Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 4011
Bases de la convocatòria de subvencions a entitats esportives per a la realització d'activitats esportives durant 2018.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identif.): 393437 - 393440, http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/es/index

La Junta de Govern Local ha aprovat en data 27 de març de  2018, les bases de la convocatòria d’aquesta subvenció , la qual es publica per tal que els interessats puguin presentar sol·licituds d’acord amb les següents bases:

Art. 1.- Objecte

L’objecte d’aquest plec és l’atorgament de subvencions no nominatives per al foment d’activitats esportives en el terme municipal de Felanitx, amb la finalitat de promocionar i fomentar la pràctica de l’esport en aquest municipi.

Art. 2.- Beneficiaris

Tindran la consideració de beneficiaris de subvencions la persona que hagi de realitzar l’activitat que va fonamentar el seu atorgament o que es trobi en la situació que legitima la seva concessió.

Tindran igualment la consideració de beneficiaris les persones jurídiques així com els membres associats a aquesta, que es comprometin a efectuar la totalitat o part de les activitats que fonamenten la concessió de la subvenció en nom i per compte de la persona jurídica.

També podran accedir a la condició de beneficiari les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat que, encara que no tinguin personalitat jurídica, puguin desenvolupar els projectes o activitats que motivin la concessió de la subvenció.

En qualsevol cas, els beneficiaris hauran d’estar empadronats a aquest municipi, i estar inscrits en el registre municipal d’entitats ciutadanes de l’Ajuntament de Felanitx.

Excepcionalment, tractant-se de subvencions emmarcades en la cooperació al desenvolupament, les organitzacions no governamentals hauran d’estar inscrites en el registre públic corresponent i disposar de seu central o delegació en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, tant si desenvolupen les seves activitats tant dins com fora d’aquest municipi.

Excepcionalment, previ acord plenari, podran atorgar-se subvencions a entitats amb ànim de lucre, essent objecte de motivació i justificació, estiguin o no inscrites en el Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes i desenvolupin les seves activitats tant dins com fora d’aquest municipi.

Només s’atorgarà una subvenció màxima per nombre de CIF.

Art 3.- Finançament

Les subvencions es finançaran a càrrec de la partida pressupostària 2018/0/3420/480000 del Pressupost General de l'Ajuntament, amb un import total màxim de CINQUANTA SET MIL  € (57.000 euros) per fer front al pagament de les ajudes.

Art. 4.- Criteris de valoració

4.1.- Per a entitats esportives

Sobre la base dels principis de transparència i objectivitat per a la concessió de les ajudes es tindran en compte els criteris següents:

a) Nombre d'esports federats de          0 a 3 punts

 b) Despeses ineludibles ( fitxes, mutualitat, arbitratges i compra material)              20 punts

c) Numero d'esportistes

c.1) Esportistes fins a categoria júnior            20 punts

c.2) Esportistes de categoria sènior o superior de            0 a 5 punts

d) Categories federades

d.1) Equips fins a categoria júnior                    20 punts

d.2) Equips de categoria sènior o superior de             0 a 5 punts

e)Tècnics contractats i titulacions de         0 a 5 punts

f) Organització de trofeus i/o competicions no federades d'àmbit local i/o provincial (campus, curses, tornejos, i altres) de         0 a 30 punts

g) Joves participants amb risc d’exclusió social de            0 a 3 punts

De l’anàlisi de la memòria es tindran en compte els següents aspectes:

Col·lectiu que participi directament o que pugui veure’s afavorit pel desenvolupament de l’activitat duta a terme per l’entitat sol·licitant de 0 a 10 punts.

Benefici esportiu i socio-cultural derivat de l’activitat desenvolupada de 0 a 10 punts.

Incidència en el municipi de la promoció esportiva desenvolupada de 0 a 25 punts.

Nombre de socis:

Fins a 100 socis

8 punts

Entre 101 i 125 socis

10 punts

Entre 126 i 150 socis

12 punts

Entre 151 i 175 socis

14 punts

Més de 175 socis

16 punts

4.2.- Per a esportistes individuals

Sobre la base dels principis de transparència i objectivitat per a la concessió de les ajudes es tindran en compte els criteris següents:

Benjamí a Juvenil:

Participació campionat d’Espanya 12 punts

Participació campionat d’Europa 18 punts

Participació campionat del Mon 24 punts

Sènior:

Participació campionat d’Espanya 8 punts

Participació campionat d’Europa 12 punts

Participació campionat del Mon 16 punts

Veterà:

Participació campionat d’Espanya 4 punts

Participació campionat d’Europa 8 punts

Participació campionat del Mon 12 punts

Pel primer classificat en cada campionat en què participi, se l’incrementarà amb un 50 % més la puntuació anterior

Pel segon classificat en cada campionat en què participi se l’incrementarà amb un 25 % més la puntuació anterior

