, amb anterioritat al 15 de novembre de 2018

En tot cas, la no justificació del total de la quantia subvencionada abans del 15 de novembre2018, implicarà la procedència del reintegrament de les quantitats que correspongui, sense perjudici de les accions que resultessin procedents en l'ordre sancionador d'acord amb el que estableix la llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

12- Forma de Justificació

Per a la justificació de la subvenció s'haurà d'aportar:

Memòria final detallada del projecte desenvolupat objecte de la subvenció, que descrigui els objectius i resultats aconseguits, que inclogui declaració d'activitats realitzades amb descripció d'aquelles que han estat finançades amb la subvenció de referència i el seu cost, així com aquelles que hagin estat finançades amb fons propis o altres subvencions. S'hauran d'adjuntar un parell d'exemplars dels elements de difusió on apareix el logotip de la Regidoria de Joventut

Compte justificatiu simplificat al qual al·ludeix el Reial Decret 887/2006, de desplegament de la Llei 38/2003, incloent una relació d'ingressos i despeses generades de cadascuna d'elles d'acord amb allò que s'ha presentat en el projecte inicial,  en cas que la subvenció sigui atorgada per cobrir un dèficit en l’activitat, la liquidació econòmica haurà de fer constar totes les despeses i ingressos de l’Entitat per tal que es pugui comprovar fefaentment el resultat de  dèficit objecte de la subvenció. Aquest compte justificatiu s'ha de signar pel representat legal de l’entitat. (Annex V)

Presentació d'original i còpia de totes les factures i/o justificants acreditatius de la despesa concreta per la qual es sol·licita la subvenció. En el cas que la subvenció sigui sol·licitada per cobrir un dèficit en l’activitat que es desenvolupa, s’hauran de presentar factures i/o justificants per un import que com a mínim cobreixin l’import de la subvenció concedida. La  data d’emissió haurà de correspondre a l'any 2018.

Les còpies compulsades es quedaran a l'arxiu de l'entitat concedent i els originals estampillats, custodiats per l'entitat beneficiària.

Les factures hauran de complir tots els requisits legals vigents: CIF, IVA, núm.. Ordre de la factura, data, detall de la despesa, de forma tal que quedi ben clar que la despesa detallada en la factura correspon a l'activitat per a la que s'ha concedit la subvenció. En el cas que una factura no especifiqui en el seu concepte que la despesa correspon a l'activitat subvencionada, haurà de ser certificada pel representant legal de l'entitat.

13- Obligacions que assumeixen les Entitats Subvencionades.

Són obligacions dels beneficiaris:

a) Complir l'objectiu, executar el projecte, realitzar l'activitat o adoptar el comportament que fonamenti la concessió de la subvenció.

b) Justificar davant l'òrgan que assenyali les bases especifiquis per a la concessió de la subvenció, el compliment dels requisits o condicions, així com, la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat per a la qual és va atorgar la subvenció.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i inspecció a efectuar per l'òrgan que assenyali les bases especifiques per a la concessió de la subvenció, així com, el control financer a què fa referència el Text Refós de la Llei Reguladora dels Hisendes Locals.

d) Comunicar a l'òrgan concedent o a l'entitat col·laboradora l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen la mateixa activitat o projecte, en els dotze mesos anteriors.

e) Acreditar abans de la concessió que és troba al corrent del compliment dels obligacions tributaries amb l’administració de la Comunitat Autònoma, i amb la Seguretat Social, be mitjançant declaració expressa o mitjançant certificat acreditatiu, així mateix, haurà d'acreditar estar al corrent dels obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Felanitx.

f) Disposar dels llibres comptables, registris i la resta de documentació, en els casos establerts a la Legislació mercantil i sectorial, o si s'escau, en els exigits als bases especifiquis, quan no estigui obligat per llei, a portar l'esmentada documentació, en el termini de tres mesos.

g) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, al manc durant un període de cinc anys.

h) Tota subvenció haurà de fer constar en la documentació i publicitat impresa que l'activitat o projecte es realitza “amb el suport de l'Ajuntament de Felanitx” i l'anagrama.

i) Procedir al reintegrament dels fons percebuts i que no puguin justificar-se, o al reintegrament total dels fons en els supòsits previstos a l'article 37 de la Llei General de Subvencions.

14- Supòsits de revocació de les ajudes i reintegrament de les mateixes.

El procediment de reintegrament es regirà pel que disposa l'article 42 de la Llei 38/2003, de 17 de Novembre, General de Subvencions, sent l'òrgan competent per exigir el reintegrament el concedent de la subvenció mitjançant la resolució del procediment regulat a l'esmentada Llei.

Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes en els supòsits previstos en l'article 37.1 de la llei 38/2003, de 17 de Novembre, General de Subvencions, i article 28 del Reglament General de Subvencions d'aquest Ajuntament.

Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic, aplicant-se per a la seva cobrança el que disposa la Llei Reguladora d'Hisendes Locals i el Reglament General de Recaptació.

15 – Règim Jurídic.

En el no previst en la present convocatòria s'aplicarà la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de  Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el seu reglament de desplegament aprovat per RD 887/2006, de 21 de juliol, i el Reglament General de Subvencions de l'Ajuntament de Felanitx.

16– Annexos.

Els annexos estaran a disposició dels interessats a l'Oficina del Registre d'aquest Ajuntament i a la pàgina WEB   www.felanitx.org

 

Felanitx,(Data signatura electrònica: 12/04/18)

El batle

Joan Xamena Galmés

Documents adjunts