Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS

Núm. 3214
Resolució per la qual es modifica la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d’intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l’àmbit de les Illes Balears, corresponents a l’exercici 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data de 22 de juliol de 2017 es va publicar en el BOIB la Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports de dia 19 de juliol de 2017 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d’intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l’àmbit de les Illes Balears, corresponents a l’exercici 2017 (BOIB núm. 89, de 22 de juliol).Com a annex es varen publicar les bases d'aquesta convocatòria.

2. El punt 13 de la convocatòria preveu la forma  amb què s'ha de justificar l'aplicació dels fons percebuts. Bàsicament, aquest punt disposa que es consideraran justificades aquelles despeses en les quals, d'una banda, s'aporti la factura o el document de valor probatori corresponent; i, de l'altra, s'adjunti l'extracte o certificat bancari que provi el pagament efectiu de la despesa.

3. En data de 9 de març de 2018, el director general d'Esports i Joventut ha proposat modificar la convocatòria per permetre que, de manera excepcional, en el cas de projectes presentats per persones físiques o agrupacions de persones físiques,  es pugui donar per justificada la despesa corresponent a la dedicació del personal encarregat d'elaborar el projecte amb la presentació d'una memòria en què expliqui la feina realitzada.

En aquest sentit, apel·la a l'article 11, apartat 5, de l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 15 de setembre de 2003 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions de la Conselleria de Presidència i Esports, en el qual es posa de manifest:

Excepcionalment, per a les ajudes que objectivament ho requereixin i així es determini en la convocatòria, serà suficient per justificar l'activitat subvencionada complir els requisits establerts per concedir-la.

4. Aquest canvi no afecta a les condicions econòmiques de la convocatòria ni al contingut essencial de la mateixa que en el seu dia va ser objecte d’informes favorables per part de la Direcció General de Pressuposts i Finançament ni dels Serveis Jurídics de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Així mateix,  tampoc suposa modificar el Pla Estratègic de Subvencions per a 2017.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions l’establiment o la gestió de les quals corresponen a l’Administració de la Comunitat Autònoma o a les entitats públiques que en depenen.

2. L’Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 15 de setembre de 2003 (BOIB núm. 137, de 2 d’octubre), modificada per l’Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 19 de febrer de 2004 (BOIB núm. 29, de 28 de febrer) i per l’Ordre de 8 de març de 2005 (BOIB núm. 48, de 26 de març), estableix les bases reguladores de les subvencions de la Conselleria de Presidència i Esports, llavors competent en matèria de joventut i lleure. L’article 1.2 a) disposa que un dels objectes de les subvencions és la creació, reforma, dotació i manteniment d’infraestructures i programes que donin suport a les activitats o als beneficiaris de l’acció de la Conselleria i els ens instrumentals que en depenen; l’article 1.2 b) preveu, com un altre objecte de subvenció, el suport als individus i col·lectius beneficiaris de la intervenció dels serveis socials, les entitats i les associacions que hi treballen, i l’article 1.2 c) recull el suport en matèria de joventut, voluntariat, temps lliure i participació social.

3. L’article 30.3 de l’Estatut d’autonomia, en la versió aprovada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que la Comunitat Autònoma té la competència exclusiva en matèria de joventut, disseny i aplicació de polítiques, plans i programes destinats a la joventut.

4. L’article 11 de la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (BOIB núm. 109, de 3 d’agost) —modificada per la Llei 12/2010, de 12 de novembre, de modificació de diverses lleis per la transposició a les Illes Balears de la Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre, del Parlament Europeu i del Consell, relativa als serveis en el mercat interior, i pel Decret llei 10/2012, de 31 d’agost, pel qual es modifica el Decret llei 5/2012, d’1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i altres institucions autonòmiques, i s’estableixen mesures addicionals per garantir l’estabilitat pressupostària i fomentar la competitivitat—, disposa que correspon a la conselleria competent en matèria de joventut coordinar i executar accions d’aquest sector d’activitat administrativa. Concretament, l’apartat 10 d’aquest article estableix que correspon a aquesta conselleria potenciar la promoció sociocultural de la joventut.