Pel tercer classificat en cada campionat en què participi se l’incrementarà amb un 12,50 % més la puntuació anterior

4.2.A) En els casos en que la participació a campionats d’Espanya, Europa o del Món en qualsevol de les categories enumerades anteriorment, no s’exigeixi una classificació prèvia, l’import màxim de la subvenció a percebre no podrà ser superior a :

200 € per campionat, en el cas de participació a campionat d’Espanya

250 € per campionat, en el cas de participació a campionat d’Europa

300 € per campionat, en el cas de participació a campionat del Món

Per cada campionat al primer classificat se l’incrementarà amb un 50 %  l’import anterior

Per cada campionat al segon classificat se l’incrementarà amb un 25 %  l’import anterior

Per cada campionat al tercer classificat se l’incrementarà amb un 12,50 % l’import anterior

4.2.B) En els casos en que sí s’exigeixi una classificació prèvia per la participació en aquests campionats, s’haurà d’acreditar fefaentment la participació en aquestes proves, resultats obtinguts i altre documentació que en el seu cas es pugui exigir.

4.2.C. En els casos que en un mateix campionat l’esportista que participi en varies proves esportistes i obtingui mes d’un primer lloc, segon lloc o tercer lloc. Es considerarà a efectes de puntuació, just una  sola participació en l’esmentat campionat i la classificació més alta que hagi obtingut en el mateix.

Art. 5 - Resolució i notificació.

Per a la concessió de les subvencions a entitats esportives s'aplicarà la formula

                                         53.000 euros

-------------------------------------------------------------------------- = X euros per punt

     NÚM. total de punts obtinguts per les Entitats beneficiàries

En el cas que un cop efectuat el càlcul corresponent, i en aplicació del límit previst en la base tercera de la present convocatòria, sobrés alguna quantitat, aquesta es repartirà proporcionalment entre les Entitats beneficiàries que no haguessin sobrepassat el dit límit.

Per a la concessió de les subvencions a esportistes individuals s'aplicarà la formula

                                          4.000 euros

------------------------------------------------------------------------------ = X euros per punt

               NÚM. total de punts obtinguts pels esportistes

En el cas que un cop efectuat el càlcul corresponent, i en aplicació del límit previst en la base tercera de la present convocatòria, sobrés alguna quantitat, aquesta es sumarà a l’import concedit inicialment a les entitats esportives.

Art. 6 Quantia de la subvenció

La quantia de la subvenció es determinarà basant-se en la puntuació obtinguda, d'acord amb els criteris de valoració establerts en l'apartat 4t. L'import màxim de cada subvenció PER CIF, no podrà excedir els 18.000 euros.

Art. 7 - Sol·licituds i terminis de presentació

Les entitats o persones físiques interessades a obtenir aquestes subvencions hauran de presentar la documentació que a continuació s'assenyala en el Registre General de l'Ajuntament.

El termini de presentació de sol·licituds serà de trenta dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

Per concórrer a la present convocatòria de subvencions, l'escrit de sol·licitud (Annex I) haurà d'anar acompanyada de la documentació següent:

1.- Document Nacional d’Identitat de la persona que subscriu l’escrit de sol·licitud i fotocopia del CIF de l'entitat sol·licitant.

2.- Declaració responsable de l’entitat peticionària relativa al compliment dels punts següents (Annex II):

Que té coneixement de la normativa aplicable a l’Ajuntament de Felanitx en matèria de subvencions i les obligacions del beneficiari d’aquestes i en especial les assenyalades en l’article 14 de la Llei 38/2003, i que n’acata l’estricte compliment.

Que no es troba sotmesa a cap de les causes de prohibició de l’obtenció de la consideració de beneficiari assenyalades en l‘article 13 punts 2 i 3 de la Llei 38/2003.

Que l'entitat no té pendent de justificar cap subvenció fora de termini

Que no ha sol·licitat o rebut qualsevol altra subvenció per a la mateixa finalitat. En cas d’haver-ne sol·licitada o rebuda alguna, cal indicar-ne la quantia i l’entitat a la qual s’ha sol·licitat o de la qual s’ha rebut.

Que es troba al corrent de les seves obligacions amb les administracions públiques i en especial amb l’Ajuntament de Felanitx i la Seguretat Social (Annex III)

Que l’entitat peticionària es troba inscrita en el registre municipal d'entitats ciutadanes de l'Ajuntament de Felanitx.

Que amb la suma dels ingressos prevists pel desenvolupament de l’activitat, incloent-hi l’import de la subvenció que se sol·licita, no se supera el cost previsible de la realització de l’activitat esmentada.

Que la persona que subscriu es troba legalment facultada per representar l’entitat peticionària.

Que reuneix els requisits prevists en l’article 3 de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius o dels incentius fiscals al mecenatge.

