Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 692
Aprovació, autorització, disposició de la despesa corresponent a subvenció nominativa a l'Associació "Mallorca Rural" per a l'any 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Codi: BDNS 381754  http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

Aprovació, autorització, disposició de la despesa corresponent a subvenció nominativa a l'Associació "Mallorca Rural" per a l'any 2017.

El Ple del Consell de Mallorca, en sessió de dia 22 de desembre de 2017, ha adoptat el següent acord:

"1.- Concedir subvenció nominativa de cent vint mil euros (120.000,00 €) amb càrrec a l’aplicació 65.94310.48902, RC: 220170000676, a l'Associació “Mallorca Rural”, NIF: G-57123549, i domicili al c/ dels Cavallers, 22, 2n 07210 Algaida, per a despeses de funcionament de l'Associació de les activitats pròpies com a Grup d’Acció Local a Mallorca amb temporalització del projecte des de l’1 de gener de 2016 fins 26 de desembre de 2017 (ambdós inclosos), sent la data dels justificants presentats compresa dins l’esmentat període i com a data màxima per presentar la justificació dia 27 de desembre de 2017.

2.- Autoritzar i disposar una despesa a favor de l'Associació Mallorca Rural (NIF: G-57123549) per import de cent vint mil euros (120.000,00 €) amb càrrec a la partida 65.94310.48902, RC: 220170000676 per a despeses corrents de funcionament de l’Associació, essent les despeses subvencionables les que s’ocasionin com a Grup d’Acció Local a Mallorca.

D’acord amb el que estableix l’article 44 de l’Ordenança General de Subvencions del CIM, és despesa subvencionable la que respon a la naturalessa de l’activitat subvencionada i s’efectua en el termini establert a aquest acord.

Els objectius comuns del Consell de Mallorca son fomentar actuacions del Grup d’Acció Local per tal de gestionar subvencions i ajudes públiques destinades a fomentar l’àmbit rural de Mallorca i donar impuls socio-econòmic i ambiental a aquest sector, prioritzant linees que impliquin innovació i desenvolupament tecnològic.

3.-La subvenció que s’atorga mitjançant aquest acord és de caràcter voluntari i eventual, i es pot anul.lar, revocar i reintegrar en tot moment per les causes previstes en la llei o en aquestes clàusules; no genera cap dret a l’obtenció d’altres subvencions en anys posteriors i no es pot al·legar com a precedent. És compatible amb altres ajudes o subvencions o recursos que pugui rebre l’entitat beneficiària per la mateixa finalitat, sempre que el còmput total d’aquells no superi el pressupost total d’execució del mateix.

4.- L’Associació Mallorca Rural, com a beneficiària de la subvenció, d’acord amb l’article 38 de l’Ordenança General de Subvencions haurà de complir les següents obligacions i presentar la modalitat de justificació d’aquesta subvenció prevista a l’apartat a), és a dir, amb el compte justificatiu de la despesa feta amb aportació de justificants de despesa, art. 39 de l’Ordenança General de Subvencions del CIM, amb les següents especificitats:

1) Una memòria d’actuacions en què es justifiquin les activitats realitzades, els resultats obtinguts i el compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, inclosa la de la publicitat de la subvenció, signada pel beneficiari.

2) Una memòria econòmica justificativa del cost de les activitats fetes, que ha de contenir:

  • Una relació classificada de les despeses de l’activitat signada per la persona beneficiària amb identificació del creditor i del document, l’import, la data d’emissió i la data de pagament (pagament efectuat en els termes que s’assenyalen en l’art. 48.2 d’aquesta Ordenança). En cas que la subvenció s’atorgui d’acord amb un pressupost, se n’han d’indicar les desviacions esdevingudes.
  • Original o còpia acarada de les factures girades per tercers a la persona beneficiària de la subvenció o els documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats en la relació a què es fa referència en el paràgraf anterior, i la documentació acreditativa del pagament.
  • Declaració responsable de la persona beneficiària de la subvenció mitjançant la qual acredita que les despeses relacionades en la memòria econòmica (hi ha de constar una relació amb totes les factures i/o documents justificatius a què es refereix) corresponen, sens dubte, a l’activitat subvencionada i s’hi inclouen despeses financeres, d’assessoria jurídica o financera, notarials, registrals, pericials, d’administració específiques, o excepcionalment de garantia bancària; que estan directament relacionades amb l’activitat subvencionada, i que són indispensables per a la preparació adequada o l’execució d’aquesta.
  • Relació detallada, signada per la persona beneficiària, dels fons propis i d’altres ingressos o subvencions que han finançat l’activitat subvencionada, amb indicació de l’import i la procedència. Si no n’hi ha, s’ha d’acreditar mitjançant una declaració responsable.
  • Declaració responsable de la persona beneficiària o documentació acreditativa que el cost d’adquisició justificat no supera el valor de mercat.
  • Declaració responsable de la persona beneficiària de que no recupera ni compensa l’IVA, si es cau.

5.- El pagament de la subvenció es farà una vegada presentada correctament la justificació de la despesa i es preveu la possibilitat de concedir una bestreta del 50% de la subvenció d’acord amb la base 25.3 de les d'execució del pressupost del Consell de Mallorca d’acord amb l’article 50 de l’Ordenança general de Subvencions del CIM.

L’entitat beneficiària pot demanar una bestreta de fins el 50% de l’import de la subvenció, per la qual cosa ha de constituir les garanties d'acord amb l’article 51 i 52 de l’Ordenança general de subvencions del CIM, en aquest cas presentant acreditació de solvència econòmica i financera mitjançant informe positiu d’una entitat bancària (art.52.3 de l’Ordenança general de Subvencions del CIM).

6.- No es preveu la subcontractació amb tercers de l’activitat subvencionada, en els termes de l’article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

7.- Les causes de revocació i les obligacions de reintegrament són les disposades als articles 37 i 40, respectivament, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, així com als articles 56 i 57 de la vigent Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

8.- El règim d’infraccions i sancions és l’establert al Títol VI de l’Ordenança general de Subvencions del CIM.

9.- Supletòriament, en tot el que no es preveu en la present resolució, regiran la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el R. Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei abans esmentada, i la vigent Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

10.- Notificar aquest acord a les persones interessades i remetre al BOIB i a la Base de Dades Nacional de Subvencions les dades relatives a la subvenció concedida per a la seva publicació.

Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar, alternativament, els recursos següents:

Directament, el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació.

El recurs de reposició potestatiu davant el Ple, en el termini d’un mes, comptador a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació. Contra la desestimació expressa d’aquest recurs de reposició, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs de reposició.

Si ha transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició postestatiu i no n’heu rebut la notificació de resolució expressa, s’entèn desestimat per silenci i podeu interposar recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l’anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 dejuliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, dl’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

 

Palma, 18 de gener de 2018

Per delegació del president,

El secretari general del Consell de Mallorca per substitució,

(Decret 17/07/2015. BOIB núm. 114, de 28/07/2015).

Antoni Benlloch Ramada