Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 1800
Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 15 de febrer de 2018 de modificació de la Resolució de 26 de gener de 2018 per la qual s’aproven la convocatòria, les bases, els temaris, els exercicis i el barem de mèrits i es designa el Tribunal Qualificador de les proves selectives del procés especial unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels ajuntaments d’Artà, Bunyola, Calvià, Capdepera i Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.Mitjançant Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 26 de gener de 2018 s’aproven la convocatòria, les bases, els temaris, els exercicis i el barem de mèrits i es designa el Tribunal Qualificador de les proves selectives del procés especial unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels ajuntaments d’Artà, Bunyola, Calvià, Capdepera i Palma (BOIB núm. 14, de 30 de gener de 2018).

2. Mitjançant la disposició final primera del Decret 55/2017, de 15 de desembre, del Fons de Seguretat Pública de les Illes Balears (BOIB núm. 153, de 16 de desembre), es modifica la lletra h de l’article 162 del Decret 28/2015, de 30 d’abril, pel qual s’aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, que passa a exigir com a requisit d’accés que es posseeixi els permisos de conducció de classe A2 i B en vigor, en lloc del de classe A i B.

Aquesta modificació relativa als requisits per poder participar en els processos selectius afecta a la concurrència, per la qual cosa es fa necessari tornar a donar un nou termini de presentació d’instàncies.

3. L’apartat segon de l’Annex 3 de la convocatòria, determina que el segon exercici consisteix en superar una prova d’aptitud física. Aquest mateix apartat estableix que les persones que acreditin el certificat en vigor d’aptitud física de l’EBAP resten exemptes de fer les proves físiques en aquesta convocatòria. La validesa dels certificats és de dos anys comptadors des del dia de la superació de les proves. La superació del curs bàsic de policia local té el mateix efecte que l’obtenció d’aquest certificat, amb una validesa de dos anys comptador des de la data de finalització d’aquest curs bàsic.

No obstant això, no es determina en quin moment es comprovarà la validesa del certificat o del curs bàsic de policia local. Tenint en compte que la data de realització de les diferents proves s’ha establert en un interval de temps, en compliment d’un principi de seguretat jurídica és necessari fixar un termini cert.

Fonaments de dret

1. Article 9.2 a) del Decret 31/2012, de 13 d’abril, pel qual s’aproven els Estatuts de l’Escola Balear d’Administració Pública.

2. Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 26 de gener de 2018 s’aproven la convocatòria, les bases, els temaris, els exercicis i el barem de mèrits i es designa el Tribunal Qualificador de les proves selectives del procés especial unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels ajuntaments d’Artà, Bunyola, Calvià, Capdepera i Palma (BOIB núm. 14, de 30 de gener de 2018).

3. Decret llei 1/2017, de 13 de gener, de modificació de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i de mesures en matèria de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

4. Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

4. Decret 28/2015, de 30 d’abril, pel qual s’aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears

Per tot això dict la següent

 

Resolució

1. Modificar la lletra h) de l’apartat 2. Requisits i condicions de les persones interessades, de l’Annex 1 de la Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 26 de gener de 2018 (BOIB núm 14, de 30 de gener), que queda redactat d’acord amb el tenor literal següent:

h) Posseir els permisos de conducció de les classes A2 i B en vigor.

2.  Modificar el subapartat 3.2 Termini, de l’Annex 1 de la Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 26 de gener de 2018 (BOIB núm 14, de 30 de gener), que queda redactat d’acord amb el tenor literal següent:

3.2. Termini   

El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils, comptadors a partir de l’endemà que es publiqui aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Quan el darrer dia del termini sigui inhàbil, s’entén prorrogat al primer dia hàbil següent.

3. Afegir un paràgraf in fine al contingut del Segon exercici. Prova d’aptitud física de l’apartat segon de l’Annex 3 de la Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 26 de gener de 2018 (BOIB núm 14, de 30 de gener), d’acord amb el tenor literal següent:

Als efectes de restar exemptes de fer el segon exercici (prova d’aptitud física), el certificat d’aptitud física de l’EBAP i la superació del curs bàsic de policia local, han d’estar en vigor a la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició contra l’òrgan delegant en el registre de l’EBAP en el termini d’un mes, comptador des de l’endemà que s'hagi publicat, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l’endemà que s'hagi publicat la Resolució, d’acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 15 de febrer de 2018

La presidenta de l’EBAP

Per delegació de competències dels batles dels ajuntaments de Palma, Calvià, Capdepera,
Bunyola i Artà mitjançant conveni de data 18/12/2017.

Catalina Cladera i Crespí