Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 3187
Aprovació del Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular d'Eivissa 2018-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovat el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular d'Eivissa 2018-2019, per Acord del Consell Executiu de data 16 de març de 2018, de conformitat amb el disposa l'article 8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, amb relació a l'obligació d'aprovar amb caràcter previ a la seva convocatòria, un Pla Estratègic de Subvencions, s'adjunta com annex el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular d'Eivissa 2018-2019.

 
Eivissa, 20 de març de 2018

La secretària tècnica de Turisme, Interior,Territori i Mobilitat,

Margarita Planells Torres

 

  

 

Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d’Eivissa (2018-2019)

1. Introducció

El Consell Insular d’Eivissa ha considerat del tot adient posar en marxa un pla estratègic de subvencions, amb una durada de dos anys. Aquesta decisió, cal emmarcar-la en la voluntat de l’equip de govern d’optimitzar l’assignació dels pressupostos de la institució, tot prioritzant com a objectiu fonamental els interessos generals i l’augment del benestar, el progrés, la igualtat d’oportunitats i la qualitat de vida del conjunt de la població.

Un dels aspectes a considerar és l’important creixement del teixit cívic i social a l’àmbit d’Eivissa, el qual s’ha traduït en la creació d’associacions i entitats cíviques de tota mena, així com en el creixement i la consolidació de les ja existents. El seu àmbit d’actuació és molt divers i abasta nombrosos camps: la cultura, l’esport, el medi ambient, el camp sociosanitari, el moviment veïnal, la cooperació internacional, la defensa dels drets humans, la promoció econòmica i social, etc. És de justícia reconèixer la funció social i les repercussions positives de la feina duta a terme per totes aquestes organitzacions, tant pel que fa al seu paper d’impulsores de la participació ciutadana com per al servei que presten a tota la societat. Des d’aquesta constatació, és voluntat del Consell mantenir i reforçar la col·laboració amb les dites organitzacions. En aquest sentit, consideram que una de les principals vies per fer efectiva aquesta política és l’establiment de línies duradores de subvenció a les quals les associacions puguin accedir, ja sigui per assegurar el seu correcte funcionament com per al desenvolupament de projectes i activitats concretes.

Quant a aquelles persones i entitats que desenvolupen una activitat econòmica, el Consell Insular considera que és convenient mantenir igualment obertes diverses línies d’ajuda per a elles, sempre que l’objectiu final comporti beneficis vinculats a l’interès general: millora de la formació professional, innovació tecnològica, estalvi energètic, potenciació del sector primari i la indústria, foment de l’ocupació i l’autoocupació, etc.

Una altra de les línies mestres del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d’Eivissa troba la seua raó de ser en el seu caràcter d’institució supramunicipal, amb totes les funcions que això comporta a l’hora de dur a terme una política de cooperació amb els diferents municipis. Això implica, entre altres coses, una tasca d’assistència econòmica als municipis a fi que puguin executar projectes, els quals, pel seu cost, no es podrien dur a terme amb els recursos propis de cada ajuntament. El criteri fonamental que ha de presidir aquestes subvencions ha de ser el d’equilibri interterritorial, amb especial atenció a aquells municipis més petits –i per tant, amb menor capacitat financera– i les especials característiques de cada un. Es tracta, per tant, de contribuir que tota la població disposi d’un mateix nivell de recursos i serveis independentment de l’indret d’Eivissa on resideixi.

Finalment, cal tenir en compte aquelles ajudes adreçades específicament a persones físiques, les quals es consideren del tot necessàries a fi d’atendre aquells ciutadans i ciutadanes amb necessitats específiques, ja sigui per garantir la igualtat d’accés a serveis bàsics –com pugui ser l’educació o la mobilitat– com per prevenir i combatre situacions de marginació o discriminació de qualsevol tipus, tot prioritzant aquells sectors i grups socials més vulnerables.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, disposa en el seu article 8.1 que els òrgans de les administracions públiques o qualssevol ens que proposin l’establiment de subvencions, amb caràcter previ, hauran de comptar amb un pla estratègic de subvencions. A l’esmentat pla, s’hauran de concretar els objectius i els efectes que es pretenen amb la seua aplicació, el termini necessari per a la seua consecució, els costos previsibles i les seues fonts de finançament, amb supeditació en tot cas al compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària.

Per la seua banda l’article 10.1 del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, estableix que els plans estratègics de subvencions, als quals es fa referència a l’article 8 de la norma, es configuren com un instrument de planificació de les polítiques públiques que tenguin per objecte el foment d’una activitat d’utilitat pública o interès social o de promoció d’una finalitat pública.

Un dels aspectes que preveu la norma citada és la necessitat que les esmentades administracions elaborin un pla estratègic de subvencions, el qual estableixi una connexió entre els objectius i els efectes que es pretenen assolir, amb els costos previsibles i les seues fonts de finançament, amb l’objecte d’adequar les necessitats públiques a cobrir a través de les subvencions amb les previsions de recursos disponibles, amb caràcter previ al seu inici i amb un caràcter plurianual.

Tot l’anterior fa palesa la necessitat que el Consell Insular d’Eivissa amb el seu propi Pla estratègic de subvencions, tot considerant –com hem vist anteriorment– la seua indiscutible utilitat com a instrument de clarificació, organització i planificació dels recursos destinats a aquesta matèria. Aquest pla es basa en uns principis rectors fonamentals, a fi d’assolir plenament els seus objectius, com ara:

-Publicitat i transparència, per tal de garantir la igualtat i la facilitat en l’accés a la informació quant a la convocatòria de les diferents línies de subvenció, a la vegada que s’asseguri l’adequat control de la gestió dels fons.

-Concurrència, mitjançant una concreció clara dels requisits per optar a una determinada subvenció.

-Objectivitat, igualtat i no-discriminació, en els termes previstos per la Llei general de subvencions.

-Eficàcia i eficiència, amb la finalitat d’optimitzar els recursos públics assignats a cada programa, dins del sostre màxim de despesa no financera (article 13 de la LGEP), i els que s'assignin dins de cada política.

-Planificació integral, a fi d’assegurar la coherència adequada entre l’establiment i la dotació de les diferents línies de subvencions i les prioritats d’actuació establertes pel govern de la institució. El Pla té un caràcter horitzontal que afecta, en principi, totes les polítiques d’aquest Consell, l’execució del qual està encomanada a una pluralitat d’òrgans i es desagreguen en diversitat de programes pressupostaris.

En l’aspecte temporal el Pla tendrà caràcter bianual, ja que s’hi inclouran les subvencions previstes per als anys 2018 i 2019.

De conformitat amb el que preveu l’article 12 del Reglament de la Llei general de subvencions, el Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d’Eivissa conté tant els objectius estratègics, els quals descriuen l’efecte i l’impacte que s’espera assolir amb l’acció institucional durant el període de vigència del pla, així com les línies de subvenció en les quals es concreta, explicitant per a cada una les àrees de competència afectades i sectors als quals s’adrecen les ajudes, els objectius i els efectes que es pretenen amb la seua aplicació, el termini necessari per a la seua consecució i el fons i finançament. Així mateix s’han de preveure un règim de seguiment i d’avaluació contínua aplicable a les diferents línies de subvenció, tot determinant per a cadascuna un conjunt d’indicadors relacionats amb els objectius del Pla.

2. Línies de subvenció

L’establiment i la concessió d’ajudes i subvencions pel Consell Insular d’Eivissa durant els exercicis 2018 i 2019 hauran d’ajustar-se al previst en el present Pla i adequar-se al Pressupost general del Consell Insular per a cada un dels dos exercicis pressupostaris que comprenen aquest pla.

Es podran obrir línies d’actuació no previstes en aquest Pla sempre que es justifiqui degudament la necessitat d’emprendre una activitat de foment que sigui d’utilitat pública o d’interès social i que es tracti de subvencions concordants amb els objectius generals del programa pressupostari en què s’actuï i que s’hagin inclòs en el Pla estratègic.

El Consell Insular d’Eivissa establirà anualment subvencions en l’àmbit de les seues competències, mitjançant sistema de convocatòria pública o concessió directa, atenent per a això a les circumstàncies d’interès públic, social, econòmic, territorial i humanitari que han de regir l’actuació en matèria de les polítiques públiques, tal com es recull a les fitxes en l’Annex que forma part d’aquest Pla estratègic.

3. Avaluació

Durant el primer trimestre de cada any de vigència del Pla cada un dels departaments del Consell Insular d’Eivissa avaluarà el compliment del Pla estratègic en l’exercici anterior, les seues possibles modificacions i una anàlisi detallada de les subvencions atorgades pel procediment de concessió directa, i s’haurà d’emetre informe comprensiu de l’avaluació realitzada i del grau d’avanç del pla.

Aquesta avaluació servirà de base a la revisió del Pla estratègic o a la seua modificació i per a l’elaboració del següent Pla estratègic de subvencions.

FOMENT DE LA PREVENCIÓ, REUTILITZACIÓ I RECICLATGE DE RESIDUS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A PROJECTES DE PREVENCIÓ, REUTILITZACIÓ I RECICLATGE DE RESIDUS A ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

Àmbit temporal:

Any 2018 i 2019

Cost previsible:

60.000 € de l’aplicació pressupostària 1700 48900

20.000 € de l’aplicació pressupostària 1700 78900

Objectiu general:

Fomentar la prevenció, la reutilització i el reciclatge de residus domèstics a l’illa d’Eivissa i, per tant, contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals i, al mateix temps, donar compliment als objectius establerts a la normativa vigent

Objectius específics:

a) Fomentar hàbits sostenibles pel que fa a la generació i la gestió de residus entre la ciutadania

b) Difondre aquest tipus d’activitats per normalitzar la necessitat de prevenir, reutilitzar i reciclar residus

c) Fomentar la creativitat entre la ciutadania per trobar noves formes de prevenir, reutilitzar i reciclar residus, així com de difondre el missatge

Destinatàries:

Entitats sense ànim de lucre

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % del pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. de sol·licituds respecte a la mitjana d’altres anys

FOMENT DE LA PREVENCIÓ, REUTILITZACIÓ I RECICLATGE DE RESIDUS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A PROJECTES DE PREVENCIÓ, REUTILITZACIÓ I RECICLATGE DE RESIDUS A ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

Àmbit temporal:

Any 2018 i 2019

Cost previsible:

60.000 € de l’aplicació pressupostària 1700 48900

20.000 € de l’aplicació pressupostària 1700 78900

Objectiu general:

Fomentar la prevenció, la reutilització i el reciclatge de residus domèstics a l’illa d’Eivissa i, per tant, contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals i, al mateix temps, donar compliment als objectius establerts a la normativa vigent

Objectius específics:

a) Fomentar hàbits sostenibles pel que fa a la generació i la gestió de residus entre la ciutadania.

b) Difondre aquest tipus d’activitats per normalitzar la necessitat de prevenir, reutilitzar i reciclar residus

c) Fomentar la creativitat entre la ciutadania per trobar noves formes de prevenir, reutilitzar i reciclar residus, així com de difondre el missatge

Destinatàries:

Entitats sense ànim de lucre

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % del pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. de sol·licituds respecte a la mitjana d’altres anys

 

FOMENT DE LES ACTUACIONS PER ATURAR ELS PROJECTES D’INVESTIGACIÓ I D’EXPLOTACIÓ D’HIDROCARBURS A LA REGIÓ MARINA DE LA MEDITERRÀNIA OCCIDENTAL

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ PER ATURAR ELS PROJECTES D’INVESTIGACIÓ I D’EXPLOTACIÓ D’HIDROCARBURS A LA REGIÓ MARINA DE LA MEDITERRÀNIA OCCIDENTAL DIRIGIDA A L’ASSOCIACIÓ ALIANÇA MAR BLAVA

Àmbit temporal:

Any 2018 i 2019

Cost previsible:

15.000 € de l’aplicació pressupostària 1720 48911

Objectiu general:

Fomentar les actuacions i els treballs amb l’objectiu d’aturar els projectes d’investigació i d’explotació d’hidrocarburs a la regió marina de la Mediterrània Occidental

