Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 1646
Consell Executiu. Bases i convocatòria de borsa extraordinària de treball assessor/a lingüístic/a

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fan públiques les bases aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió ordinària de 15 de gener de 2018 i modificades pel Consell Executiu de dia 5 de febrer 2018, que a continuació es transcriuen:

BASES ESPECÍFIQUES DEL PROCEDIMENT DE SELECCIÓ DE PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ I DE PERSONAL LABORAL TEMPORAL DE ASSESSOR/A LINGÜÍSTIC

L’objecte d’aquestes bases és regular el procés selectiu per formar part de la borsa extraordinària de treball d’ASSESSOR/A LINGÜÍSTIC per a nomenaments de funcionaris interins, places enquadrades en el subgrup de classificació professional A1, i per a contractacions laborals eventuals, equiparades al mateix grup, subgrup, escala i subescala del Consell Insular de Menorca.

Aquest procés selectiu es regeix per les bases generals que han de regir el procediment de selecció del personal funcionari interí i del personal laboral temporal del Consell Insular de Menorca, així com pel document annex que conté el barem de mèrits, aprovats ambdós pel Ple del Consell Insular de Menorca en la sessió ordinària de dia 17 de juliol de 2017 i publicats en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 99, de 12 d’agost de 2017. Les bases esmentades van ser modificades pel Ple del Consell Insular de Menorca en la sessió de caràcter ordinari de dia 20 de novembre de 2017 i publicades en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.146, de 30 de novembre de 2017.

Els llocs de treball als quals poden ser destinades les persones aspirants són tots els dels serveis del Consell Insular de Menorca en funció del grup, el subgrup, l'escala i la subescala que correspongui.

PRIMERA. Requisits i condicions específiques dels/de les aspirants i drets d’examen

A més dels requisits i les condicions generals exposades en el punt sisè de les bases generals esmentades, els aspirants han d’estar en possessió de la titulació de grau, o equivalent, en Filologia catalana o Traducció al català.

A més, han d’estar en possessió dels certificats de coneixements de català següents:

- Nivell C2 de català

- LA (certificat de coneixements específics de llenguatge administratiu o equivalents)

- CCT (certificat de capacitació per a la correcció de textos orals i escrits, o titulació equivalent)

Els drets d’examen per a aquesta convocatòria es fixen en 18€, que s’han de fer efectius en el c/c ES42 0487-2215-25-2000001170 del Consell Insular de Menorca del banc Mare Nostrum (BMN) o al Servei d’Atenció al Ciutadà de Maó o Ciutadella. En resten exemptes les persones que es trobin en situació d’atur durant el termini de presentació de les sol·licituds.

SEGONA. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds per participar en el procediment selectiu s’han de formular en un document normalitzat, al qual s’ha d’adjuntar la documentació següent:

a) Acreditació de la nacionalitat: fotocòpia del document nacional d’identitat de la persona sol·licitant o, si no té la nacionalitat espanyola, del document oficial que n'acrediti la personalitat i que l'autoritzi a treballar.

b) La justificació de la liquidació de la taxa corresponent. Aquesta taxa no es requerirà a les persones que s’incorporin d’ofici des d’una borsa anterior i que només presentin documentació per a l’actualització de mèrits o el justificant de trobar-se en situació d’atur dins el termini de presentació de sol·licituds

c) Còpia del títol exigit per prendre part en la convocatòria o resguard d’haver abonat els drets per expedir-lo. Si la titulació figura en una llengua diferent de la catalana o la castellana (llengües oficials de les Illes Balears), s’ha d’aportar el títol traduït a alguna d’aquestes dues llengües per un intèrpret jurat.

d) Còpia del document que acrediti que està en possessió del nivell exigit de coneixements de català.

