Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 3506
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) en el marc del nou programa "Insighlab Insight, Desing and Technology"

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 14 de febrer de 2018 (resolució número 2018000122, de la consellera executiva del Dtp. d'Interior, Comerç, Indústria i Relacions Institucionals) es va signar el conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) en el marc del nou programa "INSIGHLAB: INSIGHT, DESIGN AND TECHNOLOGY, amb el text següent:

(.../...)

''Conveni de col·laboració entre l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears i el Consell d’Eivissa en el marc del nou servei “Insightlab: Insight, Design and Technology"

Parts                                                                                                                       

Iago Negueruela i Vázquez, president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (d'ara endavant IDI), amb CIF Q-5755018-H i amb domicili a afectes d'aquest document a Plaça Són Castelló, 1 – 07009 Palma. Intervé en nom i representació de l’IDI en virtut del que disposa l'article 14 a)del Decret 69/2016 (BOIB núm.149 de 26 de novembre) pel qual es modifica el Decret 23/2012,de 23 de març, pel qual s’aproven els nous Estatuts de l’entitat pública empresarial Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (BOIB núm. 43 de 24 de març de 2012).

Marta Díaz Pascual, vicepresidenta segona i consellera executiva del Departament d’Interior, Comerç, Indústria i Relacions Institucionals del Consell d’Eivissa,  amb CIF P0703200F i amb domicili a efectes d’aquest document a Avinguda d’Espanya núm. 49, 07800 Eivissa. Intervé en nom i representació del Consell d’Eivissa, en virtut dels Decrets de Presidència núm. 285 i 287 de 2015 (BOIB núm. 103 de 10 de juliol de 2015).

Antecedents

Primer

L'IDI té l’encomana de portar a terme el Pla Industrial de les Illes Balears, tal i com estableix la Llei 4/2017 d’indústria de les Illes Balears de 12 de juliol (BOIB núm. 88 de 20 de juliol del 2017).

En concret per donar resposta a les necessitats del sector estratègic de la moda (calçat i complements, tèxtil i pell i bijuteria) ha creat un nou  servei anomenat “Insightlab: insight, design and technology“. El servei té dos eixos fonamentals:

  • Creació de tres punts de consulta a Mallorca, Menorca i Eivissa, on es podran consultar les tendències futures en el món de la moda (teixits, formes, colors, preferències dels consumidors, etc.) per poder prendre bones decisions en el procés creatiu, en el procés de compra i en el desenvolupament estratègic de l’empresa tenint en compte les preferències dels consumidors. Aquests punts de consulta consistiran amb posar una llicència de la plataforma WGSN a un ordinador a Mallorca, dos a Menorca i un a Eivissa, de tal forma que els usuaris puguin accedir a aquesta plataforma a través d’aquests ordinadors.
  • Xerrades i  trobades  sobre tendències de disseny, tecnologies i del  consumidor.  Es realitzaran dues xerrades semestrals a cada Illa per temporada (estiu - primavera i hivern - tardor). En total són 6 jornades de tendències a l’any. La primera serà al gener del 2018 a Mallorca, a Menorca i a Eivissa, i la segona jornada entre juliol - setembre 2018 a les tres illes.

Segon

El Consell d’Eivissa té entre altres funcions, les competències en matèria d’artesania, de la qual en forma part, en un àmbit destacat la gestió de la moda Adlib.

Les dues parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d’acord amb les següents :

Clàusules

1. Objecte del conveni

Aquest conveni té per objecte la col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i l’IDI, per desenvolupar i executar el servei “Insightlab: insight, design and technology”, i així donar resposta al sector de la moda (calçat i complements, tèxtil i pell, bijuteria) a les Illes Balears.

2. Compromisos de les parts

Per part de l´IDI:

  • El nom “Insightlab: insight, design and technology” és propietat de l’IDI.
  • L’IDI coordinarà el servei a nivell de les Illes Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera). Es realitzaran reunions semestrals de seguiment del servei.
  • La imatge del servei la crearà i gestionarà l’IDI i establirà un ús de la marca del programa. 
  • En tots els materials de difusió, l’IDI posarà els logotips de les institucions firmants del conveni.
  • L’IDI deixarà instal·lat l’ordinador a la institució signant, que s’encarregarà del seu manteniment.
  • L’IDI posarà a l’abast de la institució el departament de sistemes d’informació de l’IDI per resoldre incidències, sempre en coordinació amb el responsable tècnic informàtic de l’organisme.
  • L’IDI coordinarà amb les institucions l’organització de les jornades de tendències, dues per any i per temporada: al gener 2018 la temporada primavera - estiu 2019 i al juliol 2018 la temporada tardor - hivern 2020.
  • L’IDI posarà a l’abast de la institució un calendari en línia, perquè els usuaris puguin utilitzar els ordinadors instal·lats a través de cites.
  • Les llicències de WGSN són de l’IDI, però l’IDI posarà a l’abast quatre ordinadors amb les 3 llicències, una a cada Illa.  A Mallorca es troba a les instal·lacions de l’IDI, a Menorca a Ciutadella i a Maó, i a Eivissa es cedirà al Consell Insular d’Eivissa.  Concretament l’equip d’Eivissa és:
  • Nom de l'equip: PORT-IDI-14
  • Núm. de sèrie: 2H031312H
  • Marca i model: Toshiba Satellite PROA50 (Negre)

Per part del Consell d’Eivissa:

