Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 849
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es corregeixen els errors detectats en la Resolució del president del FOGAIBA de 27 de novembre de 2017 per la qual es convoquen ajudes per a la conservació del patrimoni cultural i natural situat en explotacions agrícoles de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 2 de desembre del 2017 es va publicar en el BOIB núm. 147 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen ajudes per a la conservació del patrimoni cultural i natural situat en explotacions agrícoles de les Illes Balears.

Amb caràcter previ a la seva publicació, i en compliment d’allò que preveu l’article 9 del Reglament (UE) núm. 702/2014, es va remetre la informació resumida d’aquesta ajuda a la Comissió Europea, la qual li va assignar el núm. d’identificació d’ajuda SA.49550 (2017XA).

Aquesta convocatòria té per objecte la protecció i la conservació del patrimoni cultural i natural situat en explotacions agrícoles ubicades en entorns difícils, però de gran valor natural o cultural, de les Illes Balears.

Una vegada publicada la convocatòria, s’ha detectat una incongruència entre els llocs subvencionables detallats en els antecedents de la Resolució i els previstos en el punt 5 de l’apartat quart, en el sentit que aquest darrer punt oblida mencionar les explotacions situades en determinades zones, com ara la Serra de Tramuntana (Patrimoni de la UNESCO) i Menorca (Reserva de la Biosfera). Per aquest motiu, correspon rectificar aquesta errada d’acord amb el que disposen l’article 109.2 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l’article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent:

RESOLUCIÓ

Primer

Corregir l'error detectat en el punt 5 de l’apartat quart de la Resolució del president del FOGAIBA de 27 de novembre de 2017 per la qual es convoquen ajudes per a la conservació del patrimoni cultural i natural situat en explotacions agrícoles de les Illes Balears, publicada en el BOIB núm. 147, de 2 de desembre de 2017, en el sentit que on diu:

“5. L’actuació objecte d’ajuda haurà d’estar situada dins un espai natural protegit de les Illes Balears o dins una zona de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000, declarats d’acord amb allò que preveu la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO): parcs naturals, paratges naturals, reserves naturals, monuments naturals, paisatges protegits, llocs d’interès científic i microreserves, llocs d’importància comunitària (LIC), zones especials de conservació (ZEC) i zones de protecció especial per a les aus (ZEPA)”,

Ha de dir:

“5. L’actuació objecte d’ajuda haurà d’estar situada dins un dels següents espais naturals protegits de les Illes Balears:

- Serra de Tramuntana (Patrimoni de la UNESCO);

- Menorca (Reserva de la Biosfera);

- Espais de rellevància ambiental de les Illes, declarats d’acord amb allò que preveu la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO): espais naturals protegits (parcs naturals, paratges naturals, reserves naturals, monuments naturals, paisatges protegits, llocs d’interès científic i microreserves) i zones de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000 (llocs d’importància comunitària (LIC), zones especials de conservació (ZEC) i zones de protecció especial per a les aus (ZEPA)).“

 

Segon

Aquesta Resolució s’ha de comunicar a la Comissió Europea i la seva eficàcia queda condicionada al compliment d’aquesta obligació en els termes previstos en l’article 9 del Reglament (UE) núm. 702/2014, de 25 de juny.

Tercer

Aquesta Resolució s’ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

   

Palma, 24 de gener de 2018

El president del FOGAIBA
Vicenç Vidal Matas