Objectius específics:

a) Paralitzar els projectes d’explotació d’hidrocarburs a les aigües properes a les costes de l’illa d’Eivissa

b) Incrementar el grau de protecció ambiental de la regió occidental de la mar Mediterrània

Destinatària:

Associació Aliança Mar Blava

Règim:

Subvenció directa

Indicadors

d’avaluació:

  • % executat del pressupost total
  • % del pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Memòria que justifiqui el grau d’execució de l’activitat subvencionada

CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB L’ENTITAT AEMIF

LÍNIA D’ACCIÓ: PROJECTE DE REHABILITACIÓ INTEGRAL PER A PERSONES AFECTADES PER UNA MALALTIA NEUROLÒGICA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

60.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 48900

Objectiu general:

Oferir un cofinançament per executar el projecte que desenvolupa una actuació exclusiva i necessària per al col·lectiu esmentat

Objectius específics:

Donar un suport per facilitar l’atenció integral necessària per rehabilitar les persones usuàries participants

Destinataris:

AEMIF

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

Núm. de persones usuàries ateses

AJUDES ECONÒMIQUES DIRIGIDES A ASSOCIACIONS I FEDERACIONS DE PERSONES MAJORS SENSE ÀNIM DE LUCRE A L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: PROJECTES DIRIGITS A DESENVOLUPAR ACTIVITATS QUE PROMOUEN LA PARTICIPACIÓ DE LES PERSONES MAJORS A L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

200.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 48900

Objectiu general:

Millorar el benestar i la integració social de les associacions i les federacions de majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Promocionar la participació de les persones majors en iniciatives socials com a principi bàsic de la integració social així com donar suport a les entitats i les associacions de persones majors

b) Ajudar i col·laborar en la millora de la qualitat de vida de la gent gran

c) Realitzar activitats físiques i lúdiques

d) Promocionar les relacions intergeneracionals i la cultura

e) Fomentar el voluntariat de les persones majors, especialment  per aquelles iniciatives adreçades a donar suport a persones que viuen soles

f) Donar suport a les activitats pròpies de les associacions i les federacions de persones majors

Destinataris:

Associacions i entitats de majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de registres presentats
  • Compliments segons la justificació
  • Consolidació dels projectes
  • Difusió del projecte
  • Destinataris de les activitats
  • Compliment dels objectius
  • Temporalització de les activitats
  • Núm. de voluntaris/àries

AJUDES ECONÒMIQUES INDIVIDUALS DIRIGIDES A COLECTIUS VULNERABLES A L’ÀMBIT DE L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D'ACCIÓ: CONCESSIÓ D’AJUDES ECONÓMIQUES INDIVIDUALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

220.000 € anuals de les aplicacions pressupostàries 2310 48900 i 2315 48900

Objectiu general:

Facilitar una ajuda econòmica per finançar certes prestacions necessàries per als col·lectius següents:

a) Persones majors de 65 anys

b) Persones amb discapacitat

c) Inserció laboral de persones amb discapacitat usuàries del SAIL-PD

Objectius específics:

Col·laborar amb la qualitat de vida i la millora dels col·lectius de persones majors i persones amb discapacitat de l’illa d’Eivissa

Destinatàries:

Persones majors de 65 anys i persones amb discapacitat residents a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. registres presentats
  • Núm. de persones destinatàries de les ajudes

CONVENI AMB L’ENTITAT CÁRITAS DIOCESANA D’EIVISSA, PROGRAMA CENTRE DE DIA I MENJADOR SOCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: PROGRAMA CENTRE DE DIA I MENJADOR SOCIAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

117.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 48900

Objectiu general:

Desenvolupament del programa centre de dia i menjador social dirigit a persones amb risc o situació d’exclusió social

Objectius específics:

a) Donar assistència a aquelles persones amb risc o situació d’exclusió social, especialment persones sense sostre i transeünts

b) Combatre la pobresa i facilitar la inserció social

Destinatàries:

Persones sense sostre i transeünts

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de persones ateses
  • Col·laboració amb altres entitats

 

FOMENT DE L’ACTIVITAT EN MATÈRIA DE MANTENIMENT I FUNCIONAMENT DE LES ASSOCIACIONS I LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE DE L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ A: PROJECTES DIRIGITS A DIFERENTS ÀMBITS: DE SALUT MENTAL, DISCAPACITAT, SOCIOSANITÀRIES

LÍNIA D’ACCIÓ B: PROJECTES REPARTIMENT EN PROGRAMES D’AJUDA ALIMENTÀRIA

LÍNIA D’ACCIÓ C: PROJECTES EN MATÈRIA D’IGUALTAT I INTERVENCIÓ SOCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ D: PROJECTES D’ESCOLES D’ESTIU PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT

LÍNIA D’ACCIÓ E: PROJECTES DIRIGITS A INVERSIONS DESTINADES A L’AUTORITZACIÓ I ACREDITACIÓ DE SERVEI, DE SERVEIS SOCIALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

750.000 € anuals de les aplicacions pressupostàries 2310 48900 i 2310.78900

Objectiu general:

Donar suport al finançament de les actuacions que en matèria de serveis socials realitzin les associacions i les entitats sense ànim de lucre; les actuacions poden ser de caràcter preventiu, assistencial, d’inserció o reinserció així com d’inversió per a la seua millora

Objectius específics:

a) Fomentar la millora de qualitat de les actuacions i les activitats  en matèria de serveis socials

b) Millorar l’atenció que reben les persones usuàries de les diferents entitats subvencionades

c) Sensibilitzar en matèria d’igualtat de gènere i intervenció social

Destinatàries:

Associacions i entitats sense ànim de lucre

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de registres presentats
  • Núm. de projectes finançats
  • Núm. de beneficiaris indirectes (persones usuàries) que es beneficien de la subvenció

CONVENI AMB L’AJUNTAMENT D’EIVISSA CENTRE DE BAIXA EXIGÈNCIA «ES GORG»

LÍNIA D’ACCIÓ: CONSTRUCCIÓ CENTRE DE BAIXA EXIGÈNCIA ES GORG

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

1.000.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 78600

Objectiu general:

Construcció d’un centre de baixa exigència

Objectius específics:

Facilitar que en curt termini l’illa d’Eivissa disposi d’un centre de baixa exigència per atendre persones amb situació d’exclusió social

Destinatari:

Ajuntament d’Eivissa

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

Execució del projecte de construcció

SUBVENCIÓ DIRIGIDA ALS AJUNTAMENTS DE L’ILLA D’EIVISSA PER AL FINANÇAMENT DE LES ESCOLES D’ESTIU

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA ECONÒMICA DIRIGIDA A FINANÇAR LES PLACES DE LES ESCOLES D’ESTIU MUNICIPALS OCUPADES PER NENS/NENES AMB DISCAPACITAT

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

30.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 78600

Objectiu general:

Garantir l’atenció dels nens i les nenes de l’illa d’Eivissa amb discapacitat que necessitin assistir a una escola d’estiu

Objectius específics:

Facilitar la dotació necessària quant a recursos humans i materials per garantir una correcta atenció del col·lectiu esmentat

Destinataris:

Ajuntaments de l’illa d’Eivissa

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’escoles d’estiu participants
  • Núm. d’usuaris beneficiaris de la subvenció

CONVENI AMB L’ENTITAT CREU ROJA EN MATÈRIA DE SERVEIS SOCIALS

LÍNIA D’ACCIÓ: PROJECTE UNITAT D’EMERGÈNCIA SOCIAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

33.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 48900

Objectiu general:

Intervenció social d’ajudes a persones en situació d’extrema vulnerabilitat mitjançant la unitat d’emergència social mòbil

Objectius específics:

a) Atendre les necessitats bàsiques de les persones sense sostre

b) Oferir suport al col·lectiu per evitar el seu deteriorament físic o mental i facilitar els processos d’inserció social

Destinatàries:

Tant persones que dormen al carrer com aquelles que viuen en infrahabitatges o habitatges inadequats dels municipis d’Eivissa i de Santa Eulària des Riu

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de persones ateses
  • Col·laboració amb altres entitats com Cáritas

CONVENI AMB L’ENTITAT LEADER

LÍNIA D’ACCIÓ: PROJECTE LEADER PER ENFORTIMENT D’ASSOCIACIONS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

25.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 2310 48900

Objectiu general:

Donar suport a les entitats socials per millorar el seu funcionament

Objectius específics:

Afavorir la formació de les entitats socials de l’illa d’Eivissa per a la seu sosteniment i operativitat

Destinataris:

Programa Leader i, com a beneficiàries indirectes, les entitats socials que participin en el projecte

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’entitats participants
  • La pròpia valoració de Leader de l’execució del projecte

PROMOCIÓ DE L’EDUCACIÓ

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A ESTUDIANTS DE L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

600.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3230 48100

Objectiu general:

Fomentar la cultura i la formació tant a Eivissa com fora de l’illa, tenint en compte la importància de l’estudi en la formació cultural de les persones

Objectius específics:

Ajudar els estudiants residents a Eivissa a sufragar el cost de les despeses que suposa realitzar estudis presencials i no presencials a l’illa d’Eivissa i fora

Destinataris:

Estudiants residents a Eivissa que realitzin estudis de títols oficials cursats en centres de tot Espanya i amb validesa a tot l’Estat espanyol

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. ajudes concedides/denegades/excloses
  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de l’activitat subvencionada
  • Quantitat concedida respecte de la mitjana de despesa per matrícula

PROMOCIÓ DE L’EDUCACIÓ

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA AL CONSORCI DEL CENTRE ASSOCIAT DE LA UNED A LES ILLES BALEARS PER AL FUNCIONAMENT DE LA SEUA EXTENSIÓ A EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

75.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3230 48901

Objectiu general:

Contribuir, com a membres del Patronat del Centre Associat de la UNED a Eivissa, al finançament de les seues despeses anuals de funcionament

Objectius específics:

a) Possibilitar la realització d’estudis universitaris a distància, contribuint a la conciliació de la vida d’estudiant amb la laboral i la familiar

b) Fomentar la formació universitària entre la ciutadania de l’illa d’Eivissa

c) Fomentar activitats d’àmbit cultural que redunden en benefici de la població illenca

Destinatari:

Consorci del Centre Associat de la UNED a les Illes Balears

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de l’activitat subvencionada
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Matrícula per cursos
  • Tipus de despeses que es justifiquen: docència, biblioteca, manteniment, etc.

