Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 3219
Departament de Mobilitat - Convocatòria de les proves sobre competència professional per a l’exercici de les activitat de interior i internacional de viatgers i mercaderies per a l’any 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fem pública la resolució del Conseller Executiu de Mobilitat del Consell Insular de Menorca, de dia 13/03/2018, núm. 2018/46 mitjançant el qual es comunica la convocatòria de les proves sobre competència professional per a l’exercici de les activitat de interior i internacional de viatgers i mercaderies per a l’any 2018, que diu el següent:

“Atesa la Llei 13/1998, de 23 de desembre d’atribució de competències als consells insulars de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria de transport per carretera.

Atesa l’Ordre del Ministeri de Foment de 28.5.1999, sobre expedició de certificats de capacitació professional.

Atès el Reglament (CE) núm. 1071/2009 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d’octubre de 2009, per mitjà del qual s’estableixen normes comunes relatives a les condicions que han de complir-se per a l’exercici de la professió de transportista per carretera i que deroga la Directiva 96/26/CE del Consell.

Com a titular del Departament de Mobilitat, en exercici de les competències atribuïdes pel Decret de Presidència núm. 123/2017, de 7 de juliol (BOIB núm. 83, de 8 de juliol de 2017) en relació amb els Decrets de Presidència núm. 120/2017 i núm. 121/2017, de 7 de juliol (BOIB núm. 83, de 8 de juliol de 2017);

RESOLC:

PRIMER.- Convocar proves sobre competència professional per a l’exercici de l’activitat de transport interior i internacional de mercaderies i de viatgers per a l’any 2018.

SEGON.- Establir que la periodicitat de les proves serà de dues anuals.

TERCER. Determinar que l’esmentada convocatòria es regirà per les següents normes:

DOMICILI. Podran presentar-se totes les persones que tinguin el domicili legal a l’illa de Menorca, fet que s’acreditarà en el moment de l’inici dels exercicis, presentant l’original del Document Nacional d’Identitat en vigor; el domicili que hi consti haurà d’estar inclòs en l’àmbit territorial de l’illa de Menorca.

Quan s’hagin produït canvis de domicili, que no hagi estat possible reflectir en el DNI, el domicili es podrà justificar per mitjà de certificat d’empadronament expedit pel corresponent ajuntament, el qual acrediti que el sol·licitant ha tingut el domicili en lloc distint al manco cent vuitanta-cinc dies naturals del darrer any. També s’admetran els aspirants que, encara que han tingut el domicili en lloc distint menys de cent vuitanta-cinc dies al darrer any, s’han vist obligats per raons familiars o professionals a canviar la seva residència. Aquesta circumstància no s’entendrà complida quan es tracti d’una estança temporal en una localitat per a la realització d’una activitat d’una durada determinada, ni per a l’assistència a una universitat, escola o centres docents.

Les persones que justifiquin tenir el domicili en territori estranger, podran concórrer a les proves, havent de presentar la corresponent sol·licitud, juntament amb els oportuns justificants, davant el Consell Insular de Menorca.

EXERCICIS. Les modalitats d’examen són per a transport interior i internacional de mercaderies i transport interior i internacional de viatgers. Els interessats s’hauran de presentar a un examen per a cada modalitat.

Els exàmens, referits a cada una de les modalitats de transport, constaran de dues proves:

La primera consistirà en la resposta a 100 preguntes tipus test, amb quatre respostes alternatives, que tractaran sobre les matèries incloses en l’annex B de l’Ordre de 28 de maig de 1999 que desplega el capítol I del títol II del reglament de la Llei d’Ordenació dels transports terrestres, en matèria d’expedició de certificats de capacitació professional.

La segona prova consistirà en resoldre, mitjançant càlcul matemàtic o una explicació escrita, sis supòsits pràctics d’aplicació de les matèries del programa a casos concrets.

El temps màxim de que podran disposar els aspirants per a la realització de cada una de les dues proves serà de dues hores.

Cada prova se valorarà de 0 a 10 punts, d’acord amb les regles de valoració següents:

Les preguntes tipus test correcta o erròniament contestades es valoraran amb 0,04 i –0,02 punts cada una, respectivament. Les preguntes no contestades o amb més d’una resposta no puntuaran.

En la segona prova, la contestació a cada supòsit pràctic es valorarà entre 0 i 1 punts.

Per aprovar l’exercici serà necessari obtenir una puntuació no inferior a 2 a la primera part, ni a 3 a la segona, i que la suma de les puntuacions obtingudes sigui igual o superior a 6.

SOL·LICITUDS. Les instàncies se presentaran en les dates següents:

  • Primera Convocatòria: de l’1 al 15 de maig.
  • Segona Convocatòria: de l’1 al 15 d’octubre.

A aquestes instàncies s’adjuntarà fotocòpia del DNI i, en cas de que en aquest no s’acrediti la residència a l’illa de Menorca, certificat d’empadronament.

Els models d’instàncies es podran recollir en les dependències del Servei d’Atenció al Ciutadà del Consell Insular de Menorca, (plaça de la Biosfera, 5, de Maó, o plaça de la Catedral, 5, de Ciutadella), i presentar-les en el servei anteriorment esmentat o en qualsevol dels llocs que estableix l’article 16 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es poden presentar de manera telemàtica mitjançant la carpeta ciutadana de la web del CIMe (https://www.carpetaciutadana.org/web/).

D’acord amb la disposició transitòria tercera de la Llei d’atribució de competències, per participació en les presents proves, s’abonarà la taxa corresponent.

La llista d’aspirants admesos i exclosos, la designació del tribunal, així com el lloc, la data i l’hora de la realització de les proves se publicaran en el tauler d’edictes d’aquest Consell Insular.

Els aspirants que superin l’examen els serà expedit un certificat d’aptitud d’acord amb el model que consta en l’Annex III del Reglament (CE) núm. 1071/2009 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d’octubre de 2009.”

La qual cosa us comunic perquè en prengueu coneixement i tengui els efectes que corresponguin, al mateix temps que us faig saber que contra l'acord precedent, que no esgota la via administrativa, podeu interposar, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la data de recepció d'aquesta notificació, recurs d'alçada davant la Presidència del Consell Insular, sens perjudici que pugueu utilitzar qualsevol altre recurs que considereu procedent en dret.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat si no se us n’ha notificat la resolució quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 21 de març de 2018

El Conseller Executiu de Mobilitat
Miquel Nicolau Preto Fernández