Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PORRERES

Núm. 2391
Notificació en procediment sancionador per infracció d'ordenança municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Anunci de notificació en procediment sancionador per infracció d'ordenança municipal segons resolució d'Alcaldia núm. 31/2017 de 22/2/2017

Realitzats sense èxit dos intents de notificació efectuats a la Sra. MALENA MENDOZA BELGARA amb DNI 49484084K de la resolució adoptada per resolució d'Alcaldia núm. 31/2017 de 22/2/2017 mitjançant la qual s'inicia expedient sancionador per infracció d'Ordenança Municipal de neteja viària, recollida de residus urbans i del parc verd, es procedeix a la publicació en el BOE segons el que es disposa en l'article 44 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, el qual es transcriu a continuació.

Vist que amb data 16/2/2017 s'ha emès informe policial amb núm. 92/2017 en relació amb els fets d'abandonar diversos tipus de residus (escombraries, roba, ..) inclosos alguns de tipus voluminós per part de la Sra. Malena Mendoza a un solar del polígon 3 parcel·la 189, els quals poden ser constitutius d'una infracció greu tipificada en l'Ordenança municipal núm. 11 reguladora de neteja viària, recollia de residus urbans i del parc verd.

Examinat l'expedient de conformitat amb l'Ordenança municipal, en relació amb l'article 21.1.s) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, RESOLC

PRIMER. Incoar expedient sancionador per infracció de l'Ordenança Municipal Reguladora de neteja viària, recollia de residus urbans i del parc verd, relativa als següents fets: «Al polígon 3 parcel·la 187 hi ha un solar on es troben diverses borses d'escombraries, diversos pales de fusta, una maleta plena de roba, un escriptura de fusta, una estructura metàl·lica, caixes de cartró buides i varies borses plenes de papers que contenia dues agendes i diverses targetes amb el nom de l'empresa ALOPA amb el nom de Malena Mendoza.».

Aquests fets poden ser constitutius de la infracció molt greu tipificada a l'article 55.3 de l'Ordenança Municipal Reguladora de neteja viària, recollida de residus urbans i del parc verd, que estableix són infraccions greus: «a) L'abandonament, abocament, vessament o eliminació incontrolats de qualsevol tipus de residus no perillosos sense que s'hagi produït un dany o deterioració greu per al medi ambient o s'hagi posat en perill greu la salut de les persones. c) El dipòsit de residus voluminosos en els contenidors o a la via pública (sense concertar prèviament la seva recollida), en solars, parcel·les o pedreres».

D'acord amb l'article 57 b) es proposa una sanció de multa de 1.250 €

Es presumeix responsable al de la possible infracció administrativa a la Sra. Malena Mendoza Belgara amb DNI 49484048K.

SEGON. Adoptar la tramitació simplificada del procediment sancionador per considerar que existeixen elements de judici suficients per qualificar la infracció com a lleu, de conformitat amb l'establert en l'article 96.5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

TERCER. Nomenar com a instructora del procediment sancionador a la Sra. Coloma Bover Garcias i comunicar-li aquest nomenament, indicant que s'haurà d'estar a l'establert sobre abstenció i recusació en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

QUART. Determinar que l'òrgan competent per a la resolució del procediment sancionador incoat és l'Alcaldia de l'Ajuntament de Porreres, en virtut de l'article 61,1 de l'Ordenança municipal, en relació amb l'article 21.1.s) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de Bases del Règim Local.

CINQUÈ. Advertir que, iniciat el procediment sancionador, si l'infractor reconeix la seva responsabilitat o indica que desitja procedir al pagament voluntari de la sanció, se li aplicarà una reducció del 20% sobre l'import de la sanció que pogués correspondre, sempre que deixi constància del seu desistiment o renúncia de qualsevol acció o recurs en via administrativa contra la sanció. L'efectivitat de les citades reduccions estarà condicionada al desistiment o renúncia de qualsevol acció o recurs en via administrativa contra la sanció.

SISÈ. Notificar la present resolució d'inici del procediment sancionador als interessats, atorgant-los un termini de quinze dies perquè poden presentar al·legacions i proposar la pràctica de les proves que estimin pertinents, advertint-los que en cas de no efectuar al·legacions en el termini previst sobre el contingut d'aquest acord d'iniciació, aquest podrà ser considerat proposta de resolució quan contingui un pronunciament precís sobre la responsabilitat imputada. El termini per resoldre el procediment sancionador serà de sis mesos. Aquest termini podrà ser ampliat com a màxim, per altres tres mesos mitjançant Acord exprés adoptat per l'òrgan competent per iniciar el procediment. Transcorregut el termini màxim per resoldre sense que s'hagués dictat resolució s'entendrà caducat el procediment.

Es comunica perquè en prengueu coneixement i efectes, de conformitat amb l'article 64 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Igualment i de conformitat amb l'article 82 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, se li adverteix que es tracta d'un acte de tràmit i com tal no procedeix la interposició de recursos contra el mateix. No obstant això, contra les resolucions i els actes de tràmit que decideixin, directa o indirectament, el fons de l'assumpte, determinin la impossibilitat de continuar el procediment, produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, de conformitat amb l'article 112.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, podrà interposar el recurs potestatiu de reposició, que caldrà fundar en qualsevol dels motius de nul·litat i anul·labilitat prevists en els articles 47 i 48 de la citada Llei. El termini per interposar recurs potestatiu de reposició serà d'un mes, a explicar des de l'endemà al de la recepció de la present notificació. El termini màxim per dictar i notificar la resolució del recurs de reposició serà d'un mes, des de la seva interposició (article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre).

 

Porreres, 22/2/2017

 (Maria del Mar Estarellas Pascual)