5. L’article 8 de la Llei 10/2006 disposa, a l’apartat g), que correspon a l’Administració autonòmica dur a terme els estudis, les investigacions, les publicacions, els congressos, els plans de formació dels professionals i els programes experimentals de joventut i lleure d’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears i, en general, tot allò que sigui d’interès que contribueixi a la formació integral dels joves i de les joves o que serveixi per conèixer la realitat juvenil, en col·laboració, si escau, amb les entitats i les administracions competents.

6. La Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes, estableix, a l’article 11, les mesures de foment de la igualtat que han d’introduir les convocatòries de subvencions.

7. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General d’Esports i Joventut, exerceix les funcions relatives a la promoció de les activitats juvenils, el turisme juvenil i de temps lliure, i la participació i l’associacionisme juvenils, de conformitat amb el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), modificat pel Decret 1/2016, de 16 de febrer (BOIB núm. 23, de 18 de febrer) i pel Decret 11/2016, d’11 de maig (BOIB núm. 60, de 12 de maig), en relació amb el Decret 5/2016, de 6 d’abril, de la presidenta de les Illes Balears, de modificació del Decret 8/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s’estableix l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 7 d’abril).

8. L’àmbit territorial i personal d’aquests ajuts són les Illes Balears, atès l’abast suprainsular de la convocatòria i d’acord amb la distribució de competències en matèria de joventut i lleure, fixada per la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d’atribució de competències als consells de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure (BOIB núm. 184, de 23 de desembre).

9. La Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d’intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l’àmbit de les Illes Balears, corresponents a l’exercici 2017 (BOIB núm. 89, de 22 de juliol).

10. La Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports, relativa a la concessió de subvencions per dur a terme projectes d’intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l’àmbit de les Illes Balears, corresponents a l’exercici 2017 (BOIB núm. 142, de 21 de novembre de 2017).

11. La proposta de resolució del director general d'Esports i Joventut de dia 9 de març de 2018.

Atès tot l'exposat, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de l'annex a la Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports de dia 19 de juliol de 2017 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d’intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l’àmbit de les Illes Balears, corresponents a l’exercici 2017 (BOIB núm. 89, de 22 de juliol), en el sentit següent:

  • En el punt 13.4 de la convocatòria

On diu:

L’òrgan que concedeix la subvenció ha de comprovar la justificació adequada de la subvenció, així com la realització de l’activitat i el compliment de la finalitat que determinin la concessió o el gaudi de la subvenció, d’acord amb la documentació aportada a aquest efecte pels interessats.

Les factures originals i altres documents de valor probatori equivalent han de ser estampillats per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i s’hi ha d’indicar l’import de la factura que justifica la subvenció.

El pagament de les factures s’ha d’acreditar mitjançant un document, extracte o certificat bancari pel qual quedi provat que el beneficiari ha pagat efectivament les despeses justificades.

Ha de dir:

L’òrgan que concedeix la subvenció ha de comprovar la justificació adequada de la subvenció, així com la realització de l’activitat i el compliment de la finalitat que determinin la concessió o el gaudi de la subvenció, d’acord amb la documentació aportada a aquest efecte pels interessats.

Les factures originals i altres documents de valor probatori equivalent han de ser estampillats per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i s’hi ha d’indicar l’import de la factura que justifica la subvenció.

El pagament de les factures s’ha d’acreditar mitjançant un document, extracte o certificat bancari pel qual    quedi provat que el beneficiari ha pagat efectivament les despeses justificades.

Només en el cas d'aquells projectes presentats per persones físiques o per agrupacions de persones físiques, la justificació de la despesa corresponent a la dedicació pròpia és podrà justificar, a més de amb l'acreditació del desenvolupament efectiu del projecte, amb la presentació d'una memòria detallada on s'incloguin la feina realitzada per la persona o per cada una de les persones beneficiàries, la durada en hores i el cost que tendria en el mercat aquesta dedicació, sempre i quan el concepte de dedicació pròpia figuri en el pressupost del projecte indicat a la sol·licitud.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l’òrgan que l’ha dictada en el termini d’un mes, comptador des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, també es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l’endemà de la publicació.

 

Palma, 13 de març de 2018

La consellera de Cultura, Participació i Esports,

Francesca Tur Riera