Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 1268
Bases de la convocatòria per cobrir un lloc d’administratiu/iva del departament de comunicació de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears amb caràcter temporal i la formació d’un borsí de personal laboral temporal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Primera. Objecte de la convocatòria

L’objecte d’aquesta convocatòria és seleccionar una persona per cobrir una plaça d’administratiu/iva del Departament de Comunicació de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (en endavant EPRTVIB) amb caràcter temporal, per a substituir a un/a treballador/a en situació d’excedència voluntària i la creació d’un borsí d’administratius/ives per a contractacions laborals temporals que l’EPRTVIB precisi. La persona seleccionada s’ocuparà de les tasques administratives del departament de Comunicació: resum de premsa; enviament de la programació diària als mitjans, així com els avançaments i llibrets de la programació i els informes d’audiències; elaboració de fitxes de programes i pel·lícules per a la web de l’EPRTVIB; actualització contínua dels canvis de programació; gestionar les peticions de còpies dels programes; recolzament administratiu al Director Transmèdia; atenció telefònica del departament de Comunicació; suport al maneig de xarxes socials de l’EPRTVIB per a la comunicació de continguts de programació i institucionals, entre d’altres tasques pròpies del lloc.

Jornada laboral: completa

Retribució anual bruta segons RLT vigent

El procediment de selecció s’efectuarà mitjançant una valoració de mèrits i una entrevista personal.

Segona. Requisits dels aspirants

Per participar en aquesta convocatòria els/les aspirants han de reunir els següents requisits:

1. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra nacionalitat en els casos que, d’acord amb l’article 57 de Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, permetin l’accés a l’ocupació pública com a personal laboral.

2. Haver complit els divuit anys i no superar l'edat de jubilació ordinària establerta legalment.

3. No haver estat separat/da, mitjançant un expedient disciplinari, del servei de qualsevol Administració Pública, ni  inhabilitat/da de forma absoluta o especial per a ocupacions en el sector públic.

4. No patir cap malaltia ni estar afectat/da per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb l’acompliment de les funcions corresponents

5. Tenir el títol de batxiller o de cicles formatius de grau superior (o equivalents), i 5 anys d’experiència en les funcions del lloc.

6. Tenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell B2, o reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística o l’Escola Balear de l’Administració Pública.

7. No incorre en alguna de les causes d’incompatibilitat establertes per la legislació vigent.

Tercera. Comissió de Selecció

1. La Comissió de Selecció ha d’estar integrada per un president, un secretari i tres vocals.

El President serà el Sr. Jaume Perelló Moll, en la seva condició de director Transmèdia de l’EPRTVIB

El Vocal 1 serà el Sr. Joan Frontera Mayol, en la seva condició de coordinador de Màrqueting de l’EPRTVIB

El Vocal 2 serà el Sr. Roger Blascos Gual, designat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears

El Vocal 3 serà designat pel Comitè d’Empresa de l’EPRTVIB

La Secretària serà la Sra. Francisca Perelló Sastre, en la seva condició de directora de Gestió de l’EPRTVIB

2. La Comissió no pot actuar sense l’assistència de la majoria dels seus membres. En qualsevol cas, hi ha de ser present el president o la secretària.

3. La Comissió de Selecció pot ser assistida per tants assessors externs com es consideri necessari per a una millor avaluació.

4. La Comissió de Selecció queda autoritzada a resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu en tot el que aquestes Bases no preveuen.

5. La Comissió de Selecció podrà dirigir-se als/les aspirants a través dels comptes de correu electrònic facilitats a la sol·licitud per a resoldre les seves al·legacions, reclamacions o peticions, i l’aspirant serà el responsable que les dades facilitades siguin correctes.

Quarta. Presentació de sol·licituds

Per prendre part en aquesta convocatòria, la persona sol·licitant ha de presentar la següent documentació:

1. Sol·licitud d’admissió (ANNEX I).

La sol·licitud s’ha de formalitzar segons el model que figura a l’annex I d’aquestes bases, que estarà disponible al departament de Recursos Humans i a la pàgina web de l’Ens.

