Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 12849
Concurs oposició per a la creació d'una borsa de treball per proveir llocs vacants o substitucions de la categoria coordinador/a - director/a de l'escola d'educació infantil municipal de Sóller

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 15 de novembre de 2017, el Consell d’administració de l’empresa pública Sóller 2010 ha adoptat el següent acord:

Atès que la Corporació, en la sessió plenària de dia 14 de novembre de 2017, va aprovar l’encomana de gestió del servei públic d’atenció a la primera infància (Escoleta infantil Sóller) a l’entitat pública empresarial Sóller 2010.

Atès que el Consell d’Administració de Sóller 2010, ha acceptat dita encomana.

Atès que l’empresa municipal Sóller 2010, no disposa de mitjans personals per a la prestació del servei d’escoleta d’educació infantil de primer cicle (0-3 anys) i amb la finalitat de no interrompre dit servei una vegada iniciada l’encomana de gestió, el Consell d’Administració ACORDA:

Primer.- Aprovar les bases que han de regir la convocatòria per a la constitució d’una borsa de treball de la categoria Coordinador/a – Director/a per a la prestació de servei públic d’atenció a la primera infància a l’Escola d’Educació Infantil municipal de Sóller.

Segon.- Convocar el procés selectiu per constituir la borsa de treball de la categoria Coordinador/a – Director/a mitjançant el sistema de concurs oposició.

Tercer.- Donar publicitat a la convocatòria i bases mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i en el taulell d’anuncis de la pàgina web de l’Ajuntament. El termini de presentació de sol·licituds serà de set dies hàbils comptats a partir del següent al de la publicació al BOIB.

A continuació es transcriuen les bases:

Bases del concurs – oposició per a la creació d’una borsa de treball per proveir llocs vacants o substitucions de la categoria Coordinador/a - Director-a de l’Escola d’educació infantil municipal de Sóller.

1.- Objecte de la convocatòria.

L’objecte de la present convocatòria és la creació, pel procediment de concurs – oposició, d’una borsa de treball de Director-a amb règim de contractació laboral temporal per cobrir amb caràcter urgent, substitucions o vacants de les places corresponent a aquesta categoria professional a l’Escola d’educació infantil municipal de Sóller, depenent de l’empresa municipal Sóller 2010, una vegada encomanada a dita entitat la seva gestió.

2.- Requisits de les persones aspirants.

Per participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

a) Tenir nacionalitat espanyola o estar inclòs en algun dels supòsits regulats a l’article 57.4 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, relatiu a l’accés al treball públic de nacionals d’altres estats.

b) Tenir 18 anys complerts i no haver arribat a l’edat de jubilació forçosa.

c) Titulació acadèmica:

En aplicació del Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s’estableixen els requisits mínims de primer cicle d’educació infantil, els i les professionals hauran d’estar en possessió d’alguna de les titulacions següents:

- Títol de mestre amb l’especialitat d’educació infantil o títol de grau equivalent.

d) Acreditar el coneixement de llengua catalana corresponent al nivell C1 mitjançant el certificat de nivell de suficiència de llengua catalana (certificat C1 o equivalent) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents.

e) Comptar amb el certificat de capacitació de llengua catalana per a l’ensenyament en el primer cicle d’educació infantil o equivalent, d’acord amb l’establert en l’Ordre de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 14 d’abril de 2014, per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l’ensenyament reglat no universitari i s’estableix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (BOIB núm. 53, de 19 d’abril de 2014).

f) No tenir antecedents penals sobre delictes sexuals.

g) Tenir capacitat funcional pel desenvolupament de les tasques.

h) Satisfer la taxa de drets d’examen per import de 20,00'-€, indicant el nom, llinatges i el concepte pel qual es fa l'ingrés, en l'entitat bancària següent:

LA CAIXA ES 8221000047760200010422.

3.- Presentació de sol·licituds

3.1 Les sol·licituds per prendre part a la present convocatòria es presentaran, d’acord amb el model de l’Annex I, en el Registre General de l’Ajuntament de Sóller, en el termini de 7 dies hàbils, comptadors des del dia següent de la publicació de la convocatòria al BOIB.