3.- Memoria de les activitats que es pretenen dur a terme, amb pressupost dels seus ingressos i despeses. (Annex IV)

Art. 8- Abonament de la Subvenció

El pagament s'efectuarà mitjançant transferència bancària. Totes les quantitats concedides s'ingressaran en un compte bancari a nom de l'entitat indicada en la sol·licitud.

Els beneficiaris hauran d'aportar, necessàriament, certificat de l'entitat financera per on desitgen que els sigui abonat l'import de la subvenció, en el que figurin els vint dígits del Codi Compte Client i en el que s'acrediti que el dit compte correspon a l'Entitat Subvencionada.

El lliurament de les ajudes que, si escau, es concedeixin es realitzarà una vegada presentada la justificació prèvia fefaent de la realització de les activitats i l'aplicació de la subvenció, mitjançant la presentació de la documentació a què es refereix l'article 12.

9. Òrgans i funcions

L’òrgan instructor del procediment de concessió correspon a la Regidoria d’economia i hisenda que ha de dur a terme les actuacions a què es refereix l’article 24 de la llei 38/2003 general de subvencions.

Una comissió avaluadora es reunirà per examinar si les persones beneficiàries compleixen tots els requisits necessaris per accedir a les subvencions i avaluar les sol.licituds conforme als criteris de valoració establerts a aquestes Bases. S’aixecarà acta de tot l’actuat en aquesta reunió.

La comissió avaluadora estarà integrada pels següents membres

Presidència: el Regidor delegat d’Hisenda o persona en qui delegui

Vocals:      

El Regidor d’Esports

El tècnic d’Esports

L’interventor

El secretari o persona en qui delegui.

La comissió tècnica avaluadora quedarà constituïda legalment amb l’assistència de president, el Tècnic d’Esports i el secretari o persona en qui hagi delegat.

L’òrgan instructor, a la vista de l’expedient i de l’acta de la reunió de la comissió, formularà proposta de resolució provisional, que es publicarà a la web de l’Ajuntament, tot segui s’obrirà un termini de 10 dies per presentar al.legacions.

Si no es presenten al.legacions dins el termini concedit, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiu. En altre cas examinades les al.legacions presentades per les persones interessades, l’òrgan instructor formularà proposta de resolució definitiva que haurà d’expressar la/el sol.licitant o la relació de sol.licitants per als que es proposa la concessió de la subvenció i la seva quantia.

La competència per resoldre el procediment i concedir la subvenció s’atribueix a la Junta de Govern Local, que dictarà aquesta resolució un copo dictada la proposa de resolució definitiva i emès informe de fiscalització per la Intervenció municipal..

10– Resolució.

1.– Les sol·licituds seran resoltes per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament.

La Junta de Govern Local, a la vista de la proposta de la Comissió de Valoració, assignarà objectivament i de forma individual les ajudes, ponderant en tot cas:

Interès general de l'activitat.

Dèficit d'activitats anàlogues.

Ajudes a aquelles activitats que sense la subvenció serien de difícil execució.

2.– La resolució de la sol·licitud es notificarà als interessats seguint allò que s'ha establert en els articles 58 i 59 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de  Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

3.– El termini màxim per resoldre i notificar la resolució serà de tres mesos a comptar de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el dit termini sense que hagi recaigut una resolució expressa, les sol·licituds s'entendran desestimades, als efectes d'interposar els recursos administratius o d'una altra natura que corresponguin.

4.– El dit Acord exhaureix la via administrativa i enfront d'ella podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant el mateix òrgan que va resoldre, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva notificació, o ser impugnada directament davant la Sala Contenciosa- Administratiu corresponent del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació.

11- Justificació

La justificació de les despeses corresponents a les subvencions atorgades, haurà de realitzar-se pels beneficiaris, amb anterioritat al 15 de novembre de 2018

12- Forma de Justificació

Per a la justificació de la subvenció s'haurà d'aportar:

Memòria final detallada del projecte esportiu desenvolupat objecte de la subvenció, que descrigui els objectius i resultats aconseguits, que inclogui declaració d'activitats realitzades amb descripció d'aquelles que han estat finançades amb la subvenció de referència i el seu cost, així com aquelles que hagin estat finançades amb fons propis o altres subvencions.