La sol·licitud s’ha de presentar a l’EPRTVIB, carrer Madalena nº 21 de Santa Ponça (Calvià), en horari de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres, en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l’endemà de la publicació de les Bases al BOIB.

En el supòsit que la sol·licitud no es presenti directament a l’EPRTVIB, haurà d’enviar-se una comunicació via fax (971139331) o mail (rrhh@ib3tv.com) a l’EPRTVIB, abans de les 14.00 hores del darrer dia del termini, anunciant la presentació de la sol·licitud. Sense la concurrència d’aquesta comunicació prèvia via mail o fax, no serà admesa la sol·licitud si és rebuda per l’Ens amb posterioritat a la data i hora de la finalització del termini.

2. Documentació a presentar amb la sol·licitud (s’aportarà original i còpia per compulsar o fotocòpia compulsada de la documentació a presentar):

a) Currículum actualitzat.

b) DNI, NIE o passaport , en vigor.

c) Titulació exigida a la base segona, punt 5, així com dels mèrits a què es refereix la base cinquena de la convocatòria.

d) Per acreditar l’experiència en les funcions del lloc exigida a la base segona, punt 5, així com els mèrits a què es refereix la base cinquena de la convocatòria s’aportarà: un índex-resum de l’experiència acreditada amb el còmput temporal total a cada empresa i juntament amb aquest document, certificat de la vida laboral, els contractes i les pròrrogues de contractes i, si no es poguessin aportar els contractes, s’aportarà certificat d’empresa signat i segellat de prestació de serveis amb indicació de les funcions i qualsevol document que acrediti fefaentment l’experiència i la durada en el lloc de feina.

e) Certificat de coneixements de llengua catalana, exigit a la base segona, punt 6, així com els mèrits a què es refereix la base cinquena de la convocatòria emès per la Direcció General de política lingüística, l’EBAP o una altra entitat homologada.

f) Declaració responsable de no incorre en alguna de les causes d’incompatibilitat establertes per la legislació vigent (ANNEX II).

g) Qualsevol altra documentació que el/la candidat/a consideri rellevant per a l'adequada valoració de la seva candidatura.

Els documents abans esmentats seran imprescindibles per participar en la convocatòria, no essent objecte de valoració aquells mèrits al·legats que no es detallin en la sol·licitud i no s'acreditin documentalment.

3. No s'admetran aquelles sol·licituds que no portin el segell del departament de RRHH o que no compleixin els requisits establerts en aquestes bases, o que complint-los no arribessin dins del termini establert per a la presentació de sol·licituds.

4. Els/les aspirants quedaran vinculats a les dades que facin constar en la seva sol·licitud, essent responsabilitat exclusiva de l'aspirant tant els errors descriptius, com la no comunicació durant el procés de selecció de qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud.

5. Els errors de fet, materials o aritmètics, que es poguessin advertir a la sol·licitud podran esmenar-se en qualsevol moment d'ofici o a petició de l'interessat.

6. Quan s'al·leguin equivalències o homologacions de títols obtinguts o estudis cursats, aquestes circumstàncies hauran d’acreditar-se documentalment. En un altre cas no seran tingudes en compte.

7. No seran objecte de valoració aquells mèrits que no es detallin i acreditin degudament.

8. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i comprovada la documentació, la Comissió de Selecció dictarà una resolució que aprovarà la llista provisional de persones admeses i excloses, amb la causa d’exclusió. Els/les aspirants disposaran de 3 dies hàbils per a fer reclamacions o al·legacions davant la Comissió de selecció, amb l’advertència que si no es presenta cap al·legació en el termini de 3 dies hàbils, s’arxivarà la sol·licitud sense més tràmit i no s’analitzarà la resta de documentació. Les reclamacions que es presentin seran resoltes a la resolució que aprovi la llista definitiva de persones admeses i excloses. En la publicació de la llista definitiva d’admesos i exclosos, es convocarà en data i hora per a dur a terme les entrevistes personals amb una antelació mínima de 3 dies hàbils. Les persones que no es presentin a l’entrevista personal quedaran excloses del procés.

