Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 77
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l’Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col•lectiu de l’empresa Explotaciones RJ Van, SL, de modificació dels articles 12, 14, 18 i 20 del Conveni i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100392012016)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El dia 13 d’octubre de 2016, les persones membres de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l’empresa Explotaciones RJ Van, SL, acordaren i subscriviren la modificació dels articles 12, 14, 18 i 20 del Conveni.

2. El dia 28 de novembre, el senyor Jaime Salvador Sitjar Ramis, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l’Acta esmentada.

Fonaments de dret

1. L’article 90.3 del Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L’article 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l’Acta de modificació dels articles 12, 14, 18 i 20 del Conveni col·lectiu de l’empresa Explotaciones RJ Van, SL, en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la Comissió Negociadora.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l’original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana n’és una traducció.

4. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    

Palma, 7 de desembre de 2016

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral

Isabel Castro Fernández

Per delegació del conseller de Treball, Comerç i Indústria

(BOIB 105/2015)

 

Explotaciones RJ Van, SL

C/ Can Valero, núm. 9, 07011 Palma de Mallorca

CIF B07997323

ACTA DE LA COMISSIÓ NEGOCIADORA PER A LA RENEGOCIACIÓ D’ALGUNS ARTICLES DEL CONVENI COL·LECTIU D’EMPRESA (codi 07100392012016)

A Palma de Mallorca, a les 9.30 hores del 13 d’octubre de 2016, es reuneixen a la seu de l’Empresa el seu representant legal, el Sr. Rafael Coca Torres, i el Delegat de Personal, el Sr. Carlos Zambrana Fajardo, els quals es constitueixen en COMISSIÓ NEGOCIADORA per a la renegociació d’aspectes concrets del Conveni col·lectiu de l’Empresa, publicat en el BOIB de 12 de maig de 2016.

Des de la signatura del Conveni col·lectiu i la seva publicació fins ara sengles parts han vist que havia aspectes que calia corregir i renegociar. Després d’una llarga reunió, ambdues parts han assolit l’acord següent:

Primer. Ambdues parts es reconeixen capacitat plena per renegociar aspectes determinats del Conveni col·lectiu de l’Empresa i actuen sota el principi de bona fe.

Segon. L’article 12 quedarà redactat de la forma següent:

Article 12. Complements salarials

Es pacten els conceptes i imports següents:

a) Per combatre l’absentisme laboral:

Plus d’assistència: 3 euros diaris, que s’abonaran únicament per dia efectivament treballat i no durant el període de vacances.

b) Per compensar els costs de possibles desplaçaments des del domicili del treballador al centre o centres de treball:

Plus de transport: 3 euros diaris, que s’abonaran únicament per dia efectivament treballat i no durant el període de vacances.

c) Per compensar el manteniment de la roba i uniformes de treball en bones condicions:

Plus d’uniformitat: 2 euros diaris, que s’abonaran únicament per dia efectivament treballat i no durant el període de vacances.

Els imports esmentats són per a treballadors amb jornada completa, per la qual cosa els que estiguin contractats a temps parcial els percebran en proporció amb la seva jornada contractada.

A més, cada treballador i l’Empresa podran pactar, individualment, incentius per assolir determinats objectius que es meritaran i abonaran a final de cada any.

Tercer. El Delegat de Personal exposa que molts treballadors prefereixen continuar cobrant el seu salari en efectiu. Per tant, es modifica l’article 14 en el sentit següent:

Article 14. Liquidació de salaris i pagament

Seguint el costum, els treballadors podran percebre un avançament setmanal del seu salari en efectiu metàl·lic.

La data del pagament total de salaris mensuals s’efectuarà durant la primera quinzena del mes següent a la seva meritació mitjançant pagament en efectiu metàl·lic, moment en què es deduiran els avançaments percebuts al llarg del mes, sense perjudici que cada treballador pugui sol·licitar per escrit el pagament per transferència bancària ordenada abans del dia 15 del mes següent a la meritació. S’acorda que el rebut de salaris es podrà lliurar en suport informàtic, bé per correu electrònic, bé per mitjà del portal de l’empleat o similar, sempre que es garanteixi la confidencialitat.

Quart. Atesa la necessitat generalitzada, per necessitats de producció, que algun treballador sigui contractat específicament per treballar totalment o parcialment en horari nocturn (de 22.00 h a 06.00 h) s’acorda que el treball en aquesta franja horària no serà remunerat de forma especial. Així, l’article 18 queda redactat de la manera següent:

Article 18. Treball nocturn

Els treballadors, a causa de l’activitat de l’Empresa, són contractats per treballar específicament en horari nocturn, sigui totalment o bé parcialment, per la qual cosa les hores prestades entre les 22.00 h i les 06.00 h, considerades d’horari nocturn, no s’abonaran de forma especial, si bé l’Empresa procurarà alternar, en la mesura que sigui possible, els torns de treball en l’horari esmentat.

Cinquè. Respecte de la jornada de treball, i davant de la necessitat de controlar millor la seva realització, es convé la redacció següent:

Article 20. Jornada de treball

La jornada de treball ordinària anual serà de 1.826 hores de treball efectiu, prestades de dilluns a dissabte. S’acorda que l’Empresa podrà realitzar una distribució irregular del 50 % de la jornada en còmput anual i es compensaran els possibles excessos de jornada en els 12 mesos següents a la seva realització. En cas d’utilitzar aquesta possibilitat el preavís serà de cinc dies naturals i en aquest cas la jornada diària s’ampliarà fins a 10 hores diàries o 60 hores setmanals. La interrupció per a l’entrepà o qualsevol dels menjars no es considerarà com a temps de treball efectiu en cap cas.

L’Empresa podrà controlar la jornada pels sistemes més adequats, inclosos telèfons mòbils, ordinadors, tabletes, càmeres i fins i tot sistemes GPS.

Sisè. A l’empara de l’article 90.3 de l’Estatut dels treballadors vigent, les parts negociadores insten a l’autoritat laboral a la publicació del Conveni col·lectiu acordat i rectificat. Sengles parts faculten el Sr. Jaime Sitjar Ramis perquè realitzi aquest tràmit administratiu.

I perquè així consti sengles parts subscriuen l’Acta present per duplicat, a les 12:30 hores del dia assenyalat a l’encapçalament.

Per l’empresa EXPLOTACIONES RJ VAN, SL,

Rafael Coca Torres

El Delegat de Personal,

 Carlos Zambrana Fajardo