Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 12852
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears, i la publicació de l’Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de l’empresa Calinet Balear, SLU, per la qual s’aproven les taules salarials per a l’any 2014 (exp.: CC_TS_03/082, codi de conveni 07100182012014)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

El dia 11 d’agost de 2014, la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de l’empresa Calinet Balear, SLU, es va reunir, acordà i subscriví l’Acta d’aprovació de les taules salarials per a l’any 2014.

El dia 30 de juny de 2016, el senyor Jaime Salvador Sitjar Ramis, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, dipòsit i publicació de l’Acta esmentada.

Fonaments de dret

L’article 90.3 del Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre.

El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

L’article 60 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Inscriure i dipositar l’Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de l’empresa Calinet Balear, SLU, d’aprovació de les taules salarials per a l’any 2014, en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

Notificar aquesta Resolució a la Comissió Paritària.

Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana és l’original signada pels membres de la Comissió Paritària i que la versió catalana n’és una traducció.

Publicar l’Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

         

Palma, 19 de juliol de 2016

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral

Per delegació del conseller de Treball, Comerç i Indústria (BOIB 105/2015)

Isabel Castro Fernández

                            

 

ACTA NÚM. 1 DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU DE L’EMPRESA

CALINET BALEAR, S.L.U.

A Palma de Mallorca, a les 13.00 hores de l’11 d’agost de 2014, es reuneixen a la seu empresarial de l’Empresa CALINET BALEAR, S.L.U., d’una banda l’Empresa, representada per la Sra. Francisca Calvin Trujillo com a administradora única, i de l’altra el Comitè d’Empresa compost per M. C. Mariscal Calvín i R. Calvin Trujillo.

Ambdues parts es reconeixen, de nou i expressament, plena capacitat legal per negociar i es constitueixen en Comissió Paritària segons preveu l’art. 21 del Conveni, per fixar els salaris de 2014 i resoldre un dubte sobre el plus de nocturnitat.

Primer. Respecte dels salaris de 2014, la Disposició Transitòria 2a del Conveni col·lectiu fixa la revisió salarial en el 0,95 %, per la qual cosa els nous salaris base són els següents:

Grup professional

Salari base

Personal operari

656,17 euros/mes

Comandaments intermedis

807,60 euros/mes

757,13 euros/mes

 Els retards per la no aplicació d’aquesta revisió salarial fins ara es faran efectius en la nòmina del mes següent.

Segon. També es revisa l’import del plus de nocturnitat per a 2014 i, en haver sorgit dubtes en algun cas sobre l’aplicació i pagament del plus esmentat previst en l’art. 13 del Conveni col·lectiu, després d’una anàlisi de la situació, ambdues parts concorden i convenen que els imports indicats no es refereixen a un recàrrec (que seria del 110 % sobre el salari base, totalment fora de lògica) sinó a un import substitutiu de l’import de l’hora nocturna treballada, la qual cosa suposa en realitat un increment sobre el salari hora ordinària del 10 %; és un preu per hora “en comptes de”, no “a més de”, i, per tant, queda el seu import especial per a 2014 de la manera següent:

Grup professional

Preu d’hora nocturna, substitutiu d’hora normal

Personal operari

5,52 euros

Comandaments intermedis

6,80 euros

6,38 euros

Perquè així consti se signa l’Acta present per duplicat, a les 13:45 hores del dia esmentat a l’encapçalament.

L’Empresa,                                                                El Comitè d’Empresa

Nom i llinatges

DNI

Signatura

M.C. Mariscal Calvín

43169977-N

 

R. Calvin Trujillo

43146487-M