e) Còpia dels documents justificatius dels mèrits. Els aspirants que vulguin podran presentar els documents justificatius dels mèrits dins els 5 dies hàbils següents d’haver-se publicat la llista de les persones que hagin superat les proves. L’experiència laboral s’ha d'acreditar amb l’aportació de la vida laboral acompanyada dels contractes laborals, o bé dels certificats oficials d’empresa o de serveis prestats a l’Administració.

f) L’experiència professional com a autònom o professional liberal es podrà valorar en l’àrea 4: Altres mèrits al·legats del document d'autobarem de mèrits, amb un màxim de 10 punts, de la manera següent:

- L’experiència professional en l’exercici de funcions coincidents o anàlogues en contingut professional i nivell tècnic es podrà valorar amb 0,07 punts per mes treballat.

- L’experiència professional en l’exercici de funcions en una àrea de gestió de la mateixa especialitat amb 0,03 punts per mes treballat.

La justificació de l’experiència laboral com a autònom o professional liberal s’ha d'acreditar mitjançant la presentació del model d’alta a l’IAE o a la Seguretat Social, en l’epígraf corresponent; una declaració responsable de la relació de les empreses en les quals s’hagin prestat serveis i una breu descripció dels treballs realitzats.

g) Les persones que en el moment de convocar aquestes noves borses estiguin treballant al CIM, poden demanar la seva incorporació i el manteniment de la seva nota d’oposició. Aquesta opció no es pot considerar en el cas de les persones que s’incorporin a les borses en finalitzar un contracte o un nomenament fruit de la crida urgent a través del SOIB.

h) El document d’autobarem de mèrits (segons el model que estableixi la convocatòria corresponent).

TERCERA. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per formar part d’aquesta borsa de treball és de 15 dies naturals comptats a partir de l'endemà d'haver-se'n publicat la convocatòria en el BOIB. A efectes informatius, també es publicarà en el tauler d’anuncis i en el web del Consell Insular de Menorca (www.cime.es).

Les sol·licituds s’han de presentar en el Registre General del Consell Insular de Menorca (oficines d’atenció al ciutadà, situades a la plaça de la Biosfera, 5, de Maó, i a la plaça de la Catedral, núm. 5, de Ciutadella).

També es pot presentar la documentació en el registre electrònic de l’Administració, o a les oficines de correus, tal com s’estableixi reglamentàriament (o pels mitjans prevists en l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici dels altres mitjans prevists en la norma).

Si la sol·licitud es presenta en una oficina de correus, s’ha de fer en sobre obert perquè pugui ser datada i segellada abans de ser certificada. Si no es fa d’aquesta manera, no es podrà considerar com a presentada en aquella data.

En el cas de presentar la sol·licitud en un lloc diferent del Registre General del Consell Insular de Menorca, la persona interessada ho ha de comunicar al Consell Insular de Menorca mitjançant correu electrònic gestio.persones@cime.es

QUARTA. Procés selectiu

El procés selectiu consistirà en la superació de proves teòriques o teoricopràctiques i en la valoració de mèrits.

Prova: Les proves consistiran en la comprovació dels coneixements i la capacitat analítica dels aspirants, amb la realització d’exercicis que demostrin la possessió d’habilitats i destreses relacionades amb el temari que consta en l’annex I d’aquestes bases i en el temps que determini el tribunal. Les proves poden ser tant de caràcter teòric com teoricopràctic. Aquestes proves es puntuaran de 0 a 10 punts i serà necessari obtenir un mínim de 5 punts per continuar el procés selectiu.

Valoració de mèrits: Es valoraran els mèrits dels aspirants que hagin superat la prova teòrica o teoricopràctica, d'acord amb els mèrits que hagin aportat i segons el barem que estableixen les bases generals.

Les acreditacions referides als serveis prestats en el Consell Insular de Menorca s’han d'efectuar mitjançant un document expedit pel Servei de Gestió de Persones i s’han d'aportar d’ofici a l’expedient, sempre, però, que prèviament s’hagin al·legat en la sol·licitud.