9. Les llistes provisionals i definitives es publicaran a la pàgina web de l’EPRTVIB (apartat Corporatiu - Tauler d'anuncis). Amb la publicació de les esmentades resolucions a la pàgina web de l’Ens, es considerarà efectuada la corresponent notificació als interessats.

10. Per a assegurar la confidencialitat dels/les aspirants, en el moment de formalitzar la sol·licitud se’ls entregarà un codi que serà el que s’utilitzarà durant el procés per a la publicació de les llistes.

Cinquena. Procés de selecció

Les Bases de la convocatòria es publicaran a la pàgina web de l’Ens (apartat Corporatiu - Tauler d'anuncis) i en el BOIB.

La selecció dels aspirants s’efectua mitjançant:

A. Valoració de mèrits:

1. Experiència professional (màxim 50 punts):

Per haver treballat en tasques relacionades amb el lloc de feina que es convoca (més enllà dels 5 anys d’experiència en les funcions del lloc, exigits a la base 2ª d’aquesta convocatòria), s’atorgarà:

- Per serveis prestats en qualsevol mitjà de comunicació audiovisual exercint funcions d’administratiu/iva de comunicació:  3 punts per cada mes acreditat, fins a un màxim de 50 punts.

- Per serveis prestats en qualsevol mitjà de comunicació no audiovisual exercint funcions d’administratiu/iva de comunicació:  2 punts per cada mes acreditat, fins a un màxim de 40 punts.

- Per serveis prestats en departaments de comunicació d’empreses no relacionades amb mitjans de comunicació: 1 punt per cada mes acreditat, fins a un màxim de 30 punts.

- Per serveis prestats com a administratiu/iva: 0,5 punts per cada mes acreditat, fins a un màxim de 20 punts.

2. Titulació (màxim 40 punts):

Per disposar de titulació superior a l’exigida a la base segona d’aquesta convocatòria. El barem de titulació és el següent:

a) Cursos oficials relacionats amb el lloc de feina (cada 10 hores, 1 punt): màx. 10 punts.

La valoració es farà d’acord amb la següent distribució: cada 10 hores, 1 punt, i proporcionalment si el curs té una durada inferior/superior a 10 hores; si algun certificat o diploma no especifica les hores de durada es computarà amb un màxim de 2 hores.

b) Titulació universitària oficial (màxim 20 punts):

- Títol de diplomatura o equivalent: 8 punts

- Títol de llicenciatura/grau o equivalent: 10 punts

- Títol de llicenciatura/grau en Comunicació Audiovisual, Ciències de la Informació o equivalents: 15 punts.

- Títols de postgrau en Comunicació i/o Xarxes Socials: 5 punts per cada postgrau

c) Coneixement de llengua catalana (màxim 10 punts)

- Certificat C1 o equivalents: 8 punts

- Certificat C2 o equivalents: 10 punts

B. Entrevista personal  (màxim 10 punts):

Aquesta entrevista estarà relacionada amb els aspectes, continguts i funcions del lloc de feina que es convoca.

Els/les candidats/es seran convocats a través de la web d’IB3 i a través de l’adreça de correu electrònic facilitada amb un mínim de 3 dies hàbils d’antelació. Les persones que no compareguin el dia i hora que s'assenyali per a l'entrevista quedaran excloses automàticament del procés.

Sisena. Qualificació final del procés de selecció

La qualificació final vindrà determinada per la suma dels resultats obtinguts en el barem de mèrits i en l'entrevista.

La puntuació ordenada de major a menor, determinarà el número d'ordre obtingut pels aspirants en el procés de selecció.

En cas d'empat a les puntuacions finals entre els candidats, s’establiran els següents criteris de valoració per efectuar el desempat:

a) major puntuació en l'entrevista personal

b) major puntuació en experiència laboral

Si finalment persisteix l’empat, se durà a terme un sorteig.

