Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 2628
Licitació del contracte dels serveis de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat a les platges del Terme Municipal de Son Servera: platges de Cala Millor, Cala Bona i Es Ribell – Sa Marjal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per decret de Batlia es varen aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques que han de regir l’adjudicació, mitjançant procediment obert (oferta econòmicament més avantatjosa diversos criteris d’adjudicació ) i tramitació urgent, del contracte dels serveis de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat a les platges del Terme Municipal de Son Servera: platges de Cala Millor, Cala Bona i Es Ribell – Sa Marjal , per la qual cosa i en compliment del disposat a l’article 188.3 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, s’exposa al públic durant el termini de deu dies naturals comptadors a partir del següent al de la inserció d’aquest anunci en el BOIB, perquè es puguin presentar reclamacions.

Simultàniament s’anuncia la licitació, per a la presentació de proposicions, si bé la licitació s’ajornarà, quan resulti necessari, en el supòsit que es formulin reclamacions contra l’esmentat plec de clàusules administratives.

1. Entitat Adjudicadora:

a) Organisme: Ajuntament de Son Servera.

b) Dependència que tramita l’expedient: Secretaria.

c) Obtenció de documentació i informació:

1) Dependència: Secretaria. Ajuntament de Son Servera.

2) Domicili: Plaça Sant Ignasi, 1.

3) Localitat i codi postal: Son Servera 07550.

4) Telèfon: 971 567002.

5) Telefax: 971 568101.

6) Correu electrònic: catalina.servera@sonservera.es

7) Adreça d’Internet del perfil del contractant: https://sonservera.eadministracio.cat

8) Data límit d’obtenció de documents i informació: fins el dia de finalització de la presentació d’ofertes.

d) Núm. d’expedient municipal: 647-2018

2. Objecte del contracte.

a) Tipus: contracte de serveis

b) Descripció: contracte de serveis de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat a les platges del Terme Municipal de Son Servera: platges de Cala Millor, Cala Bona i Es Ribell-Sa Marjal.

c) Lloc d’execució: platges del Terme Municipal de Son Servera: platges de Cala Millor, Cala Bona i Es Ribell-Sa Marjal

d) Termini d’execució: període comprès entre el dia 1 de maig i el dia 31 d’octubre, ambdós inclosos, de cada any, per a les anualitats de 2018 i 2019. Termini d’execució total: 12 mesos (6 mesos a cada anualitat).

e) Admissió de pròrroga: no.

f) CPV 9233200-7 serveis de platges

7524100-7 serveis de seguretat pública 

3. Tramitació i procediment:

a) Tramitació: urgent

b) Procediment: obert

c) Forma: oferta econòmicament més avantatjosa, diversos criteris d’adjudicació.

d) Criteris d’adjudicació:

CRITERI

PONDERACIÓ

Millora del preu o del tipus, a l’alça

25 punts

Increment del calendari i/o horari de prestació del servei

20 punts

Cartell accessible sobre els elements d’accessibilitat

5 punts

Tècnic Accessibilitat alemany

5 punts

Registre amb polseres identificatives

2.5 punts

Tríptics informatius

2.5 punts

Programa de dinamització del punt accessible de Cala Bona

2.5 punts

Programa d’atenció a persones amb discapacitat

2.5 punts

Projecte d’explotació

25 punts

Programa escolar demostratiu de la tasca del socorrista i la prenvenció

10 punts

MILLOR OFERTA ECONÒMICA Fins a 25 punts

Mejora del precio de licitación

El mayor importe de rebaja económica sobre el valor estimado total del contrato (precio de licitación, IVA excluido) será valorado con 25 puntos, atribuyéndose a las restantes ofertas la puntuación que proceda según la fórmula proporcional siguiente:

Puntos = 25 x ((OA - OV) / (OA -OB)) donde:

OA = Importe de la oferta económica de mayor importe, expresada en euros (€) (IVA excluido)

OV = Importe de la oferta económica que es objeto concreto de valoración, expresada en euros (€) (IVA excluido).

OB = Importe de la oferta económica de menor importe, expresada en euros (€) (IVA excluido).

La empresa que no ofrezca rebaja en el precio de licitación obtendrá 0 puntos.