PROMOCIÓ DE L’EDUCACIÓ

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS PER CELEBRAR ACTIVITATS QUE COMPLEMENTEN LA FORMACIÓ ACADÈMICA DE LA CIUTADANIA DE L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

17.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3230 48901

Objectiu general:

Col·laborar amb la Universitat de les Illes Balears en la celebració d’activitats que complementen la formació acadèmica de la ciutadania de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Fomentar activitats i iniciatives per desenvolupar la cultura i el progrés de l’illa d’Eivissa

b) Oferir una oferta específica de formació que abasti diversos aspectes de coneixement i de les habilitats tècniques i artístiques dels habitants illencs

c) Pal·liar els efectes de la insularitat, tret que limita la capacitat de desenvolupament en la formació cultural dels habitants illencs

Destinatari:

Universitat de les Illes Balears

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. persones matriculades segons el tipus d’activitat respecte del número total de matriculats en l’activitat reglada
  • Tipus d’activitats

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES INTEGRADES A LA XARXA DE BIBLIOTEQUES DEL CONSELL INSULAR D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3321 48900 i 25.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3321 78900

Objectiu general:

Promoure el funcionament de les biblioteques públiques integrades a la Xarxa de Biblioteques del Consell Insular d’Eivissa i dotar-les de l’equipament necessari per a la seua millora i gestió

Objectius específics:

a) Mantenir actualitzat el fons bibliogràfic i audiovisual de les biblioteques

b) Dotar de mobiliari adient els serveis bibliotecaris

c) Permetre l’accés a la informació sigui quin sigui el seu suport, promovent l’existència dels mitjans de reproducció audiovisual i multimèdia que garanteixen l’accés al fons de les biblioteques

d) Impulsar la presència de les noves tecnologies a les biblioteques com a punt d’accés a la informació

e) Fomentar els hàbits culturals, entre els quals, i sobretot, el de la lectura

f) Proporcionar a la ciutadania un recurs d’informació, formació i oci

Destinatàries:

Entitats locals de l’illa d’Eivissa i les associacions sense ànim de lucre legalment constituïdes a Eivissa que gestionin una biblioteca integrada a la Xarxa de Biblioteques del Consell Insular d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. total de sol·licituds respecte del número de biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques del Consell Insular d’Eivissa
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. d’activitats realitzades
  • Núm. d’usuaris/àries respecte de la població potencial
  • Núm. de préstecs respecte a la col·lecció

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER AL FOMENT DE L’ÚS DE LA LLENGUA CATALANA A L’ÀMBIT DEL COMERÇ, LA INDÚSTRIA, LA RESTAURACIÓ I ELS SERVEIS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

9.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 47000

Objectiu general:

Fomentar l’ús de la llengua catalana, pròpia de l’illa d’Eivissa, dins l’àmbit del comerç, la indústria, la restauració i els serveis de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Crear consciència social sobre la importància del coneixement i l’ús de la llengua catalana entre tota la ciutadania

b) Fomentar la retolació i l’edició del material imprès en llengua catalana dels comerços, les indústries, els restaurants i els serveis

c) Fomentar l’etiquetatge en llengua catalana de productes fets a Eivissa

d) Fomentar la creació de pàgines web que tenguin versió en llengua catalana

Destinatàries:

Persones físiques majors d’edat o persones jurídiques, que hagin realitzat qualsevol de les activitats que siguin objecte d’aquesta convocatòria d’ajudes

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Memòria que contengui el grau d’execució de l’activitat subvencionada
  • Tipus d’activitat que se subvenciona
  • Núm. de sol·licituds respecte a la mitjana d’altres anys

FOMENT DE LA INVESTIGACIÓ I LA CREACIÓ ARTÍSTICA I LITERÀRIA

LÍNIA D’ACCIÓ: PREMIS SANT JORDI

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

2.500 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48100

Objectiu general:

Concurs per fomentar la creació literària i la creativitat artística entre l’alumnat de secundària i de batxillerat d’Eivissa

Objectius específics:

Modalitat A: Concurs literari:

- Afavorir l’ús de la llengua catalana a l’illa d’Eivissa

- Fomentar la poesia i la narrativa entre l’alumnat de secundària i el batxillerat d’Eivissa

Modalitat B: Concurs de punts de llibre:

- Fomentar la creació artística i impulsar l’hàbit de la lectura

Destinataris/àries:

Modalitat A: Estudiants de secundària i batxillerat que cursin estudis en qualsevol centre de l’illa d’Eivissa

Modalitat B: Estudiants de quart d’ESO que cursin estudis en qualsevol centre de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva // Premi

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. total de centres presentats a concurs respecte del total de centres existents a l’illa d’Eivissa, tant de secundària com de batxillerat, segons cada categoria del premi
  • Memòria del grau de satisfacció de l’activitat

FOMENT DE LA INVESTIGACIÓ I LA CREACIÓ ARTÍSTICA I LITERÀRIA

LÍNIA D’ACCIÓ: PREMI DE NARRACIONS CURTES JOAN CASTELLÓ GUASCH

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

2.500 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48100

Objectiu general:

Fomentar la creació literària en llengua catalana entre la societat eivissenca

Objectius específics:

Fomentar la creació literària en llengua catalana entre la societat eivissenca

Destinataris/àries:

Qualsevol escriptor/a en llengua catalana que hagi nascut o que resideixi a l’Estat espanyol

Règim:

Concurrència competitiva // Premi

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. total de sol·licituds de participació en el concurs respecte d’un total de cinc (mitjana d’edicions anteriors)
  • Memòria del grau de satisfacció de l’activitat

FOMENT DE LA INVESTIGACIÓ I LA CREACIÓ ARTÍSTICA I LITERÀRIA

LÍNIA D’ACCIÓ: PREMIS VUIT D’AGOST

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

15.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48100

Objectiu general:

Fomentar l’art, la cultura i la investigació seleccionant i premiant els millors treballs en els diversos àmbits: Investigació, Artesania del Fang, Pintura, Fotografia Amateur i Disseny Gràfic

Objectiu específic:

Fomentar l’art, la cultura i la investigació seleccionant i premiant els millors treballs en els diversos àmbits: Investigació, Artesania del Fang, Pintura, Fotografia Amateur i Disseny Gràfic

Destinatàries:

- Persones investigadores que dediquin els seus treballs a l’àmbit de l’illa d’Eivissa (Investigació)

- Persones físiques nascudes a Eivissa o que hi resideixin almenys des de fa tres anys (Artesania del Fang, Pintura, Fotografia Amateur i Disseny Gràfic)

Règim:

Concurrència competitiva // Premi

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. total de participants en cada una de les modalitats, respecte de la mitjana de les edicions dels anys anteriors, segons cada categoria del premi
  • Memòria del grau de satisfacció de l’activitat

FOMENT DE LA INVESTIGACIÓ I LA CREACIÓ ARTÍSTICA I LITERÀRIA

LÍNIA D’ACCIÓ: PREMIS DE TEATRE PEDRO CAÑESTRO

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

7.800 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48100

Objectiu general:

Promocionar la creació en arts escèniques a l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Impulsar els projectes culturals en l’àmbit teatral

b) Reconèixer el treball de les companyies de teatre professional i dels grups aficionats al teatre a l’illa d’Eivissa

c) Incentivar, promocionar i prestigiar la producció teatral

d) Donar a conèixer les realitzacions teatrals de companyies i grups teatrals dins i fora de l’àmbit insular

Destinataris/àries:

Companyies de teatre professional amb domicili social a Eivissa; grups aficionats de teatre i les associacions, sense ànim de lucre, legalment constituïts i amb domicili social a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva // Premi

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. total de participants a cada modalitat (teatre professional i teatre amateur), respecte del total de companyies legalment constituïdes en cada modalitat, amb domicili social a Eivissa
  • Memòria del grau de satisfacció de l’activitat

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER DONAR SUPORT A PROJECTES CULTURALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48900

Objectiu general:

Fomentar la iniciativa cultural

Objectius específics:

a) Contribuir al foment i a la difusió de la cultura de l’illa d’Eivissa i impulsar les activitats i les accions que amb aquest objectiu es realitzin a l’illa d’Eivissa o fora

b) Modalitat A): Ajudes a l’edició d’obres que impliquen el foment i la promoció de la cultura de l’illa d’Eivissa

c) Modalitat B): Ajudes a les activitats que fomentin i promocionin la cultura de l’illa d’Eivissa

Destinatàries:

Persones físiques i jurídiques privades, així com les administracions locals de l’illa d’Eivissa que hagin realitzat qualsevol de les activitats objecte de la convocatòria

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Memòria que contengui el grau d’execució de l’activitat subvencionada
  • Núm. de projectes presentats per damunt de 3.000 €
  • Percentatge de subvenció del projecte
  • Núm. del tipus d’entitats que es presenten a la convocatòria
  • Tipus d’activitat subvencionada

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A COLLES I GRUPS FOLKLÒRICS DE L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

40.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48900

Objectiu general:

Promoure i difondre el folklore i la cultura popular i tradicional de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Donar suport a l’organització d’activitats que difonguin la cultura popular i tradicional eivissenca i facilitin l’intercanvi cultural i el coneixement de la pròpia cultura

b) Potenciar nous projectes que tenguin com a objectiu apropar la cultura popular i tradicional eivissenca a la societat

c) Afavorir actuacions de sensibilització entorn del valor de la cultura popular i tradicional de l’illa d’Eivissa

d) Donar suport al sector cultural i creatiu de la cultura popular i tradicional eivissenca, ajudant les associacions folklòriques en el seu manteniment

Destinatàries:

Associacions i entitats folklòriques sense ànim de lucre que dediquin la seua activitat al món del folklore i la cultura popular i que tenguin àmbit d’actuació a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. total d’associacions folklòriques que sol·liciten l’ajuda respecte del número de les legalment constituïdes i inscrites en el Registre d’Associacions i Fundacions del Govern de les Illes Balears, que dediquin la seua activitat al món del folklore i la cultura popular i que tenguin àmbit d’actuació a l’illa d’Eivissa
  • Núm. total d’activitats realitzades
  • Núm. total de sortides fora d’Eivissa
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Grau de visualització del Consell en les activitats subvencionades
  • Implantació geogràfica de les activitats
  • Relació entre el número d’activitats realitzades per cada colla i el núm. de socis

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A L’INSTITUT D’ESTUDIS EIVISSENCS EN MATÈRIA D’ACTIVITATS CULTURALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

30.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48901

Objectiu general:

Col·laborar en la realització d’accions culturals d’interès públic organitzades per l’Institut d’Estudis Eivissencs en foment del patrimoni cultural i lingüístic propi de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Contribuir a reforçar el ventall d’oferta cultural

b) Fomentar el coneixement del patrimoni cultural pitiús

Destinatari:

Institut d’Estudis Eivissencs

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Grau de visualització del Consell Insular d’Eivissa en les activitats subvencionades
  • Tipus d’activitats realitzades
  • Quantitat de públic assistent segons el tipus d’activitat (a partir de la memòria de l’interessat)
  • Implantació geogràfica de les activitats

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A LA FEDERACIÓ DE COLLES DE BALL I CULTURA POPULAR D’EIVISSA I FORMENTERA PER LA CELEBRACIÓ DEL FESTIVAL FOLKLÒRIC MARE NOSTRUM

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

21.500 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48901

Objectiu general:

Col·laborar en l’organització del Festival Folklòric Mare Nostrum

Objectius específics:

a) Fomentar activitats d’àmbit cultural tradicional i popular que posen en valor la cultura popular de l’illa

b) Contribuir a l’intercanvi cultural que difongui la cultura popular i tradicional eivissenca

Destinatària:

Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Implantació geogràfica del festival
  • Participació exterior
  • Públic assistent (a partir de la memòria de l’interessat)
  • Grau de visualització del Consell Insular d’Eivissa en les activitats subvencionades

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA AL CENTRE CULTURAL DE SANT CARLES PER L’ORGANITZACIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA D’EIVISSA I EL CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

12.000 € (any 2019) de l’aplicació pressupostària 3340 48901

Objectiu general:

Col·laborar en l’organització del Festival Internacional de Música d’Eivissa i el Concurs Internacional de Piano d’Eivissa, per promoure la música clàssica

Objectius específics:

a) Fomentar la promoció de la música i la seua difusió entre la població resident i visitant

b) Contribuir a l’enriquiment de l’oferta cultural existent a Eivissa

c) Contribuir a fomentar una visió turística diferent d’Eivissa atès el caràcter internacional d’aquestos esdeveniments musicals

Destinatari:

Centre Cultural de Sant Carles

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Grau de visualització del Consell Insular d’Eivissa en les activitats subvencionades
  • Públic assistent (a partir de la memòria de l’interessat)
  • Participació exterior

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA AL PATRONAT MUNICIPAL DE MÚSICA D’EIVISSA PER FOMENTAR DIFERENTS ACCIONS EN L’ÀMBIT MUSICAL A L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

45.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48901

Objectiu general:

Col·laborar amb el Patronat Municipal de Música d’Eivissa en el foment de diferents accions en l’àmbit musical de l’illa d’Eivissa per donar suport a l’organització i la realització de les seues activitats i dels seus organismes dependents

Objectius específics:

a) Contribuir a ampliar el ventall d’oferta cultural de l’illa d’Eivissa

b) Fomentar el desenvolupament d’activitats musicals

c) Contribuir a fomentar una visió turística diferent d’Eivissa

Destinatari:

Patronat Municipal de Música d’Eivissa

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Grau de visualització del Consell Insular d’Eivissa en les activitats subvencionades
  • Quantitat de públic assistent (a partir de la memòria de l’interessat)
  • Tipus d’activitats