També poden presentar-se en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest cas, necessàriament, s’haurà de trametre, mitjançant fax o correu electrònic a l’empresa municipal Sóller 2010, còpia de la sol·licitud registrada per tal de tenir coneixement de la presentació (Fax: núm. 971638762; correu electrònic: soller2010@gmail.com). Sense complir aquests requisits, la documentació no serà admesa si és rebuda per l’òrgan convocant amb posterioritat a la data i a l’hora de finalització del termini assenyalat.

3.2 A la sol·licitud s’haurà d’acompanyar ordenadament la següent documentació:

1) Fotocòpia del DNI, o en cas de no tenir nacionalitat espanyola, fotocòpia del NIE, passaport o targeta de residència.

2) Fotocòpia compulsada de la titulació acadèmica recollida en l’apartat 2 c) de les presents bases.

3) Fotocòpia compulsada del certificat del nivell de coneixements de llengua catalana expedit per l'òrgan competent en matèria de política lingüística del Govern de les Illes Balears, o bé dels títols, diplomes i certificats equivalents d'acord amb la normativa vigent.

4) Fotocòpia compulsada del certificat de capacitació de llengua catalana per a l’ensenyament en el primer cicle d’educació infantil o equivalent, d’acord amb l’establert en l’apartat 2 e) d’aquestes Bases.

5) Resguard acreditatiu d’haver realitzat el pagament de la taxa per import de 20'- €, en el qual ha de figurar el segell de l’entitat bancària que justifiqui el pagament esmentat; també es pot adjuntar còpia del justificant de la transferència efectuada si el pagament s’ha fet mitjançant banca electrònica.

6) Relació de mèrits que s’al·leguen: aquesta relació s’haurà de presentar en forma de llista on constaran detallats i ordenats els documents que es presenten per justificar els mèrits, d’acord amb els blocs que seran objecte de valoració al concurs.

7) Projecte educatiu a desenvolupar dins l'aula, d'acord amb el que es detalla a l'apartat 6 (fase d'oposició), d'aquestes Bases.

El llistat de mèrits s’ha d’acompanyar per l’original o fotocòpia compulsada dels títols justificatius de cada mèrit que s’al·legui. Els mèrits al·legats sense justificació documental no es tindran en consideració. Tots els documents s’hauran de presentar dins del termini de presentació de les sol·licituds, sense que es puguin presentar en cap altre moment.

4.- Admissió de les persones aspirants

Finalitzat el termini de presentació d’instàncies, l’autoritat convocant declararà, mitjançant Resolució, aprovada la llista provisional dels aspirants admesos i exclosos. La llista, juntament amb la composició nominativa del Tribunal qualificador es publicarà al Perfil del contractant de Sóller 2010 de la pàgina web de l’Ajuntament de Sóller: http://www.ajsoller.net/. Hi constarà el número de document nacional d’identitat de l’aspirant i, si escau, la causa d’exclusió.

A fi d’evitar errors, i, si se’n produeixen, de possibilitar-ne l’esmena dins el termini establert i en la forma escaient, les persones aspirants han de comprovar que no figuren en la relació de persones excloses i, que a més, consten en la llista de persones admeses.

Als efectes de l'establert a les presents Bases, s'entenen com a causes d'exclusió no esmenables:

- La realització del pagament de la taxa fora del termini de presentació d'instàncies.

- La presentació de la sol·licitud fora de termini.

- La falta d'acompliment de qualsevol requisit de participació el darrer dia del termini de presentació d'instàncies.

-Qualsevol altre que resulti de la normativa aplicable.

Les persones aspirants excloses o omeses disposaran d’un termini de tres dies hàbils, comptadors des de l’endemà que s’hagi publicat la resolució, per esmenar el defecte o adjuntar el document que sigui preceptiu. Les esmenes o l’adjunció dels documents es presentaran en el Registre General de l’Ajuntament de Sóller, si es presenten en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’haurà de trametre, necessàriament, mitjançant fax o correu electrònic a l’empresa municipal Sóller 2010 (Fax: núm. 971638762; correu electrònic: soller2010@gmail.com), còpia de la documentació registrada per tal de tenir coneixement de la presentació.

