Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 563
Informació pública sobre l'Estudi d'impacte ambiental i el Projecte d'explotació i restauració de la pedrera Camp des Pou núm. 35, que forma part de la parcel·la 226 del polígon 11 de Selva i de la parcel·la 618 del polígon 1 de Lloseta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D’acord amb la Llei 10/2014, d’1 d’octubre, d’ordenació minera de les Illes Balears, i amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, se sotmet a informació pública la sol·licitud de Cemex España Operaciones, SLU, CIF B85771269, d’autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d’impacte ambiental ordinària. Hi pot resultar d’aplicació el que preveu el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. Se n’assenyalen les característiques principals a continuació:

Expedient: 2015/24969.

Tipus d’activitat: extracció i restauració d’una explotació minera d’argila.

Situació: forma part de la parcel·la 226 del polígon 11 de Selva i de la parcel·la 618 del polígon 1 de Lloseta.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: es pretén l'explotació de la pedrera per sobre de la cota de la làmina d'aigua d'ambdues llacunes mitjançant escalonament en feixes, i la seva restauració, suavitzant els talussos i establint sobre bermes i plataformes una successió vegetal de garriga d'ullastre, mitjançant la plantació d'una barrera visual de Pinus halepensis, la construcció d'illetes flotants per a la promoció de la nidificació de les aus, la neteja d'una zona de la ribera de la llacuna superior que presenta acumulació d’enderrocs de rajoleria, i la revegetació de la ribera. La durada prevista, per a ambdues pedreres, és de 20 anys d'extracció i 25 de restauració, dividits en 5 fases.

La documentació que correspon al Projecte i a l’Estudi d’impacte ambiental (un total de quatre volums) es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c/ del Bastió d’en Sanoguera, 2, 07002 Palma).

Se’n pot obtenir la informació pertinent a l’òrgan substantiu (Conselleria de Treball, Comerç i Indústria), com també formular davant aquest, en dos exemplars, les al·legacions que es considerin pertinents, dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 30 de desembre de 2017

El director general de Política Industrial,

Manuel Porras Romero