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A L’INSTITUT D’ESTUDIS BALEÀRICS PEL MANTENIMENT DEL CENTRE DE CATALÀ D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

16.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3340 48901

Objectiu general:

Col·laborar en el manteniment del Centre de Català d’Eivissa, que contribueix a protegir i difondre la llengua catalana com a patrimoni cultural

Objectius específics:

a) Dur a terme actuacions didàctiques de formació lingüística de llengua catalana al Centre de Català d’Eivissa

b) Aportar el local per a la seua instal·lació i contribuir en les despeses de manteniment

Destinatari:

Consorci Institut d’Estudis Baleàrics

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Estadístiques d’assistència al Centre de Català d’Eivissa
  • % d’aprovats respecte de les persones matriculades i les presentades a examen (a partir de la memòria de l’interessat)

FOMENT DE L’ACTIVITAT CULTURAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A L’AJUNTAMENT D’EIVISSA PER CREAR LA CASA DE LA MÚSICA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

500.000 € (any 2018) de l’aplicació pressupostària 3340 76201

Objectiu general:

Col·laborar amb l’Ajuntament d’Eivissa i el Govern de les Illes Balears en la construcció de la Casa de la Música del municipi d’Eivissa

Objectius específics:

a) Contribuir a ampliar el ventall d’oferta cultural de l’illa d’Eivissa

b) Facilitar la construcció d’un lloc destinat a la promoció de la música i la seua difusió

Destinatari:

Ajuntament d’Eivissa

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

 

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: BEQUES FORMATIVES D’INSERCIÓ LABORAL PER A TASQUES ARXIVÍSTIQUES A L’ARXIU D’IMATGE I SO

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

12.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 48100

Objectiu general:

Convocar beques de formació que serveixin per a la inserció laboral de persones amb necessitats especials per realitzar tasques arxivístiques a l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular d’Eivissa

Objectius específics:

a) Facilitar la inserció laboral de persones amb necessitats especials

b) Promoure el coneixement i l’estudi del patrimoni històric i cultural eivissenc per al foment, la investigació i la difusió del patrimoni

Destinatàries:

Persones amb algun tipus de necessitat especial, física, psíquica i/o sensorial, i que hagin format part dels programes formatius FIOP del Govern de les Illes Balears, o SAIL-PD del Consell Insular d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • Núm. de participants en la convocatòria
  • Percentatge de becaris/àries que s’insereixen en el món laboral

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: BEQUES D’INVESTIGACIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

60.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 48100

Objectiu general:

Col·laborar amb les persones investigadores que amb el seu treball aprofundeixen en el coneixement de la cultura i la història d’Eivissa

Objectius específics:

a) Promoure l’estudi i el coneixement del patrimoni històric i cultural d’Eivissa

b) Fomentar, investigar i difondre el patrimoni històric i cultural eivissenc

Destinataris/àries:

Investigadors/ores i institucions de caràcter cientificocultural

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • Núm. de participants en la convocatòria
  • Tipus d’investigació becada

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A EXCAVACIONS ARQUEOLÒGIQUES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

75.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 48100

Objectiu general:

Ajudar a compensar el cost que suposa la realització d’excavacions arqueològiques en zones arqueològicament sensibles de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

Modalitat A: Excavacions programades

- Col·laborar en les despeses que es generen com a conseqüència d’un projecte científic

Modalitat B: Excavacions d’urgència:

- Col·laborar en les despeses que es generen com a conseqüència d’excavacions arqueològiques durant el transcurs d’obres

Destinataris/àries:

Modalitat A: investigadors i institucions de caràcter cientificocultural

Modalitat B: persones físiques o jurídiques que es vegin afectades per excavacions arqueològiques durant el transcurs d’obres a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • Núm. de participants en la convocatòria
  • Implantació geogràfica

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA AL BISBAT D’EIVISSA I FORMENTERA PER DIFONDRE EL PATRIMONI HISTORICOCULTURAL DE L’ESGLÉSIA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

80.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 48901

Objectiu general:

Col·laborar en la difusió del patrimoni historicocultural de l’Església, facilitant l’accés als seus béns patrimonials, per donar-los a conèixer

Objectius específics:

a) Prestació dels serveis d’obertura, vigilància i informació al públic del patrimoni cultural de l’Església

b) L’edició de fullets informatius del patrimoni cultural de l’Església

Destinatari:

Bisbat d’Eivissa i Formentera

Règim:

Nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Grau de visualització del Consell Insular d’Eivissa en les activitats subvencionades
  • Estadístiques d’assistència de visitants

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A ENTITATS LOCALS PER A LA CONSERVACIÓ I LA DIFUSIÓ DE DOCUMENTS ANTICS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

25.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 76201

Objectiu general:

Fomentar la conservació de documents antics per tal de difondre el patrimoni històric i documental de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Restauració de documents antics

b) Integració dels documents al Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic Espanyol

c) Difusió del patrimoni bibliogràfic

Destinatàries:

Entitats locals de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Tipus de material subvencionat
  • Antiguitat dels documents
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. d’exemplars rars i valuosos restaurats

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A LA CONSERVACIÓ D’ELEMENTS HISTÒRICS I PATRIMONIALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

600.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 78900

Objectiu general:

Fomentar la conservació, la recuperació i el manteniment d’elements que formen part del patrimoni històric, etnològic i cultural de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Ajudar els propietaris d’immobles o construccions històriques d’Eivissa i dels seus elements integrants, i que formen part del patrimoni històric i cultural d’Eivissa, en la realització d’obres o intervencions per a la seua conservació, recuperació i manteniment

b) Augmentar el coneixement, l’estudi i la documentació del patrimoni històric, etnològic i cultural de l’illa d’Eivissa

c) Incentivar el compromís de les entitats socials i culturals per la protecció i la conservació del patrimoni

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques propietàries d’immobles o construccions històriques d’Eivissa i entitats socials i culturals interessades en la protecció del patrimoni

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • Núm. de participants en la convocatòria
  • Implantació geogràfica de les actuacions
  • Catalogació dels béns a restaurar
  • Antiguitat dels béns a restaurar
  • Tipus de participants
  • Tipus de béns a restaurar
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA AL BISBAT D’EIVISSA I FORMENTERA PER FINALITZAR LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE L’ESGLÉSIA I DEL RETAULE DE L’ESGLÉSIA DE LA MARE DE DÉU DE JESÚS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

106.440,18 € (any 2018) de l’aplicació pressupostària 3360 78902

Objectiu general:

Restaurar l’església i el retaule de l’església de la Mare de Déu de Jesús

Objectius específics:

Restaurar l’església i el retaule de l’església de la Mare de Déu de Jesús

Destinatari:

Bisbat d’Eivissa i Formentera

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

FOMENT DEL PATRIMONI HISTÒRIC

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A LA FUNDACIÓ ILLES BALEARS PER LA GESTIÓ DEL MUSEU ETNOGRÀFIC D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

50.500 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 48900 i 12.500 € anuals de l’aplicació pressupostària 3360 78900

Objectiu general:

Col·laborar en la gestió i el manteniment del Museu Etnogràfic d’Eivissa, ubicat a Can Ros des Puig de Missa, Santa Eulària des Riu

Objectius específics:

a) Disposar d’un espai museogràfic per exposar-hi la col·lecció etnogràfica del Consell Insular d’Eivissa

b) Conservar i difondre el patrimoni etnogràfic de l’illa d’Eivissa

c) Facilitar a la ciutadania un recurs cultural per conèixer millor el patrimoni de l’illa

Destinatària:

Fundació Illes Balears

Règim:

Subvenció nominativa. Procediment especial de concessió directa (conveni)

Indicadors d’avaluació:

  • Memòria indicadora del grau de satisfacció de les activitats subvencionades
  • % executat del pressupost total previst al conveni
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. de visitants
  • Núm. d’activitats realitzades
  • Repercussió exterior (núm. de préstecs de peces per exposicions)

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES ECONÒMIQUES PER ORGANITZAR ACTIVITATS ESPORTIVES EN EDAT ESCOLAR

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

500.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 48900

Objectiu general:

Promocionar la pràctica de l’esport en l’edat escolar

Objectius específics:

a) Donar suport econòmic a les activitats esportives en l’edat escolar

b) Inculcar l’esport com a element recreatiu

c) Fomentar i consolidar l’esport de base

Destinatàries:

Federacions esportives i entitats sense ànim de lucre

Règim:

Subvenció nominativa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de centres participants
  • Núm. d’alumnes participants
  • Afectació geogràfica de les activitats subvencionades
  • Núm. d’esports que es promocionen

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUTS ECONÒMICS INDIVIDUALS PER PROMOCIONAR ELS I LES ESPORTISTES I ELS TÈCNICS I LES TÈCNIQUES DE L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

120.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 48900

Objectiu general:

Donar suport econòmic a la formació tècnica, als èxits esportius i a l’estada en centres de tecnificació i alt rendiment

Objectius específics:

a) Fomentar la formació contínua entre tècnics esportius

b) Premiar l’èxit esportiu

c) Ajudar els esportistes inscrits als centres d’alt rendiment

Destinataris:

Esportistes i tècnics/iques esportius/ives

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de tècnics/iques participants
  • Núm. d’esportistes participants
  • Esports que es promocionen

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUTS ECONÒMICS PER ORGANITZAR ESDEVENIMENTS ESPORTIUS DE NIVELL NACIONAL I INTERNACIONAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 48900

Objectiu general:

Donar suport als esdeveniments esportius de nivell nacional i internacional que se celebren a l’illa

Objectius específics:

a) Consolidar dins del calendari nacional i internacional els esdeveniments esportius celebrats a Eivissa

b) Potenciar la participació dels esportistes de l’illa en esdeveniments nacionals i internacionals

Destinataris:

Clubs esportius

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades

Núm. de clubs participants

Núm. d’esportistes participants

Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats

Esports que es promocionen

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A LA PARTICIPACIÓ EN LLIGUES NACIONALS ESTATALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

180.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 48900

Objectiu general:

Col·laborar amb els clubs que participen en lligues nacionals

Objectius específics:

a) Donar suport a l’esport d’alt nivell

b) Mantenir els clubs en competicions nacionals per servir de motivació a l’esport base

Destinataris:

Clubs esportius

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de clubs participants
  • Esports que es promocionen
  • Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES ECONÒMIQUES PER AL MANTENIMENT DE LES ENTITATS ESPORTIVES SENSE ÀNIM DE LUCRE

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

250.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 48900 i 50.000€ (anuals) de l’aplicació pressupostària 3410 78900

Objectiu general:

Col·laborar en el manteniment ordinari dels clubs esportius

Objectius específics:

a) Mantenir la xarxa de clubs com a base de la promoció esportiva

b) Millorar el material amb què fan feina els clubs

Destinataris:

Clubs esportius

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de clubs participants
  • Esports que es promocionen
  • Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats
  • Pressupost destinat a despeses corrents i a inventariables

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES ECONÒMIQUES A LES DELEGACIONS FEDERATIVES/FEDERACIONS DE LES ILLES BALEARS PER AL MANTENIMENT DELS PROGRAMES DE SEGUIMENT

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 48900

Objectiu general:

Donar suport als programes de seguiment perquè garanteixen la millora dels i de les esportistes de l’illa

Objectius específics:

a) Garantir el trànsit entre l’esport base i la tecnificació esportiva

b) Permetre la formació d’esportistes d’elit

Destinatàries:

Federacions esportives

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de federacions participants
  • Esports que es promocionen
  • Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats
  • Núm. d’esportistes beneficiats/ades

PROMOCIÓ D’ESPORTS

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENIS DE COL·LABORACIÓ AMB ELS AJUNTAMENTS DE L’ILLA D’EIVISSA PER ORGANITZAR ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3410 46200

Objectiu general:

Promocionar l’esport

Objectius específics:

a) Estendre l’activitat esportiva a tots els municipis de l’illa

b) Donar suport a les administracions locals com a administració propera

c) Millorar la varietat d’esports que es promocionen

Destinataris:

