Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

Núm. 2835
Modificació Ordenança fiscal reguladora de la taxa d'ocupació de la via pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’Ajuntament Ple en sessió ordinària de dia 15 de gener de 2018, va acordar l’aprovació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’ocupació de la via pública.

Publicat anunci sobre dita modificació al BOIB núm. 9, de data 18 de gener de 2018 i havent transcorregut un mes sense presentació de reclamacions ni al·legacions, la modificació de dita Ordenança és definitiva, quedant el text íntegre de la següent manera:  

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER OCUPACIÓ DE LES VIES PÚBLIQUES

Article 1. Fonament i naturalesa

A l’empara del previst als articles 57 i 20.3 n) del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març (TRHL), de conformitat amb el que disposen els articles 15  a 19 d’aquest text legal, aquest Ajuntament estableix la taxa per ocupació de les vies públiques.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa l’aprofitament especial del domini públic local que beneficia de mode particular els subjectes passius i que es produeix per la utilització de les vies i terrenys públics (instal·lació de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic local, així com indústries del carrer i ambulants,rodatge cinematogràfic, mercat i fires etc... ).

Article 3. Subjectes passius

1. Són subjectes passius de les taxes les persones físiques o jurídiques, així com les entitats a què es refereix l’article 35.4 de la Llei General Tributària a favor de les quals s’atorguin les llicències per gaudir dels aprofitaments especials que constitueixin el fet imposable d’aquesta taxa.

2. Els subjectes passius que resideixin a l’estranger estaran obligats a designar un representant amb domicili en territori espanyol i a comunicar la designació a l’Ajuntament.

Article 4. Responsables

1. Són responsables tributaris les persones físiques i jurídiques determinades com a tals  a la Llei General Tributària.

2. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència a l’interessat, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei General Tributària.

Article 5. Beneficis fiscals

1. L’Estat, les Comunitats Autònomes i les Entitats locals no estaran obligats al pagament de la taxa quan sol·licitin llicència per a procedir als aprofitaments especials referits a l’article 1 d’aquesta Ordenança, necessaris per als serveis públics de comunicacions que explotin directament i per a altres usos que immediatament interessin a la seguretat ciutadana o a la defensa nacional.

2. No s’aplicaran bonificacions ni reduccions per a la determinació del deute.

Article 6. Quota tributària

1. La quota a satisfer per aquesta taxa s’obté de l’aplicació de la tarifa següent:

 

A ) MERCAT, FESTES PATRONALS I FIRES:

Mercat setmanal:  1,5€ x m2 x dia.

Festes i fires: 3 € x m2 x dia.

B ) OCUPACIÓ TAULES, CADIRES, CARPES I ALTRES:

Ocupació taules, cadires, carpes i altres ( bars i restaurants ): 12€ x m2 x any

Ocupació taules, cadires, carpes i altres “esporàdic” : 2,50 x m2 x dia

C) PRODUCTES AUDIOVISUALS:

Filmacions de pel·lícules cinematogràfiques, reportatges, documentals, imatges de videoclips musicals o similar, efectuades amb finalitat lucrativa que requereixin l’ocupació de la via pública sense limitació, amb aparells o vehicles (grues, focus estàtics, grups electrògens, cadafals, escenaris, decorats, camions, etc.), que produeixin problemes per al trànsit rodat o de vianants, sense limitacions de mitjans ni del personal que hi intervé, sempre que s’acrediti que el producte resultant contribueix a la promoció de la ciutat i es faci constar expressament la col·laboració del municipi de LLUBÍ i se’n lliuri una còpia per a l’arxiu: 0 €

Filmacions de concursos de televisió i espots publicitaris o similar, efectuades amb finalitat lucrativa que requereixin l’ocupació de la via pública sense limitació, amb aparells o vehicles (grues, focus estàtics, grups electrògens, cadafals, escenaris, decorats, camions, etc.), que produeixin problemes per al trànsit rodat o de vianants, sense limitacions de mitjans ni del personal que hi intervé: 250 €/dia. En circumstàncies especials, en el cas dels concursos de televisió, es podrà eximir el pagament de la taxa en el cas que s’acrediti que el producte resultant contribueix a la promoció de la ciutat i es faci constar expressament la col·laboració del municipi de LLUBÍ i se’n lliuri una còpia per a l’arxiu.

