Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 3322
Acord del Consell de Govern de 23 de març de 2018 pel qual s’atorga l’autorització prèvia per a l’extinció del Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 13 de setembre de 2017, la Junta Rectora del Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa va acordar, per unanimitat, iniciar el procediment per a la dissolució i l’extinció del Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa, i la subrogació per part de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en tots els drets i les obligacions d’aquest Consorci.

El Ple del Consell Insular d’Eivissa, en la sessió de 30 d’octubre de 2017, va acordar ratificar l’Acord d’iniciar el procediment per a la dissolució i l’extinció del Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa, adoptat per la Junta Rectora el 13 de setembre de 2017.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va acordar també, en la sessió de dia 26 d’octubre de 2017, ratificar l’Acord d’iniciar el procediment per a la dissolució i l’extinció del Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa, adoptat per la Junta Rectora el 13 de setembre de 2017.

D’acord amb la disposició addicional primera i l’annex 1 del Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa es troba adscrit a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

El règim jurídic dels consorcis sotmesos a l’ordenament autonòmic o en què participa l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es troba regulat en els articles 58 a 62 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en els articles 118 a 127 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

En relació amb l’extinció dels consorcis, l’article 59.1 de la Llei 7/2010 disposa que es requereix l’acord previ del Consell de Govern, a proposta de la conselleria afectada, amb un informe preceptiu de la conselleria competent en matèria d’hisenda i pressuposts i en matèria de funció pública.

El 3 de gener de 2018 varen tenir entrada a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat els informes de la Direcció General de Pressuposts i Finançament de 24 de novembre de 2017 i de la Secretaria General de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques de 28 de desembre de 2017, relatius a la proposta d’extinció del Consorci.

Ambdós informes són favorables a l’extinció en els termes que s’hi exposen.

Quant a l’informe de la conselleria competent en matèria de funció pública, en l’informe de la Secretaria General de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques de 28 de desembre de 2017 es considera que, atès que el Consorci esmentat no disposa de cap tipus de personal al seu servei, s’ha d’entendre que no cal que la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques emeti cap informe específic, de manera que són suficients els emesos per la Secretaria General i la Direcció General de Pressuposts i Finançament.

L’article 4 b del Decret 40/2016, de 15 de juliol, de la Comissió de Supervisió, Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina com a funció d’aquesta Comissió informar sobre les propostes que es facin en matèria d’extinció d’entitats instrumentals. En aquest sentit, la Comissió de Supervisió, Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es va pronunciar favorablement sobre la proposta d’extinció el 16 de març de 2018.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, en la sessió de dia 23 de març de 2018 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Atorgar l’autorització prèvia exigida en l’article 59.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per a l’extinció del Consorci per a la Reconversió Territorial i Paisatgística de Determinades Zones de l’Illa d’Eivissa.

Segon. Autoritzar el conseller de Territori, Energia i Mobilitat a dur a terme les actuacions necessàries per fer efectiva l’extinció d’aquest Consorci.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de març de 2018

La secretària del Consell de Govern
Pilar Costa i Serra