Acabat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior, i esmenades, si escau, les sol·licituds, el President ha de dictar una resolució per la qual s’aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució s’ha de publicar al Perfil del contractant de Sóller 2010 de la pàgina web de l’Ajuntament de Sóller: http://www.ajsoller.net/.

5.- Tribunal qualificador

5.1 .- El tribunal qualificador estarà constituït per cinc membres:

President/a:

Titular:

Suplent:

Vocals:

Titular:

Suplent:

 

Titular:

Suplent:

 

Titular:

Suplent:

Secretari:

Titular:

Suplent:

5.2.- El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l’assistència de la meitat més un dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president/a ni secretari/a, i les seves decisions s’adoptaran per majoria. El Tribunal podrà comptar amb l’assistència d’assessors amb veu però sense vot.

El Tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació o aplicació de les bases de la present convocatòria, així com el que s’hagi de fer en casos no previstos.

6.- Fase d’oposició (40 punts)

Prova projecte i defensa oral de la mateixa.

Consistirà en presentar juntament amb la sol·licitud de participació i la resta de documentació, un projecte.

La documentació s'ha de presentar amb una extensió màxima de 10 pàgines per una cara, amb lletra «arial» o «times new roman» 12. El seu contingut consistirà en la realització d'un projecte educatiu per a desenvolupar dins l'aula, tenint en compte que s'ha de contextualitzar dins l'escola infantil municipal 0/3 anys de Sóller. Els candidats han de defensar davant el tribunal els continguts presentats.

Aquest exercici és de caràcter obligatori i eliminatori. Aquest exercici serà puntuat de 0 a 40 punts, essent necessària un puntuació mínima de 20 per superar-lo.

Només hi haurà una convocatòria per exercici. Els aspirants que no compareguin a la crida del Tribunal qualificador per al desenvolupament de la prova a realitzar al lloc, data i hora que s’assenyali hauran de ser exclosos.

7.- Fase de concurs (60 punts)

El Tribunal només avaluarà els mèrits al·legats dels aspirants que hagin superat la fase d’oposició i de conformitat amb el barem següent:

- Bloc 1: Experiència professional (màxim 25 punts)

- Bloc 2: Formació relacionada amb la plaça (màxim 25 punts)

- Bloc 3: Nivell de coneixement de llengua catalana (màxim 5 punts)

- Bloc 4: Nivell de coneixement de llengua anglesa (màxim 5 punts)

Bloc 1.- Experiència professional (màxim 25 punts)

- Per cada mes complet de serveis prestats en places d’educador/a en escoles infantils de 0 a 3 anys: 0,20 punts/per mes treballat.

- Per cada mes complet de serveis prestats en places director-a en escoletes infantils de 0 a 3 anys: 0,30 punts/per mes treballat.

Aquests mèrits s’hauran d’acreditar mitjançant un certificat de serveis prestats per part de l’administració corresponent on s’haurà d’indicar el grup, categoria i la durada dels serveis; o bé, mitjançant la presentació d’un certificat de vida laboral acompanyat, sempre que sigui possible d’un certificat de l’empresa corresponent, on haurà de constar expressament la data d’alta o de baixa de l’empresa, categoria professional i lloc de feina ocupat.

Quan no es disposi de certificat d’empresa, es pot acompanyar el certificat de vida laboral amb els contractes de treball ordenants cronològicament. En cas de contractes a temps parcial, la puntuació es prorratejarà.

Bloc 2.- Formació relacionada amb la plaça convocada: (màxim 25 punts)

Es valoraran exclusivament els següents aspectes: titulacions acadèmiques i accions formatives que es detallen a continuació

- Per cada titulació acadèmiques de caràcter oficial o l'equivalència de les quals hagi reconegut i hagi establert el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i que estigui relacionada amb l'educació: 3 punts.

No es valorarà la titulació exigida com a requisits d'accés a la plaça corresponent.

- Per cada titulació pròpia de postgrau de les universitats espanyoles en la regulació dels ensenyaments propis i relacionats directament amb l'educació: 1,5 punts.