Ajuntaments

Règim:

Subvenció nominativa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. d'activitats subvencionades
  • Esports que es promocionen
  • Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats

PROMOCIÓ DE JOVENTUT

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES ALS CLUB NÀUTICS PER ORGANITZAR ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS I EDUCATIVES AL MEDI MARÍ PER A INFANTS I JOVES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

50.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3370 48900

Objectiu general:

Acostar el medi marí als infants i joves

Objectius específics:

a) Fomentar les activitats a la mar

b) Promoure el coneixement del nostre entorn

Destinataris:

Clubs nàutics

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de participants en les activitats
  • Percentatge de la subvenció respecte al cost de l’activitat

PROMOCIÓ DE JOVENTUT

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER ORGANITZAR CONCERTS I ESDEVENIMENTS MUSICALS ADREÇATS ALS JOVES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

40.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3370 48900

Objectiu general:

Promoure la realització de concerts i d’esdeveniments musicals per als joves

Objectius específics:

a) Fomentar l’oferta alternativa d’oci musical

b) Fomentar l’assistència de joves a concerts i esdeveniments musicals

Destinatàries:

Persones físiques i jurídiques públiques i privades que organitzen les activitats objecte de la convocatòria

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Grau d’execució de l’activitat subvencionada
  • Núm. de projectes presentats per damunt de 3.000 €
  • Percentatge de subvenció del projecte
  • Núm. del tipus d’entitats que es presenten a la convocatòria

PROMOCIÓ DE JOVENTUT

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENIS AMB ELS AJUNTAMENTS DE L’ILLA D’EIVISSA PER ORGANITZAR ACTIVITATS ADREÇADES ALS JOVES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3370 46200

Objectiu general:

Promoure activitats d’oci per als més joves

Objectius específics:

a) Augmentar l’oferta d’oci adreçada als joves

b) Donar suport a les administracions locals com a administració propera

Destinataris:

Ajuntaments

Règim:

Subvenció nominativa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. d’activitats subvencionades
  • Tipus d’activitats que se subvencionen
  • Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats

PROMOCIÓ DE JOVENTUT

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENIS AMB ELS AJUNTAMENTS DE L’ILLA D’EIVISSA PER ORGANITZAR CONCERTS MUSICALS DESTINATS A LA JOVENTUT

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3370 46200

Objectiu general:

Promoure activitats musicals d’oci per als més joves

Objectius específics:

a) Augmentar l’oferta musical alternativa per als joves

b) Donar suport a les administracions locals com a administració propera

Destinataris:

Ajuntaments

Règim:

Subvenció nominativa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. d’activitats subvencionades
  • Tipus d’activitats que se subvencionen
  • Afectació geogràfica dels esdeveniments subvencionats
  • Núm. d’assistents als concerts

PROMOCIÓ DE JOVENTUT

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A ESCOLES DE TEMPS LLIURE INFANTIL I JUVENIL PER A LA FORMACIÓ D’EDUCADORS/ORES DE TEMPS LLIURE

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

25.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3370 48900

Objectiu general:

Fomentar la formació d’educadors/ores de temps lliure

Objectius específics:

a) Millorar la formació dels educadors de temps lliure

b) Donar suport econòmic a les escoles de temps lliure

c) Dotar l’illa de professionals de temps lliure

Destinatàries:

Escoles de formació a l’àmbit de la joventut i el temps lliure

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de participants a les escoles de formació
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Impacte dels titulats d’aquestes escoles en el món laboral

PROMOCIÓ DE JOVENTUT

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A ENTITATS JUVENILS I ENTITATS PRESTADORES DE SERVEIS A LA JOVENTUT PER AL SEU MANTENIMENT I PER A L’ORGANITZACIÓ D’ACTIVITATS EXTRAORDINÀRIES I D’OCI ALTERNATIU

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

50.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 3370 48900

Objectiu general:

Mantenir una xarxa activa d’entitats a l’àmbit de la joventut

Objectius específics:

a) Fomentar l’associacionisme entre els més joves

b) Fomentar, d’una banda, que les entitats juvenils organitzin les seues pròpies activitats i, d’una altra, que les entitats prestadores de serveis a la joventut organitzin activitats destinades als joves

Destinatàries:

Entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de participants a les activitats subvencionades
  • % pressupost destinat a manteniment i % del pressupost destinat a l’organització d’activitats
  • Tipus d’activitats subvencionades

 

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT DE L’AGRICULTURA ECOLÒGICA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

16.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Fomentar la reconversió de la ramaderia i l’agricultura tradicional en agricultura ecològica a l’àmbit d’Eivissa

b) Facilitar als productors la compra de matèries primeres com llavors i adobs, per a l’agricultura ecològica

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques, titulars d’una explotació agrària o ramadera ubicada a l’illa d’Eivissa i inscrita en el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE)

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A LES COOPERATIVES AGRÀRIES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

96.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

50.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 77000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa. En concret, fomentar i dinamitzar el món rural amb el suport de les cooperatives

Objectius específics:

a) Millorar la competitivitat de les cooperatives agrícoles mitjançant la realització d’estudis de viabilitat, de mercat, de sistemes de gestió i d’anàlisi d’inversió

b) Millorar la competitivitat de les cooperatives agrícoles mitjançant la contractació de serveis externs, d’assessorament tècnic a la producció i/o l’assessorament administratiu

c) Dinamitzar les cooperatives mitjançant la realització d’inversions en els sistemes productius, comercials o de producció, per tal d’iniciar, incrementar o diversificar l’activitat productiva o comercial

d) Professionalitzar el sector agrari i ramader fomentant la realització de cursos de formació

Destinatàries:

Cooperatives agràries legalment constituïdes i inscrites en el registre de cooperatives corresponent, amb àmbit d’activitat territorial a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA PER A PROGRAMES FITOSANITARIS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

70.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Fomentar l’associacionisme agrari amb finalitats agroambientals amb la lluita contra els agents nocius dels vegetals a l’àmbit territorial de l’illa d’Eivissa

Destinatàries:

Entitats agràries amb programes fitosanitaris l’àmbit d’activitat de les quals estigui situat a Eivissa, que hagin contractat personal tècnic dedicat a la protecció vegetal

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT DE L’ÚS DE PLÀSTICS BIODEGRADABLES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

12.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Fomentar l’ús de plàstics biodegradables als cultius agrícoles

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques titulars d’explotacions agràries ubicades a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Superfície de cultiu en què s’utilitzi la tècnica d’encoixinament respecte a la superfície total de l’explotació

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A LES FINQUES COL·LABORADORES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

6.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Realitzar experiències i camps d’assajos que permetin demostrar sobre el terreny, amb criteris de racionalitat tècnica, econòmica i mediambiental, innovacions directament relacionades amb l’agricultura i la ramaderia i que siguin de difícil incorporació de forma autònoma per a les explotacions

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques titulars d’una explotació representativa de l’illa d’Eivissa

Règim:

Resolució individual

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A LES ENTITATS ASSOCIATIVES AGRÀRIES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

78.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 48900

30.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 78900

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Fomentar el desenvolupament de les entitats associatives agràries relacionades amb el desenvolupament i el foment del sector agrari, ramader i/o pesquer, a l’àmbit territorial de l’illa d’Eivissa

Destinatàries:

Entitats legalment constituïdes i inscrites al registre corresponent amb l’àmbit d’activitat territorial a l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT I CONSERVACIÓ D’ARBRAT I CULTIUS HERBACIS TRADICIONALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

18.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

Fomentar la replantació i/o la plantació d’arbres fruiters de secà i els cultius herbacis tradicionals, i mantenir el patrimoni paisatgístic i cultural

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques titulars d’explotacions agràries de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Superfície en hectàrees plantades i/o replantades
  • Superfície en hectàrees de cultius herbacis tradicionals objecte de subvenció

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: ACTUACIONS FORMATIVES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

18.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar el desenvolupament dels àmbits agrícola, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Millorar el coneixement en l’àmbit agrari i agroalimentari

Destinatàries:

Entitats cooperatives o associatives que realitzin activitats formatives i d’assessorament de caire agrari o agroalimentari

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Núm. de sol·licituds presentades
  • Núm. de persones que han rebut formació

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: PROTECCIÓ I RECUPERACIÓ DEL MEDI NATURAL DE L’ILLA D’EIVISSA I LA SEUA AGROBIODIVERSITAT

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

493.186,03 € any 2018. Aplicació pressupostària 4100 47000

517.845,32 € any 2019. Aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Mantenir el medi natural de l’illa d’Eivissa i la seua agrobiodiversistat i evitar l’abandonament de les explotacions agràries

Objectius específics:

a) Fomentar el conreu de les terres

b) Fomentar la sembra de les terres conreuades

c) Mantenir els fruiters tradicionals

d) Mantenir la cabanya ramadera extensiva existent

e) Implantar i mantenir caseres d’abelles

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques titulars d’explotacions agràries de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • Superfície en hectàrees de conreu subvencionades
  • Superfície en hectàrees de conreu sembrades subvencionades
  • Superfície en hectàrees subvencionades en manteniment de fruiters tradicionals
  • Superfície en hectàrees de pastures per a ramaderia extensiva
  • Núm. d’explotacions acollides a la implantació i el manteniment de cases d’abelles

DESENVOLUPAMENT DE L’ÀMBIT RURAL I RAMADER

LÍNIA D’ACCIÓ: BEQUES D’ESTUDIS I INVESTIGACIÓ

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

12.000 €. Aplicació pressupostària  4100 48100

Objectiu general:

Millorar la capacitat tècnica i personal dels recursos humans en l’àrea d’agricultura, desenvolupament rural o pesca

Objectiu específic:

Realitzar pràctiques per millorar la seua formació

Destinatàries:

Persones titulades superiors o de postgrau dins l’àrea de l’agricultura, el desenvolupament rural o la pesca

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució de les activitats previstes anualment en el seu pressupost subvencionades pel Consell Insular
  • Memòria anual d’actuació de les activitats realitzades i dels resultats obtenguts

 

MANTENIMENT I MILLORA DE LA XARXA DE CAMINS RURALS

LÍNIA D’ACCIÓ: MANTENIMENT I MILLORA DE LA XARXA DE CAMINS RURALS A L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

400.000 €. Aplicació pressupostària 4100 76200

Objectiu general:

Mantenir i millorar les infraestructures rurals a l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Mantenir i millorar la xarxa de camins rurals a l’illa d’Eivissa

Destinataris:

Ajuntaments de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida
  • Km de camí objecte de la subvenció

FOMENT DE L’ACTIVITAT PESQUERA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ NOMINATIVA A LA CONFRARIA DE PESCADORS D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

17.000 €. Aplicació pressupostària 4100.48901

Objectiu general:

Promocionar la pesca artesanal sostenible i els seus productes

Objectiu específic:

Donar suport a la Confraria d’Eivissa en les activitats de promoció i en el manteniment de les seues instal·lacions i despeses associades al seu manteniment

Destinatària:

Confraria de Pescadors d’Eivissa

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució de les activitats previstes anualment en el seu pressupost subvencionades pel Consell Insular
  • Memòria anual d’actuació de les activitats realitzades i dels resultats obtenguts

FOMENT DE L’ACTIVITAT PESQUERA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ NOMINATIVA A LA CONFRARIA DE PESCADORS DE SANT ANTONI

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

17.000 €. Aplicació pressupostària 4100.48901

Objectiu general:

Promocionar la pesca artesanal sostenible i els seus productes

Objectiu específic:

Donar suport a la Confraria de Sant Antoni en les activitats de promoció i en el manteniment de les seues instal·lacions i despeses associades

Destinatària:

Confraria de Pescadors de Sant Antoni

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució de les activitats previstes anualment en el seu pressupost subvencionades pel Consell Insular
  • Memòria anual d’actuació de les activitats realitzades i dels resultats obtenguts

 

