Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA

Núm. 2826
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sobre modificació art. 143 NNSS, TM Ses Salines (193e/2015)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’establert a l’article 25.3 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, es publica l’Acord del Ple de la CMAIB, en sessió de 22 de febrer de 2018,

DECLARACIÓ AMBIENTAL ESTRATÈGICA

L’art. 6 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental estableix els plans o programes que són objecte  d’una Avaluació Ambiental Estratègica (AAE) ordinària.

1.Antecedents

En el BOIB núm. 35 de 17/3/2016 es va publicar la Resolució del President de la CMAIB per la qual es formula l’informe ambiental estratègic de la Modificació Puntual de l’art. 143 de les NNSS de Ses Salines la conclusió del qual és:

Subjectar a avaluació ambiental estratègica la modificació de l’art. 143 de les NNSS de Ses Salines, per tenir efectes significatius sobre el medi ambient, per la qual cosa és necessària la tramitació de l’AAE ordinària.

2.Objecte del pla

L’art. 143 de les NNSS vigents (SÒL RÚSTIC DE RÈGIM GENERAL-SRG) defineix el SRG i exposa unes condicions que s’han de complir.

A més de les condicions generals, una de les condicions específiques que han de complir les edificacions és la següent:

-Façana mínima de parcel·la a camí públic: 50 m

L’únic objectiu de la present Modificació Puntual es suprimir aquesta condició específica.

3. Elements ambientals significatius de l’entorn del projecte

La Modificació Puntual afecta a 17 parcel·les, que són aquelles que reuneixen les següents característiques:

-Es troben ubicades en SRG

-Tenen una superfície mínima de 14.000 m2 i 50.000 m2 en SRG-Forestal

-No presenten cap tipus d’edificació

-No disposen de 50 m de façana mínima de parcel·la a camí públic

Aquesta modificació podrà comportar un augment de vivendes unifamiliars i, per tant, un increment de la població potencial; no obstant aquest increment no es considera significatiu ja que només es podran construir fins a 17 vivendes.

Cap de les parcel·les afectades es troba inclosa, ni limita, amb cap àrea d’especial protecció o espai que pertanyi a la XN 2000.

4. Resum del procés d’avaluació

La tramitació del present expedient es va iniciar com una AAE simplificada per estar inclòs a l’art. 6.2 de la Llei estatal 21/2013, de 9 de desembre, d’Avaluació Ambiental.

Previ informe tècnic i jurídic, el President de la CMAIB emet Resolució per la que es formula l’Informe Ambiental Estratègic on es conclou que la Modificació de l’art. 143 de les NNSS de Ses Salines s’ha de subjectar a AAE per tenir efectes significatius en el medi ambient.

La present Modificació Puntual i l’Estudi Ambiental Estratègic es varen sotmetre al tràmit d’informació pública durant un període de 45 dies (BOIB núm. 5 de 12 de gener de 2017) i no es presentaren al·legacions.

5.Conclusions

Per tot l’anterior, es proposa formular la declaració ambiental estratègica favorable respecte de la Modificació Puntual de l’art. 143 Normes Subsidiàries, Ses Salines, ja que previsiblement no es produiran impactes adversos significatius sobre el medi ambient.

 

Palma, 28 de febrer de 2018

El presidente de la CMAIB

Antoni Alorda Vilarrubias