Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 2361
Extracte de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 23 de febrer de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per a l’any 2018 SOIB Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identif.): 387655

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index): 

Primer. Entitats beneficiàries

1. Es poden beneficiar de la subvenció objecte d’aquesta convocatòria per a la contractació dels AODL ordinaris els ens locals (ajuntaments, mancomunitats o consells insulars) i també les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, sempre que l’ens no disposi del nombre màxim d’AODL ordinaris subvencionats pel SOIB en el moment de la publicació d’aquesta Resolució que, d’acord amb la seva població, s’indica en el punt 5 d’aquesta convocatòria.

2. Es poden beneficiar de la subvenció objecte d’aquesta convocatòria per a la contractació de 1 AODL addicional  els ens locals (ajuntaments, mancomunitats o consells insulars) i també les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, sempre que l’ens  tengui cobert, mitjançant convocatòries de subvencions del SOIB per a la contractació d’AODL o les seves respectives pròrrogues o mitjançant aquesta convocatòria, el nombre màxim d’AODL/s ordinaris, calculat d’acord amb les regles de l’apartat 5è, punts 2 a 6 d’aquesta convocatòria.

3. No es poden beneficiar dels ajuts prevists en aquesta convocatòria les entitats a les quals concorrin alguna de les prohibicions que estableix l’article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE de 18 de novembre de 2003), l’article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes (BOIB núm. 99, de 4 d’agost) i les que es determinen a la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Segon. Objecte

1. Aquesta Resolució té per objecte aprovar la convocatòria per a l’any 2018 perquè les entitats locals presentin les sol·licituds per obtenir subvencions públiques destinades a contractar agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL).

2. Els agents d’ocupació i desenvolupament local són treballadors que contracten les corporacions locals o les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, i que tenen com a missió principal col·laborar en la promoció i la implantació de les polítiques actives d’ocupació, el foment de l’ocupació i l’orientació per generar activitat empresarial, dins un marc de sostenibilitat, equitat i visió de gènere. Aquesta col·laboració es desenvolupa en el marc de l’actuació conjunta i acordada de l’entitat contractant i el SOIB.

3. La subvenció es concedeix per un període d’un any, que es pot prorrogar per períodes anuals amb la presentació prèvia del projecte o d’accions per desenvolupar en el període nou, d’acord amb el que estableixen els articles 10.2 i 14 de l’Ordre ministerial de 15 de juliol de 1999 en la redacció donada per l’Ordre TAS/360/2008, de 6 de febrer, i en la forma que s’explica en l’apartat 15 d’aquesta convocatòria.

Tercer. Bases reguladores

1. L’Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 15 de juliol de 1999 per la qual s’estableixen les bases de concessió de subvencions públiques per fomentar el desenvolupament local i impulsar els projectes i les empreses qualificats com a I+O (BOE núm. 182, de 31 de juliol), modificada per l’Ordre TAS/49/2005, de 14 de gener (BOE núm. 19, de 22 de gener); per l’Ordre TAS/816/2005, de 21 de març, per la qual s’adeqüen al règim jurídic que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, les normes reguladores de subvencions que concedeix el Servei Públic d’Ocupació Estatal en l’àmbit de l’ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 78, d’1 d’abril), i per l’Ordre TAS/360/2008, de 6 de febrer (BOE núm. 40, de 15 de febrer).

Quart. Crèdit

1. El crèdit assignat inicialment a aquesta convocatòria per a l’exercici de 2018 és de 460.200,00 euros imputables al centre de cost 76101, subprograma 322D05, capítol 4, fons finalista 18021 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l’exercici 2018, el qual es desglossa en 2 línies:

  • 352.000,00 euros per a la contractació dels AODL ordinaris.

  • 108.200,00 euros per a la contractació dels AODL addicionals.

Cinquè. Import

1. En aplicació de l’article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i de l’article 15.2 c del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), quan l’import de les peticions efectuades sigui superior a la quantia que fixa aquesta convocatòria, es resoldran en règim de concurrència competitiva per ordre de puntuació i d’acord amb el procediment que estableix l’apartat desè d’aquesta mateixa convocatòria.

2. El Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha d’abonar fins al 80 % dels costs laborals totals de l’agent d’ocupació i desenvolupament local, inclosa la cotització empresarial a la Seguretat Social per tots els conceptes de cada contractació subvencionada, amb un màxim de 27.045,54 € a l’any per contracte subvencionat.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

1. El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies naturals comptadors des de l’endemà de la publicació de la Resolució de convocatòria i del seu extracte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Setè. Altres dades 

1. Les actuacions objecte d’aquesta convocatòria s’han d’iniciar, com a màxim, dos mesos després de la data de resolució de concessió. En cas contrari, es revocarà la subvenció concedida, excepte si la causa de l’incompliment és imputable al SOIB.

2. La proposta de pagament s’ha de tramitar mitjançant una bestreta del 100 % de l’import concedit, prèvia presentació per part de l’entitat beneficiària de còpia dels contractes formalitzats i alta dels treballadors en la Seguretat Social i les actes de selecció. En tot cas, aquesta documentació s’ha de presentar dins els 3 mesos posteriors a la data de la Resolució de concessió.

 

Palma, 23 de febrer de 2018

El conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

Iago Negueruela Vázquez