Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 847
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), per la qual es modifica la Resolució del president del FOGAIBA, del 22 de novembre de 2017, de convocatòria d’ajudes de minimis per al manteniment del paisatge agrari de les Illes Balears, corresponent a l’exercici 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de 2 de desembre de 2017, es va publicar en el BOIB núm. 147 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de las Illes Balears (FOGAIBA), per la qual es convoquen, per a l’exercici 2017, ajudes de minimis per al manteniment del paisatge agrari de les Illes Balears.

Aquestes ajudes tenen per objecte fomentar la realització de tasques agràries a les explotacions diversificades d’acord amb els paràmetres que preveu l’apartat quart d’aquesta Resolució. En aquest sentit, cal aclarir que les ajudes només es concediran sobre la part de l’explotació afectada pels conceptes subvencionables i cal establir la necessitat que el sol·licitant declari en la seva sol·licitud el nombre d’hectàrees per les quals es demana l’ajuda.

D’altra banda, tenint en compte que les marques de qualitat són minoritàries en la producció agrària, és convenient eliminar aquest concepte com a paràmetre subvencionable i mantenir només la referència a la producció diferenciada.

En conseqüència, cal modificar certs apartats de la convocatòria.

Per aquest motiu, en virtut d’allò que estableix l'article 6.1 g) del Decret 64/2005, del 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), i segons la proposta del director gerent del FOGAIBA, es dicta la següent resolució.

RESOLUCIÓ

Primer

Es modifica la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, del 22 de novembre de 2017 i publicada en el BOIB núm. 147 del 2 de desembre de 2017, de la següent manera:

1. El punt 1 de l’apartat quart es redacta de la manera següent:

“1. Constitueixen tasques o actuacions subvencionables les que es produeixin dins l'explotació agrària que compleixi les previsions del punt 2 que apareix a continuació”.

2. El punt 2 f) de l’apartat quart es redacta de la manera següent:

“f) Almenys una part de la producció reconeguda com a producció diferenciada: agricultura ecològica, producció integrada, denominació d’origen o indicació geogràfica protegida (AE, PI, DO, IGP)”.

3. El punt 3 de l’apartat quart es redacta de la manera següent:

“3. Els percentatges de superfície de cultius i pastures sobre la superfície agrària útil de les explotacions es calculen en funció de les hectàrees que declara el beneficiari”.

4. El punt 1 de l’apartat cinquè es redacta de la manera següent:

“1. La quantia de les ajudes es fixa en una prima de 150,00 € per hectàrea declarada de superfície agrària útil (cultius i pastures) on es desenvolupin les tasques o les actuacions pròpies de l'activitat agrària que s’esmenten en aquesta convocatòria”.

5. El punt 2 de l’apartat sisè es redacta de la manera següent:

“2. Només s'admet una sol·licitud per beneficiari. En el cas que es presenti més d'una sol·licitud en el termini establert, només es tindrà en compte la primera, tret que es presenti amb la segona sol·licitud un escrit de desistiment o renúncia, segons pertoqui, en relació amb la sol·licitud presentada anteriorment.

El sol·licitant ha d’indicar a la sol·licitud el nombre d’hectàrees per les quals

demana ajuda”.

Segon

Aquesta Resolució s’ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s’ha de publicar, juntament amb la correcció del seu extracte, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    

Palma, 23 de gener de 2018

El president del FOGAIBA

Vicenç Vidal Matas