Setena. Proposta de la Comissió de Selecció

Finalitzat el procés selectiu, la Comissió de Selecció ha de publicar a la pàgina web de l’Ens el llistat de la puntuació total dels aspirants, ordenada de major a menor, que determinarà el número d'ordre de cada candidat obtingut en el procés de selecció.

Els candidats/tes disposen de 3 dies hàbils per presentar reclamacions. Transcorregut el termini, la Comissió elevarà a la Direcció General de l’EPRTVIB la proposta de contractació a favor de la persona seleccionada, per haver obtingut la major puntuació, així com la borsa de treball definitiva per a futures contractacions per rigorós ordre de puntuació obtinguda. La llista definitiva se publicarà a la web de l’Ens, tancant-se en aquest moment el procés de selecció.

Vuitena. Funcionament de la borsa de treball

Quan per futures necessitats urgents i inajornables del servei, degudament justificades, es requereixi la contractació temporal d’un/a administratiu/iva a l’EPRTVIB es procedirà a la crida del candidat/a de la Borsa de Treball amb major puntuació i per estricte ordre en la llista.

La crida es farà a través de l’adreça de correu electrònic i telèfon que l’aspirant hagi indicat a la instància i es donarà un termini màxim de 24 hores, des de l’enviament del correu electrònic i la telefonada perquè accepti o rebutgi l’oferta.

En el cas que l’aspirant cridat no contesti o no accepti l’oferta en el termini màxim estipulat, es farà la crida al següent aspirant amb major puntuació i així correlativament fins a ocupar la vacant.

S’entenen com a causes justificades per no acceptar l’oferta, que la persona candidata  es trobi en alguna de les següents situacions:

- Incapacitat temporal, embaràs, llicència per maternitat, paternitat, adopció o acollida.

- Circumstancies personals greus que han tingut lloc en un període no superior a 15 dies hàbils abans de la data en que es realitza l’oferta o es produeix la incorporació.

- Tenir un contracte en vigor amb millors condicions que el s’ofereix.

En aquests casos, que han d’acreditar-se documentalment, es mantindrà l’ordre de la borsa.

S’exclourà de la borsa al/a candidat/a que hagi renunciat o rebutjat a algun oferiment de contractació sense justificació, que no s’incorpori al lloc de feina després de l’acceptació de l’oferta, així com al/a candidat/a que no hagi superat el període de prova (un cop incorporat/da).

Quan un treballador finalitzi el seu nomenament s’incorporarà novament al lloc de la borsa que li correspongui d’acord amb el seu ordre de puntuació.

La borsa de treball tindrà una vigència de tres anys des de la publicació a la web de l’EPRTVIB, excepte que es constitueixi una altra que la substitueixi. 

La inclusió dels aspirants en aquesta borsa de treball no generarà cap dret de contractació sinó l’expectativa de la crida per a ser contractat temporalment, en funció de les necessitats urgents i inajornables del servei i amb els límits de la contractació temporal legalment establerts.

Novena. Protecció de dades

De conformitat amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, s'informa a les persones candidates que es presentin a aquest procés selectiu que les dades que facilitin seran utilitzats exclusivament per a aquest propòsit a l’EPRTVIB. Aquestes dades no podran ser cedides a tercers i seran protegides per garantir la seva intimitat.

D'aquesta forma, s'entén que les persones candidates, al moment en què sol·licitin ser inclosos en aquest procés selectiu, presten el seu consentiment exprés per a aquesta finalitat.

Desena. Règim de recursos

L’ordre jurisdiccional social és el competent per resoldre les controvèrsies derivades d’aquestes bases, d’acord amb la Llei 36/2011, de 10 d’octubre, reguladora de la jurisdicció social, sense que s’hi pugui interposar recurs en via administrativa ni reclamació prèvia a la via judicial social, sense perjudici que s’hi pugui presentar una reclamació davant l’òrgan que dicta aquestes bases.

 

Santa Ponça, a 1 de febrer de 2018

Director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears

Andreu Manresa i Monserrat

Documents adjunts