La oferta económica deberá presentarse de conformidad con el modelo establecido en el pliego de cláusulas administrativas particulares

CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT FÓRMULES (40 PUNTS)

Increment del calendari i/o horari de prestació del servei (20 punts)

Increment del calendari i/o horari de prestació del servei sense cost per a l’Ajuntament. Es valorarà la quantitat anual d’hores/persona ofertades de forma proporcional segons la fórmula següent. Fins a 20 punts.

Puntuació licitador i = puntuació máxima x (hores ofertades licitador i / hores ofertades de la proposta  més favorable)

Atenció centre Accessibilitat en alemany (5 punts)

Ofertar que els serveis tècnics del centre d’accessibilitat disposarà de coneixements formals acreditables d’alemany. Si es proporciona, s’atorgaran 5 punts. En cas contrari, 0 punts. S’acreditarà mitjançant declaració responsable.

Cartell accessible sobre els elements d'accessibilitat. (5 punts)

S’inclou el disseny, producció, instal·lació i manteniment d’un cartell de dimensions mínimes de 100 x 120 cm que pugui informar dels serveis que es presten en el centre d’accessibilitat de forma universal, a persones amb qualsevol tipus de discapacitat sensorial (a través de Braille, sistemes de lectura per veu, etc). Si es proporciona, s’atorgaran 5 punts. En cas contrari, 0 punts. S’acreditarà mitjançant declaració responsable.

Programa de dinamització del punt accessible de Cala Bona (2,5 punts)

Per la implementació d’un Programa de dinamització del punt accessible de Cala Bona, enfocat a Associacions i Entitats de persones majors i persones amb discapacitat, a fi de donar la màxima difusió i utilitat a l’esmentat equipament. S’acreditarà mitjançant declaració responsable

Programa d’atenció a persones amb discapacitat (2,5 punts)

Per la impartició d’un programa formatiu d’atenció a persones amb discapacitat, destinat a agents turístics implicats en el destí i que estan en contacte amb el visitant usuari del centre d’accessibilitat universal de la platja. S’acreditarà mitjançant declaració responsable

Proporcionar un sistema de registre amb polseres identificatives a totes les platges. (2,5 punts)

El sistema haurà d’estar disponible, amb la totalitat de polseres que siguin necessàries, i a totes les platges amb servei de Salvament, al llarg de tot el termini de la contracta. Si es proporciona, s’atorgaran 2,5 punts. En cas contrari, 0 punts. S’acreditarà mitjançant declaració responsable.

Tríptic informatius (2,5 punts)

Disseny i producció 3.000 unitats anuals de tríptics informatius, explícitament accessibles a través d’algun sistema (Braille, veu) que l’entitat licitadora proposarà. Si es proporciona, s’atorgaran 2,5 punts. En cas contrari, 0 punts. S’acreditarà mitjançant declaració responsable.

CRITERIS NO QUANTIFICABLES MITJANÇANT FÓRMULES (35 PUNTS)

Projecte d’explotació (25 punts)

En el mateix s’han de desenvolupar obligatòriament els punts següents, on s’inclogui detall sobre la organització del servei i així com temps de resposta ofert davant qualsevol contingència. Fins 25 punts. El total de punts es repartirà entre els subapartats, de forma definida a continuació.

En cada subapartat es valorarà el grau de detall de la memòria explicativa, idoneïtat i detalls concrets, la organització de cada servei, els recursos proposats, tipologia i quantitat, i la resposta prevista davant contingències.

La memòria haurà de disposar com a mínim i de forma no excloent dels següents apartats, que seran tots ells avaluats:

Disseny de la logística de muntatge i execució del servei (2,5 punts).

Fitxes tècniques de tots els materials proposats per al servei de salvament, justificant la idoneïtat dels materials a l’entorn, antiguitat (es valorarà que els materials siguin nous.), estat detallat del mateix i valor econòmic de tots els materials requerits per al servei. (5 punts)

Fitxes tècniques de tots els materials proposats per al servei de d’accessibilitat, justificant la idoneïtat dels materials a l’entorn, antiguitat (es valorarà que els materials siguin nous.), estat detallat del mateix i valor econòmic de tots els materials requerits per al servei. Es valorarà que s’aporti material addicional al mínim exigit. (5 punts)

Serveis i materials complementaris, directament relacionats amb l’objecte de la licitació (7,5 punts).