DESENVOLUPAMENT PARTICIPATIU RURAL I PESQUER

LÍNIA D’ACCIÓ: DESENVOLUPAMENT PARTICIPATIU RURAL I PESQUER

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

90.000 €. Aplicació pressupostària  4100 48905

Objectiu general:

Impulsar el desenvolupament rural sostenible d’Eivissa mitjançant la innovació, la participació i la inclusió social, amb agents agraris, mediambientals i socials enfortits pel desenvolupament de les seues estratègies de creixement, instal·lant la capacitat d’afrontar les dificultats generades per la doble insularitat i generant i gestionant de manera eficient i sostenible els recursos endògens

Objectiu específics:

a) Fomentar la competitivitat del sector agrícola i ramader.

b) Conservar i gestionar de manera sostenible els recursos naturals, culturals i paisatgístics

Destinatari:

Grup d’Acció Local per al Desenvolupament Rural i Pesquer de d’Eivissa i Formentera

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució de les activitats previstes anualment en el seu pressupost subvencionades pel Consell Insular
  • Memòria anual d’actuació de les activitats realitzades i dels resultats obtenguts

FORMACIÓ AGRÀRIA I PESQUERA

LÍNIA D’ACCIÓ: ACTUACIONS DE FORMACIÓ AGRÀRIA I PESQUERA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

20.000 €. Aplicació pressupostària  4100 45101

Objectiu general:

Actuacions de formació agrària i pesquera

Objectius específics:

Assolir i donar suport a iniciatives empresarials i del sector primari i la diversificació de l’economia rural i pesquera

Destinatari:

Centre Integrat de Formació Professional Can Marines

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació

  • Grau d’execució de les activitats previstes anualment en el seu pressupost subvencionades pel Consell Insular
  • Memòria anual d’actuació de les activitats realitzades i dels resultats obtenguts

FOMENT DE LA RAMADERIA

Línia d’acció: Ajuda per a la sembra de farratgeres

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

40.000 € anuals a l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Conservar la cabanya ramadera

Objectius específic:

Fomentar la sembra d’espècies farratgeres tradicionals a l’àmbit d’Eivissa, per al seu aprofitament per part del bestiar

Destinatàries:

Cooperatives agràries de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de parcel·les sembrades
  • Núm. d’hectàrees sembrades
  • Núm. de persones agricultores beneficiades per l’ajuda

FOMENT DE LA RAMADERIA

Línia d’acció: Ajuda per la pèrdua d’animals reproductors de l’espècie ovina i/o caPRINA com a conseqüència d’atacs de cans a l’illa d’Eivissa

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

2.000 € anuals a l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Conservar la cabanya ramadera

Objectius específics:

Fomentar i donar suport a les persones ramaderes que han perdut ovelles i/o cabres reproductores com a conseqüència d’atacs de cans, perquè reposin la manada

Destinataris/àries:

Ramaders/eres titulars d’una explotació d’animals reproductors d’oví i/o de cabrum que hagin sofert pèrdues de femelles reproductores de les espècies ovina i/o caprina

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de femelles reproductores d’oví i/o caprí mortes a conseqüència d’un atac de cans, durant el període subvencionable
  • Núm. de femelles reproductores d’oví i/oi caprí reposades, durant el període subvencionable

FOMENT DE LA RAMADERIA

Línia d’acció: Ajuda per a l’alimentació animal

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

40.000 anuals a l’aplicació pressupostària 4100 47000

Objectiu general:

Fomentar l’adquisició d’alimentació animal, per part de les persones titulars de ramaderies de remugants de l’illa d’Eivissa, per suplir les mancances d’alimentació a causa d’èpoques de sequera

Objectius específics:

a) Donar suport a la mancança d’alimentació, per afectació dels conreus a causa d’èpoques de sequera

b) Fomentar la conservació de la cabanya ramadera

Destinatàries:

Persones titulars d’explotacions ramaderes

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’explotacions beneficiàries
  • Núm. d’animals reproductors beneficiats
  • Quantitat d’alimentació animal subvencionada

FOMENT DE LA RAMADERIA

Línia d’acció: foment de les races autòctones en perill d’extinció i agrupacions racials

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

30.000 € any 2018 a l’aplicació pressupostària 4100 48901

4.000 € any 2018 a l’aplicació pressupostària 4100 78901

30.000 € any 2019 a l’aplicació pressupostària 4100 48901

Objectiu general:

Fomentar i mantenir la cabanya ramadera; en concret, estimular la implantació de mesures per fomentar les races autòctones en perill d’extinció i agrupacions racials d’espècies ramaderes, de l’illa d’Eivissa, mitjançant l’única associació que engloba totes les associacions de criadors oficialment reconegudes a l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

  • Donar suport a l’aplicació de programes de recuperació de races autòctones en perill d’extinció
  • Donar suport a l’aplicació de programes de reconeixement oficial com a raça autòctona, de les agrupacions racials de l’illa d’Eivissa
  • Donar suport per difondre les races autòctones en perill d’extinció i agrupacions racials d’espècies ramaderes de l’illa d’Eivissa
  • Donar suport a la Federació en l’adquisició d’un remolc per traslladar animals de raça a fires ramaderes o entre explotacions associades
  • Fomentar la formació del sector
  • Donar suport a l’activitat de l’associació

Destinatària:

Federació Pitiüsa de Races Autòctones (FEPIRA)

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució dels diferents programes anuals de manteniment i recuperació de les races
  • Grau d’execució dels diferents programes anuals de reconeixement de les noves races
  • Núm. d’explotacions a les quals es presta servei tècnic

FOMENT DE LA RAMADERIA

Línia d’acció: MILLORA DE LA SANITAT DE LA CABANYA RAMADERA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

47.000 € anuals a l’aplicació pressupostària 4100 48901

Objectiu general:

Fomentar i mantenir la cabanya ramadera

Objectius específics:

Millorar la sanitat animal en les explotacions ramaderes de petits remugants de l’illa d’Eivissa, per millorar la seguretat alimentària d’aquest sector, mitjançant l’única agrupació de defensa sanitària oficialment reconeguda

Destinatària:

Agrupació de Defensa Sanitària de Ramat Oví d’Eivissa

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució del programa sanitari anual previst
  • Núm. d’explotacions a les quals es presta servei veterinari
  • Percentatge de cabanya ramadera de petits remugants controlat per l’Agrupació

FOMENT DE LA RAMADERIA

Línia d’acció: SUPORt a l’activitat de sacrifici de ramat a l’illa d’eivissa

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

  10.000 € anuals a l’aplicació pressupostària 4100 46302

208.000 € anuals a l’aplicació pressupostària 4100 76302

Objectiu general:

Fomentar i mantenir la cabanya ramadera; en concret, donar suport a l’activitat de l’únic escorxador insular, per millorar la seguretat alimentària en aquest procés, constituït pels cinc ajuntaments de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Donar suport al manteniment de les instal·lacions i les estructures pròpies de l’escorxador insular mancomunat de l’illa d’Eivissa

b) Donar suport al funcionament de l’escorxador insular en la seua prestació de serveis al sector ramader

Destinatària:

Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Grau d’execució de les actuacions anuals plantejades
  • Núm. d’animals sacrificats a l’escorxador insular, en relació amb la cabanya reproductora de l’illa d’Eivissa, per espècies

AJUDES PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA CAÇA

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A SOCIETATS DE CAÇADORS, AGRUPACIONS QUE GESTIONEN VEDATS DE CAÇA I ALTRES ENTITATS RELACIONADES AMB LA CAÇA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

20.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 48900

3.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 78900

Objectiu general:

Donar suport a activitats sense ànim de lucre dutes a terme al territori d’Eivissa en matèria cinegètica, que promoguin la millora ambiental i, en conseqüència, la millora del potencial cinegètic

Objectiu específics:

a) Afavorir la proliferació i la protecció de les especies cinegètiques

b) Millorar la senyalització dels vedats

c) Controlar la població de predadors susceptibles d’afectació a les espècies cinegètiques

d) Crear camps d’ensinistrament de cans

e) Organitzar activitats participatives de formació i promoció de l’activitat cinegètica i la caça amb races autòctones

f) Realitzar estudis tècnics així com realitzar plans tècnics de gestió cinegètica

g) Afavorir la gestió cinegètica de terrenys mitjançant el lloguer d’aquests terrenys

Destinatàries:

Societats de caçadors i altres entitats sense ànim de lucre relacionades amb la caça

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de socis de l’entitat beneficiària
  • Ràtio de superfície sembrada per a la caça / superfície del vedat
  • Ràtio d’hectàrees desbrossades / superfície del vedat
  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • Núm. d’actuacions que suposin el foment de la caça amb ca eivissenc i modalitats tradicionals de caça

AJUDES PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA CAÇA A L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A LA MILLORA DE VEDATS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

6.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 48900

1.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 78900

Objectiu general:

Donar suport actiu als vedats de caça a l’àmbit d’Eivissa fomentant les activitats que promoguin la millora ambiental i en conseqüència la millora dels aprofitaments cinegètics

Objectius específics:

a) Afavorir la proliferació i la protecció de les especies cinegètiques

b) Millorar la senyalització dels vedats

c) Controlar la població de predadors susceptibles d’afectació a les espècies cinegètiques

Destinatàries:

Persones físiques o jurídiques titulars de vedats de caça a l’àmbit territorial d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Superfície total del vedat
  • Ràtio superfície sembrada per a la caça / superfície del vedat
  • Ràtio d’hectàrees desbrossades / superfície del vedat
  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria

AJUDES PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA CAÇA A L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: ASSOCIACIÓ DE CRIADORS DES CA EIVISSENC

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

10.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 48901

Objectiu general:

Donar suport a activitats de foment del ca eivissenc i gestió del corresponent llibre genealògic

Objectiu específic:

Donar suport a l’associació que gestiona el llibre genealògic del ca eivissenc

Destinatària:

Associació de Criadors des Ca Eivissenc (podenco ibicenco) d’Eivissa i Formentera

Règim:

Directa nominativa

Indicadors d’avaluació:

  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria
  • Núm. de cans registrats al llibre genealògic

AJUDES PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA CAÇA A L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: FEDERACIÓ BALEAR DE CAÇA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

20.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 48900

20.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4190 78900

Objectiu general:

Donar suport a activitats dutes a terme al territori d’Eivissa en matèria cinegètica, que promoguin la millora ambiental i, en conseqüència, la millora del potencial cinegètic

Objectius específics:

a) Protegir les espècies cinegètiques

b) Millorar la vigilància i la gestió ambiental dels terrenys de caça

c) Controlar la població de predadors susceptibles d’afectació a les espècies cinegètiques

d) Organitzar formació i promoció de l’activitat cinegètica i la caça amb races autòctones

e) Realitzar estudis tècnics així com realitzar plans tècnics de gestió cinegètica

f) Promoure iniciatives de defensa del medi ambient i de conservació de les espècies, siguin cinegètiques o no

g) Defensar i promocionar la caça esportiva

Destinatària:

Federació Balear de Caça

Règim:

Directa nominativa

Indicadors d’avaluació:

% executat del pressupost total previst a la convocatòria

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A ASSOCIACIONS D’ARTESANS DE L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

60.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 48900

Objectiu general:

Promoure la realització de fires artesanes i formació del sector artesà

Objectius específics:

a) Incrementar el nombre d’artesans/anes en actiu

b) Fomentar la comercialització d’artesania

c) Fomentar la realització d’activitats formatives al sector

Destinatàries:

Associacions d’artesans de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de beneficiaris que han sol·licitat la realització de l’activitat subvencionada
  • Nombre de participants a les fires
  • Repercussió mediàtica de les fires
  • Increment de les accions formatives en el sector artesà
  • Compliment segons la justificació

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: PLA DE FOMENT DE LA MODA ADLIB

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

20.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 77000

Objectiu general:

Millorar tallers i crear pàgines web

Objectius específics:

a) Incrementar el nombre de tallers de costura a l’illa d’Eivissa

b) Millorar els tallers existents

c) Incrementar la indústria tèxtil feta a Eivissa

Destinataris/àries:

Dissenyadors de Moda Adlib de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de beneficiaris que han sol·licitat realitzar l’activitat subvencionada
  • Increment i millora de pàgines web de dissenyadors/ores
  • Tipus de maquinària adquirida
  • Compliment segons la justificació

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: PLA DE FOMENT DE MODA ADLIB

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

20.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 47000

Objectiu general:

Participació en fires, passarel·les i esdeveniments per promocionar la Moda Adlib

Objectius específics:

a) Incrementar la comercialització de la Moda Adlib

b) Increment de la indústria tèxtil feta a Eivissa

c) Donar difusió de la marca Ibiza Moda Adlib

Destinataris/àries:

Dissenyadors/ores de Moda Adlib de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de beneficiaris/àries que han sol·licitat la realització de l’activitat subvencionada
  • Increment i/o consolidació de les fires i esdeveniments a participar
  • Repercussió mediàtica de la participació dels dissenyadors a l’activitat subvencionada
  • Compliment segons la justificació

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES PER A EMPRESES, COMUNITATS DE BÉNS I AUTÒNOMS ARTESANS DE L’ILLA D’EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

20.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 77000

Objectiu general:

Millorar els tallers del sector artesà

Objectius específics:

a) Incrementar el nombre d’artesans en actiu

b) Fomentar la comercialització d’artesania

c) Creació de pàgines web

Destinataris/àries:

Artesans, mestres artesans i empreses artesanes amb document de qualificació artesanal (DQA)

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de beneficiaris/àries que han sol·licitat la realitzar l’activitat subvencionada
  • Creació de noves pàgines web del sector artesà
  • Tipus de maquinària i ferramentes adquirides
  • Compliment segons la justificació

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: PLA DE FOMENT DE L’EMPRENEDORIA EMPRESARIAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

50.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 46202

Objectiu general:

Impulsar el foment de l’esperit emprenedor a l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Facilitar la creació d’empreses i despatxos professionals

b) Afavorir la consolidació d’empreses

c) Canalitzar les iniciatives empresarials cap a la viabilitat de mercat

Destinatari:

Viver d’empreses de l’Ajuntament d’Eivissa

Règim:

Subvenció directa nominativa

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de sol·licituds d’usuaris/àries del viver d’empreses
  • Manteniment o increment de l’assessorament realitzat tant pel personal propi com per les consultories externes
  • Increment de les activitats realitzades per l’Ajuntament
  • Compliment segons la justificació

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: PLA DE FOMENT DEL COMERÇ LOCAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 48900

Objectiu general:

Realitzar fires de petit i mitjà comerç de l’illa d’Eivissa

Objectius específics:

a) Per dinamitzar el comerç local

b) Promoure la permanència d’empreses locals

c) Fomentar la creació de noves empreses

Destinatàries:

Associacions i federacions de comerciants de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de beneficiaris que han sol·licitat activitats a subvencionar
  • Nombre de comerços participants a la fira
  • Repercussió mediàtica de la fira
  • Compliment segons les justificacions

FOMENT DE L’ACTIVITAT ARTESANAL I COMERCIAL

LÍNIA D’ACCIÓ: PLA DE FOMENT DEL COMERÇ LOCAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4220 48900

Objectiu general:

Realitzar actuacions per dinamitzar i fomentar l’activitat del petit i mitjà comerç local

Objectius específics:

a) Dinamitzar el comerç local

b) Millorar la imatge del comerç

c) Diversificar les activitats comercials

Destinataris:

Ajuntaments de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre d’ajuntaments que han sol·licitat la subvenció
  • Diversificació de les activitats objecte de la subvenció sol·licitada
  • Participació de comerços en les activitats dutes a terme
  • Incompliment de les justificacions

DIVERSIFICACIÓ DEL PRODUCTE TURÍSTIC

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ ESDEVENIMENTS ESPORTIUS D’ÀMBIT TURÍSTIC

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

175.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 48900

Objectiu general:

El turisme esportiu és un producte emergent a l’àmbit internacional, nacional i a l’illa d’Eivissa. Diferents clubs i entitats organitzen esdeveniments (principalment proves esportives i cursos de tecnificació) amb una gran projecció nacional i internacional, als quals es vol donar suport per tal de consolidar-los i incrementar-ne la rellevància, la presència als mitjans i l’interès turístic

Objectius específics:

a) Diversificar l’oferta

b) Ajudar a combatre l’estacionalitat de l’illa d’Eivissa

Destinatàries:

Empreses i entitats sense ànim de lucre

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de participants i acompanyants provinents de fora de l’illa d’Eivissa
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials

PROMOCIÓ DE LA MARCA IBIZA I EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ ESDEVENIMENTS NO ESPORTIUS D’ÀMBIT TURÍSTIC

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 48900

Objectiu general:

Diferents entitats i empreses organitzen esdeveniments i actuacions amb una gran projecció nacional i internacional, als quals es vol donar suport per tal de consolidar-los i incrementar-ne la rellevància, la presència als mitjans i l’interès turístic. Es prioritzaran les ajudes a aquells esdeveniments que afavoreixin la desestacionalització

Objectius específics:

a) Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

b) Fomentar la desestacionalització

Destinatàries:

Empreses i entitats sense ànim de lucre

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de participants i acompanyants provinents de fora de l’illa d’Eivissa
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials dels esdeveniments

MILLORA DE LA QUALITAT DE LA INFORMACIÓ FACILITADA AL TURISTA

LÍNIA D’ACCIÓ: BEQUES OIT

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

10.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 48900

Objectiu general:

Millorar la qualitat de la informació turística que es donen, en aquest cas, les oficines d’informació turística

Objectiu específics:

Es pretén, d’una banda, que estudiants de Turisme puguin posar en pràctica i perfeccionar els seus coneixements i que, d’una altra i al mateix temps, es millori la qualitat del servei donat

Destinataris/àries:

Estudiants de Turisme

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de persones que reben la beca
  • Núm. de persones ateses a l’OIT del personal becat

MILLORAR LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS OFERTS

LÍNIA D’ACCIÓ:  MÀSTER UIB

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

50.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 48900

Objectiu general:

Millorar la qualitat dels serveis turístics oferts millorant la competitivitat de les empreses turístiques per mitjà de la formació als seus professionals

Objectiu específic:

Es busca que un nombre important de graduats en Turisme realitzin aquest màster amb la UIB, millorant així la seua formació i en conseqüència donant un millor servei a les empreses turístiques de l’illa

Destinatària:

UIB

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de participants en el màster
  • Núm. de participants que troben feina i/o milloren les seues condicions laborals com a conseqüència del màster

FOMENT DE LA MARCA IBIZA I EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ FOMENT DE TURISME

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

30.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 48914

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específics:

El Foment de Turisme organitza diferents actes promocionals relacionats amb els clubs de producte MICE i del turisme de luxe (Ibiza Luxury Destination) amb una gran projecció nacional i internacional, als quals es vol donar suport per tal de consolidar-los i incrementar-ne la rellevància, la presència als mitjans i l’interès turístic

Destinatari:

Foment de Turisme

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’actes promocionals realitzats
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials dels esdeveniments

MILLORA DE LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS OFERTS

LÍNIA D’ACCIÓ: TRANSFERÈNCIA CORRENT AL PATRONAT DE L’ESCOLA DE TURISME

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

550.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 41001

Objectiu general:

Millorar la qualitat dels serveis turístics oferts i la competitivitat de les empreses turístiques per mitjà de la formació dels seus professionals

Objectiu específics:

L’Escola de Turisme, dependent del Consell Insular, és un element clau per formar els professionals de l’illa d’Eivissa que es dedicaran a activitats turístiques. Es busca que un nombre important d’estudiants realitzin aquests estudis i, en conseqüència, es doni un millor servei a les empreses turístiques de l’illa

Destinatari:

Patronat de l’Escola de Turisme

Règim:

Patronat de l’Escola de Turisme

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’estudiants a l’Escola de Turisme
  • Graduats/ades que troben feina al sector turístic el primer any

FOMENT DE LA MARCA IBIZA I EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ FEDERACIÓ ESPANYOLA DE TRIATLÓ

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4100 48954

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específics:

L’organització del Campionat d’Europa Multiesport és un esdeveniment únic de gran repercussió mundial que es realitzarà el 2018 a l’illa d’Eivissa i que s’organitza des de la Federació Espanyola

Destinatària:

Federació Espanyola de Triatló

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’actes promocionals realitzats
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials dels esdeveniments

FOMENT DE LA MARCA IBIZA I EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ AMB EL BISBAT D’EIVISSA PEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE SES SALINES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

8.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4321 48913

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Ses Salines és un important reclam turístic a l’illa d’Eivissa i el Centre d’Interpretació s’ha de potenciar per millorar la imatge d’Eivissa com a destí cultural

Destinatari:

Bisbat d’Eivissa

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’actes promocionals realitzats
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials dels esdeveniments

 

MILLORAR LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS OFERTS

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY. PROJECTE CAN PORTMANY

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

200.000 € any 2018. Aplicació pressupostària 4321 76202

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

La segona fase del Projecte Can Portmany és un projecte bàsic per millorar el destí

Destinatari:

Ajuntament Sant Antoni de Portmany

Règim:

Concessió directa

Indicador d’avaluació:

Grau d’execució de les obres

MILLORAR LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENI AMB L’AJUNTAMENT D’EIVISSA PEL PASSEIG MARÍTIM DE SES FIGUERETES

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

300.000 € any 2018. Partida pressupostària 4321 76201

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específics:

El passeig Marítim de ses Figueretes és un projecte subvencionat parcialment de l’impost de turisme sostenible i del qual el Consell aporta un finançament del 20 %

Destinatari:

Ajuntament d’Eivissa

Règim:

Concessió directa

Indicador d’avaluació:

Grau d’execució de les obres

MILLORA DE LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS OFERTS

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENI AMB L’AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY PEL PROJECTE DE LA BADIA DE PORTMANY

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

300.000 € any 2018. Aplicació pressupostària 4321 76202

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Projecte subvencionat amb l’impost de turisme sostenible

Destinatari:

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany

Règim:

Concessió directa

Indicador d’avaluació:

Grau d’execució de les obres

MILLORA DE LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS OFERTS

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENI AMB L’AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA DES RIU PER PROJECTE TURÍSTIC

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € any 2018. Aplicació pressupostària  4321 76203

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específic:

Projecte turístic

Destinatari:

Ajuntament Santa Eulària des Riu

Règim:

Concessió directa

Indicador d’avaluació:

Grau d’execució de les obres

MILLORA DE LA QUALITAT DELS SERVEIS TURÍSTICS

LÍNIA D’ACCIÓ: CONVENI AMB L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA PER PROJECTE TURÍSTIC

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 € any 2018. Aplicació pressupostària  4321 76205

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa

Objectiu específics:

Executar el projecte de millora del destí turístic

Destinatari:

Ajuntament de Sant Joan de Labritja

Règim:

Concessió directa

Indicador d’avaluació:

Grau d’execució de les obres

FOMENT DE LA MARCA IBIZA I EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ A AJUNTAMENTS EN PROMOCIÓ TURÍSTICA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

100.000 €. Aplicació pressupostària  4321 46200

  25.000 €. Aplicació pressupostària  4321 46202

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa i fomentar la desestacionalització

Objectiu específic:

Els ajuntaments de l’illa d’Eivissa realitzen diferents actuacions promocionals turístiques al llarg de l’any i es busca ajudar aquestos ajuntaments, que estan més propers als ciutadans i als turistes, a continuar-les realitzant

Destinataris:

Ajuntaments de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’actuacions realitzades
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials dels esdeveniments

FOMENT DE LA MARCA IBIZA I EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ A L’AJUNTAMENT D’EIVISSA PER ORGANITZAR EIVISSA MEDIEVAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

25.000 €. Aplicació pressupostària  4321 46202

Objectiu general:

Aconseguir una major projecció nacional i internacional de l’illa d’Eivissa i fomentar la desestacionalització

Objectiu específics:

L’esdeveniment Eivissa Medieval és sens dubte el més important realitzat a l’illa d’Eivissa, amb un gran impacte tant local com turístic. És per això que se li dóna suport, perquè aquest perduri en el temps i es consolidi

Destinatari:

Ajuntament Eivissa

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de participants i acompanyants provinents de fora de l’illa d’Eivissa
  • Impacte en els mitjans de comunicació de fora de l’illa
  • Impacte a internet i a les xarxes socials dels esdeveniments

PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC DE L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ PER AL TRANSPORT GRATUÏT DE MAJORS DE 65 ANYS, JUBILATS, PENSIONISTES I ALTRES COL·LECTIUS A TRAVÉS DE LA TARGETA T-DAURADA

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

600.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4410 47000

Objectiu general:

Fomentar i afavorir l’ús del transport públic en autobús als col·lectius socials que formen part de l’anomenada “demanda captiva”

Objectius específics:

a) Afavorir la mobilitat d’aquestos col·lectius i eliminar la dependència del transport privat

b) Contribuir a la descongestió viària i a la reducció de l’emissió de gasos contaminats a l’atmosfera

Destinataris:

De la subvenció directa: les quatre empreses concessionàries de transport regular en autobús de l’illa d’Eivissa, que deixaran de percebre l’ingrés per la tarifa de venda de bitllet per part de l’usuari i destinatari final de l’ajuda.