- Per cada acció formativa específica relacionada amb el lloc de treball, segons la baremació següent:

Cursos de formació i perfeccionament, jornades o seminaris impartits i/o reconeguts per les Administracions públiques, els impartits en el marc dels acords de formació contínua entre l'Administració i els agents socials, així com els homologats per l'EBAP, així com els cursos de formació ocupacional impartits o promoguts pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), per la Conselleria de treball i formació, i per altres organismes locals, autonòmics o estatals amb competències en matèria de formació ocupacional,quan el contingut estigui directament relacionat amb les funcions de la plaça a la qual opta.

- cursos de fins a 50 hores lectives: 0,5 punts

- cursos de 51 a 100 hores lectives: 1 punt

- cursos de més de 100 hores lectives: 2 punts

Bloc 3.- Nivell de coneixement de llengua catalana (màxim 5 punts)

Es valoraran els nivells superiors al de la plaça convocada, en concret:

- Nivell C2 (antic D): 4 punts.

- Nivell E (antic E): 1 punts.

Bloc 4.- Nivell de coneixement de llengua anglesa (màxim 5 punts)

Es valoraran títols i certificacions expedits per l’Escola Oficial d’Idiomes o equivalents:

  • Nivell bàsic o equivalent en el marc europeu A2: 1 punt.
  • Nivell intermedi o equivalent en el marc europeu B1: 2 punts.
  • Nivell bàsic o equivalent en el marc europeu B2: 3 punts.
  • Nivell C1 o equivalent en el marc europeu: 4 punts.
  • Nivell C2 o equivalent en el marc europeu: 5 punts.

En cas de presentar-se més d’un títol o certificació només es valorarà el de major puntuació.

8.- Publicació de les valoracions i aprovació de la borsa de treball.

Una vegada conclosa la fase d’oposició i la fase de valoració dels mèrits, el Tribunal publicarà en el Perfil del contractant de Sóller 2010 de la pàgina web de l’Ajuntament de Sóller: http://www.ajsoller.net/, la relació provisional de les persones aspirants que hagin resultat aptes per formar part de la borsa de treball, d’acord amb l’ordre de puntuació obtinguda, amb indicació de la puntuació final i del DNI. Les persones aspirants disposaran de 3 dies hàbils, des de la publicació, per efectuar les reclamacions oportunes o sol·licitar la revisió de la seva puntuació davant el Tribunal. Les reclamacions es presentaran en el Registre General de l’Ajuntament de Sóller.

Si es presenten en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques, necessàriament, s’haurà de trametre, necessàriament, mitjançant fax o correu electrònic a l’empresa municipal Sóller 2010 (Fax: núm. 971638762; correu electrònic: soller2010@gmail.com), còpia de la documentació registrada per tal de tenir coneixement de la presentació.

El Tribunal disposa d’un termini de 5 dies hàbils per resoldre les reclamacions que es presentin, i, tot seguit, es farà pública la llista definitiva, per ordre de puntuació, en el Perfil del contractant de Sóller 2010 de la pàgina web de l’Ajuntament de Sóller: http://www.ajsoller.net/.

En cas d’empat, s’haurà de resoldre pel Tribunal qualificador en el moment d’haver acabat les valoracions. Per resoldre aquests empats, es seguiran successivament els criteris següents:

a) Major puntuació a l’apartat d’experiència laboral.

b) Major puntuació a l’apartat: fase oposició.

c) Si persisteix l’empat, es farà un sorteig.

El Tribunal donarà trasllat al President de Sóller 2010 de la llista definitiva amb les puntuacions obtingudes pels aspirants. El President elevarà la proposta al Consell d’Administració, el qual aprovarà la creació de la borsa de treball on constarà l’ordre dels aspirants aptes de major a menor puntuació. La borsa de treball es publicarà en el Perfil del contractant de Sóller 2010 de la pàgina web de l’Ajuntament de Sóller: http://www.ajsoller.net/.

9.- Funcionament de la borsa de treball

El components de la borsa de treball seran requerits, per estricte orde de puntuació, per cobrir les vacants, substitucions i necessitats del servei que puguin sorgir, així com per pal·liar eventuals puntes de treball del servei.

