Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 2581
Departament de Mobilitat. Secció de Transports. Modificació d'agunes determinacions en relació al procediment regulador de la prova d'aptitud per a l'obtenció del permís regulador de taxista

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El regidor de l’Àrea de Mobilitat, per delegació del batle, ha dictat el Decret núm. 04474 de 2 de març de 2018:

Decret

1.- Modificar parcialment el Decret 10576 del regidor de l’Àrea de Mobilitat, de 13 de juny de 2016, publicat al BOIB núm. 78 de 21 de juny de 2016, regulador del procediment de la prova d’aptitud per a l’obtenció del permís municipal de taxista, donat-li la següent redacció als punts següents:

- Punt primer: Els interessats en l'obtenció del permís municipal de taxista, hauran de sol·licitar-ho mitjançant instància presentada en el Registre municipal, acompanyant els següents documents:

a.   Còpia del Document Nacional d'Identitat (DNI) o bé de document equivalent, en aplicació de la normativa en matèria d'estrangeria.

b.   Document d'autoliquidació de la taxa municipal per pràctica de prova d'aptitud.

c.   Acreditació sobre el coneixement oral de la llengua catalana, segons el requerit per l'article 28.1.f del Reglament municipal dels Transports públics de viatgers i de les activitats auxiliars i complementàries, mitjançant qualsevol dels següents documents:

- Un certificat expedit per la Direcció general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears que acrediti, com a mínim, coneixements orals de llengua catalana.

- Una homologació dels estudis de llengua catalana de l'educació secundària obligatòria i del batxillerat amb un certificat de la Direcció general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears que acrediti, com a mínim, coneixements orals de llengua catalana, segons preveu l'Ordre núm. 9889, de 14 de maig de 2002, del Conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

- Un títol, un certificat o un diploma que garanteixi, com a mínim, coneixements orals de llengua catalana segons les Ordres núm. 3502, de 17 de febrer de 2000; 13614, de 9 de juny de 2000 i 19498, de 17 d'octubre de 2003, del Conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

Les referides formes d'acreditació poden ser substituïdes per la superació d'una prova de comprensió oral en català, preparada i avaluada pel Servei d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament de Palma.

En la renovació de sol·licituds de participació en les proves, per esgotament de convocatòries, els aspirants queden eximits de presentar els documents senyalats als punts a i c que ja obrin en poder de l'Administració municipal, sempre que conservin la seva vigència i validesa.

- Punt tercer (text refós resultant del segon i tercer paràgrafs): Obtinguda la qualificació d’aptitud, les persones interessades disposen del termini de deu dies hàbils següents per presentar aquests documents si escau:

a.   Còpia del permís de conducció d'automòbils de la classe B o superior a aquesta, expedit conforme a les normes de tràfic, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

b.   Certificació expedida per facultatiu especialitzat amb competència professional en psiquiatria o psicologia, acreditativa de l'aptitud psíquica de l'aspirant per al normal exercici professional en la conducció d'auto-taxis.

c.   Dues fotografies de grandària carnet.

Incomplir aquest termini o no aportar la documentació esmenada pot determinar el desistiment per part de l’interessat.

- Punt quart, primer paràgraf: Durant cada any natural es realitzaran dues convocatòries de les proves d’aptitud per a l’obtenció del permís de conducció d’autotaxi, durant els mesos de febrer i novembre.

2.- Durant l’any 2018 es realitzaran dues convocatòries ordinàries que correspondran als mesos de febrer i novembre (primer dimarts del mes), i com extraordinària, degut a circumstàncies excepcionals per les quals es va anul·lar la convocatòria del mes de desembre de 2017, una el 17 d’abril de 2018. 

3.- Comunicar aquesta resolució a les entitats representatives dels interessos professionals del sector del taxi, sense perjudici de la seva publicació al BOIB, per a coneixement dels interessats, d’acord amb l’article 45.1 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú.

Contra aquest acte administratiu, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictat, d’acord amb l’article 123 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d’un mes comptat des de l’endemà de la publicació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi resolt el de reposició. El recurs de reposició potestatiu s’haurà de presentar al Registre General d’aquest Ajuntament o a les dependències a què es refereix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, abans esmentada, i s’entendrà desestimat  quan no s’hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la publicació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient. 

 

Palma, 2 de març de 2018

El regidor de l’Àrea de Mobilitat

p.d. Decret de batlia núm. 2751, de 18/02/2016  (BOIB núm. 29, de 03/03/2016)

Joan Ferrer Ripoll

p.d. Decret de batlia núm. 10931, de 15/06/2015 (BOIB núm. 92, de 23/06/2015)