De l’ajuda: les persones físiques titulars de la targeta T-Daurada (majors de 65 anys, jubilats i pensionistes i altres col·lectius d’acord amb els criteris per a la seua obtenció)

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de titulars de la targeta T-Daurada
  • Núm. de viatges totals realitzats amb aquesta targeta
  • Núm. de quilòmetres i quilòmetres/viatgers realitzats
  • Valor econòmic a preu de tarifa bonificada dels viatges realitzats  % executat del pressupost per a aquesta partida

PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC DE L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ PER AL TRANSPORT BONIFICAT AL 50 % DELS MEMBRES DE FAMÍLIA NOMBROSA, TITULARS DE LA TARGETA T-PLATA

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

25.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4410 47000

Objectiu general:

Fomentar i afavorir l’ús del transport públic en autobús als membres de famílies nombroses que no resultin objecte de descomptes superior al 50 % amb altra targeta

Objectius específics:

a) Afavorir la mobilitat d’aquestos col·lectius i eliminar la dependència del transport privat

b) Contribuir a la descongestió viària i a la reducció de l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera

Destinataris:

De la subvenció directa: les quatre empreses concessionàries de transport regular en autobús de l’illa d’Eivissa, que deixaran de percebre l’ingrés per la tarifa de venda de bitllet per part de l’usuari i destinatari final de l’ajuda.

De l’ajuda: les persones físiques titulars de llibres de família nombrosa que hagin obtengut la T-Plata

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de titulars de la targeta T-Plata
  • Núm. de viatges totals realitzats amb aquesta targeta
  • Núm. de quilòmetres i quilòmetres/viatgers realitzats
  • Valor econòmic a preu de tarifa bonificada dels viatges realitzats  % executat del pressupost per a aquesta partida

PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC DE L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: SUBVENCIÓ PER AL TRANSPORT GRATUÏT DE MENORS DE 18 ANYS A TRAVÉS DE LA TARGETA T-JOVE

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

600.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4410 47000

Objectiu general:

Fomentar i afavorir l’ús del transport públic en autobús als col·lectius de boixos i joves menors d’edat, tot educant-los i incorporant valors d’ús dels avantatges del transport col·lectiu

Objectius específics:

a) Afavorir la mobilitat d’aquest col·lectiu i eliminar la dependència del transport privat

b) Fomentar l’ús del transport regular en autobús com a alternativa al transport escolar per als menors d’edat sense dret a aquest darrer per motiu de distància del centre o de tractar-se d’ensenyament no obligatori

c) Contribuir a la descongestió viària i a la reducció de l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera

Destinataris:

De la subvenció directa: les quatre empreses concessionàries de transport regular en autobús de l’illa d’Eivissa, que deixaran de percebre l’ingrés per la tarifa de venda de bitllet per part de l’usuari i destinatari final de l’ajuda.

De l’ajuda: les persones físiques titulars de la targeta T-Jove (menors de 18 anys)

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. de titulars de la targeta T-Jove
  • Núm. de viatges totals realitzats amb aquesta targeta
  • Núm. de quilòmetres i quilòmetres/viatgers realitzats
  • Valor econòmic a preu de tarifa bonificada dels viatges realitzats  % executat del pressupost per a aquesta partida

PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC DE L’ILLA D’EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: CONTRACTES PROGRAMA AMB LES EMPRESES CONCESSIONÀRIES PER REALITZAR LÍNIES DEFICITÀRIES

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

1.500.000 € anuals de l’aplicació pressupostària 4410 47000

Objectiu general:

Fomentar i afavorir l’ús del transport públic en rutes que d’altra manera no es podrien realitzar per resultar econòmicament deficitàries

Objectius específics:

a) Realitzar desplaçaments en substitució del vehicle privat, en zones i recorreguts insuficientment servits per l’oferta obligada concessional en no comptar amb suficient demanda

b) Contribuir a la descongestió viària i a la reducció de l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera

Destinataris:

De la subvenció directa: les quatre empreses concessionàries de transport regular en autobús de l’illa d’Eivissa, que deixaran de percebre l’ingrés per la tarifa de venda de bitllet per part de l’usuari i destinatari final de l’ajuda.

De l’ajuda: les persones físiques usuàries d’aquestes línies, que podran utilitzar a un preu de tarifa ordinari, molt per davall del preu de recuperació del cost incorregut

Règim:

Subvenció directa

Indicadors d’avaluació:

  • Nombre de viatges totals realitzats en les línies cobertes amb contracte programa
  • Nombre de quilòmetres i quilòmetres/viatgers realitzats
  • Dèficit incorregut per les empreses i cobert per la subvenció /// % executat del pressupost per a aquesta partida

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT DE LA CULTURA, EL TURISME I LA INDÚSTRIA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

400.000 € de l’aplicació pressupostària 9220 78900

Objectiu general:

Equipar un espai cultural a la zona de Cala de Bou (Auditori de Caló de s’Oli), per a la dinamització cultural de la zona, a més d’incentivar la desestacionalització d’una gran zona turística del municipi

Objectius específics:

a) Aquest servei tendrà un abast, almenys, de 10.000 persones residents a Cala de Bou, i també oferirà una oferta complementària als turistes que ocupin les 7.766 places hoteleres de la zona i les 2.023 places d’apartaments turístics.

b) Dotar dels equipaments necessaris un edifici clau per dinamitzar i transformar l’activitat cultural i turística de la zona a Sant Josep de sa Talaia

Destinatari:

Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Pressupost de l’equipament
  • % executat i justificat del pressupost total previst

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT DE LA CULTURA, EL TURISME I LA INDÚSTRIA

Àmbit temporal:

Exercicis 2018-2019 i 2019-2020

Cost previsible:

1.500.000 € de l’aplicació pressupostària 9220 76202

Objectiu general:

Renovar el municipi de Sant Antoni de Portmany i millorar la qualitat de vida dels vesins, a més de millorar el model turístic del municipi

Objectiu específic:

Definir un model territorial sobre els actius ja existents, per aprofitar-los i articular una transformació de Sant Antoni de Portmany

Destinatari:

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Projectes a subvencionar
  • Núm. de projectes executats
  • Import econòmic executat

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT DE L’ACTIVITAT I LA FORMACIÓ EN ELS ÀMBITS SOCIALS, PROFESSIONALS I SINDICATS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

50.000 € de l’aplicació pressupostària 9220 78900

Objectiu general:

Ajuts a entitats socials, col·legis professionals i organitzacions sindicals per a la realització de congressos, conferències, jornades i accions formatives

Objectiu específics:

a) Promocionar i potenciar esdeveniments d’àmbit insular per fomentar la cohesió sindical, professional i social com a part de la ciutadania de l’illa d’Eivissa

b) Fomentar la realització de congressos, conferències i jornades d’accions formatives per promoure esdeveniments d’àmbit sindical, professional i social

Destinataris/àries:

Entitats socials, col·legis professionals i organitzacions sindicals

Règim:

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació:

  • Núm. d’esdeveniments
  • Núm. d’assistents

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDES A INVERSIONS TECNOLÒGIQUES ALS AJUNTAMENTS

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

250.000 € de l’aplicació pressupostària 4911 76200

Objectiu general:

Ajudes a inversions tecnològiques amb l’objectiu de donar solucions als diferents problemes que poden tenir els ciutadans de tota l’illa dins dels seus municipis

Objectiu específic:

Donar suport als municipis de l’illa d’Eivissa per implantar-hi solucions tecnològiques

Destinataris:

Ajuntaments de l’illa d’Eivissa

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • Pressupost de l’equipament
  • % executat i justificant del pressupost total previst

FOMENT DE L'ACTIVITAT ASSOCIATIVA A L'ILLA D'EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: FOMENT DE L'ACTIVITAT ASSOCIATIVA A L'ILLA D'EIVISSA

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

150.000 € (anuals) de l’aplicació pressupostària 9240-48900

Objectiu general:

Fomentar la realització d'activitats i projectes d'associacions de vesins, comissions de festes, associacions d'immigrants, cases regionals i altres associacions i l'ajuda al funcionament i manteniment de les associacions

Objectiu específics:

Promoure el civisme, la prevenció de conflictes, el foment de la cultura, la promoció de l’educació i la formació, la defensa de la igualtat entre dones i homes, la promoció de la dona, el foment de la solidaritat, la integració i interculturalitat o el foment d’una illa sostenible

Promoure la realització de projectes relacionats amb l'ús de la informàtica, xarxes socials, gestió interna de l'associació, marketing associatiu, pàgines web, activitats de temps lliure, projectes d'intercomunicació vesinal i/o amb altres associacions, creació d'espais virtuals de debat i comunicació entre vesins o aplicacions o altres mecanismes informàtics dirigits a millorar la comunicació de les activitats de l'associació.

Contribuir al funcionament i manteniment de les associacions.

Destinataris:

Associacions de vesins, associacions d'immigrants, cases regionals,  associacions de voluntaris i altres associacions de l'àmbit de l'illa d'Eivissa.

Règim

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria.
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

FOMENT DE L'ACTIVITAT ASSOCIATIVA A L'ILLA D'EIVISSA

LÍNIA D’ACCIÓ: AJUDA A L'ADQUISICIÓ DE BENS INVENTARIABLES PER ASSOCIACIONS

Àmbit temporal:

Exercici 2018/2019

Cost previsible:

60.000 € (anuals) de l’aplicació pressupostària 9240-78900

Objectiu general:

Contribuir a la millora del funcionament de les associacions de l'illa d'Eivissa.

Objectiu específics:

Ajudar a  la dotació per part de les associacions dels bens inventariables necessaris per al seu funcionament.

Destinataris:

Associacions de vesins, associacions d'immigrants, cases regionals, associacions de voluntaris i altres associacions de l'àmbit de l'illa d'Eivissa..

Règim

Concurrència competitiva

Indicadors d’avaluació

  • Núm. de sol·licituds presentades
  • % executat del pressupost total previst a la convocatòria.
  • % pressupost justificat pel beneficiari respecte a l’ajuda concedida

Departament de Transparència, Participació, Bon Govern, TIC, Treball, Formació i Habitatge

LÍNIA D’ACCIÓ: Subvenció Fons Pitiús de Cooperació

Àmbit temporal:

Exercicis 2018 i 2019

Cost previsible:

150.000 € de l’aplicació pressupostària 4911 76200

Objectiu general:

Accions socials d’ajuda a la cooperació

Objectiu específic:

Atès que el Consell Insular és membre del Fons Pitiús de Cooperació, s’hi contribueix amb l’aportació corresponent per realitzar accions socials d’ajuda a la cooperació

Destinatari:

Fons Pitiús de Cooperació

Règim:

Concessió directa

Indicadors d’avaluació:

  • % executat i justificant del pressupost total previst