Pla d’actuacions per a complir amb les exigències de la “Fundación Europea de Educación Ambiental” per a la obtenció de la Bandera Blava. Es valorarà el grau de detall de la memòria explicativa dels processos de la gestió de la platja en conceptes com la generació i recollida de residus, estalvi d’aigua, control de les activitats aquàtiques a motor, adaptació a persones amb discapacitats, plans d’emergència, etc. Documents genèrics es puntuaran amb 0 punts. Cadascuna de les actuacions haurà de definir la temporalització en l’execució de les mateixes, fet que serà considerat en la valoració i ponderat de forma proporcional al temps de prestació de les mateixes. (2,5 punts).

Pla de mesures socials, referent a la igualtat entre dones i homes i el foment de la contractació femenina. (2,5 punts).

Dintre cada subcriteri, i de forma raonada i comparativa entre les ofertes, la puntuació s’assignarà amb les següents paràmetres:

· Excel·lent: màxima puntuació.

· Molt bona: 4/5 de la màxima puntuació.

· Bona: 3/5 de la màxima puntuació.

· Suficient: 2/5 de la màxima puntuació.

· Insuficient: 1/5 de la màxima puntuació.

· Deficient: 0 punts.

Programa escolar demostratiu de la tasca del socorrista i la prevenció (10 punts)

Per la impartició d’un programa escolar demostratiu de la tasca del socorrista i de primers auxilis bàsics per escolars. Es valorarà l’adequació i coherència del programa ofertat, definint els casos, la fonamentació i objectius dels mateixos, llistat de mitjans materials i humans, nombre d’assistents potencials, etc.

Les diferents propostes es valoraran de forma comparativa i proporcional. La puntuació s’assignarà amb les següents paràmetres:

· Excel·lent: màxima puntuació.

· Molt bona: 4/5 de la màxima puntuació.

· Bona: 3/5 de la màxima puntuació.

· Suficient: 2/5 de la màxima puntuació.

· Insuficient: 1/5 de la màxima puntuació.

· Deficient: 0 punts.

4. Preu estimat del contracte: 382.276,00 IVA exclòs.

Import IVA: 80.277,96 euros

Total: 462.553,96 euros.

5 Garanties exigides.

Provisional: 3% del pressupost de licitació (IVA exclòs): 11.468,28 euros

Definitiva: 5% de l’import d’adjudicació (IVA exclòs).

6. Requisits específics del contractista.

Solvència econòmica i financera i solvència tècnica i professional.

7. Presentació de les ofertes o de les sol·licituds de participació.

a) Data límit: vuit dies naturals, a partir del següent al de la publicació de l’anunci de licitació al BOIB. Si l’últim dia de l’esmentat termini és dissabte, diumenge o festiu, el mateix s’entendrà prorrogat fins a les 14 hores del primer dia hàbil següent.

Horari: de 09.00 a les 14.00 hores, de dilluns a divendres en el Registre General de l’Ajuntament de Son Servera.

b) Modalitat de presentació: quatre sobres, en funció dels criteris d’adjudicació i la seva forma d’avaluació, de conformitat amb les regles que es detallen en quadre de criteris d’adjudicació del plec de clàusules administratives particulars.

c) Lloc de presentació:

1) Dependència: Ajuntament de Son Servera. Registre de documents.

2) Domicili: Plaça Sant Ignasi, 1.

3) Localitat i codi postal: Son Servera-07550.

d) Termini durant el qual el licitador estarà obligat a mantenir la seva oferta: dos mesos a partir de l’obertura de les proposicions.

8.Obertura de les ofertes.

a) Descripció: per part de la Mesa de contractació.

b) Domicili: Plaça Sant Ignasi, 1.

c) Localitat i codi postal: Son Servera, 07550.

d)Lloc, data i hora: Al saló de sessions de l’Ajuntament de Son Servera, en acte públic, obrirà els sobres núm. 4, 3 i 2 dels licitadors admesos a les 12 hores del tercer dia hàbil següent al de l’acompliment del termini atorgat per a la presentació de proposicions i una vegada qualificada la documentació general continguda en els sobres núm.1 presentats pels licitadors. En cas de coincidir en dissabte o dia inhàbil les proposicions s’obriran el primer dia hàbil següent.

9. Despeses d’anuncis.

Fins a un màxim de 1.500,00 euros.

Son Servera,7/3/2018

El batle

Antoni Servera Servera