Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 2009
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l’Acta de la revisió salarial per a l’any 2017 del Conveni col·lectiu de l’empresa Limpiezas Sayago, SL, i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100202012014)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 19 d’octubre de 2017, la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de l’empresa Limpiezas Sayago, SL, acordà i subscriví la revisió salarial per a l’any 2017.

2. El 26 de novembre de 2017, el senyor Jaime Salvador Sitjar Ramis, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l‘Acta esmentada.

Fonaments de dret

1. L’article 90.3 del Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L’article 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l’Acta de la revisió salarial per a l’any 2017 del Conveni col·lectiu de l’empresa Limpiezas Sayago, SL, en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la Comissió Paritària.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l’original signada pels membres de la Comissió Paritària i que la versió catalana n’és una traducció.

4. Publicar l’Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 15 de gener de 2018

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral
Isabel Castro Fernández
Per delegació del conseller de Treball, Comerç i Indústria
(BOIB 105/2015)

 ACTA DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU DE L’EMPRESA LIMPIEZAS SAYAGO, SL

A Palma, el 19 d’octubre de 2017 a les 12:00 h es reuneixen en la seu de l’Empresa d’una banda el Sr. Juan Manuel Sayago Maya, amb DNI 43069014-L, en representació de l’empresa LIMPIEZAS SAYAGO, SL, i de l’altra el Comitè d’Empresa, constituït per Gabriel Berenguer Bosch, Margarita Sitges Juan, Milagros Bonet Fuster i Rocío Tinoco Ferrera.

Ambdues parts es reconeixen novament plena capacitat legal per negociar i pactar la revisió salarial del Conveni col·lectiu d’Empresa. A aquest efecte constitueixen la Comissió Paritària i Negociadora i, actuant sota el principi d’autonomia de la voluntat de les parts i de bona fe,

ACORDEN I CONVENEN

PRIMER. Havent experimentat el salari mínim interprofessional un increment notable, malgrat que els salaris reals pagats per l’Empresa són superiors, és procedeix a fixar els nous salaris a partir d’aquest mes.

SEGON. Després d’un intercanvi d’opinions, dades i informació, i en consideració a l’evolució general de l’economia i les previsions oficials, s’acorda que els salaris i valors d’hores a partir de l’1 de desembre de 2017 seran els següents:

Grups professionals

Salari base

Hora complementària

Hora extra

Hora festiva

Import substitutiu hora nocturna

1. Personal estructura i oficis diversos

800

6,13

6,75

7,67

6,75

2. Comandaments intermedis

950

7,28

8,01

9,10

8,01

3. Administratius

900

6,90

7,59

8,63

7,59

Plus d’hospitals: 25 euros/mes. Plus de carretons: 15 euros/mes.

TERCER. Per poder donar resposta adequada a les exigències del mercat i en ús de la flexibilitat, en relació als contractes a temps parcial s’acorda el següent:

En els supòsits de contractes a temps parcial amb una durada igual o superior a 10 hores setmanals, o l’equivalent en còmput anual, es pacta que es podran realitzar fins un 60 % d’hores complementàries respecte a la jornada contractada, amb un preavís empresarial d’un dia natural en la seva realització obligatòria. Aquest pacte s’instrumentalitzarà per escrit en cada cas o per avís telemàtic, segons disposa l’article 12.5.a) de l’ET, que s’oferirà o comunicarà a cada treballador per a la seva signatura de manera voluntària.

Pel que fa als contractes de treball a temps parcial indefinits amb jornada igual o superior a 10 hores setmanals, o equivalents en còmput anual, les hores complementàries de caràcter voluntari que l’Empresa pugui oferir, el límit s’estableix en un percentatge addicional del 30 % de la jornada contractada i existirà també un preavís empresarial d’un dia natural en la seva realització. La realització d’aquestes hores tindrà caràcter voluntari per al treballador/a.

Les hores complementàries es retribuiran com una hora ordinària.

No havent-hi res més que tractar, ambdues parts donen conformitat a l’acord i estenen la present Acta que, una vegada llegida i trobada conforme, és signada per ambdues parts per duplicat a les 14.50 h del dia assenyalat a l’encapçalament.

Per l’Empresa, Juan Manuel Sayago Maya (signatura i segell)

Pel Comitè d’Empresa

Nom i llinatges

DNI

Signatura

Gabriel Berenguer Bosch

 

43120221-M

 

Margarita Sitges Juan

 

42996689-O

 

Milagros Bonet Fuster

 

42997126-T

 

Rocío Tinoco Ferrera

 

44206292-Q