Compte justificatiu simplificat al qual al·ludeix el Reial Decret 887/2006, de desplegament de la Llei 38/2003, incloent una relació d'ingressos i despeses generades de cadascuna d'elles d'acord amb allò que s'ha presentat en el projecte inicial, en cas que la subvenció sigui atorgada per cobrir un dèficit en l’activitat, la liquidació econòmica haurà de fer constar totes les despeses i ingressos de l’Entitat per tal que es pugui comprovar fefaentment el resultat de dèficit objecte de la subvenció. Aquest compte justificatiu s'ha de signar pel representat legal de l’entitat. (Annex V)

Presentació d'original i còpia de totes les factures i/o justificants acreditatius de la despesa concreta per la qual es sol·licita la subvenció. En cas que la subvenció sigui sol·licitada per cobrir un dèficit en l’activitat que es desenvolupa, s’hauran de presentar factures i/o justificants per un import que com a mínim cobreixin l’import de la subvenció concedida. La data d’emissió haurà de correspondre a la temporada 2016-17

Les còpies compulsades es quedaran a l'arxiu de l'entitat concedent i els originals estampillaments, custodiats per l'entitat beneficiària.

Les factures hauran de complir tots els requisits legals vigents: CIF, IVA, núm.. Ordre de la factura, data, detall de la despesa, de forma tal que quedi ben clar que la despesa detallada en la factura correspon a l'activitat per a la que s'ha concedit la subvenció. En el cas que una factura no especifiqui en el seu concepte que la despesa correspon a l'activitat subvencionada, haurà de ser certificada pel representant legal de l'entitat.

Cas que l'activitat subvencionada no hagués finalitzat dins el present exercici econòmic, el preceptor de la subvenció haurà de remetre al Servei d'Esports, durant el mes de Desembre, un informe en què s'especifiqui el grau de compliment de l'activitat per a la que es va concedir subvenció, així com les previsions de la seva completa realització en l'exercici següent.

13- Obligacions que assumeixen les Entitats Subvencionades.

Són obligacions dels beneficiaris:

a) Complir l'objectiu, executar el projecte, realitzar l'activitat o adoptar el comportament que fonamenti la concessió de la subvenció.

b) Justificar davant l'òrgan que assenyali les bases especifiquis per a la concessió de la subvenció, el compliment dels requisits o condicions, així com, la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat per a la qual és va atorgar la subvenció.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i inspecció a efectuar per l'òrgan que assenyali les bases especifiques per a la concessió de la subvenció, així com, el control financer a què fa referència el Text Refós de la Llei Reguladora dels Hisendes Locals.

d) Comunicar a l'òrgan concedent o a l'entitat col·laboradora l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen la mateixa activitat o projecte, en els dotze mesos anteriors.

e) Acreditar abans de la concessió que és troba al corrent del compliment dels obligacions tributaries amb l’administració de la Comunitat Autònoma, i amb la Seguretat Social, be mitjançant declaració expressa o mitjançant certificat acreditatiu, així mateix, haurà d'acreditar estar al corrent dels obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Felanitx.

f) Disposar dels llibres comptables, registris i la resta de documentació, en els casos establerts a la Legislació mercantil i sectorial, o si s'escau, en els exigits als bases especifiquis, quan no estigui obligat per llei, a portar l'esmentada documentació, en el termini de tres mesos.

g) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, al manco durant un període de cinc anys.

h) Adoptar les mesures de difusió, en el sentit, d'establir, si s'escau, que dita activitat o projecte, s'ha realitzat amb ajuda o subvenció de l'Ajuntament de Felanitx.

i) Posar com a col·laborador a l’AJUNTAMENT DE FELANITX, en totes les comunicacions escrites i digitals que realitzen dels seus actes esportius o socials

j) Procedir al reintegrament dels fons percebuts i que no puguin justificar-se, o al reintegrament total dels fons en els supòsits previstos a l'article 37 de la Llei General de Subvencions.

k) En els equipatges nous (samarretes de joc, xandalls, etc. a un mínim de 2 peces) i cartells han de dur el logotip i el nom d'Ajuntament de Felanitx.

14 Supòsits de revocació de les ajudes i reintegrament de les mateixes.

El procediment de reintegrament es regirà pel que disposa l'article 42 de la Llei 38/2003, de 17 de Novembre, General de Subvencions, sent l'òrgan competent per exigir el reintegrament el concedent de la subvenció mitjançant la resolució del procediment regulat a l'esmentada Llei.

Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes en els supòsits previstos en l'article 37.1 de la llei 38/2003, de 17 de Novembre, General de Subvencions, i article 28 del Reglament General de Subvencions d'aquest Ajuntament.

Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic, aplicant-se per al  seu cobrament el que disposa la Llei Reguladora d'Hisendes Locals i el Reglament General de Recaptació.

15 – Règim Jurídic.

En el no previst en la present convocatòria s'aplicarà la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de  Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el seu reglament de desplegament aprovat per RD 887/2006, de 21 de juliol, i el Reglament General de Subvencions de l'Ajuntament de Felanitx.

16– Annexos.

Els annexos estaran a disposició dels interessats a l'Oficina del Registre d'aquest Ajuntament i a la pàgina WEB www.felanitx.org

 

Felanitx,(Data signatura:12/04/2018)

El batle

Joan Xamena Galmés

Documents adjunts