Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 2876
Ordenança Fiscal Reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de Ple de data 17 de gener de 2018 es va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Finalitzat el període d'exposició pública i, atès que no s'han presentat al·legacions, s'aprova definitivament l'esmentada modificació i per aquest motiu, es publica el text íntegre de l'esmentat acord, que és el següent:

Ordenança Fiscal Reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres

Article 1er.- Fet imposable

1. Constitueix el fet imposable de l'impost, la realització, dins del terme municipal, de qualsevol construcció, instal·lació o obra per a la qual s'exigeixi la corresponent llicència d'obra urbanística, s'hagi obtingut o no dita llicència, sempre que la seva expedició correspongui a aquest municipi.

2. Les construccions, instal·lacions o obres a què es refereix l'apartat anterior podran consistir en:

A) Obres de construcció d'edificacions i instal·lacions de nova planta de qualsevol tipus.

B) Obres d'enderrocament.

C) Obres en edificis, tant aquelles que en modifiquin la disposició interior com l'aspecte exterior.

D) Altres actuacions urbanístiques.

E) Alineacions i rasants.

F) Obres de llauneria i clavegueram.

G) Obres a cementiris.

Article 2on.- Subjectes passius

1. Són subjectes passius d'aquest impost, a títol de contribuent, les persones físiques o jurídiques i les entitats propietàries dels immobles sobre els quals es realitzin les construccions, instal·lacions o obres, sempre que siguin els propietaris de les obres, en els altres casos es considerarà contribuent qui ostenti la condició de propietari de l'obra.

2. Tenen la consideració de subjectes passius substituts del contribuent aquells que sol·licitin les corresponents llicències o realitzin les construccions, instal·lacions o obres si no fossin els propis contribuents.

Article 3r.- Bonificacions.

S'estableix una bonificació del 95% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que siguin declarades d'especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric-artístiques o de foment d'ocupació que justifiquin tal declaració.

Per gaudir d’aquesta bonificació serà indispensable, prèvia sol·licitud de l’interessat, l' informe favorable dels Serveis Tècnics d'aquest Ajuntament de que l'obra es pot acollir a les subvencions de l'ARRU (Àrea de regeneració i renovació urbana) del Centre Històric de Sóller en el marc del R.D. 637/2016, de 9 de desembre, pel qual es prorroga el Pla Estatal de foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació d'edificis, i la regeneració i renovació urbanes, 2013-2016, regulat pel Reial Decret 233/2013, de 5 d'abril, en virtut del que estableix a la Disposició addicional única del Reial Decret 637/2016.

Article 4r.- Base imposable, quota i meritació

1. La base imposable d'aquest impost està constituïda pel cost real i efectiu de la construcció, instal·lació o obra.

2. La quota de l'impost serà el resultat d'aplicar a la base imposable el tipus de gravamen.

3. El tipus de gravamen serà el 3,50 per cent.

4. L'Impost merita en el moment d'iniciar la construcció, instal·lació o obra, encara que no s'hagi obtingut la corresponent llicència.

Article 5è.- Gestió

1. En el moment en què se sol·liciti la llicència, el sol·licitant farà efectiva l'autoliquidació de l'impost, prenent com a base el pressupost presentat.

2. Quan es concedeixi la llicència, es practicarà una liquidació provisional, determinant la base imposable en funció del pressupost presentat per l'interessat, aplicant-li la quantitat lliurada a l'autoliquidació.

3. A la vista de les construccions, instal·lacions o obres efectivament realitzades i el cost real efectiu d'aquelles, l'Ajuntament, mitjançant l'oportuna comprovació administrativa, podrà modificar, si procedeix, la base imposable a què es refereix l'apartat anterior, practicant la corresponent liquidació definitiva, i exigint del subjecte passiu o retornant-li, en el seu cas, la quantitat que correspongui.

Article 6è.- Inspecció i recaptació

La inspecció i recaptació de l'impost es realitzarà d'acord amb allò que es preveu a la Llei General Tributària i a les altres Lleis de l'Estat reguladores de la matèria, així com a les disposicions dictades per desenvolupar-les.

Article 7è.- Infraccions i sancions

Pel que fa a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al disposat a la Llei General Tributària i a les disposicions que la complementin i desenvolupin.

Disposició final

La present Ordenança fiscal, entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i serà d'aplicació fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Sóller 12 / 03 / 2018

El Batle

Jaume Servera Servera