L’oferta de treball es farà via telefònica. En primer lloc es cridarà al telèfon mòbil i, en cas de no poder contactar, se’l cridarà a l’altre número que hagi assenyalat a la instància. Si no s’aconsegueix localitzar a la persona per telèfon, se li enviarà un correu electrònic a l’adreça assenyalada en la instància. A l’expedient es deixarà constància de les gestions efectuades.

En cas que l’interessat/interessada renuncii a l’oferiment de feina, passarà a ocupar el darrer lloc de la borsa de treball. Aquest criteri, serà el que es seguirà en cada contractació.

No obstant, es mantindrà l’ordre de la borsa de treball als aspirants que, en el moment de la crida, es trobin en alguna de les següents situacions:

- Incapacitat temporal, incloent-se també la situació de suspensió del contracte per risc durant l’embaràs.

- Maternitat o paternitat.

- Trobar-se en el moment de la crida en servei actiu a l’Escoleta municipal de Sóller.

La justificació per acreditar aquests casos s’haurà d’entregar en un termini màxim de tres dies hàbils a comptar a partir del requeriment per ocupar el lloc de feina. Aquestes persones es consideraran com a no disponibles. Una vegada acabada aquesta situació s’haurà de comunicar a l’empresa pública Sóller 2010, en un termini màxim de 10 dies hàbils.

Aquesta borsa tindrà una duració indefinida. No obstant, l’empresa Sóller 2010 quan ho consideri oportú i necessari, podrà convocar un nou concurs per renovar i actualitzar la borsa de treball.

10.- Contractació

Les persones que formin part de la borsa i acceptin l’oferiment de treball hauran de presentar en el termini que en cada cas se’ls hi comuniqui, els documents que calguin per a la seva contractació.

L'aspirant cridat a contractar ho serà en règim laboral temporal, efectuant el període de prova que s’estableixi en el contracte.

Si l’interessat renuncia al lloc de feina, una vegada acceptat el contracte i cursada l’alta a la seguretat social, passarà a ocupar el darrer lloc de la borsa de treball.

11.- Incidències

El tribunal queda facultat, per al bon funcionament del procés de selecció, per resoldre dubtes i discrepàncies que s’originin durant el desenvolupament del procés.

12.- Impugnacions

La present convocatòria i els actes administratius que se’n derivin i de l’actuació del Tribunal, podran ser impugnats en els casos i en la forma establerts en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de Procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sóller document signat electrònicament al marge.

ANNEX I

Model de sol·licitud d’admissió per prendre part en el procés selectiu d’una borsa de treball de Coordinador/a – Director/a de l’Escola d’educació infantil municipal de Sóller,

D./Dª.....................................................................................................................amb DNI núm. .................................., Veí/veïna d................................................ i amb domicili a l’efecte de notificacions a ........................................................................................., núm, .......CP................Tel...........................correu electrònic....................................................

EXPOSA:

1.- Que SOL·LICITA ser admès/a en la convocatòria pública efectuada per aquesta Entitat Pública Empresarial (Sóller 2010) per a la borsa de treball de Coordinador/a - Director-a de l’Escola d’educació infantil municipal de Sóller, d'acord amb les bases específiques publicades al BOIB núm ……. de dia ……………. de 2017.

2.-Que DECLARA estar en possessió de totes les condicions requerides a la convocatòria publicada.

3.- Que coneix i accepta el contingut de les bases i de la convocatòria, així per exemple, entre altres aspectes, el sistema de provisió i puntuació aplicable i la resta de condicions i circumstàncies.

4.- Que aporta els documents que acrediten les condiciones requerides per ser admès/a a la convocatòria i que aporta tots els documents i certificats (cursos, experiència professional, ...).

SOL·LICITA: Que, d'acord amb l'exposat i la documentació que acompanya, tengui a bé a admetre al / a la subscrit / a a la convocatòria.

Sóller, .........................................................

(Signatura )

SR. PRESIDENT DE L'ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL «SÓLLER 2010»