Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 735
Elevació automàtica a definitiu de l'acord inicial d'aprovació del Reglament de la Junta Local de Seguretat de Bunyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Passat el termini d’exposició pública de l’acord inicial d’aprovació del Reglament de la Junta Local de Seguretat de Bunyola, adoptat pel Ple de l’Ajuntament de 25 de febrer de 2017, i no havent-se presentat reclamacions, s’eleva a definitiu l’acord conformement disposa l’article 49. c) de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de els Bases de Règim Local.

2. El text íntegre del Reglament es publicarà en el BOIB, segons disposa l’article 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

3. Contra el present acord definitiu d’aprovació del Reglament, els interessats podran interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació del present acord en el BOIB.

REGLAMENT DE LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT DE L’AJUNTAMENT DE BUNYOLA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Amb la necessitat de què el Municipi de Bunyola compti amb un òrgan encarregat de analitzar i valorar la situació de seguretat pública al municipi i de impulsar la elaboració de plans conjunts de seguretat ciutadana i de seguretat vial, així com, establir les formes i procediments necessaris per aconseguir una eficaç coordinació i col·laboració entre els diferents Cossos de Seguretat que exerceixen les seves competències funcionals dins l’àmbit territorial del municipi de Bunyola, es proposa la creació de la Junta Local de Seguretat, de conformitat amb l’article 54.2 de La Llei Orgànica 2/1986 de forces i cossos de seguretat de l’estat, la qual, conscient de la necessitat de coordinar les actuacions dels diferents cossos i forces de seguretat que estableix la seva normativa, va preveure com a òrgan per aquesta coordinació a les Juntes de Seguretat, tant autonòmiques, per la coordinació de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i les Policies Autonòmiques (article 50), com locals, per la coordinació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i les Policies Locals (article 54.2) Pel que respecta a aquests òrgans, la Llei Orgànica abans esmentada, només va establir petites referències respecte a qualque aspecte concret de la mateixa, però va derivar la totalitat de la seva regulació a un posterior desenvolupament reglamentari. Però la realitat es que no hi existeix a l’actualitat un Reglament de les Juntes Locals de Seguretat, tal i com en principi exigeix el text de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat. La única normativa existent sobre la composició i funcions de les Juntes Locals de Seguretat ve constituïda per les instruccions de la Secretaria de Estat per a la Seguretat del Ministeri de l’Interior de data 26 de novembre de 1987, i 10 de juny de 1988, instruccions que haurien de tenir una finalitat provisional i transitòria fins que es dicti el reglament previst a la llei orgànica de cossos i forces de seguretat, motiu pel qual, aquest Ajuntament ha trobat convenient, mentrestant no hi hagi cap desenvolupament reglamentari, la creació d’un reglament de règim intern que permeti als responsables de l’Ajuntament la presa de decisions en matèria de seguretat, i que reculli els aspectes de composició i funcionament de la Junta Local de Seguretat d’aquest Municipi.

DISPOSICIONS GENERALS

OBJECTE.- La junta Local de Seguretat de Bunyola serà l’òrgan de col·laboració i coordinació dels diversos cossos de Policia que operin en el seu territori per millorar el nivell de seguretat.

COMPOSICIÓ.-  Serà presidida per el Batle/Batlessa llevat que assistí a les seves sessions el Delegat del Govern, amb aquest cas la presidència serà compartida amb aquest.

Participaran com a vocals:

  • El Regidor delegat en matèria de seguretat ciutadana.
  • El Cap de Policia Local.
  • Els responsables territorials de les forces de seguretat de l’estat desplegades al municipi.
  • Els cap dels voluntaris de protecció Civil.
  • Assistirà un representant de l’Institut de Seguretat Pública de les illes Balears amb veu i sense vot.
  • Exercirà com a secretari, el de la Corporació o persona en qui delegui, que aixecarà acta de la sessió i obrarà en el seu poder aquestes o qualsevol document que hagi estat utilitzat en les reunions.
  • Quan ho requereixin els assumptes a tractar, podran assistir a les reunions de la Junta Local de Seguretat, amb veu però sense vot, els representants de les entitats, institucions i associacions, així com les persones responsables dels serveis que a judici de la Presidència poden facilitar l’adopció de decisions relacionades amb la seguretat ciutadana.
  • El president o els vocals poden assistir a les sessions de la Junta Local de seguretat acompanyats dels tècnics que es trobin convenients, els quals assistiran amb veu però sense vot.
  • Els superiors jeràrquics dels membres de les FSE que formen part de la Junta Local de seguretat podran assistir a les reunions quan estimin convenient la seva presencia. En aquest cas assumiran el vot dels responsables territorials.

FUNCIONS.- Les Juntes Locals de Seguretat tindran les funcions següents:

  • Analitzar i valorar la situació de la seguretat pública en el municipi, avaluar les necessitats i els recursos disponibles.
  • Participar en l’elaboració del Pla de Seguretat Local, vigilar la seva execució entre els cossos i serveis de seguretat que actuïn en el municipi.
  • Establir les formes i procediments de col·laboració, coordinació i cooperació entre els cossos i serveis de seguretat que actuïn el municipi.
  • Planificar la coordinació interpolicial en esdeveniments extraordinaris previstos en el municipi.
  • Conèixer i resoldre en el seu cas, les incidències per competència sorgides entre membres de distints Cossos Policials, per raons de servei.
  • Altres funcions que li doni l’ordenament vigent.

SESSIONS.- La Junta Local de Seguretat es reunirà com a menys una vegada cada semestre, quan la convoqui el president o quan ho sol·licitin la meitat més un dels seus vocals.

A cada Junta Local de Seguretat hauran de ser analitzats els resultats obtinguts amb l’execució d’acords adoptats en sessions anteriors.

La Junta Local de seguretat podrà designar una mesa de coordinació operativa dels diversos cossos policials que operin en el municipi, integrat per les comandaments de policia que es determini, per l’exercici de les funcions següents:

           - Impulsar l’execució dels acords de la Junta.

          - Assegurar l’intercanvií d’informació entre els cossos i serveis de seguretat que actuen al municipi.

   

Bunyola 16/01/2018

Batle

Andreu Bujosa Bestard