Fotografies comercials (catàlegs, anuncis...) sense assentament fixo (no fotografia ambulant). Per dia o fracció: 50 €  

Fotografies comercials (catàlegs, anuncis...) sense assentament fixo (no fotografia ambulant), amb llicències de validesa de 3 a 12 mesos fins al 31 de desembre de l’any en curs: 200 €

Article 7. Acreditació

1. La taxa s’acreditarà quan s’iniciï l’aprofitament especial , moment que, a aquests efectes, s’entén que coincideix amb el de concessió de la llicència, si la mateixa fou sol·licitada.

2. Sense perjudici del previst en el punt anterior, serà precís dipositar l’import de la taxa quan es presenti la sol·licitud d’autorització per a procedir a les instal·lacions de les quals derivin els aprofitaments especials regulats en aquesta Ordenança.

3. Quan s’ha produït l’aprofitament especial sense sol·licitar llicència, l’acreditació de la taxa té lloc en el moment  de l’inici d’aquest aprofitament.

4. En els supòsits d’ocupacions del domini públic que s’estenguin a varis exercicis, l’acreditació tindrà lloc l’1 de gener de cada any, excepte en els supòsits d’inici o cessament en l’ocupació.

Article 8. Obligació de contribuir.

1. L’obligació del pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança fiscal neix:

a) quan s’iniciï l’ús privatiu o l’aprofitament especial, encara que podrà exigir-se el dipòsit previ del seu  import total o parcial.

b) quan es presenti la sol·licitud que iniciï l’actuació  o l’expedient, que no es realitzarà o tramitarà sense que s’hagi efectuat el pagament corresponent .

2. Quan la naturalesa material de la taxa exigís el pagament periòdic d’aquesta, el pagament tindrà lloc el 1 de gener de cada any i el període  impositiu comprendrà l’any natural, menys en el començament o cessament  en l’ús privatiu, l’aprofitament especial,  que en aquest cas el període  impositiu s’ajustarà a aquesta circumstància amb el prorrateig de la quota.

3. Quan per causes no imputables al subjecte el dret a l’ús o l’aprofitament  del domini públic no es desenvolupi, es procedirà a la  devolució de l’import corresponent. 

 Article 9. Règim de declaració i d’ingrés

1. La taxa s’exigirà en règim d’autoliquidació.

2. Quan es sol·liciti autorització per a gaudir dels aprofitaments especials es presentarà degudament complimentat l’imprès d’autoliquidació de la taxa i la sol·licitud específica.

 Article 10. Infraccions i sancions

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació a la taxa regulada en aquesta Ordenança, resultin procedents, s’aplicarà el que disposa la Llei General Tributària.

Quan amb els aprofitaments regulats en aquesta ordenança es provoquessin desperfectes en el paviment o  instal·lacions de la via pública o en general en el domini públic local, el responsable, sense perjudici del pagament de la taxa, estarà obligat al reintegrament del cost total dels respectius costos de reconstrucció  o reparació i al dipòsit previ del seu import.

Disposició Derogatòria.

Queda derogada la ordenança reguladora de taxa per ocupació de terrenys per parades, barraques, casetes de venda, espectacles, atraccions situats en terrenys  d’ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic situades en terrenys d’ús públic de 20 de desembre de 2006 ( BOIB núm.38 de dia 13 de març de 2007 ) i la “Ocupació terrenys d’ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa”,  aprovada per acord de l’Ajuntament Ple en sessió de data 29 de juny de 2000.

Disposició final

La present Ordenança fiscal, regirà des del dia següent al de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i tauler d’edictes de l’Ajuntament i es mantindrà vigent fins la seva modificació o derogació expressa.”

El que es fa públic per a general coneixement.

 

Llubí,  9 de març de 2018

La Batllessa

Magdalena Perelló Frontera