  • Col·laboració en la realització de les jornades de tendències: difusió de la jornada entre les empreses del sector moda, reserva de sales, material tècnic de la sala i campanya de comunicació.
  • Col·laboració en l’execució del servei: difusió del servei, IP i correu per l’ordinador, assistència als usuaris que vulguin utilitzar l’ordinador, proveir d’un espai físic per l’ordinador i  campanya de comunicació. 
  • Assistència a les reunions de seguiment semestrals del programa.
  • Posar un banner a la web de la institució sobre el servei i fer difusió tot l’any sobre el nou servei als potencials usuaris. 
  • Respecte a la instal·lació de l’ordinador:
  • La institució proporcionarà a l’IDI una IP fixa i un correu electrònic vinculat per a poder enllaçar la llicència a l’ordinador.
  • Donaran a cada usuari una fulla per emplenar establerta en el punt 3.1.b del propi conveni.
  • Posar a l’abast del servei, suport informàtic a les instal·lacions per al bon funcionament de l’ordinador. L’IDI s’encarregarà del manteniment de l’ordinador, però la institució del bon ús i gestió diària d’aquest.
  • L’ordinador anirà amb un adhesiu identificatiu del servei.

3. Cessió  i manteniment de l’ordinador

3.1.Respecte a l’ordinador cedit, queda prohibit:

  1. Utilitzar recursos informàtics per a ús privat o per a qualsevol altra finalitat diferent de les estrictament necessàries dins el servei “Insightlab: insight, design and technology”.
  2. Incorporar qualsevol dada personal accedida remotament en sistemes d'informació aliens sense autorització expressa a l’usuari.  Per aquest servei l’IDI us farà arribar una fulla per fer signar a l’usuari. Únicament està autoritzat a gravar en les unitats d'emmagatzematge del dispositiu les dades estrictament necessàries per a l'ús dins servei “Insightlab: insight, design and technology”.
  3. Instal·lar de "motu propi" cap producte informàtic en el dispositiu. Totes aquelles aplicacions necessàries per a l'acompliment del seu treball seran instal·lades únicament per la persona autoritzada pel personal informàtic designat per la institució.

3.2. L’IDI deixarà totalment operatiu l’equip informàtica a les instal·lacions de la institució signant, per poder desenvolupar el servei. Una vegada l’IDI hagi cedits l’ordinador a l’organisme, aquest s’haurà d’encarregar de mantenir-lo operatiu per poder oferir el servei.

3.3. Per al manteniment de l’ordinador, la institució haurà de comunicar a l’IDI qui serà el personal tècnic responsable del manteniment de l’ordinador.

3.4. Cada organització haurà de proveir la connexió a Internet amb adreça IP  pública fixa i, a més, un subministrament elèctric connectat a un sistema d’alimentació ininterrompuda,“sai”. La llicència de WGSN estarà vinculada a aquesta adreça IP pública fixa, per tant, si es canvia la IP sense comunicar-ho a l’IDI prèviament,  no es podrà accedir a la plataforma.

3.5. Si l’ordinador es romp per causes alienes a l’organisme, l’IDI es compromet a la seva reposició.

3.6. En el cas que s’estringui el conveni, l’equipament informàtic s’haurà de tornar a l’IDI.

4.- Efectes econòmics

La cessió de l’ordinador és gratuïta, i per tant aquest conveni no té efectes econòmics.

5. Vigència

Aquest conveni tindrà una vigència d’un any, prorrogable automàticament fins a 4 anualitats.

6. Reunions de seguiment

Als efectes del seguiment i la interpretació de les accions a executar, assenyalades en les clàusules anteriors, es realitzaran dues reunions semestrals on hi haurà un representant de l’IDI i un del Consell d’Eivissa per coordinar les següents accions:

— Fer el seguiment de les actuacions del conveni i proposar, si escau, les variacions que es considerin necessàries.

— Tenir coneixement de les incidències tècniques i administratives del projecte i de les actuacions i proposar-ne les decisions oportunes.

— Garantir la comunicació fluïda i l’intercanvi d’informació entre les dues parts.

— Interpretar, en cas de dubte, les normes i previsions d’aquest conveni i resoldre els conflictes que en puguin sorgir.

7. Resolució i extinció del conveni

Són causes de resolució d’aquest conveni: el mutu acord entre les parts signants; l’incompliment per qualsevol d’ambdues parts de les obligacions que s’hi estableixen, amb la denúncia prèvia de l’altra part; l’exhauriment del termini de vigència del conveni; i qualsevol altra causa prevista en la legislació vigent.

En qualsevol cas, les parts es comprometen a intentar resoldre de bona fe i de manera amistosa qualsevol desacord que pugui sorgir en el desenvolupament d’aquest Conveni.

8. Resolució de conflictes

Les parts que subscriuen aquest document es comprometen a intentar resoldre en comú les diferències que puguin sorgir en l’aplicació i la interpretació d’aquest conveni i a resoldre de manera amistosa qualsevol desacord que pugui sorgir en el desenvolupament del mateix. Serà la Comissió de seguiment qui haurà de resoldre els conflictes que en sorgeixin. Si això no és possible, les qüestions litigioses que puguin afectar la interpretació i l’execució d’aquest conveni han de ser del coneixement i de la competència de l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

I en prova de conformitat amb tot allò exposat anterior­ment, signam aquest conveni en dos exemplars.''

TERCER.- Publicar el conveni de col·laboració entre l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i el Consell Insular d'Eivissa en el marc del nou programa "InsighLAB: Insight, Design and Technology" al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB)."