Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 2805
Resolució del director general del Servei de Salut de 21 de febrer de 2018 per la qual s’accepta la cessió gratuïta que fa l’Ajuntament de Pollença d’un solar de 2.030 m2 ubicat al carrer Cecili Metel, 69, de Pollença

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 17 d’octubre de 2016 va tenir entrada en la Subdirecció de Pressuposts i Control de la Despesa (núm. d’entrada 4581) un escrit del batle de Pollença amb el qual adjuntava el certificat de l’Acord adoptat pel Ple de l’Ajuntament de Pollença en la sessió de l’ 11 de maig de 2016 en virtut del qual s’aprova la proposta de comunicació a la Conselleria de Salut de la viabilitat del solar ubicat al carrer Cecili Metel, 69, de Pollença per construir-hi un nou centre sanitari a Pollença.

2. El 14 de novembre de 2016, la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia va emetre un informe sobre la cessió del solar en qüestió.

3. El 9 de desembre de 2016, la Subdirecció d’Infraestructures i Serveis Generals va emetre un informe de viabilitat amb relació al solar en qüestió.

4. El 15 de setembre de 2017, l’Àrea de Llicències Urbanístiques i Serveis Tècnics Municipals de Pollença va emetre un informe de valoració del bé, del qual es desprèn una valoració de la parcel·la per un import de 900.742,05 €.

5. El 30 de novembre de 2017, el Ple de l’Ajuntament de Pollença va adoptar l’Acord de cedir al Servei de Salut el bé patrimonial que consisteix en un solar de 2.030 m2 ubicat al carrer Cecili Metel, 69, del terme municipal de Pollença. Del certificat expedit pel secretari de l’Ajuntament sobre l’aprovació d’aquest Acord destacam les dades següents [transcripció literal]:

[…]

Segon.- Aprovar definitivament la cessió gratuïta del bé patrimonial, situat en el carrer Cecili Metel, 69 de Pollença, amb referència cadastral 1639501EE0113N0001UT /anotat amb el número d’ordre 6 de l’annex II de l’ Inventari de Béns i inscripció en el Registre de la Propietat finca urbana 27056; tom 4535; llibre 731; foli 219), a favor del Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut) del Govern de les Illes Balears per a la construcció d’un nou centre de salut (PAC) en el municipi de Pollença.  

El solar objecte de cessió té una superfície de 2.030 m2, presentant façana al carrer Cecili Metel i al carrer Dones de Can Sales, amb els següents límits a partions: llinda al nord-est amb el carrer de les Dones de Can Sales; al nord-oest amb el carrer Cecili Metel; al sud-est, amb l’altra finca resultant de las parcel·lació i al sud-oest amb solar privat i l’altra finca resultant de la parcel·lació. L’avantdit solar es troba lliure de càrregues; gravàmens; arrendaments o altres limitacions d’ús.

[…]

Tercer.- La cessió gratuïta es condiciona a la construcció d’un centre sanitari i s’entendrà que els fins per als quals s’hagi atorgat hauran de complir-se en el termini màxim de cinc anys, mantenint-se el seu destí durant els trenta anys següents.

Quart.- L’Ajuntament de Pollença es compromet a l’execució de les obres d’escomesa dels serveis d’aigua i electricitat, prèvies a les obres de construcció del centre sanitari (obra principal), per aproximar dits serveis a la rasant del solar objecte de cessió, amb les prescripcions assenyalades a l’informe emès per l’enginyer municipal en data 16.02.2017.

Cinquè.- La cessió del solar se circumscriu únicament al solar edificable (ECAD-aa de 2030m2) i no es condicionarà la concessió de la llicència per a la construcció del nou centre de salut a l’execució prèvia dels vials prevists en el planejament municipal en els límits objecte de la cessió, comprometent-se l’Ajuntament de Pollença a executar els vials i fer-se càrrec del seu manteniment.

Sisè.- L’Ajuntament de Pollença es compromet, atenent al previst en les ordenances fiscals respectives, a reconèixer la bonificació del 50% de la taxa de llicència d’obres tant de l’ impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), respectivament, i l’exempció de l’ impost sobre béns immobles (IBI) a favor del Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

[…]

6. A més, cal considerar la resta de la documentació que consta en l’expedient administratiu.

Fonaments de dret

1. Títol V de la Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears.

2. Títol IV del Decret 39/2006, de 21 d’abril, pel qual s’aproven els estatuts de l’ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

3. Llei 6/2001, d’11 d’abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001.

5. Decret 8/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i estableix l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Decret 9/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears.

7. Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. Decret 54/2015, de 3 de juliol, pel qual es nomena el director general del Servei de Salut de les Illes Balears.

9. Decret 81/2015, de 25 de setembre, pel qual s’estableix l’estructura orgànica del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per tot això dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Autoritzar l’acceptació de la cessió gratuïta que fa l’Ajuntament de Pollença a favor del Servei de Salut de les Illes Balears del solar de 2.030 m2 ubicat al carrer Cecili Metel, 69, de Pollença, per construir-hi un centre sanitari al terme municipal de Pollença. Aquest terreny està inscrit en el Registre de la Propietat de Pollença, finca núm. 27056, codi de la finca registral 07030000692120 i referència cadastral 1639531EE0113N0001ST.

2. Establir que aquesta cessió té la finalitat de destinar el solar a construir-hi un centre sanitari al terme municipal de Pollença.

3. Establir que aquest solar es rep amb caràcter patrimonial i que s’ha d’afectar al domini públic.

4. Notificar aquesta resolució a l’Ajuntament de Pollença i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu, amb el requeriment previ en els termes exposats en l’article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També s’hi pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Palma, 21 de febrer de 2018

El director general

Julio Miguel Fuster Culebras