No es valoraran els mèrits de serveis prestats en llocs que hagin estat coberts mitjançant comissions de serveis o assignació temporal de tasques, posteriors al 16/06/2013, que no hagin estat coberts mitjançant procediment legalment establert.

Els mèrits i la prova es ponderaran aplicant els percentatges següents: un 45 % per als mèrits i el 55 % restant per a la prova específica.

CINQUENA. Disposició general

Contra la convocatòria i les bases presents es pot interposar recurs d’alçada davant la Comissió de Govern en el termini d’un mes a partir de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears a partir de l’endemà del dia que es publiquin.

Aquesta convocatòria de borses deixarà sense efecte les borses anteriors creades per a la mateixa o les mateixes places.

Maó, 5 de febrer de 2018

EL SECRETARI DEL CONSELL EXECUTIU
Octavi Pons Castejón

 

ANNEX I

Temari general per a les convocatòries del subgrup A1

1. La Constitució espanyola de 1978. Drets i deures fonamentals dels espanyols.

2. El Consell Insular de Menorca i els seus òrgans de govern.

3. Estructura dels pressuposts locals.

4. Dels actes administratius. Requisits i eficàcia dels actes administratius segons la Llei de procediment administratiu.

5. Els contractes del sector públic. Tipus de contractes del sector públic.

Temari específic d'assessor/a lingüístic/a

1. Definició de lingüística general. Línies generals de la lingüística en el segle XX. Definició de lingüística aplicada. Disciplines que engloba i àmbits de desenvolupament.

2. La lexicologia. Formació del lèxic. Derivació i composició. Lèxic científic i tècnic. Castellanismes i anglicismes, etc.

3. La dialectologia. Concepte i classes de dialecte. Domini lingüístic del català: català oriental i català occidental. Teories sobre la divisió dialectal del català.

4. Conceptes sociolingüístics fonamentals (1): comunitat lingüística, usos lingüístics i àmbits d’ús.

5. Conceptes sociolingüístics fonamentals (2): varietats dialectals, registres, la varietat comuna o estàndard.

6. Conceptes sociolingüístics fonamentals (3): el plurilingüisme en la societat: diglòssia, substitució i normalització lingüística.

7. La planificació lingüística. Evolució històrica. Fases del procés de planificació lingüística.

8. El procés d’estandardització. Fases. Normes socials i codificació normativa.

9. La normalització lingüística. Origen del terme normalització, evolució i valor actual.

10. La situació lingüística en l’actualitat: marc legal, demografia, ús i actituds en cada un dels territoris de parla catalana.

11. Legislació lingüística a les Illes Balears. Desplegament reglamentari del marc legal lingüístic a partir de 1986. Interpretació de la doble oficialitat. El Reglament d’ús de la llengua catalana al Consell Insular de Menorca.

12. Els serveis lingüístics. Definició i estructura. Competències i funcions. El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell Insular de Menorca.

13. La revisió de textos orals i escrits. Criteris de correcció o d’adequació segons la situació d’ús.

14. Definició i caracterització del llenguatge administratiu i jurídic. Història i situació actual del llenguatge administratiu català.

15. Els documents administratius. Criteris generals de redacció (1). Anàlisi de la documentació següent: acta, carta, certificat, citació, diligència, ofici i sol·licitud.

16. Els documents administratius. Criteris generals de redacció (2). Anàlisi de la documentació següent: convocatòria, conveni, informe, proposta d’acord i proposta de resolució.

17. Els documents protocol·laris. Criteris generals de redacció (3). Anàlisi dels documents següents: carta protocol·lària, saluda, invitació i programa d’actes.

18. Les convencions gràfiques (signes de puntuació, tipus de lletra i cometes). Les abreviacions. Els usos de majúscules i minúscules.

19. El verb. La conjugació verbal. El paradigma verbal de les Illes Balears.

20. Ortografia catalana i Gramàtica de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Baleàrics.