Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 2845
Extracte de la Resolució de 12 de març de 2018, del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), per la qual es convoquen ajudes per les actuacions dutes a terme l'any 2017 pel sector agrari professional de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 389490

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris

1. Poden ser beneficiaris de les ajudes que preveu el punt 1.a) de l'apartat quart de la Resolució de convocatoria, les federacions de cooperatives agràries o les unions de cooperatives agràries que tinguin el seu domicili social a l'illa de Mallorca  i l’àmbit d’actuació a les Illes Balears i que, en la data d’acabament de presentació de sol·licituds, compleixin els requisits següents:

- Estar degudament registrades i complir les obligacions formals d’actualització i lliurament de les seves dades, d’acord amb el que estableix la Llei 1/2003, de 20 de març. Aquest requisit s’ha de comprovar d’ofici, tret de manifestació contrària de la persona interessada, cas en què  haurà de presentar el certificat corresponent.

- Tenir més de cinc anys d'antiguitat.

- Estar integrades dins una organització d’àmbit nacional amb una antiguitat de més de cinc anys.

2. Poden ser beneficiaris de les ajudes que preveu el punt 1.b) de l'apartat quart de la Resolució de convocatòria les organitzacions i les entitats que tinguin el domicili social i l’àmbit d’actuació a l’illa de Mallorca, que tinguin un funcionament intern realment i efectivament democràtic i que, en el moment de la presentació de sol·licituds, estiguin integrades en organitzacions professionals agràries de caràcter nacional.

Segon. Finalitat

La finalitat d’aquesta convocatòria és participar en les despeses originades l’any 2017 per la realització de les activitats pròpies d’aquestes associacions i organitzacions, d’acord amb el que estableix l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca de 10 de març de 2005 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer, que es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, de 17 de març de 2005.

Tercer. Bases reguladores

L’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca de 10 de març de 2005 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer, que es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, de 17 de març de 2005.

Quart. Crèdit

1. A aquesta convocatòria es destina un import màxim de tres-cents quaranta mil euros (340.000,00 €), a càrrec dels pressupostos del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de l’any 2018, amb possibilitat d’ampliar els crèdits assignats.

2. Del total del crèdit previst en el punt 1 anterior, s'assignen cent mil euros (100.000,00 €) a les actuacions assenyalades en el punt 1.a) de l'apartat quart de la Resolució de  convocatòria.

3. Del total del crèdit previst en el punt 1 anterior, s'assignen dos-cents quaranta mil euros (240.000,00 €) a les actuacions assenyalades en el punt 1.b) de l'apartat quart de la Resolució de convocatòria.

 

Cinquè. Import

1. L’import de l’ajuda serà del 100% de les despeses subvencionables, amb els límits assenyalats en el punt següent.

2. L’import màxim de cada beneficiari de les ajudes que preveu el punt 1.b) de l'apartat quart de la Resolució de convocatòria es calcularà de la manera següent:

a) S’assignarà el 40% del crèdit disponible de manera directament proporcional al nombre de beneficiaris que compleixin els requisits assenyalats en l’apartat tercer de la Resolució de convocatòria.

b) S’assignarà el 25% de crèdit màxim disponible de manera directament proporcional al nombre d’afiliats que estiguin al dia del pagament de les quotes de l’any 2017.

c) S’assignarà el 20% del crèdit màxim disponible de manera directament proporcional al nombre d'hores impartides en cursos organitzats per l’entitat beneficiària durant l'anualitat 2017.

d) S’assignarà el 15% del crèdit màxim disponible de manera directament proporcional d’acord amb el nombre d'expedients tramitats pels conceptes següents:

- Sol·licituds registrades l’any 2017 d’ajudes comunitàries directes (PAC), de caràcter agroambiental, de pagament compensatori per a zones de muntanya i/o de limitacions naturals.

- Contractacions de temporers al camp des de tercers països tramitades durant el 2017.

3. En tot cas, l’import de l’ajuda no podrà superar el 100% de les despeses realitzades i degudament justificades.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació en el BOIB de l’extracte d'aquesta Resolució fins al 30 d’abril del 2018.

 

Palma, 12 de març de 2018

El President del FOGAIBA

Vicenç Vidal Matas